X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline ciężko ci doradzić co zrobić w takiej sytuacji. Ale znając mnie i to jaka panikara jestem to bym pojechała nawet jakbym miała wrócić z kwitkiem. Tak jak Skabarka mówi lepiej raz za dużo niż urodzić gdzieś w trasie.

Lalenka współczuję kolek. Mam nadzieje że szybko małej przejdzie.
    U nas na razie ok i tylko raz dałam espumisan i z dwa herbatkę z kopru po której mała od razu piękna kupę zrobiła i dorodne bąki puszczała a wcześniej nic tylko płacz.
    My dziś cały dzień poza domem i padam na twarz z zmęczenia. Ale super świeże powietrze robi teraz dla nas. Tylko jak za dużo chodzę to brzuch a konkretnie tak z 2cm nad rana boli.

Czy Wasze dzieci podczas snu tez tak się prężą i skrzypią?

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Sab Simplex nie, ale daje Espumisan w dużej "niemieckiej" dawce, jak na razie niestety nie działa. :(

Nam zarówno w SR, jak i znajomi polecali Windi: https://www.doz.pl/apteka/p22480-Windi_Kateter_rektalny_dla_niemowlat_10_szt

Jako ostateczność, jeśli kolka nie mija, a leki nie pomagają. Wsadzasz do pupy i dziecko robi kupę / wydala gazy... ;)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas odpukać kolek brak. I niech tak zostanie. Nasz syn też nie miał, więc mam nadzieję, że i młodą ominą.
    A wiecie co mi położna ostatnio powiedziała? No zaskoczyła mnie ;), że witamina K podawana przy karmieniu piersią właśnie wywołuje kolki i że ogólnie to czysty biznes :P ... Hm, może dlatego moje dzieci kolki omijają, bo nie są kp? No i na kolki podobno dobry koperek, zwykły z saszetkowej herbatki.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:41

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Caroline ciężko ci doradzić co zrobić w takiej sytuacji. Ale znając mnie i to jaka panikara jestem to bym pojechała nawet jakbym miała wrócić z kwitkiem. Tak jak Skabarka mówi lepiej raz za dużo niż urodzić gdzieś w trasie.

Lalenka współczuję kolek. Mam nadzieje że szybko małej przejdzie.
    U nas na razie ok i tylko raz dałam espumisan i z dwa herbatkę z kopru po której mała od razu piękna kupę zrobiła i dorodne bąki puszczała a wcześniej nic tylko płacz.
    My dziś cały dzień poza domem i padam na twarz z zmęczenia. Ale super świeże powietrze robi teraz dla nas. Tylko jak za dużo chodzę to brzuch a konkretnie tak z 2cm nad rana boli.

Czy Wasze dzieci podczas snu tez tak się prężą i skrzypią?

Mój może się nie pręży ale skrzypi jak nienaoliwione drzwi hehe. Czasami też tak ma przy karmieniu.

Lady Savage lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez się prezy i skrzypi... zupełnie tak jakby nie mogła zrobić kupki, jak już coś poleci to od razu jest spokój...
    A na to można coś poradzić?

W ogóle mam kryzys.... widzę, że Nadia jest głodna i szuka jedzenia ale jak daje Jej cyca to trochę posusa j zaczyna mnie wręcz oddychać rączkami i zaczyna się między Nami walka... a to inaczej próbuje Ją ułożyć a to cos kombinuje... czasem na chwile pomoże, a czasem tak jak teraz się poddaje i dajemy małej butle, może to błąd ale nie mam czasem już sił, żeby z Nią walczyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 00:49

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 01:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety jeszcze sie uspokoiło :/ tak wiec dobrze, ze sie nigdzie nie wybrałam jeszcze.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 03:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ja wczoraj tak miałam z Roksana , babka przyszła mowila ze mleka nie mam w tym cycku i zmienic trzeba , zmienilam to lecialo i spokojna byla .
    Wgl naprawdę paranoja z nimi .
    W dzien kolezanki mała sól do noska dostala bo ledwo oddychala katarek ma , przyszla inna i mowi ze jest ok a ze mała jej placze to nic bo bo 2doby sa "ciężkie"

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny uzywa która maltanu ?
    Niewiem czy warto go kupic tak go polecają czy cos innego , niby kapturek jest a sutki czerwone i szczypia .

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A dziewczyny uzywa która maltanu ?
    Niewiem czy warto go kupic tak go polecają czy cos innego , niby kapturek jest a sutki czerwone i szczypia .

Ja używałam.. smarowalam sutki kilka dni oo porodzie, bo ból był nie do wytrzymania... ogólnie pomaga, aczkolwiek chyba piersi tez muszą się przyzwyczaić i wtedy nie będzie problemu =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Gusiak ja wczoraj tak miałam z Roksana , babka przyszła mowila ze mleka nie mam w tym cycku i zmienic trzeba , zmienilam to lecialo i spokojna byla .
    Wgl naprawdę paranoja z nimi .
    W dzien kolezanki mała sól do noska dostala bo ledwo oddychala katarek ma , przyszla inna i mowi ze jest ok a ze mała jej placze to nic bo bo 2doby sa "ciężkie"

Taaaa... tylko, że u mnie mleko się wręcz leje strumieniami z piersi... a Ona sobie po prostu nie chce i mnie odpycha...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy to jeszcze ja poproszę o aktualizacje. Dołączając do piatkowego hurtu :-)
    18.09 (38t4d) o godz. 12.41 przez cc na świat przyszła Aurelia. 3160g, 57cm szczęścia :-) jest najwspanialsza, mamy trochę problem z karmieniem bo laktacja się jeszcze nie rozkrecila ale dajemy radę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 06:15

Staraczka23, monaaa85, Gusiak, Lilla My, agatka196, Misi@, la_lenka, Carolline, Nancy87, Luna1, 4me, baassiia, Pola Irene, MadziaRatMed, snoopy_etka, Lady Savage, kasig, kiti, trix, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Taaaa... tylko, że u mnie mleko się wręcz leje strumieniami z piersi... a Ona sobie po prostu nie chce i mnie odpycha...
    Gusiak od razu pojawił się u Ciebie pokarm bo ja sie powoli zalamuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 05:51

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ale myslalam ze kapturki od tego problemu uratują a tu nic :/

Karolcia gratulacje :)
    Tez mialam cc i pomogli mi małą przystawic zeby sie wessala , pigułka mowila ze ssanie pobudza laktacje i zebym ja przykladala czesciej

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam się z katarem i bólem gardła... wrrr... :(

U nas dziś zaplanowane przygotowanie kącika dla malucha - tata przyjedzie i będą skręcać z mężem łóżeczko. Za to moja mama idzie na imprezę do koleżanek, bo koniecznie chcą się z nią napić zanim zostanie babcią. Śmiejemy się teraz, że w takim razie ona będzie miała "baby shower", a ja nie :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 dzien do terminu ;) Kluseczce dobrze w brzulu nawet 5 km spaceru wczorajszego ja nie rusza;)))

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Gusiak od razu pojawił się u Ciebie pokarm bo ja sie powoli zalamuje?

W zasadzie siara pojawila się już na drugi po po cięciu, na taki konkretniejszy pokarm musialam parę dni czekać... nic się Kochana nie załamuj tylko staraj się przykładać maleństwo to piersi i laktacja powinna w końcu ruszyć...

My w klinice póki ta laktacja się nie rozbujala to lecielismy w zasadzie większość czasu na butli... teraz też w domu tak raz dziennie butla idzie w ruch, ale w większości Nadia zaspokajana jest z cyca.

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    a u mnie polozna jak byla to nie wierzyla ze karmie piersia a bardziej ze mam mleko po cc. Az musialam jej udowadniac :-) Ale ja wiem ile walczylam o to.

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do terminu zostało 8 dni...ahh :)

monaaa85 lubi tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana.

Ale mialam noc... Atak bólu okresowego pelna para i od krzyża i od brzucha i tak przez pól nocy :/ aż mi się przypomina jakie ja mialam cholernie bolesne miesiączki ;( oczywiscie skurczy przy tym zero.... Pewnie mnie tak moj kochany organizm przećwiczy przez kilka dni zanim sie rozrusza :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2430 2431 2432 2433 2434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ