Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje dla nowych mam
niech malenstwa rosną zdrowo
U nas dzisiaj noc super przespanaMały spał 5 H później 2 godzinki karmienie i 4 godzinki spania
A jestem bardzo szczęśliwa bo rozkrecil mi się pokarmtak więc od wczoraj karmię tylko piersia
Wczoraj ogólnie miałam mega spadek formy brak humoru siły tylko płakać mi się chciałoale dzisiaj jużjest dobrze
i oby tak zostało
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 09:14
Misi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A my od przedwczoraj już w domku. Kubuś bardzo dużo śpi (po ok 3 godziny) i je
Będę wdzięczna za uzupełnienie na pierwszej stronie wagi (3580g) i długości (56cm) Kuby- z góry dziękuję
A oto nasz bohater
kasig, Czarna_88, .ona., la_lenka, skabarka, Misi@, adzia, Lady Savage, Gusiak, Pola Irene, Anitka201, Kasiarzynka, Bruma, Dżuls, snoopy_etka, monaaa85, easymum, RudyTygrysek, Lilla My, trix lubią tę wiadomość
Kubuś -
Gratulacje dla nowych mamuś!
A nam dni tak szybko lecą, że nawet nie wiem kiedy. Naszej małej leci już trzeci tydzień i z każdym dniem coraz bardziej fajniejsza się robi
.
Wczoraj mieliśmy położną - dopiero, bo dopiero do przychodni młodą zapisaliśmy i muszę powiedzieć, że w tej ciąży i po ciąży trafiam na wspaniałych ludzi - zarówno jeśli chodzi o poród i teraz położną. Przesympatyczna babeczka, wyrozumiała jeśli chodzi o moje wybory: karmienie mm i cesarkę. Jak to sama powiedziała, wcale mi się nie dziwi, że po takich przejściach tak tym razem zadecydowałam. I przy tym jest bardzo pogodna i rozmowna. Po niedzieli kolejna wizyta.
Młoda odpukać to grzeczne dziecko, je, śpi, czasem popłacze, ale ogólnie łagodny ma charakterek póki co. Tylko zbyt łapczywie je - to największy minus, że co parę chwil muszę jej butelkę czasem wyrywać, bo się małpka potrafi zachłysnąć...
Misi@, Czarna_88 lubią tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
gratulacje Julita i Staraczka
coraz więcej wrześniowych dzieciątek na świecie
bałam się że u nas nocka będzie trudna, bo Olka coś brzuszek bolał wieczorem, ale o dziwo noc przespana, pobudka tylko standardowo o 4, potem o 8.
Co do zachłanności to mój szkrab też strasznie łapczywy na jedzonko i praktycznie co karmienie mi się zachłyśnie, za pierwszym razem to byłam przerażona, teraz już mam wprawę ale i tak zawsze jest strach w oczach jak mi się krztusi -
diatomka wrote:Ona ale jak uniknelas nawalu!? Ja jestem oblozona obexnie recznikaki ponacierana spirytem i polknelam dzis tone szalwii. Jutro odbieram lek hamujacy. Z synkiem tez mi pomogl wiec mam nadzieje ze i teraz zadziala. U nsd mala tez na mm od razu .
Diatomka - bromergon
Na jakim jesteście mleczku? Mam nadzieję, że lek który Ci przepisano pomoże Ci i tym razem. No i oby mm młodej służyło. Nie ma się co męczyć. Nam na mm jest bardzo wygodnie, małej mleko też służy. syn od urodzenia też był na mm (i na swoim specjalnym mleczku) i wyrósł mi na zdrowego i wysokiego jak na swój wiek kawalera
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 09:44
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
http://static.pokazywarka.pl/i/6055106/531535/received-905351312846409.jpg
A tu moja księżniczka. ☺Najadla się i padła. ☺
A i znak rozpoznawczy mojej Lenki, język na wierzchu. ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 10:09
4me, agatka196, Czarna_88, Lady Savage, Gusiak, .ona., Pola Irene, Luna1, Luna1, Anitka201, Kasiarzynka, snoopy_etka, Bruma, monaaa85, easymum, Wonderland, skabarka, Lilla My, chabasse, trix lubią tę wiadomość
-
MadziaRatMed wrote:Jak Was czytam to mam wrażenie, ze sama juz zostalam w 2paku
) gratulacje dla nowych mamus!
ale oprócz nas to juz chyba kilka dziewczyn tylko zostalo bo reszty z listy to nawet nie kojarzę.
bylam przekonana, ze moje dziecko bedzie z polowy wrzesnia a teraz moze i do 10 doby po terminie dotrwam, kiedy to u nas sie wywołuje wiec 28.09wszystko sie przez to przesuwa- urlop mojego tez a on pozniej wyjeżdża w połowie października i zostane z takim 2 tygodniowym maluszkiem sama
MadziaRatMed lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też jeszcze w 2paku wiec nie jesteś sama
Wczoraj sie zezłościłam,że nie padła decyzja co do wywoływania porodu mimo,iż ostatnio na wizycie tak ginek mowił...no ale pomierzył przepływy,reszta wyników też ok,cukier nie szaleje wiec kazał czekać...a ja po rozmowie z mężem uświadomiłam sobie ,że nie bede sie nakręcać ,że chce już.Ciesze sie z każdego dnia i wysypiam sie ile wlezie...jak mnie zlapie to złapie i wtedy urodze !Fakt zazdroszcze Wam tych dzieciaczków już,możecie je tulić,całować...no ale cóż tyle czekałam to i poczekam te pare dni,może godzinMadziaRatMed lubi tę wiadomość
-
MadziaRatMed wrote:Jak Was czytam to mam wrażenie, ze sama juz zostalam w 2paku
) gratulacje dla nowych mamus!
Ja też jeszcze czekam!!!Póki co nic się nie dzieje.
Ostatnio tak sobie myślałam, że oprócz dolegliwości 3 trymestru są też dobre strony ciąży, których będzie mi brakować. W moim przypadku będę tęsknić za:
- za ruchami dziecka
- włosami, które nie wypadają i które można myć co kilka ładnych dni
- za ładną cerą
- za ustami jak po wypełniaczach:)
Misi@, MadziaRatMed lubią tę wiadomość
-
Aldona a ja mam głupie techniczne pytanie- jak ogarnęłaś te wymioty ? Miałaś pokój z lazienka czy dali Ci jakas miskę? Sorry za takie pytanie ale u mie q szpitalu do łazienki daleko, sale po kilka osob i sie zastanawiam jak ogarnąć taka sytuacje....
-
A tak w ogóle to sobie właśnie zamowilam sesje noworodkową dla małego
cudne sa te zdjęcia, słodkich maluszkow i że tego nie da sie później nadrobić to sie zdecydowaliśmy
Któras z mamus juz miala taka sesje albo planuje?
Podobno najlepiej je robic do dwóch tygodni po porodzie bo mozna latwo "układać" dzieciaczki w slodkie pozy
Wypozyczylam tez tensa- wlasnie mnie podłączyliśmy i troche sie postymulowalam- zobaczymy na ile to pomoże przy porodzie bo po okresach i tym co mam teraz jestem pewna, ze bede miala skurcze z krzyża