X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline ciężko ci doradzić co zrobić w takiej sytuacji. Ale znając mnie i to jaka panikara jestem to bym pojechała nawet jakbym miała wrócić z kwitkiem. Tak jak Skabarka mówi lepiej raz za dużo niż urodzić gdzieś w trasie.

Lalenka współczuję kolek. Mam nadzieje że szybko małej przejdzie.
    U nas na razie ok i tylko raz dałam espumisan i z dwa herbatkę z kopru po której mała od razu piękna kupę zrobiła i dorodne bąki puszczała a wcześniej nic tylko płacz.
    My dziś cały dzień poza domem i padam na twarz z zmęczenia. Ale super świeże powietrze robi teraz dla nas. Tylko jak za dużo chodzę to brzuch a konkretnie tak z 2cm nad rana boli.

Czy Wasze dzieci podczas snu tez tak się prężą i skrzypią?

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Sab Simplex nie, ale daje Espumisan w dużej "niemieckiej" dawce, jak na razie niestety nie działa. :(

Nam zarówno w SR, jak i znajomi polecali Windi: https://www.doz.pl/apteka/p22480-Windi_Kateter_rektalny_dla_niemowlat_10_szt

Jako ostateczność, jeśli kolka nie mija, a leki nie pomagają. Wsadzasz do pupy i dziecko robi kupę / wydala gazy... ;)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas odpukać kolek brak. I niech tak zostanie. Nasz syn też nie miał, więc mam nadzieję, że i młodą ominą.
    A wiecie co mi położna ostatnio powiedziała? No zaskoczyła mnie ;), że witamina K podawana przy karmieniu piersią właśnie wywołuje kolki i że ogólnie to czysty biznes :P ... Hm, może dlatego moje dzieci kolki omijają, bo nie są kp? No i na kolki podobno dobry koperek, zwykły z saszetkowej herbatki.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:41

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Caroline ciężko ci doradzić co zrobić w takiej sytuacji. Ale znając mnie i to jaka panikara jestem to bym pojechała nawet jakbym miała wrócić z kwitkiem. Tak jak Skabarka mówi lepiej raz za dużo niż urodzić gdzieś w trasie.

Lalenka współczuję kolek. Mam nadzieje że szybko małej przejdzie.
    U nas na razie ok i tylko raz dałam espumisan i z dwa herbatkę z kopru po której mała od razu piękna kupę zrobiła i dorodne bąki puszczała a wcześniej nic tylko płacz.
    My dziś cały dzień poza domem i padam na twarz z zmęczenia. Ale super świeże powietrze robi teraz dla nas. Tylko jak za dużo chodzę to brzuch a konkretnie tak z 2cm nad rana boli.

Czy Wasze dzieci podczas snu tez tak się prężą i skrzypią?

Mój może się nie pręży ale skrzypi jak nienaoliwione drzwi hehe. Czasami też tak ma przy karmieniu.

Lady Savage lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez się prezy i skrzypi... zupełnie tak jakby nie mogła zrobić kupki, jak już coś poleci to od razu jest spokój...
    A na to można coś poradzić?

W ogóle mam kryzys.... widzę, że Nadia jest głodna i szuka jedzenia ale jak daje Jej cyca to trochę posusa j zaczyna mnie wręcz oddychać rączkami i zaczyna się między Nami walka... a to inaczej próbuje Ją ułożyć a to cos kombinuje... czasem na chwile pomoże, a czasem tak jak teraz się poddaje i dajemy małej butle, może to błąd ale nie mam czasem już sił, żeby z Nią walczyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 00:49

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 01:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety jeszcze sie uspokoiło :/ tak wiec dobrze, ze sie nigdzie nie wybrałam jeszcze.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 03:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ja wczoraj tak miałam z Roksana , babka przyszła mowila ze mleka nie mam w tym cycku i zmienic trzeba , zmienilam to lecialo i spokojna byla .
    Wgl naprawdę paranoja z nimi .
    W dzien kolezanki mała sól do noska dostala bo ledwo oddychala katarek ma , przyszla inna i mowi ze jest ok a ze mała jej placze to nic bo bo 2doby sa "ciężkie"

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny uzywa która maltanu ?
    Niewiem czy warto go kupic tak go polecają czy cos innego , niby kapturek jest a sutki czerwone i szczypia .

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A dziewczyny uzywa która maltanu ?
    Niewiem czy warto go kupic tak go polecają czy cos innego , niby kapturek jest a sutki czerwone i szczypia .

Ja używałam.. smarowalam sutki kilka dni oo porodzie, bo ból był nie do wytrzymania... ogólnie pomaga, aczkolwiek chyba piersi tez muszą się przyzwyczaić i wtedy nie będzie problemu =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Gusiak ja wczoraj tak miałam z Roksana , babka przyszła mowila ze mleka nie mam w tym cycku i zmienic trzeba , zmienilam to lecialo i spokojna byla .
    Wgl naprawdę paranoja z nimi .
    W dzien kolezanki mała sól do noska dostala bo ledwo oddychala katarek ma , przyszla inna i mowi ze jest ok a ze mała jej placze to nic bo bo 2doby sa "ciężkie"

Taaaa... tylko, że u mnie mleko się wręcz leje strumieniami z piersi... a Ona sobie po prostu nie chce i mnie odpycha...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy to jeszcze ja poproszę o aktualizacje. Dołączając do piatkowego hurtu :-)
    18.09 (38t4d) o godz. 12.41 przez cc na świat przyszła Aurelia. 3160g, 57cm szczęścia :-) jest najwspanialsza, mamy trochę problem z karmieniem bo laktacja się jeszcze nie rozkrecila ale dajemy radę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 06:15

Staraczka23, monaaa85, Gusiak, Lilla My, agatka196, Misi@, la_lenka, Carolline, Nancy87, Luna1, 4me, baassiia, Pola Irene, MadziaRatMed, snoopy_etka, Lady Savage, kasig, kiti, trix, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Taaaa... tylko, że u mnie mleko się wręcz leje strumieniami z piersi... a Ona sobie po prostu nie chce i mnie odpycha...
    Gusiak od razu pojawił się u Ciebie pokarm bo ja sie powoli zalamuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 05:51

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ale myslalam ze kapturki od tego problemu uratują a tu nic :/

Karolcia gratulacje :)
    Tez mialam cc i pomogli mi małą przystawic zeby sie wessala , pigułka mowila ze ssanie pobudza laktacje i zebym ja przykladala czesciej

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam się z katarem i bólem gardła... wrrr... :(

U nas dziś zaplanowane przygotowanie kącika dla malucha - tata przyjedzie i będą skręcać z mężem łóżeczko. Za to moja mama idzie na imprezę do koleżanek, bo koniecznie chcą się z nią napić zanim zostanie babcią. Śmiejemy się teraz, że w takim razie ona będzie miała "baby shower", a ja nie :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 dzien do terminu ;) Kluseczce dobrze w brzulu nawet 5 km spaceru wczorajszego ja nie rusza;)))

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Gusiak od razu pojawił się u Ciebie pokarm bo ja sie powoli zalamuje?

W zasadzie siara pojawila się już na drugi po po cięciu, na taki konkretniejszy pokarm musialam parę dni czekać... nic się Kochana nie załamuj tylko staraj się przykładać maleństwo to piersi i laktacja powinna w końcu ruszyć...

My w klinice póki ta laktacja się nie rozbujala to lecielismy w zasadzie większość czasu na butli... teraz też w domu tak raz dziennie butla idzie w ruch, ale w większości Nadia zaspokajana jest z cyca.

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    a u mnie polozna jak byla to nie wierzyla ze karmie piersia a bardziej ze mam mleko po cc. Az musialam jej udowadniac :-) Ale ja wiem ile walczylam o to.

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do terminu zostało 8 dni...ahh :)

monaaa85 lubi tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana.

Ale mialam noc... Atak bólu okresowego pelna para i od krzyża i od brzucha i tak przez pól nocy :/ aż mi się przypomina jakie ja mialam cholernie bolesne miesiączki ;( oczywiscie skurczy przy tym zero.... Pewnie mnie tak moj kochany organizm przećwiczy przez kilka dni zanim sie rozrusza :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2430 2431 2432 2433 2434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ