X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    A po jakim czasie u waszych dzieciaczkow poodpadaly pepuszki i jak je pielegnowalyscie?
    Octeniseptem raz dziennie. Za to jak juz mu odpadł (po niecalych dwóch tygodniach) to dopiero zaczął mu trochę krwawic i brzydkie strupki się robią i w sumie nie do końca wiem co z tym zrobić/

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Octeniseptem raz dziennie. Za to jak juz mu odpadł (po niecalych dwóch tygodniach) to dopiero zaczął mu trochę krwawic i brzydkie strupki się robią i w sumie nie do końca wiem co z tym zrobić/
    mnie położna mówiła, żeby wąchać, jak nie śmierdzi to znaczy, że jest ok. pryskaliśmy dwa razy dziennie octenispetem i osuszaliśmy. Pępek ropiał i troszkę podkrwawił, zrobił się strupek, kt dziś odpadł i jest na prawdę ładny pepulek.

• kasig Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    mnie położna mówiła, żeby wąchać, jak nie śmierdzi to znaczy, że jest ok. pryskaliśmy dwa razy dziennie octenispetem i osuszaliśmy. Pępek ropiał i troszkę podkrwawił, zrobił się strupek, kt dziś odpadł i jest na prawdę ładny pepulek.

no to będę wąchać :) ale troszkę mnie pocieszyłaś że u Ciebie też podkrwawiał a jednak dość szybko odpadł

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas minęło 3 tygodnie i pępek dalej jest. Fakt od wczoraj wieczora wisi na włosku ale jest. Ja kilka razy dziennie pryskam octaniseptem i patyczkiem czyszcze do okola.

Kapalam mała i napiła mi się wody jak ja odwróciłam by plecki i pupe umyć. Co ją za horror przeżyłam. Codziennie ja tak samo kapie i nigdy się tak nie zdazylo a dziś koszmar. Boże dobrze że intuicja matki działa szybko bo bym nigdy w życiu sobie nie wybaczyla gdyby jej się coś stało. Czuje się z tym strasznie i chyba szybko małej nie wykapie. Od jutra Rafał to robi bo ja nie dam rady. :-(

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:41

.ona., trix lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziu, nie żyję, mała mnie wykończyła do reszty nie lubie takich dni ;/
    mojej pepek odpadł 10 wrzesnia, tez krwawił mi połozna powiedziala ze to normalne w wannie nie moczyc i rano i wieczorem smarowac octonise czy jakos tak, nie wiem czy to ze xmeczenia czy taka aura ale czuje ze cos mnie bierze ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 22:14

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pępek trzyma się na włosku, jutro pewnie odpadnie. Psikaliśmy po kąpieli octaniseptem i czyściliśmy patyczkami wokół.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
    po dwóch dniach porodu, dzisiaj o godz. 19:10 przyszła na świat nasza kochana córeczka Anastazja (41w1d) przez CC :)
    - waga 3220g
    - długość 58cm
    - 10/10pkt

szczęśliwi i dumni rodzice

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 22:35

nick nieaktualny, Lilla My, Natka88, Gusiak, 4me, kasig, Pola Irene, adzia, Carolline, snoopy_etka, agatka196, Dominka92, diatomka, MadziaRatMed, Kucykowa, Bruma, nick nieaktualny, Owca123, KathleenPL, Czarna_88, Anitka201, nick nieaktualny, la_lenka, anula1990, nick nieaktualny, karolcia87, .ona., Lady Savage, chabasse, Kasiarzynka, Dżuls, monaaa85, kiti, easymum, trix lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    po dwóch dniach porodu, dzisiaj o godz. 19:10 przyszła na świat nasza kochana córeczka Anastazja (41w1d) przez CC :)
    - waga 3220g
    - długość 58cm
    - 10/10pkt

szczęśliwi i dumni rodzice[b\]
    Wow jaka duża dziewczynka :) Gratuluje ! Zdrówka dla Was :)

julita lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Julita!!

julita lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    - waga 3220g
    - długość 58cm
    - 10/10pkt

szczęśliwi i dumni rodzice

Gratuluję! =)
    I jak się czujesz po cięciu?
    Tak coś czułam, że może ten Twój poród zakończyć się na stole... a cięcie robił Twój lekarz, czy jakiś inny z kliniki?

ps. Jutro dostaniesz na śniadanie pyszny kisielek o smaku owocow leśnych =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 22:41

julita lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Julita, życzę zdrówka dla Was. ☺

julita lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita gratuluję!

Skabarka dobrze ze nic się nie stało i dobrze że położna która przychodzi do domu pokazywała mi co zrobić jak dziecko się zakrztusi. Moja reakcja była natychmiastowa aż sama w szoku byłam. Bo mój R mówi ze on zdębiał i normalnie paraliżu dostał bo to się tak szybko działo. Małą przepraszam i płakałam chyba z godzinę a ona kochana uraczyła mnie uśmiechem i mocno trzymała mnie za rękę.

julita, nick nieaktualny, kasig, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    po dwóch dniach wywoływania porodu, rozwarcie osiągnęło 5cm a główka Nastusi źle się wstawiła w kanał rodny, zamiast czubkiem to twarzyczką i stąd decyzja o CC, próba porodu SN byłaby niebezpieczna. operacje przeprowadził dr Lipski, mój ginekolog przekazał mnie w jego ręce :) lubię kisiel! ;D mała przez godzinę miałam przy piersi, od razu załapała i tak na zmianę ssała i przysypiała ;) jest cudowna!

Mnie dr Lipski akurat ściągał szew... ogólnie bardzo fajny i luźny lekarz =)
    Chociaż w sumie moim zdaniem to tam prawie wszyscy są tacy i stad tez taka fajna atmosfera... =)

Ja to w ogóle nie lubilam kisielu i wręcz robiło mi się niedobrze od konsystencji, a po tym w klinice w ciągu ostatniego tygodnia wsunalem juz dwa... tak mi zasmakowal, że az sama byla w szoku =)

Super, że wszystko dobrze się skończyło i juz jesteś razem z córeczka... cieszcie się sobą i życzę Ci, żebyś jutro czuła się równie dobrze jak ja po cięciu i szybko stanęła na nogi =)

julita lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy prosimy o uzupełnienie listy jak znajdziesz chwile, bo juz ciezko to ogarnac! ;D

relgio4pxlxziakh.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Julita gratuluję!

Skabarka dobrze ze nic się nie stało i dobrze że położna która przychodzi do domu pokazywała mi co zrobić jak dziecko się zakrztusi. Moja reakcja była natychmiastowa aż sama w szoku byłam. Bo mój R mówi ze on zdębiał i normalnie paraliżu dostał bo to się tak szybko działo. Małą przepraszam i płakałam chyba z godzinę a ona kochana uraczyła mnie uśmiechem i mocno trzymała mnie za rękę.
    Agatka a co zrobiłaś jak mala sie zakrztusila- jak sie powinno postąpić?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Agatka a co zrobiłaś jak mala sie zakrztusila- jak sie powinno postąpić?
    Kladziesz dziecko na kolanie brzuszkiem i głowa do dołu i klepiesz po plecach. Mniej więcej tak jak jest tu na rysunku. Drugi rzad punkt 3
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/37342ac82c79.jpg

Jeżeli chodzi o zakrztuszenia to położna pokazywała mi na Olivci jak to ma wyglądać bo to zdarza się najczęściej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 23:42

4me lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita gratulacje i witaj w klubie 18stki :D

Moje dziecko tez przyszło przez cc tętno jednak spadało , wisi mi na cycku ale cos stolowa jej nie pasuje :)

A tak sie bronilam przed cc , grunt ze jest z nami .

Gusiak, adzia, agatka196, julita, Anitka201, Kucykowa, la_lenka, Pola Irene, kasig, nick nieaktualny, karolcia87, MadziaRatMed, diatomka, Carolline, Lady Savage, chabasse, Kasiarzynka, Dżuls, snoopy_etka, monaaa85, easymum lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tego wszystkiego
    3620 i 56cm

agatka196, julita, Czarna_88, Bruma, Kucykowa, nick nieaktualny, anula1990, la_lenka, Pola Irene, kasig, nick nieaktualny, Luna1, Lady Savage, Dżuls, snoopy_etka, monaaa85, kiti, easymum, trix lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka gratulacje! =)

Widzisz... a tak gadalas, ze źle Ci zrobilo ktg, że się nie znają i w ogóle... dobrze, że tego nie zbagatelizowalas i pojechaliscie do szpitala!

Dochodz szybko do siebie =)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

‹‹ 2424 2425 2426 2427 2428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ