X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    A po jakim czasie u waszych dzieciaczkow poodpadaly pepuszki i jak je pielegnowalyscie?
    Octeniseptem raz dziennie. Za to jak juz mu odpadł (po niecalych dwóch tygodniach) to dopiero zaczął mu trochę krwawic i brzydkie strupki się robią i w sumie nie do końca wiem co z tym zrobić/

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Octeniseptem raz dziennie. Za to jak juz mu odpadł (po niecalych dwóch tygodniach) to dopiero zaczął mu trochę krwawic i brzydkie strupki się robią i w sumie nie do końca wiem co z tym zrobić/
    mnie położna mówiła, żeby wąchać, jak nie śmierdzi to znaczy, że jest ok. pryskaliśmy dwa razy dziennie octenispetem i osuszaliśmy. Pępek ropiał i troszkę podkrwawił, zrobił się strupek, kt dziś odpadł i jest na prawdę ładny pepulek.

• kasig Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    mnie położna mówiła, żeby wąchać, jak nie śmierdzi to znaczy, że jest ok. pryskaliśmy dwa razy dziennie octenispetem i osuszaliśmy. Pępek ropiał i troszkę podkrwawił, zrobił się strupek, kt dziś odpadł i jest na prawdę ładny pepulek.

no to będę wąchać :) ale troszkę mnie pocieszyłaś że u Ciebie też podkrwawiał a jednak dość szybko odpadł

Misi@ lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas minęło 3 tygodnie i pępek dalej jest. Fakt od wczoraj wieczora wisi na włosku ale jest. Ja kilka razy dziennie pryskam octaniseptem i patyczkiem czyszcze do okola.

Kapalam mała i napiła mi się wody jak ja odwróciłam by plecki i pupe umyć. Co ją za horror przeżyłam. Codziennie ja tak samo kapie i nigdy się tak nie zdazylo a dziś koszmar. Boże dobrze że intuicja matki działa szybko bo bym nigdy w życiu sobie nie wybaczyla gdyby jej się coś stało. Czuje się z tym strasznie i chyba szybko małej nie wykapie. Od jutra Rafał to robi bo ja nie dam rady. :-(

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:41

.ona., trix lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziu, nie żyję, mała mnie wykończyła do reszty nie lubie takich dni ;/
    mojej pepek odpadł 10 wrzesnia, tez krwawił mi połozna powiedziala ze to normalne w wannie nie moczyc i rano i wieczorem smarowac octonise czy jakos tak, nie wiem czy to ze xmeczenia czy taka aura ale czuje ze cos mnie bierze ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 22:14

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pępek trzyma się na włosku, jutro pewnie odpadnie. Psikaliśmy po kąpieli octaniseptem i czyściliśmy patyczkami wokół.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
    po dwóch dniach porodu, dzisiaj o godz. 19:10 przyszła na świat nasza kochana córeczka Anastazja (41w1d) przez CC :)
    - waga 3220g
    - długość 58cm
    - 10/10pkt

szczęśliwi i dumni rodzice

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 22:35

Misi@, Lilla My, Natka88, Gusiak, 4me, kasig, Pola Irene, adzia, Carolline, snoopy_etka, agatka196, Dominka92, diatomka, MadziaRatMed, Kucykowa, Bruma, Staraczka23, Owca123, KathleenPL, Czarna_88, Anitka201, Paulinek, la_lenka, anula1990, skabarka, karolcia87, .ona., Lady Savage, chabasse, Kasiarzynka, Dżuls, monaaa85, kiti, easymum, trix lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    po dwóch dniach porodu, dzisiaj o godz. 19:10 przyszła na świat nasza kochana córeczka Anastazja (41w1d) przez CC :)
    - waga 3220g
    - długość 58cm
    - 10/10pkt

szczęśliwi i dumni rodzice[b\]
    Wow jaka duża dziewczynka :) Gratuluje ! Zdrówka dla Was :)

julita lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Julita!!

julita lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    - waga 3220g
    - długość 58cm
    - 10/10pkt

szczęśliwi i dumni rodzice

Gratuluję! =)
    I jak się czujesz po cięciu?
    Tak coś czułam, że może ten Twój poród zakończyć się na stole... a cięcie robił Twój lekarz, czy jakiś inny z kliniki?

ps. Jutro dostaniesz na śniadanie pyszny kisielek o smaku owocow leśnych =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 22:41

julita lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Julita, życzę zdrówka dla Was. ☺

julita lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita gratuluję!

Skabarka dobrze ze nic się nie stało i dobrze że położna która przychodzi do domu pokazywała mi co zrobić jak dziecko się zakrztusi. Moja reakcja była natychmiastowa aż sama w szoku byłam. Bo mój R mówi ze on zdębiał i normalnie paraliżu dostał bo to się tak szybko działo. Małą przepraszam i płakałam chyba z godzinę a ona kochana uraczyła mnie uśmiechem i mocno trzymała mnie za rękę.

julita, Misi@, kasig, skabarka lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    po dwóch dniach wywoływania porodu, rozwarcie osiągnęło 5cm a główka Nastusi źle się wstawiła w kanał rodny, zamiast czubkiem to twarzyczką i stąd decyzja o CC, próba porodu SN byłaby niebezpieczna. operacje przeprowadził dr Lipski, mój ginekolog przekazał mnie w jego ręce :) lubię kisiel! ;D mała przez godzinę miałam przy piersi, od razu załapała i tak na zmianę ssała i przysypiała ;) jest cudowna!

Mnie dr Lipski akurat ściągał szew... ogólnie bardzo fajny i luźny lekarz =)
    Chociaż w sumie moim zdaniem to tam prawie wszyscy są tacy i stad tez taka fajna atmosfera... =)

Ja to w ogóle nie lubilam kisielu i wręcz robiło mi się niedobrze od konsystencji, a po tym w klinice w ciągu ostatniego tygodnia wsunalem juz dwa... tak mi zasmakowal, że az sama byla w szoku =)

Super, że wszystko dobrze się skończyło i juz jesteś razem z córeczka... cieszcie się sobą i życzę Ci, żebyś jutro czuła się równie dobrze jak ja po cięciu i szybko stanęła na nogi =)

julita lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy prosimy o uzupełnienie listy jak znajdziesz chwile, bo juz ciezko to ogarnac! ;D

relgio4pxlxziakh.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Julita gratuluję!

Skabarka dobrze ze nic się nie stało i dobrze że położna która przychodzi do domu pokazywała mi co zrobić jak dziecko się zakrztusi. Moja reakcja była natychmiastowa aż sama w szoku byłam. Bo mój R mówi ze on zdębiał i normalnie paraliżu dostał bo to się tak szybko działo. Małą przepraszam i płakałam chyba z godzinę a ona kochana uraczyła mnie uśmiechem i mocno trzymała mnie za rękę.
    Agatka a co zrobiłaś jak mala sie zakrztusila- jak sie powinno postąpić?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Agatka a co zrobiłaś jak mala sie zakrztusila- jak sie powinno postąpić?
    Kladziesz dziecko na kolanie brzuszkiem i głowa do dołu i klepiesz po plecach. Mniej więcej tak jak jest tu na rysunku. Drugi rzad punkt 3
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/37342ac82c79.jpg

Jeżeli chodzi o zakrztuszenia to położna pokazywała mi na Olivci jak to ma wyglądać bo to zdarza się najczęściej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 23:42

4me lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita gratulacje i witaj w klubie 18stki :D

Moje dziecko tez przyszło przez cc tętno jednak spadało , wisi mi na cycku ale cos stolowa jej nie pasuje :)

A tak sie bronilam przed cc , grunt ze jest z nami .

Gusiak, adzia, agatka196, julita, Anitka201, Kucykowa, la_lenka, Pola Irene, kasig, skabarka, karolcia87, MadziaRatMed, diatomka, Carolline, Lady Savage, chabasse, Kasiarzynka, Dżuls, snoopy_etka, monaaa85, easymum lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tego wszystkiego
    3620 i 56cm

agatka196, julita, Czarna_88, Bruma, Kucykowa, Misi@, anula1990, la_lenka, Pola Irene, kasig, skabarka, Luna1, Lady Savage, Dżuls, snoopy_etka, monaaa85, kiti, easymum, trix lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka gratulacje! =)

Widzisz... a tak gadalas, ze źle Ci zrobilo ktg, że się nie znają i w ogóle... dobrze, że tego nie zbagatelizowalas i pojechaliscie do szpitala!

Dochodz szybko do siebie =)

Staraczka23 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

‹‹ 2424 2425 2426 2427 2428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ