Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja właśnie sobie upodobala pozycję leżenia brzuszkiem u mnie na brzuszku...
Takie maleństwo może tak leżeć?
Jak tylko próbuje Ją przełożyć na plecki to od razu się wybudza i prezy, a taka pozycja spania chyba przynosi Jej ulge... -
Gusiak wrote:Ja przewijam przed
Sama bym nie chciała jeść z brudnymi i mokrymi majtami, wiec i dziecku tego oszczędzam
hehe, ja tak samoAle u nas i tak często jest, że przed się przebierzemy, potem jedzenie, a w trakcie jedzenia kupa
Kasiarzynka lubi tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
chabasse wrote:Witam.. po dłuższej przerwie.. Gratulacje dla noworozpakowanych mamuś..!
Mam pytanko.. Czy wasze pociechy też tak dużo kupy robią..? Bo mój mały prawie za każdym razem przy zmianie pieluszki ma pełno. W sumie to dobrze, że robi niż miałby mieć zaparcia.. a przy żółtaczce to w ogóle lepiej.. Ale zastanawiam się czy on nie przesadza.. bo co najmniej 5 kup dziennie. W szpitalu mówiono mi wręcz, że kupy to nawet raz na kilka dni mogą tylko być, a tu proszę..moze robic do 12 kup dziennie!!! Takze mieścisz sie kochana w normie
chabasse lubi tę wiadomość
-
.ona. wrote:hehe, ja tak samo
Ale u nas i tak często jest, że przed się przebierzemy, potem jedzenie, a w trakcie jedzenia kupa
U mnie też nie raz podczas jednego wybudzenia i karmienia idą ze trzy pieluchy
Taka jest cfaniara, że jak tylko zapniemy czysta pieluszke i przejdziemy do drugiego pokoju to postanawia jednak dowalic jeszcze troszkę i znów trzeba akcje powtarzać
adzia lubi tę wiadomość
-
Gusiak wrote:Moja właśnie sobie upodobala pozycję leżenia brzuszkiem u mnie na brzuszku...
Takie maleństwo może tak leżeć?
Jak tylko próbuje Ją przełożyć na plecki to od razu się wybudza i prezy, a taka pozycja spania chyba przynosi Jej ulge...
Tak nawet zaleca sie by dzieci takie małe czesto i długo na brzuchu lezałyGusiak lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki,sukces!Olcia spi coraz dluzej:) Po 2-3 h po karmieniu cycem
W nocy budzila sie co godz i probowalismy dac mm,ale po tym spala 40min...A po cycu dluzej.Moje sutki nie dawaly rady w nocy,ale im wiecej przystawiam tym ich stan jest lepszy
Dodam,ze moj Maz to najwiekszy Skarb na swiecieOgarnia wszystko:sprzatanie,gotowanie,ubiera i przewija Mala,kapie. Wcziraj dal mj bukiet roz i przepiekne kolczyki
Czy ktorejs z Was Dzidzia nie lubi przebierania i kapieli?Ola placze kurcze...4me lubi tę wiadomość
Córcia
-
A mój maluszek dzisiaj cały dzień chce być przy piersi i tak zasypia A jak go odkładam to sie budzi ...
-
W ogóle czy Wy też tak macie po porodzie, że zrobilyscie się jakieś bardziej wrazliwsze?
Normalnie jakaś jestek taka, że nad głupia piosenka, czy reklama się rozczulam... a to swoje dziecko to najchętniej z tej wielkiej miłości cały czas bym przytulala
Normalnie sama nie wiem co się ze mną dzieje -
MadziaRatMed wrote:Dziewczyny pozmieniajcie suwaczki bo idzie sie pogubic kto jeszcae się meczy a kto juz szvzesliwie rozpakowany:)
Jak usiade do laptopa to zmienię, bo z telefonu nijak mi nie idzieMadziaRatMed lubi tę wiadomość
-
chabasse wrote:Witam.. po dłuższej przerwie.. Gratulacje dla noworozpakowanych mamuś..!
Mam pytanko.. Czy wasze pociechy też tak dużo kupy robią..? Bo mój mały prawie za każdym razem przy zmianie pieluszki ma pełno. W sumie to dobrze, że robi niż miałby mieć zaparcia.. a przy żółtaczce to w ogóle lepiej.. Ale zastanawiam się czy on nie przesadza.. bo co najmniej 5 kup dziennie. W szpitalu mówiono mi wręcz, że kupy to nawet raz na kilka dni mogą tylko być, a tu proszę... My już nawet zaliczylismy kalowego meteoryta
syn obrobil na przewijaku siebie, mnie, przewijak i wykładzinę. .noralnie fontanna
Gusiak, Pola Irene lubią tę wiadomość
-
Anitka201 wrote:U nas 4-5 kup to norma
. My już nawet zaliczylismy kalowego meteoryta
syn obrobil na przewijaku siebie, mnie, przewijak i wykładzinę. .noralnie fontanna
Hehehehe... u nas też zdarzyło się już kilka takich 'strzałów'Anitka201 lubi tę wiadomość
-
4me wrote:Ehhhh moze i racja... Bo MM to samo co dają w szpitalu tez chciałam na wszelki wypadek kupic- i tak sie zbiera niezla sumka wlasnie- ale dzis sobie pomyślałam, ze najwyżej wysle mojego do Tesco 24h jak będzie potrzeba
musze zobaczyć czy nie maja tam tych nakladek w razie potrzeby. Ostatnio się zdziwiłam w Tesco na dziale dziecięcym y nas wszystko dla kobiet w ciąży - laktatory, podklady, gacie siateczkowe, różne maści wiec niezle zaopatrzenie maja
-
Gusiak wrote:Hehehehe... u nas też zdarzyło się już kilka takich 'strzałów'
. Wiem jedno..na te wykładzinę pod przewijakiem musze położyć jakiś fajny mały dywanik żeby w razie kolejnej awarii szybko go przeprac
-
Dziewczyny ja mam pytanie o oddejście wód. Bo w poprzedniej ciąży miałam przebijany pęcherz, więc nie wiem jak to wygląda i jak rozpoznać.
Jaką te wody mają konsystencję? jak woda czy śluzowate? a kolor jak woda czy jakiś inny? dużo tego jest? po nogach pójdzie, czy tylko zamoczy bieliznę? -
Pola Irene wrote:Dziewczyny ja mam pytanie o oddejście wód. Bo w poprzedniej ciąży miałam przebijany pęcherz, więc nie wiem jak to wygląda i jak rozpoznać.
Jaką te wody mają konsystencję? jak woda czy śluzowate? a kolor jak woda czy jakiś inny? dużo tego jest? po nogach pójdzie, czy tylko zamoczy bieliznę?trzeba obserwować czy nie są zielone- jesli tak to znaczy, ze dziecko zrobili juz smulke i trzeba w miare szybko jechac do szpitala. Jesli sa przezroczyste to teoretycznie mamy 2 godziny- ale kto by tyle zwlekal ?
Moze byc tak, ze wody będą Ci sie tylko sączyć i wtedy ciezko to czasem wykryć. Polecane sa testy na sprawdzenie ph Np gina intyma. A moze byc tak, ze pęcherz pęknie ci porządnie i poleci Ci po nogach- i trudno wtedy nie rozpoznać, ze to toWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 21:37