X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    A właśnie - jak dziecko się obudzi, to najpierw karmicie czy najpierw przewijacie?
    Ja także najpierw przewijam..:)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja właśnie sobie upodobala pozycję leżenia brzuszkiem u mnie na brzuszku... =)
    Takie maleństwo może tak leżeć?

Jak tylko próbuje Ją przełożyć na plecki to od razu się wybudza i prezy, a taka pozycja spania chyba przynosi Jej ulge...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dokładnie tak jak myślałam, że będzie lepiej :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Ja przewijam przed =)
    Sama bym nie chciała jeść z brudnymi i mokrymi majtami, wiec i dziecku tego oszczędzam =)

hehe, ja tak samo :D Ale u nas i tak często jest, że przed się przebierzemy, potem jedzenie, a w trakcie jedzenia kupa :P

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Witam.. po dłuższej przerwie.. Gratulacje dla noworozpakowanych mamuś..!
    Mam pytanko.. Czy wasze pociechy też tak dużo kupy robią..? Bo mój mały prawie za każdym razem przy zmianie pieluszki ma pełno. W sumie to dobrze, że robi niż miałby mieć zaparcia.. a przy żółtaczce to w ogóle lepiej.. Ale zastanawiam się czy on nie przesadza.. bo co najmniej 5 kup dziennie. W szpitalu mówiono mi wręcz, że kupy to nawet raz na kilka dni mogą tylko być, a tu proszę..
    Zgodnie z wiedza z SR taki maluszek- bodajże do 6 tygodnia zycia- notatki za daleko ;) moze robic do 12 kup dziennie!!! Takze mieścisz sie kochana w normie ;)

chabasse lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    hehe, ja tak samo :D Ale u nas i tak często jest, że przed się przebierzemy, potem jedzenie, a w trakcie jedzenia kupa :P

U mnie też nie raz podczas jednego wybudzenia i karmienia idą ze trzy pieluchy ;D
    Taka jest cfaniara, że jak tylko zapniemy czysta pieluszke i przejdziemy do drugiego pokoju to postanawia jednak dowalic jeszcze troszkę i znów trzeba akcje powtarzać =)

adzia lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Moja właśnie sobie upodobala pozycję leżenia brzuszkiem u mnie na brzuszku... =)
    Takie maleństwo może tak leżeć?

Jak tylko próbuje Ją przełożyć na plecki to od razu się wybudza i prezy, a taka pozycja spania chyba przynosi Jej ulge...

Tak nawet zaleca sie by dzieci takie małe czesto i długo na brzuchu lezały

Gusiak lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pozmieniajcie suwaczki bo idzie sie pogubic kto jeszcae się meczy a kto juz szvzesliwie rozpakowany:)

la_lenka lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,sukces!Olcia spi coraz dluzej:) Po 2-3 h po karmieniu cycem :) W nocy budzila sie co godz i probowalismy dac mm,ale po tym spala 40min...A po cycu dluzej.Moje sutki nie dawaly rady w nocy,ale im wiecej przystawiam tym ich stan jest lepszy :)
    Dodam,ze moj Maz to najwiekszy Skarb na swiecie <3 Ogarnia wszystko:sprzatanie,gotowanie,ubiera i przewija Mala,kapie. Wcziraj dal mj bukiet roz i przepiekne kolczyki :)
    Czy ktorejs z Was Dzidzia nie lubi przebierania i kapieli?Ola placze kurcze...

4me lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu łóżeczko dla Michałka złożone! Jak wywietrzę materacyk i pościel i ubiorę poszewki, to zrobię zdjęcie i Wam pokażę :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój maluszek dzisiaj cały dzień chce być przy piersi i tak zasypia A jak go odkładam to sie budzi ...

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle czy Wy też tak macie po porodzie, że zrobilyscie się jakieś bardziej wrazliwsze? =)
    Normalnie jakaś jestek taka, że nad głupia piosenka, czy reklama się rozczulam... a to swoje dziecko to najchętniej z tej wielkiej miłości cały czas bym przytulala =)

Normalnie sama nie wiem co się ze mną dzieje =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Dziewczyny pozmieniajcie suwaczki bo idzie sie pogubic kto jeszcae się meczy a kto juz szvzesliwie rozpakowany:)

Jak usiade do laptopa to zmienię, bo z telefonu nijak mi nie idzie =)

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Witam.. po dłuższej przerwie.. Gratulacje dla noworozpakowanych mamuś..!
    Mam pytanko.. Czy wasze pociechy też tak dużo kupy robią..? Bo mój mały prawie za każdym razem przy zmianie pieluszki ma pełno. W sumie to dobrze, że robi niż miałby mieć zaparcia.. a przy żółtaczce to w ogóle lepiej.. Ale zastanawiam się czy on nie przesadza.. bo co najmniej 5 kup dziennie. W szpitalu mówiono mi wręcz, że kupy to nawet raz na kilka dni mogą tylko być, a tu proszę..
    U nas 4-5 kup to norma :-). My już nawet zaliczylismy kalowego meteoryta :-) syn obrobil na przewijaku siebie, mnie, przewijak i wykładzinę. .noralnie fontanna :-)

Gusiak, Pola Irene lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    U nas 4-5 kup to norma :-). My już nawet zaliczylismy kalowego meteoryta :-) syn obrobil na przewijaku siebie, mnie, przewijak i wykładzinę. .noralnie fontanna :-)

Hehehehe... u nas też zdarzyło się już kilka takich 'strzałów' ;D

Anitka201 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ehhhh moze i racja... Bo MM to samo co dają w szpitalu tez chciałam na wszelki wypadek kupic- i tak sie zbiera niezla sumka wlasnie- ale dzis sobie pomyślałam, ze najwyżej wysle mojego do Tesco 24h jak będzie potrzeba ;) musze zobaczyć czy nie maja tam tych nakladek w razie potrzeby. Ostatnio się zdziwiłam w Tesco na dziale dziecięcym y nas wszystko dla kobiet w ciąży - laktatory, podklady, gacie siateczkowe, różne maści wiec niezle zaopatrzenie maja ;)
    Jeśli chodzi o mm to ja kupiłam 2 saszetki w rossmannie chyba bebiko. Tak żeby mieć w nagłej sytuacji. Znajomi tak doradzili bo przy kp praktycznie całe duże opakowanie mm poszło im do kosza. Raz potrzebowali dokarmić syna.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Hehehehe... u nas też zdarzyło się już kilka takich 'strzałów' ;D
    W takiej stacji nawet się nie jest złym ze trzeba posprzątać. Ja się popłakałam ze śmiechu :-). Wiem jedno..na te wykładzinę pod przewijakiem musze położyć jakiś fajny mały dywanik żeby w razie kolejnej awarii szybko go przeprac :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    A właśnie - jak dziecko się obudzi, to najpierw karmicie czy najpierw przewijacie?
    My najpierw przewijamy bo po karmieniu łatwiej go uśpić, a po przewinieciu jest pobudzony :-)

• Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam pytanie o oddejście wód. Bo w poprzedniej ciąży miałam przebijany pęcherz, więc nie wiem jak to wygląda i jak rozpoznać.
    Jaką te wody mają konsystencję? jak woda czy śluzowate? a kolor jak woda czy jakiś inny? dużo tego jest? po nogach pójdzie, czy tylko zamoczy bieliznę?

17u9df9hyjbnpcim.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola Irene wrote:
    Dziewczyny ja mam pytanie o oddejście wód. Bo w poprzedniej ciąży miałam przebijany pęcherz, więc nie wiem jak to wygląda i jak rozpoznać.
    Jaką te wody mają konsystencję? jak woda czy śluzowate? a kolor jak woda czy jakiś inny? dużo tego jest? po nogach pójdzie, czy tylko zamoczy bieliznę?
    Wody sa przezroczyste i sa jak wody :) trzeba obserwować czy nie są zielone- jesli tak to znaczy, ze dziecko zrobili juz smulke i trzeba w miare szybko jechac do szpitala. Jesli sa przezroczyste to teoretycznie mamy 2 godziny- ale kto by tyle zwlekal ? ;)
    Moze byc tak, ze wody będą Ci sie tylko sączyć i wtedy ciezko to czasem wykryć. Polecane sa testy na sprawdzenie ph Np gina intyma. A moze byc tak, ze pęcherz pęknie ci porządnie i poleci Ci po nogach- i trudno wtedy nie rozpoznać, ze to to ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 21:37

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2435 2436 2437 2438 2439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ