X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola Irene wrote:
    Dziewczyny ja mam pytanie o oddejście wód. Bo w poprzedniej ciąży miałam przebijany pęcherz, więc nie wiem jak to wygląda i jak rozpoznać.
    Jaką te wody mają konsystencję? jak woda czy śluzowate? a kolor jak woda czy jakiś inny? dużo tego jest? po nogach pójdzie, czy tylko zamoczy bieliznę?
    U mnie wody dochodziły do końca porodu. I nawet jak jechalam do szpitala musiałam w spodnie włożyć ręcznik i siedziałam na kocu i ręczniku . Oba ręczniki byly mokre. A wody mają konsystencję typowej wody. U mnie były bezbarwne.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdybym zwlekala to pewnie poród by nas zastał w aucie :-) u mnie od odejścia wód do pojawienia się Filipa minęły max 4 godz. A do szpitala mieliśmy 40 km.

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    A właśnie - jak dziecko się obudzi, to najpierw karmicie czy najpierw przewijacie?
    Ja karmie, bo mój lobuz robi kupę podczas jedzenia

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez te moje dziecie uparte,nie chce wychodzic :(
    Caly weekend sprzatania,chodzenia,seksu.. I nic.. Nic :D
    Zero skurczy..
    Jutro rano szpital i mam nadzieje ze juz cos zdzialaja bo oszalec idzie :(

relgzbmhh8tsviez.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka to dobrze, ze tak piszesz bo mi sie na sile po schodach nie chce biegać i libido jakos tez nie takie jak byc powinno w tych ostatnich dniach :( wiec wszelki wspomagacza odstawilam i robię tylko to na co mam ochotę wmawiając sobie, ze te wspomagacze nie pomoga wcale :D

Anitka dlatego wlasnie ja chyba tez bym tych dwóch godzin nie czekala- szybki prysznic i do auta. Na szczęście do szpitala mam cale 7 min samochodem ;)

Carolline lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 20 września 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola Irene wrote:
    Dziewczyny ja mam pytanie o oddejście wód. Bo w poprzedniej ciąży miałam przebijany pęcherz, więc nie wiem jak to wygląda i jak rozpoznać.
    Jaką te wody mają konsystencję? jak woda czy śluzowate? a kolor jak woda czy jakiś inny? dużo tego jest? po nogach pójdzie, czy tylko zamoczy bieliznę?
    Konsystencja wody :)
    Mi wody odeszły hmm... "dwa razy"? O 11 rano wstałam z krzesła i poleciało mi po majtkach (około szklanki) i zostawiło sporą plamę na podłodze. Sprawdziłam papierkiem lakmusowym, który zabarwił się na niebiesko. Wody płodowe mają odczyn zasadowy. Mocz nie ma zazwyczaj takiego odczynu.
    Tego "prawidłowego" odejścia wód płodowych nie da się przeoczyć. O 21 po ktg wstałam i chlusnęło w hollywodzkim stylu zalewając całą salę i łazienkę. Przez pierwsze 2-3 sekundy to uczucie przypominało mi jakby cieknący okres. :P Była tego przeogromna ilość. Miałam na sobie wkładkę poporodową i przeciekła momentalnie. Podczas porodu zmieniałam skarpetki i koszulę 2 razy.

in8vzdb.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    U mnie wody dochodziły do końca porodu. I nawet jak jechalam do szpitala musiałam w spodnie włożyć ręcznik i siedziałam na kocu i ręczniku . Oba ręczniki byly mokre. A wody mają konsystencję typowej wody. U mnie były bezbarwne.
    Hehe a tak w ogóle to ja nie wiem, gdzie w tym Twoim brzuchu zmiescil sie taki duży chłopak i jeszcze tyle wód ;) :D

Anitka201 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz teraz przewijam w trakcie karmienia bo mała i tak robi sobie zawsze przerwę w jedzeniu i kupę. A kup robi różnie ale tak z 5 max a najmniej 2.

A co z naszą Angela jak tam jej dziewczynki. Ciekawe ja sobie radzi.

Gusiak mi hormony po ciąży strasznie szaleją i ostatnio płacze z byle powodu. Nawet raz płakałam przez ogórka jak robiłam mizerie.

A jeżeli chodzi o antykoncepcję ja byłam u dr i dostałam tabletki jednak jeszcze ich nie wykupiłam bo nagle znowu zaczęłam krwawić a jeszcze pójdę do swojego dr i zapytam o ta spirale bo zapominam brać zwykłych witamin, tabletek na tarczyce a co dopiero z pigułka.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, za odpowiedzi dziewczyny. Czyli tego nie da się przegapić, wód jakby co będzie na tyle dużo, że się zorientuję.

A jeszcze może, któraś by mi powiedziała w kwestii tego czopa śluzowego? on jest zawsze z krwią, czy może też być mleczny? jest gęsty? przepraszam, że tak pytam o te wydzieliny, ale poprzednim razem tego nie zauważyłam, a teraz boję się przegapić.

17u9df9hyjbnpcim.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenak tak spojrzalam na liste i urodzilysmy w tym samym dniu:)

ONA przepajasz/ mala? Ile ml dziennie? Ile kupek u malej?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:41

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka a ile ta przyjemnosc?? Tego sie nie czuje??

relgio4pxlxziakh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podnoszę pytanie Madzi... ile płaciłas za taka spiralke?
    Kurcze dla mnie byłby to chyba najlepszy sposób... wystarczy, ze codziennie łykam leki ja tarczyce i ogólnie te moje hormony żyją sobie swoim życiem... dlatego wolałbym nie dokładać kolejnych, a jednak w jakiś sposób wypadałoby się zabezpieczać =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaa.... zapomnialabym... odpadł nam pepuszek! =)

chabasse, kasig, MadziaRatMed, agatka196, Anitka201, diatomka, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jeśli jesteście zainteresowane tematyką rodzicielstwa bliskości, karmienia piersią, chustonoszenia i podobnymi sprawami, zapraszam na bloga :) http://poprostumy.pl/
    Znajdziecie tam też trochę zjęć Milanka, trochę mnie i męża, trochę bardziej osobistych wpisów, link do naszego insta :)

KathleenPL, adzia, Anitka201, Kasiarzynka, Bruma lubią tę wiadomość

• kasig Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Dziewczynki,sukces!Olcia spi coraz dluzej:) Po 2-3 h po karmieniu cycem :) W nocy budzila sie co godz i probowalismy dac mm,ale po tym spala 40min...A po cycu dluzej.Moje sutki nie dawaly rady w nocy,ale im wiecej przystawiam tym ich stan jest lepszy :)
    Dodam,ze moj Maz to najwiekszy Skarb na swiecie <3 Ogarnia wszystko:sprzatanie,gotowanie,ubiera i przewija Mala,kapie. Wcziraj dal mj bukiet roz i przepiekne kolczyki :)
    Czy ktorejs z Was Dzidzia nie lubi przebierania i kapieli?Ola placze kurcze...

Kucykowa to minie, mi Olek strasznie płakał przy przewijaniu i przy kąpieli, aż mi się serce krajało, ale to trwało raptem kilka dni, może z 4 -5, teraz się już przyzwyczaił do tych czynności i jest bardzo spokojniutki, nawet nie jęknie. Tak więc pewnie u Ciebie będzie podobnie

Kucykowa lubi tę wiadomość

• PannaB Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka Helenka od MagdalenkaiHelenka:)

a9a270e2f631e0bfmed.jpg

Sigma, adzia, Gusiak, agatka196, monaaa85, karolcia87, snoopy_etka, la_lenka, .ona., Kasiarzynka, kasig, Lady Savage, Bruma, chabasse lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Hej dziewczyny, jeśli jesteście zainteresowane tematyką rodzicielstwa bliskości, karmienia piersią, chustonoszenia i podobnymi sprawami, zapraszam na bloga :) http://poprostumy.pl/
    Znajdziecie tam też trochę zjęć Milanka, trochę mnie i męża, trochę bardziej osobistych wpisów, link do naszego insta :)
    Dodałam Cię na insta :)

Sigma lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Dodałam Cię na insta :)
    Ja Was też będę podglądać :-)))

KathleenPL lubi tę wiadomość

• polly_ Znajoma

Wysłany: 21 września 2015, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny z Krakowa! może któraś jest zainteresowana sesją zdjęciową maluszka, lub inną :) Moja córa ma juz 14 mieś a ja przez ten czas się trochę przebranżowiłam :D
    Na mojej stronie obecnie super promocja na sesje i konkurs na fb. Zapraszam
    https://szoldrowskaphoto.wordpress.com/

‹‹ 2436 2437 2438 2439 2440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ