X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Tez mam dwie rady od dwóch różnych piguł z dyżuru .
    Pierwsza karmić co 2 - 2,5 h
    Druga karmić na żądanie .
    I bądź mądry :D

Karmię na żądanie od początku , mlaska to daje jej cyca i jest spokój
    Jeśli się chce utrzymać laktacje i za kilka tygodni nie panikować, że mleka nie ma - to na żądanie.
    Dziecko to nie robot któremu starczy wlać paliwo co konkretny czas. Karmienie dla dziecka to nie jest tylko jedzenie - to również zaspokojenie pragnienia, rozładowanie emocji, zapewnienie potrzeby bliskości itp.
    Ja sobie nie wyobrażam przetrzymywania głodnego, wyjacego dziecka tylko dlatego, że jeszcze nie ma pory karmienia (i podobnie w drugą stronę - po co budzić spokojne dziecko?)

Luna1, aldonaa, Gusiak lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • tapirek Koleżanka

Wysłany: 20 września 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do Szlafroka - na sali jest raczej bardziej cieplo. W ciągu dnia bym sie ugotowala na pewno w swoim. Na noc robiło się zimno i wtedy rozwazalam jego założenie :)

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tapirek wrote:
    Jedzenie różnie. Obiady jak dla mnie tym razem słabe. Ale i śniadania i kolacje były całkiem smaczne. Dawali i pieczone jabłko i kisiel z owoców leśnych i inne takie cuda :)
    A i ja bym zabrała jeszcze swój papier. O ile teraz moje krocze nie ucierpialo i szary papier nie robił na mnie wrażenia, tak za pierwszym razem rolka miekiego papieru była wybawieniem :)

O to też prawda, chociaż mnie nic tam na dole nie popękało, to jednak szary papier szpitalny bardzo mnie tam draźnił. I Rafał kupił mi 6 rolek papieru toaletowego delikatnego. Więc weź sobie kilka sztuk.

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Ona Ty sobie może lepiej jeszcze przed wyjazdem męża zrób w lodówce zapas jedzenia ;D
    Przygotuj sobie takie boxy z jedzeniem, żeby tylko wyciągać i na szybkości zjeść, bo inaczej to faktycznie może być marnie z czasem żeby coś przygotować =)

chyba tak zrobie plus mlodemu zupy zawekuje :P ten system sprawdzil sie na czas mojej nieobecnosci w szpitalu i chyba tym razem zrobie podobnie ;). łatwo nie bedzie.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Gusial ja tez 8 doba po cc a krwawienia slad. Poweidz nosisz normalna bielizne? Ja mam same niskie gacie i koncza sie na lini cięcia wlasnie. I chodze w tych jednorazowych narazie. Kolezanka po cc nadkazila rane gumka od majtek i musi antybiotyuk brac a tez jes dwa tyg po porodzie

mnie kazano rane gaza zakrywac, a gacie... no niestety poki co wielorazowe siateczkowe - w tych mi wygodniej niz w jednorazowych.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak czytam o tych waszych problemach z sutkami to chyba bez czekania na ewentualne problemy kupie sobie dzis te wkladki wielorazowe z madeli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 13:01

KathleenPL lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:33

Nancy87 lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A jak czytam o tych waszych problemach z sutkami to chyba bez czekania na ewentualne problemy kupie sobie dzis te wkladki wielorazowe z madeli.
    Ja nie użyłam ani razu, tak samo maści na sutki - ale trafił mi się wyjątkowo kompetentny ssak. Dużo zależy jak dziecko sobie radzi.

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja nie użyłam ani razu, tak samo maści na sutki - ale trafił mi się wyjątkowo kompetentny ssak. Dużo zależy jak dziecko sobie radzi.

Tak, moja tak samo, bo niej mnie piersi nie bolą, ale po laktatorze ;/ muszę sobie smarować lanoliną bo ból masakryczny.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła inna pigułka :D

I tak jak chcialam zrobic to samo mowila , miec mleko w zapasie , mała bedzie płakać przystawic nawet jak nic nie leci bo leci po kropelce ale ona wtedy wzmozy laktacje . W domu laktator wziac i odciągnąć żeby wiedziec ile leci , nie dawac na raz wiecej niz 20ml

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieci też tak śpią dzisiaj? No normalnie budzi się na mleko zasypia, śpi 2-3 godziny, znowu pobuda mleko zasypia przy cycu, i śpi. Nawet na chwilę nie chcę się pobawić z mamusią :( powinnam się cieszyc bo mam czas by kuć na jutro łacinę. Ale jakoś tak pusto XD i cicho.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mój to dziś nie bardzo śpi, troszkę marudzil od rana bo go brzuszek bolał, prężył się biedny i nic zrobić nie umiał, brzuszek twardy, dałam mu herbatke z kopru ale nie pomogło, dopiero niedawno mężuś pojechał do apteki i daliśmy mu espumisan, od razu lepiej i teraz mój okruszek w końcu zasnął

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    W ogóle wczoraj zaczęłam się zastanawiać nad antykoncepcja i sama nie wiem na co się decydować... wiem na pewno, że drugiego dziecka z mężem szybko nie planujemy (jesli w ogóle będziemy je planować) wiec zależy mi na skutecznym sposobie... tabletki kiedyś średnio na mnie działały (pajaczki na nogach plus zatrzymanie wody), gumki to żadna przyjemność, a liczyć na farta i stosunek przerywany nie mam zamiaru...

Myślałam o zastrzykach, ale no właśnie... raz, że to zastrzyki (czego nie znoszę), a dwa ze tez nie mam pewności jak na nie zareaguje mój organizm...a zastrzyku cofnąć się nie da...
    Coraz bardziej zastanawiam się nad spirala... ma któraś z Was może jakieś doświadczenia w tym temacie, żeby coś doradzić?
    Jakie u Was plany z antykoncepcja?
    Skabarki pytaj.

skabarka lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Wasze dzieci też tak śpią dzisiaj? No normalnie budzi się na mleko zasypia, śpi 2-3 godziny, znowu pobuda mleko zasypia przy cycu, i śpi. Nawet na chwilę nie chcę się pobawić z mamusią :( powinnam się cieszyc bo mam czas by kuć na jutro łacinę. Ale jakoś tak pusto XD i cicho.
    Tym spał 6h w nocy, zjadł i spał kolejne 4h... Więc tak XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    mnie kazano rane gaza zakrywac, a gacie... no niestety poki co wielorazowe siateczkowe - w tych mi wygodniej niz w jednorazowych.
    Mi kazali kupic wysokie, bawelniane. Mi się z jednej strony słabo goi więc albo takie gacie babciowe, albo bieganie bez i wietrzenie... Ale jeszcze trochę ze mnie leci więc tylko w nocy sobie pozwalam...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mnie sie śmieją :D
    Małą bujam , karmię bujam , trzymam bujam :D
    Chorobe sieroca jej chyba zrobie , muszę sie pilnowac .

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wracam od rodziców, miałam ciężką przeprawę z mamą. Obraziła się, bo powiedziałam jej, że ma w czwartek nie jechać z nami do szpitala na 8 tylko mąż da jej znać, jak już będę jechała na CC. Musiałam jej tłumaczyć, że będę się bardziej stresować, im więcej osób będzie koło mnie. A ona na to, że będę sama. Mąż będzie ze mną, ale trudno przetłumaczyć. W końcu się chyba dała przekonać.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila ja to samo miałam z moja mama. Ona będzie stała pod blokiem porodowym i będzie czekać. Ile ja się nagadalam. Oczywiście nie obeszło się bez obrazy ale w końcu zrobiła tak jak jachcialam i uszanowala moje zdanie.

U nas w nocy mała znowu jeść nie chciała. Obudziła się przewinelam ja i tylko się tulić chciala i tak spała od 21 do 4 rano. Dopiero nad ranem coś tam zjadła ale ile musiałam się do niej nagadać że mam takie dobre mlesio dla niej i dopiero coś tam ciumkala a cycki pełne.

A w dzień to spać juz nie chce chyba że u mamy na rękach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 16:03

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie patrze na mój suwak O.o Zuzia ma już miesiąc, o jaaaaa, jeszcze trochę i zacznie biegać i wołać: mamo, kup mi tego misia! XD

adzia, KathleenPL, skabarka lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Lila ja to samo miałam z moja mama. Ona będzie stała pod blokiem porodowym i będzie czekać. Ile ja się nagadalam. Oczywiście nie obeszło się bez obrazy ale w końcu zrobiła tak jak jachcialam i uszanowala moje zdanie.

Też jej mówię, że to może trwać, bo jak będzie jakaś cesarka na szybko robiona, to może nawet po południu mi zrobią operację. A ona na to, że przy tylu dzieciach w rodzinie czekała po kilka godzin pod blokiem porodowym, a odmawiam jej tego przy jedynym wnuku! Ja to się w ogóle boję akcji pt. "Jestem pielęgniarką, czy nie mogłabym jednak wejść, tak po znajomości??" :P

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
‹‹ 2433 2434 2435 2436 2437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ