X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    A mnie dziś boli juz porządnie brzuch, ale cieżko mi wyłuskać skurcze w tym napiętym bębnie i je mierzyć :/ a do szpitala mi sie nie uśmiecha jak to fałszywy alarm :/ spróbuje sie położyć i liczyć jak dam radę te cholerne skurcze może sie wreszcie porządnie rozbujaja i bedzie po sprawie. Ach ten finisz jest po prostu beznadziejny :/
    Ja mam chyba podobnie - boli mnie brzuch jak na okres- aż mi się przypomniało jakie ja mialam niefajne okresy:/ tak samo boli mnie krzyż na dole.
    Tylko, ze ja w czasie okresu nie miała nigdy skurczy a tępy permanenty bol i teraz tak tez jest... Zakładam, ze to nie to- czekam na konkretne skurcze :/
    Ale współczuję Ci z ta odlegloscia od szpitala- kurcze dla mnie to byłby za duży stres... Podziwiam Cie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lal spojrzałam na pierwsza strone- rzeczywiście zostala nas garstka niewielka :) ehhh jak ja Wam zazdroszczę, ze to juz za Wami...

Aaaa cos mi sie wydaje, ze Justyś tez pisala, ze urodziła... Czy cos pochrzanilam???

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze 9dni do terminu i póki co nigdy żadnego skurczu nie miałam, brzuch też nie boli, także raczej jeszcze trochę sobie poczekam na moją córeczkę :P

relgio4pxlxziakh.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me te które sa tu na grupie rodzą maluchy stadnie to może akurat na nas padło. Skurcze mam tak co 11 minut te co mi sie udało zmierzyć w ciagu ostatniej pol godziny, ni grzmota długości nie potrafię określić i postanowiłam, ze spróbuje w ramach testu zasnąć jak da radę to nie to jak nie to dzwonię do szpitala sie podpytać co i jak albo jak skurcze sie nasila.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 20:51

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odważna jesteś siedzieć w domu ze skurczami co 11minut majac 2h do szpitala! Qle rozumiem, że jakby to był falszywy alarm to jednak kawał drogi... Czekamy na rozwój sytuacji ;)))

relgio4pxlxziakh.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie sie tego fałszywego alarmu boje a jestem zmęczona całym dniem bólu mniejszego lub większego :/ wyobrażam sobie ze porodowe skurcze tak napierdzielaja ze sie żyć nie da a mnie jak na okres mocny bo mocny ale jednak tak jak na okres boli i pol nocy w drodze brzmi mało pociągająco jak to nie to

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale w razie czego przyleci helikopter? Czy zostawią Cie na pastwe losu? A probowalas prysznica czy wanny? Pamiętam, ze dziewczyny pisały zawsze, ze te fałszywe przechodza po kapieli

relgio4pxlxziakh.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prysznic pol godziny jak nie lepiej i dalej boli a helikopter przyleci jak trzeba

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    4me te które sa tu na grupie rodzą maluchy stadnie to może akurat na nas padło. Skurcze mam tak co 11 minut te co mi sie udało zmierzyć w ciagu ostatniej pol godziny, ni grzmota długości nie potrafię określić i postanowiłam, ze spróbuje w ramach testu zasnąć jak da radę to nie to jak nie to dzwonię do szpitala sie podpytać co i jak albo jak skurcze sie nasila.
    Tak zdecydowanie stadnie rodzimy :D ale to co ja czuje to racze jeszcze nie porod- bo to jest staly bol- nie da sie żadnego skurczyka policzyć ;)
    Nie wiem co Ci doradzić kurcze... Jakbyś miala,bliżej to bym powiedziała, żebyś czekala- juz nie raz dziewczyny miały takie skurcze i byly falszywki ale z taka odlegloscia.... Eh nie wiem. Ja bym sobie chyba hotel na tydzień przed szpitalem wynajęła:)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Prysznic pol godziny jak nie lepiej i dalej boli a helikopter przyleci jak trzeba
    Kurcze to jak nie przeszlo po kąpieli to moze to pora. Chyba bym sie zastanowila nad tym,szpitalem... I dobrze, ze macie te helikoptery :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline to ile jeszcze sobie dajesz czasu? Ciężka sytuacja rzeczywiście bo kurcze jechać taki kawał to nic przyjemnego, ja jak mam gorszy dzień to 10km do centrum to juz masakra podróż. A gdzie tu 2godziny!! Informuj nas koniecznie na biezaco!

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:41

• Carolline Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam na położniczy dyżur pani mówiła, zeby jeszcze troszkę sie poobserwować i ewentualnie jaj sie bedzie wzmacniało to sie do nich wybrać. Poczekam i zobaczę jak sie rozwija :/

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy dziekuje za wpis na liste, waga 3320g, wielkosc 51 cm , porod w 40+ 5

Gratuluje wszystkim dziewczyna i za reszte trzymam kciuki

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Dzwoniłam na położniczy dyżur pani mówiła, zeby jeszcze troszkę sie poobserwować i ewentualnie jaj sie bedzie wzmacniało to sie do nich wybrać. Poczekam i zobaczę jak sie rozwija :/
    Hehe Pani z dyżuru zahartowana- takie odległości u Was nie robią pewnie na nich wrazenie- przyzwyczajeni są ;) a sa zapewne i tacy co maja jeszcze dalej ;)

Carolline lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jednak kolki, od 20 koszmar, krzyk jakbyśmy obdzierali ze skóry. Teraz zasnęła, ale bardzo niespokojnie. Okropne to, dziecko cierpi, a nic się nie może mu pomóc. :(
    Już chyba wszystkie metody przetestowane, ale to działa tylko na sekundę, zaraz płacz wraca. Z przerażeniem myślę o najbliższych miesiącach :/
    Nasza córeczka normalnie jest taka grzeczna i spokojna, często sobie po prostu leży i obserwuje, płacze głównie jak głodna. A przy kolce jakby ktoś dziecko podmienił. I taka biedna jest, ten płacz taki żałosny aż się serce kraje. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:-) Tak Was podczytuje dzis i stwierdzilam, ze podziele sie swoim doswiadczeniem jesli chodzi o porod. U mnie tez zaczelo sie od pobolewania jak przy okresie, nawet nie bardzo zwracalam na to uwage. Siostra juz wredy swierdzila, ze bede jechac do szpitala tego dnia, nie wierzylam. Wykapalam sie spokojnie, polozylam sie spac i zaczelo sie. O polnocy, skurcze bardzo bolesne, pojechalismy do szpitala i 11 godzin pozniej synek byl juz z nami.

Tak wiec obserwujcie sie i nie bagatelizujcie zadnego sygnalu:-)

Powodzenia i szczesliwych rozwiazan:-)

I gratulacje dla wsystkich swiezo upieczonych mam:-)

4me, Misi@ lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj cały czas w biegu. Byłam wczoraj na USG i KTG, a dzisiaj u lekarza. Termin CC podtrzymany, czyli w czwartek o 8 stawiamy się na Izbie Przyjęć i wracamy już w komplecie rozpakowani :)

Czarna_88, Misi@, Lady Savage, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • adzia Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    U nas jednak kolki, od 20 koszmar, krzyk jakbyśmy obdzierali ze skóry. Teraz zasnęła, ale bardzo niespokojnie. Okropne to, dziecko cierpi, a nic się nie może mu pomóc. :(
    Już chyba wszystkie metody przetestowane, ale to działa tylko na sekundę, zaraz płacz wraca. Z przerażeniem myślę o najbliższych miesiącach :/
    Nasza córeczka normalnie jest taka grzeczna i spokojna, często sobie po prostu leży i obserwuje, płacze głównie jak głodna. A przy kolce jakby ktoś dziecko podmienił. I taka biedna jest, ten płacz taki żałosny aż się serce kraje. :(

La lenka A probowalaś Sab Simplex. Ja mojej daje i narazie, odpukac mam spokój. 12 lat temu też stosowalam u syna i kołki też go ominely.

alutka lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sab Simplex nie, ale daje Espumisan w dużej "niemieckiej" dawce, jak na razie niestety nie działa. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 2429 2430 2431 2432 2433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ