X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    A właśnie - jak dziecko się obudzi, to najpierw karmicie czy najpierw przewijacie?
    Ja także najpierw przewijam..:)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja właśnie sobie upodobala pozycję leżenia brzuszkiem u mnie na brzuszku... =)
    Takie maleństwo może tak leżeć?

Jak tylko próbuje Ją przełożyć na plecki to od razu się wybudza i prezy, a taka pozycja spania chyba przynosi Jej ulge...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dokładnie tak jak myślałam, że będzie lepiej :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Ja przewijam przed =)
    Sama bym nie chciała jeść z brudnymi i mokrymi majtami, wiec i dziecku tego oszczędzam =)

hehe, ja tak samo :D Ale u nas i tak często jest, że przed się przebierzemy, potem jedzenie, a w trakcie jedzenia kupa :P

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Witam.. po dłuższej przerwie.. Gratulacje dla noworozpakowanych mamuś..!
    Mam pytanko.. Czy wasze pociechy też tak dużo kupy robią..? Bo mój mały prawie za każdym razem przy zmianie pieluszki ma pełno. W sumie to dobrze, że robi niż miałby mieć zaparcia.. a przy żółtaczce to w ogóle lepiej.. Ale zastanawiam się czy on nie przesadza.. bo co najmniej 5 kup dziennie. W szpitalu mówiono mi wręcz, że kupy to nawet raz na kilka dni mogą tylko być, a tu proszę..
    Zgodnie z wiedza z SR taki maluszek- bodajże do 6 tygodnia zycia- notatki za daleko ;) moze robic do 12 kup dziennie!!! Takze mieścisz sie kochana w normie ;)

chabasse lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    hehe, ja tak samo :D Ale u nas i tak często jest, że przed się przebierzemy, potem jedzenie, a w trakcie jedzenia kupa :P

U mnie też nie raz podczas jednego wybudzenia i karmienia idą ze trzy pieluchy ;D
    Taka jest cfaniara, że jak tylko zapniemy czysta pieluszke i przejdziemy do drugiego pokoju to postanawia jednak dowalic jeszcze troszkę i znów trzeba akcje powtarzać =)

adzia lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Moja właśnie sobie upodobala pozycję leżenia brzuszkiem u mnie na brzuszku... =)
    Takie maleństwo może tak leżeć?

Jak tylko próbuje Ją przełożyć na plecki to od razu się wybudza i prezy, a taka pozycja spania chyba przynosi Jej ulge...

Tak nawet zaleca sie by dzieci takie małe czesto i długo na brzuchu lezały

Gusiak lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pozmieniajcie suwaczki bo idzie sie pogubic kto jeszcae się meczy a kto juz szvzesliwie rozpakowany:)

la_lenka lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,sukces!Olcia spi coraz dluzej:) Po 2-3 h po karmieniu cycem :) W nocy budzila sie co godz i probowalismy dac mm,ale po tym spala 40min...A po cycu dluzej.Moje sutki nie dawaly rady w nocy,ale im wiecej przystawiam tym ich stan jest lepszy :)
    Dodam,ze moj Maz to najwiekszy Skarb na swiecie <3 Ogarnia wszystko:sprzatanie,gotowanie,ubiera i przewija Mala,kapie. Wcziraj dal mj bukiet roz i przepiekne kolczyki :)
    Czy ktorejs z Was Dzidzia nie lubi przebierania i kapieli?Ola placze kurcze...

4me lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu łóżeczko dla Michałka złożone! Jak wywietrzę materacyk i pościel i ubiorę poszewki, to zrobię zdjęcie i Wam pokażę :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój maluszek dzisiaj cały dzień chce być przy piersi i tak zasypia A jak go odkładam to sie budzi ...

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle czy Wy też tak macie po porodzie, że zrobilyscie się jakieś bardziej wrazliwsze? =)
    Normalnie jakaś jestek taka, że nad głupia piosenka, czy reklama się rozczulam... a to swoje dziecko to najchętniej z tej wielkiej miłości cały czas bym przytulala =)

Normalnie sama nie wiem co się ze mną dzieje =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Dziewczyny pozmieniajcie suwaczki bo idzie sie pogubic kto jeszcae się meczy a kto juz szvzesliwie rozpakowany:)

Jak usiade do laptopa to zmienię, bo z telefonu nijak mi nie idzie =)

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Witam.. po dłuższej przerwie.. Gratulacje dla noworozpakowanych mamuś..!
    Mam pytanko.. Czy wasze pociechy też tak dużo kupy robią..? Bo mój mały prawie za każdym razem przy zmianie pieluszki ma pełno. W sumie to dobrze, że robi niż miałby mieć zaparcia.. a przy żółtaczce to w ogóle lepiej.. Ale zastanawiam się czy on nie przesadza.. bo co najmniej 5 kup dziennie. W szpitalu mówiono mi wręcz, że kupy to nawet raz na kilka dni mogą tylko być, a tu proszę..
    U nas 4-5 kup to norma :-). My już nawet zaliczylismy kalowego meteoryta :-) syn obrobil na przewijaku siebie, mnie, przewijak i wykładzinę. .noralnie fontanna :-)

Gusiak, Pola Irene lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    U nas 4-5 kup to norma :-). My już nawet zaliczylismy kalowego meteoryta :-) syn obrobil na przewijaku siebie, mnie, przewijak i wykładzinę. .noralnie fontanna :-)

Hehehehe... u nas też zdarzyło się już kilka takich 'strzałów' ;D

Anitka201 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ehhhh moze i racja... Bo MM to samo co dają w szpitalu tez chciałam na wszelki wypadek kupic- i tak sie zbiera niezla sumka wlasnie- ale dzis sobie pomyślałam, ze najwyżej wysle mojego do Tesco 24h jak będzie potrzeba ;) musze zobaczyć czy nie maja tam tych nakladek w razie potrzeby. Ostatnio się zdziwiłam w Tesco na dziale dziecięcym y nas wszystko dla kobiet w ciąży - laktatory, podklady, gacie siateczkowe, różne maści wiec niezle zaopatrzenie maja ;)
    Jeśli chodzi o mm to ja kupiłam 2 saszetki w rossmannie chyba bebiko. Tak żeby mieć w nagłej sytuacji. Znajomi tak doradzili bo przy kp praktycznie całe duże opakowanie mm poszło im do kosza. Raz potrzebowali dokarmić syna.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Hehehehe... u nas też zdarzyło się już kilka takich 'strzałów' ;D
    W takiej stacji nawet się nie jest złym ze trzeba posprzątać. Ja się popłakałam ze śmiechu :-). Wiem jedno..na te wykładzinę pod przewijakiem musze położyć jakiś fajny mały dywanik żeby w razie kolejnej awarii szybko go przeprac :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    A właśnie - jak dziecko się obudzi, to najpierw karmicie czy najpierw przewijacie?
    My najpierw przewijamy bo po karmieniu łatwiej go uśpić, a po przewinieciu jest pobudzony :-)

• Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam pytanie o oddejście wód. Bo w poprzedniej ciąży miałam przebijany pęcherz, więc nie wiem jak to wygląda i jak rozpoznać.
    Jaką te wody mają konsystencję? jak woda czy śluzowate? a kolor jak woda czy jakiś inny? dużo tego jest? po nogach pójdzie, czy tylko zamoczy bieliznę?

17u9df9hyjbnpcim.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola Irene wrote:
    Dziewczyny ja mam pytanie o oddejście wód. Bo w poprzedniej ciąży miałam przebijany pęcherz, więc nie wiem jak to wygląda i jak rozpoznać.
    Jaką te wody mają konsystencję? jak woda czy śluzowate? a kolor jak woda czy jakiś inny? dużo tego jest? po nogach pójdzie, czy tylko zamoczy bieliznę?
    Wody sa przezroczyste i sa jak wody :) trzeba obserwować czy nie są zielone- jesli tak to znaczy, ze dziecko zrobili juz smulke i trzeba w miare szybko jechac do szpitala. Jesli sa przezroczyste to teoretycznie mamy 2 godziny- ale kto by tyle zwlekal ? ;)
    Moze byc tak, ze wody będą Ci sie tylko sączyć i wtedy ciezko to czasem wykryć. Polecane sa testy na sprawdzenie ph Np gina intyma. A moze byc tak, ze pęcherz pęknie ci porządnie i poleci Ci po nogach- i trudno wtedy nie rozpoznać, ze to to ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 21:37

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2435 2436 2437 2438 2439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ