Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
MadziaRatMed wrote:Chyba jednak wezme ten gruby, bo w razie czego ladnie wszystko zakryje no i jakby jednak bylo zimno to zawsze ogrzeje, a jak nie uzyje to trudno
Czy Wasze dzieci tez sie mniej ruszaja?? Moja sie kreci ale tak spokojnie bardzo, nie tak intensywnie jak pare tygodni temu
U mnie dzidzia też się mniej rusza, chociaż akurat podczas ktg była raczej aktywna.
Dziewczyny a Julita się odzywała? przegapiłam coś?MadziaRatMed lubi tę wiadomość
-
Staraczka23 wrote:Ktg szpitalne w sobotę wieczorem , w poniedziałek przychodnia byla i juz mi nie pasowalo bo inaczej wszystko podpiete i mialy zgrzyt między soba o to .
Oczywiście do szpitala jak skierowanie dostalam to pojadę jak najbardziej wiem ze to nie przelewki , moge nawet tydzień tam kwiczec
Na męża czekam teraz zje i pojedziemy , zapytam czy sprawdza na ktg u siebie czy tez tak slabo bedzie i czy jest wskazane lezenie .
Koleżanka która mnie tak chciała urodzila dzisiaj przez cc
-
Musze Wam pokazać jak śpi moje dziecko praktycznie cały czas. Rzadko zdarza się by rączki miała inaczej chyba że w wozku:
To jest teraz :Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:07
Dominka92, Lilla My, Gusiak, snoopy_etka, la_lenka, 4me, adzia, monaaa85, Misi@, skabarka, Lady Savage, Anitka201, karolcia87, chabasse, trix lubią tę wiadomość
-
Agatka mnie w klinice właśnie z takim ułożeniem rączek małej zawijali w becik... tak się chyba dzieciaczki czują jakoś bezpiecznie
Chociaż teraz już po tygodniu Nadia zdecydowanie woli wyciągać sobie rączki do góry .. ja Ją tak zawiniemy to wije się i wierci póki ich nie uwolni -
agatka196 wrote:Musze Wam pokazać jak śpi moje dziecko praktycznie cały czas. Rzadko zdarza się by rączki miała inaczej chyba że w wozku:
To jest teraz :
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1038cd51eea6.jpg
A tak po powrocie z szpitala:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e70ad7c30430.jpg
A tak z innej beczki to jest zdjęcie w tym samym rozku?
Tak urosła przez 3 tygodnie? -
Tak to jest ten sam rożek
A rączki w szpitalu tez jej zawijaliśmy ale teraz je sama wyciąga znaczy z rożka. Bo jak w kocyk ja owine w kokonik to nie ma bata nie wyciągnie ich.
Tylko dziwi mnie to bo dzieci rączki zazwyczaj do góry trzymają a ona na klatce piersiowej i tak skrzyzowane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 19:07
-
agatka196 wrote:Musze Wam pokazać jak śpi moje dziecko praktycznie cały czas. Rzadko zdarza się by rączki miała inaczej chyba że w wozku:
To jest teraz :
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1038cd51eea6.jpg
A tak po powrocie z szpitala:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e70ad7c30430.jpgMisi@, Luna1 lubią tę wiadomość
-
Gusiak wrote:A po jakim czasie u waszych dzieciaczkow poodpadaly pepuszki i jak je pielegnowalyscie?
-
la_lenka wrote:W przypadku szlafroka to też zależy od sytuacji. Ja byłam sama w sali, łazienkę miałam w pokoju, więc nigdzie chodzić nie musiałam. Pewnie jakbym musiała dalej wędrować to bardziej bym czuła potrzebę zakrycia, a tak to momentami siedziałam nawet pół goła w pokoju, więc szlafrok już zupełnie zbędny.
Ale fakt, koszule zmienialam codziennie, miałam dwie więc dawalam mamusi do wyprania
-
kasig wrote:dołączam się do pytania, bo u Olka pępek twardo trzyma i coś mam wrażenie że octanisept mu nie sluży, zaczął troszkę krwawić więc za radą położnej kupiłam spirytus żeby go wysuszyć
Właśnie u mnie też już tydzień minął, a pepuszek dalej się twardo trzyma... mnie w klinice tez zalecili octanisept, ale on właśnie nie wysusza...
-
Powiem Wam, ze ten TIALORID na obrzęki naprawdę nieźle działa, wiec jesli jeszcze jestescie w 2paku i macie taki problem to porproscie lekarza o recepte (kosztuje 2,60zl) niestey juz jak sie karmi to nie mozna brac. Mi zeszlo dzis 1.5kg wody od razu sie lepiei czuje
-
nick nieaktualnyHej!
u nas mały zaplata paluszki, uwielbia też trzymać pod bródką, albko koło uszka...sładziak mały
dziś u pediatry ważył 3380, więc prawie tyle ile po urodzeniu.
Co do chrzcin, to jeśli mi się uda, to chciałabym wyprawić 10.10.2015. Dziś byłam w biurze parafialnym i kilku krotnie otrzymaliśmy informację, że ofiary nie musimy dawaćDamy bo jak jest takie podejście to chętnie się podziękuje. Tak samo jest w czasie kolędy nigdy nie chce koperty. Mamy bardzo fajnych i normalnych księży w naszej parafi.
Gratuluje wszystkim mamusiom
Anitko ja dziś czuje, że jestem cała rozgrzana i poce się non stop ;/
niestety schudłam tylko 10 kg i jeszcze mi zostało 8 nadbagażu. Właściwie 6 przed ciąży plus dwa dodatkowo chciałabym zrzucić ;p
edit
co do kikuta, to w dniu wyjścia ze szpitala odpad...uff dzięki temu łatwiej się go pielęgnuje. Waściwie już jest zagojony. w poniedziałek leciała ropka i zrobił się strupek, a dziś strupek odpad i jest czysty i b. ładny pępulekWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 21:03