X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    W ogóle wczoraj zaczęłam się zastanawiać nad antykoncepcja i sama nie wiem na co się decydować... wiem na pewno, że drugiego dziecka z mężem szybko nie planujemy (jesli w ogóle będziemy je planować) wiec zależy mi na skutecznym sposobie... tabletki kiedyś średnio na mnie działały (pajaczki na nogach plus zatrzymanie wody), gumki to żadna przyjemność, a liczyć na farta i stosunek przerywany nie mam zamiaru...

Myślałam o zastrzykach, ale no właśnie... raz, że to zastrzyki (czego nie znoszę), a dwa ze tez nie mam pewności jak na nie zareaguje mój organizm...a zastrzyku cofnąć się nie da...
    Coraz bardziej zastanawiam się nad spirala... ma któraś z Was może jakieś doświadczenia w tym temacie, żeby coś doradzić?
    Jakie u Was plany z antykoncepcja?

Ja tez juz o tym myślałam bo tak samo jak Ty nie wiem czy będziemy mieli drugie dziecko. Anty brane za mlodu- cale nogi w pajaczkach ;( teraz się zatem boję jakichkolwiek hormonów bo czy w tabletkach, czy w zastrzyku, czy tez w spirali to jednak hormony i pewnie mogą dawać takie same negatywne skutki jak tabletki... Dlatego mysle o spirali niehormonalnej ale szczerze jeszcze planuje pogadać o tym z lekarzem i zobaczymy co on zaleci.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z kolei od początku karmimy na żądanie... mała budzi się czasem co dwie, a czasem co cztery godziny i wtedy od razu wiem ze trzeba się szykować z cycem albo butelka =)
    Żeby ustalić karmienie co 2 godziny to musiałabym Ją specjalnie budzić, a skoro sobie smacznie spi, ładnie przybiera na wadze i nic się nie dzieje to nie widzę sensu =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja tak samo na wizycie kontrolnej za 4 tygodnie planuje przeglądać tą sprawę z lekarzem i zobaczyć co On ze swoją fachową wiedzą by mi polecał...
    Ogólnie ze względu ja reakcje organizmu tez wolałbym uniknąć różnych hormonów...

4me lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja bym wybrała jednak pierwsza opcje ;) o wiele łatwiej jest pozniej zoegnizowac sobie czas w domu...

Z tym ze ona teraz tak żąda co 2-4 godzinki więc mam dwie opcje :D

Nie chce sie chwalic ale noce przesypia , o 23 je i potem budzi sie miedzy 4 a 6

• Kucykowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A dziewczyny uzywa która maltanu ?
    Niewiem czy warto go kupic tak go polecają czy cos innego , niby kapturek jest a sutki czerwone i szczypia .
    Ja mam Maltan i kapturki,bo az mialam w nocy dreszcze z bolu...Warto smarowac swoim pokarmem i wietrzyc

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj piję kawę inkę, i albo ona podziałała albo to forum, bo czuję że cyce mam ciężkie, po mimo że mała z nich jadła, i nie chce zapeszać, ale laktatorem odciągnełam przed chwilą 130 ml O.o

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wraca w czwartek i tez się boje dużo pomaga i w nocy wstaje najgorzej to będzie za tydzień bo będzie miał popoludnie bo od 14 do 22 w tym tygodniu czwartek, piątek sobota do 14. Apropo ile czasu się krwawi w połogu?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak - ja albo wrócę do pigułek (na mnie akurat działały dobrze), albo implant sobie wszczepię pod skórę. Do obgadania na pewno z moją lekarką, ale to dopiero na kontroli na początku listopada.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka nie wiem jak to jest przy porodzie SN, ja po cesarce juz praktycznie w ogóle nie krwawie... można powiedzieć, że teraz mam jeszcze jakieś takie delikatne plamienia...
    Po naturalnym chyba ten polog trwa jednak dłużej, wiec pewnie ze 2-3 tygodnie...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Mój wraca w czwartek i tez się boje dużo omaga i w nocy wstaje najgorzej to będzie za tydzień bo będzie miał popoludnie bo od 14 do 22 w tym tygodniu czwartek, piątek sobota do 14. Apropo ile czasu się krwawi w połogu?

To zależy, ja krwawiłam 3 tyg i 5 dni

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj kupowałam podpaski na czas połogu i czułam się jak dziecko we mgle :D . Wcześniej albo używałam tamponów, albo przez 3 lata nie miałam okresu w ogóle :D

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • tapirek Koleżanka

Wysłany: 20 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Lady bo Ty rodzilas na Polnej powiedz mi czy mialas swoja koszule do porodu czy korzystalas z ich i jak jest z tymi ciuchami dla dziecka, pampersami i podpaski dla kobiety?? Co brac a co jest? Niby wszystko tam jest, ale powiedz jak Ty to oceniasz
    Hej, jestem tegoroczna wrześniowa mama. Trafiłam na wasz wątek w czasie nudnej nocy spędzonej na porodowce. Od tego czasu zdarza mi sie Was podczytywac. Rodzilam na Polnej (po raz drugi). Do porodu dają szpitalna koszule i to najlepsze wyjście. Po porodzie dostajesz kolejną czystą od nich. Przez cały pobyt na oddziale ani razu nie założyłam swojej koszuli. Lepiej brudzic ich :) i nie ma problemu żeby dostać czystą. Podkłady na łóżka również dają tak często jak potrzebujesz. Na moim oddziale przynilosili nawet rano przed obchodem świeża koszule i czysty podklad ma łóżko. Wkładki/ podpaski również dają. Na dzień dobry dostałam dwie paczki. Nie mają kleju co prawda ale jak najbardziej możesz mieć założone majtki (najlepiej bawełniane, a jak siateczkowe to wielorazowe). Przez cały pobyt korzystałam z ich podpasek. Pampersy są firmy Bella chyba i też dają ile trzeba. Kaftaniki dla dzieci nie są za piękne i na mojego były lekko krótkie, ale daliśmy rade. Dzieci są ubierane w kaftanikii, pieluche, skarpetki, kocyk polarowy i taka pseudo kołdrę. Dla dziecka warto mieć swoją czapeczka i niedrapki. Przyda się jeden podkład na łóżko do przewijania dziecka, dwie paczki chusteczek do małego tyłka (chociaż ja teraz na sali mialam i umywalkę i przewijak więc dałabym rade waciki mokre). Szlafroka nie wyjęłam. Łazienki są w każdej sali. W czasie odwiedzin mialam gdzieś czy ktoś obcy mnie ogląda :) warto zabrać stanik do karmienia i wkładki laktacyjne. Generalnie trochę chaotycznie ale jakbyś jeszcze miała pytań to pisz. Ja jestem zadwolona z Polnej. Urodziłam tym razem bez nacięcia (4kg dziecka) dzięki położnej, która miała akurat dyżur. Opieka w czasie porodu i po przyzwoita. Codziennie w sali była polozna laktacyjna. Jedyny minus to ciągły zapis ktg w czasie pobytu na sali porodowej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 11:58

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusial ja tez 8 doba po cc a krwawienia slad. Poweidz nosisz normalna bielizne? Ja mam same niskie gacie i koncza sie na lini cięcia wlasnie. I chodze w tych jednorazowych narazie. Kolezanka po cc nadkazila rane gumka od majtek i musi antybiotyuk brac a tez jes dwa tyg po porodzie

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Od jutra mój mąż będzie chodził na same nocki do pracy :-( trochę się boję zostać sam na noc z malym :-( chociaż w nocy mój mąż w ogóle nie wstaje do małego bo nie musi ale jakoś pewniej się czuje jak wiem ze jest w domu i zawsze mogę co zawolac jak bym coś potrzebowała :-(
    Też balyscie zostać się same w domu ten pierwszy raz ?
    Ja od tygodnia jestem sama z młodym. Pamiętam ze trochę się obawiałam tedo pierwszego dnia sam na sam ale to bardziej ze względu na moje zawroty głowy i to ze byłam jeszcze słaba. Po tygodniu poukladalam sobie dzień i mam czas na ogarnięcia młodego, spacer, sprzątanie czy czas dla siebie :-)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Gusial ja tez 8 doba po cc a krwawienia slad. Poweidz nosisz normalna bielizne? Ja mam same niskie gacie i koncza sie na lini cięcia wlasnie. I chodze w tych jednorazowych narazie. Kolezanka po cc nadkazila rane gumka od majtek i musi antybiotyuk brac a tez jes dwa tyg po porodzie

Kupiłam sobie takie bawełniane wyzsze majtki, które teraz noszę właśnie po to, żeby nie uciskaly na ranę, ale spokojnie chyba mogłabym tez założyć swoje...
    Nie wiem gdzie Ty masz zrobione cięcie, ale u mnie jest tak chyba ze dwa centymetry poniżej linii gdzie zaczynają się włoski, wiec ogólnie dość nisko dzięki czemu nie będzie później problemu z blizna i spod żadnego bikini czy bielizny nie będzie ona widoczna.

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• MadziaRatMed Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki tapirek!! Ciągle jednak ten szlafrok mnie męczy, w sumie mam miejsce w torbie to chyba go zestawie jednak. A jak z jedzeniem?

relgio4pxlxziakh.png
  • Lady Savage Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tapirek wrote:
    Hej, jestem tegoroczna wrześniowa mama. Trafiłam na wasz wątek w czasie nudnej nocy spędzonej na porodowce. Od tego czasu zdarza mi sie Was podczytywac. Rodzilam na Polnej (po raz drugi). Do porodu dają szpitalna koszule i to najlepsze wyjście. Po porodzie dostajesz kolejną czystą od nich. Przez cały pobyt na oddziale ani razu nie założyłam swojej koszuli. Lepiej brudzic ich :) i nie ma problemu żeby dostać czystą. Podkłady na łóżka również dają tak często jak potrzebujesz. Na moim oddziale przynilosili nawet rano przed obchodem świeża koszule i czysty podklad ma łóżko. Wkładki/ podpaski również dają. Na dzień dobry dostałam dwie paczki. Nie mają kleju co prawda ale jak najbardziej możesz mieć założone majtki (najlepiej bawełniane, a jak siateczkowe to wielorazowe). Przez cały pobyt korzystałam z ich podpasek. Pampersy są firmy Bella chyba i też dają ile trzeba. Kaftaniki dla dzieci nie są za piękne i na mojego były lekko krótkie, ale daliśmy rade. Dzieci są ubierane w kaftanikii, pieluche, skarpetki, kocyk polarowy i taka pseudo kołdrę. Dla dziecka warto mieć swoją czapeczka i niedrapki. Przyda się jeden podkład na łóżko do przewijania dziecka, dwie paczki chusteczek do małego tyłka (chociaż ja teraz na sali mialam i umywalkę i przewijak więc dałabym rade waciki mokre). Szlafroka nie wyjęłam. Łazienki są w każdej sali. W czasie odwiedzin mialam gdzieś czy ktoś obcy mnie ogląda :) warto zabrać stanik do karmienia i wkładki laktacyjne. Generalnie trochę chaotycznie ale jakbyś jeszcze miała pytań to pisz. Ja jestem zadwolona z Polnej. Urodziłam tym razem bez nacięcia (4kg dziecka) dzięki położnej, która miała akurat dyżur. Opieka w czasie porodu i po przyzwoita. Codziennie w sali była polozna laktacyjna. Jedyny minus to ciągły zapis ktg w czasie pobytu na sali porodowej.

Potwierdzam to co koleżanka pisze, ja gdzieś przeoczyłam Twoje zapytanie Madziu, dziewczyny piszcie czasami zapytania po 3 razy, bo mając takie maleńkie cudo marudne w domu, to czasami nie czytamy kilku stron.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • tapirek Koleżanka

Wysłany: 20 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Dzieki tapirek!! Ciągle jednak ten szlafrok mnie męczy, w sumie mam miejsce w torbie to chyba go zestawie jednak. A jak z jedzeniem?
    Jedzenie różnie. Obiady jak dla mnie tym razem słabe. Ale i śniadania i kolacje były całkiem smaczne. Dawali i pieczone jabłko i kisiel z owoców leśnych i inne takie cuda :)
    A i ja bym zabrała jeszcze swój papier. O ile teraz moje krocze nie ucierpialo i szary papier nie robił na mnie wrażenia, tak za pierwszym razem rolka miekiego papieru była wybawieniem :)

• Anitka201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja bym wybrała jednak pierwsza opcje ;) o wiele łatwiej jest pozniej zoegnizowac sobie czas w domu...
    Żeby to było takie łatwe :-) są dni kiedy młody je o 2-3 godziny a są tez takie dni kiedy jest non stop głodny albo potrzebuje bliskości i ciagle chce być ze mna.

• Lady Savage Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:

Madziu jedzenie zależy jak dla kogo, ja mają tą dietę cukrzycową, to tak wpierdzielałam ze smakiem wszystko co mi dali, ale wiem że jednej dziewczynie koszmarnie nie smakowało i jej mąż przynosił codziennie jej jedzenie (obiad, śniadanie, kolacje i desery)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 2432 2433 2434 2435 2436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ