Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja czekam grzecznie w kolejce,... Wszystko gotowe, poza mna, zaczyna mnie przerazac porod, boje sie bolu alr najbardziej sie boje, ze mnie jakos natna zle albo pekne, chcialabym, zeby chociaz moje krocze nie ucierpiało skoro juz moj brzuch dorobil sie rozstepow
-
Hej Dziewczyny
staram się Was w miarę na bieżąco czytać, ale ciężko z czasem i nie zawsze się udaje. Gratuluję wszystkim nowym Mamusiom
Staś jest dość wymagający, bardzo mało śpi w ciągu dnia, więc czasem jem śniadanie o 14, a wieczorem dosłownie padam. Mój P był z nami przez dwa tygodnie, także początek był troszkę łatwiejszy. Chrzciny zaplanowaliśmy na 18.10, mam nadzieję że nie będzie bardzo marudził w kościele. U nas będzie tylko najbliższa rodzina - moja babcia, nasi rodzice i rodzeństwo, a i tak wyjdzie 13 osób. Jeszcze nie wiemy czy będziemy robić w domu z cateringiem (mogłabym na spokojnie wyjść sobie do innego pokoju, żeby przewinąć i nakarmić Stasia), czy w jakiejś restauracji (wiadomo: nie trzeba się niczym martwić i nie ma zmywania). U nas jeszcze jest ten problem, że i tak rodzina będzie siedzieć, bo mają kilkaset km, więc przyjeżdzają już w sobotę.
4me my robiliśmy sesję Stasiowi i bardzo polecam. Miał 8 dni i całkiem fajnie współpracował, chociaż trzeba było zrobić kilka przerw na cycowe uspokojenie. Pani fotograf była bardzo cierpliwa, a dodatkowo miała nagrane bicie serca i cały czas leciało sobie w tle. Sesja trwała ok 4 h, było zrobionych narawdę dużo różnych zdjęć. Zamówiliśmy takie mini albumiki w formie książeczek dla dziadków. Myślę, że to będzie fajna pamiątkaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 19:39
4me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kocham
Rafał: Kupiłem przyprawę do kurczaka po pekińsku
Ja: nie to kaczki po pekińsku
R: nie do kaczki, tylko kurczaka
J: Nie do kurczaka, tylko do kaczki
R: no przecież na opakowaniu jest udko z kurczaka
J:xD
Pola Irene lubi tę wiadomość
-
Sigma wrote:LS jest dziewczynka mniejsza od Milana
Faktycznie
A wiecie co mi teraz przeszło przez myśl, te mamusie co nam podochodziły a początkuciekawe co u nich, czy udało im się powrócić na tą stronę.
-
nick nieaktualnyAle sie zezloscilam , na pytania jak sie czuje
Pierwsza kolezanka : jak masz poranione sutki to zajebisty jest maltan wez se kup .
Druga koleżanka : a to karmisz teraz. Zeby wyciagnac sutki to wez odciagaj laktatororem po co ci te kapturki
Nie bylo by w tym nic gdyby nie to ze owa rada od kolezanki ktora kp jakies 3tygodnie ..
Mąż siedział i mala zaczęła plakac bo mleko mi nie lecialo i zaczal ze tak mogla bym trzymac , ze to sramto .
No nerwicy idzie dostac , chyba przez te gadanie i stres mleka mi brakło , mała dostała 20ml i ładnie w miarę leży .
Czarna a jakiej firmy masz te kapturki ? Mi dali madeli -
A mnie dziś boli juz porządnie brzuch, ale cieżko mi wyłuskać skurcze w tym napiętym bębnie i je mierzyć
a do szpitala mi sie nie uśmiecha jak to fałszywy alarm
spróbuje sie położyć i liczyć jak dam radę te cholerne skurcze może sie wreszcie porządnie rozbujaja i bedzie po sprawie. Ach ten finisz jest po prostu beznadziejny
-
nick nieaktualnyhey dziewczyny
ja tez Was podczytuje, choc już nie na bieżąco a jedynie w wolnej chwili...mała juz nie perzesypia całych dni
bywa tak ze nie spi 4 godziny i potem 2-3 przytnie komara a potem znowu bryka ( czytaj rozglada sie wielkimi oczkami )
Starszak już ładnie sie odnalazł...i wpdalismy w rytm..tylko to wstawanie w nocy...brrr....no ale cóz....uroki macierzyństwa
Synchronizacja dwójki - wyzwanie większe niż się spodziewałam o ile nie chce się tak jak w naszym przypadku "pozbywac" starszaka za pomoco TV...to by pewnie dalo mi trochę luzu...ale jakoś zbyt cenię czas spędzony z nim i zamiast ogladac bajki idziemy do lasu zbierac szyszki albo patyczki by potem jak "Kubus Pupatek"wrzucac je do wody...i tym sposobem zainwestowałam w chuste - cudowne rozwiązanie
mała sie tuli a młody ma mame która ma 2 wolne ręce, biega z nim a nawet skacze
Gratuluje wszystkim mamusią - już większośc rozpakowana
oczekującym - dużo cierpliwości
Pozdrawiamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 20:19
Carolline, Paulinek, monaaa85, 4me, Anitka201, Pola Irene, agatka196, Gusiak, snoopy_etka, skabarka, adzia, Bruma, .ona., karolcia87, trix, Kasiarzynka lubią tę wiadomość