X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Chyba jednak wezme ten gruby, bo w razie czego ladnie wszystko zakryje no i jakby jednak bylo zimno to zawsze ogrzeje, a jak nie uzyje to trudno

Czy Wasze dzieci tez sie mniej ruszaja?? Moja sie kreci ale tak spokojnie bardzo, nie tak intensywnie jak pare tygodni temu

U mnie dzidzia też się mniej rusza, chociaż akurat podczas ktg była raczej aktywna.

Dziewczyny a Julita się odzywała? przegapiłam coś?

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

17u9df9hyjbnpcim.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Ktg szpitalne w sobotę wieczorem , w poniedziałek przychodnia byla i juz mi nie pasowalo bo inaczej wszystko podpiete i mialy zgrzyt między soba o to .
    Oczywiście do szpitala jak skierowanie dostalam to pojadę jak najbardziej wiem ze to nie przelewki , moge nawet tydzień tam kwiczec :)
    Na męża czekam teraz zje i pojedziemy , zapytam czy sprawdza na ktg u siebie czy tez tak slabo bedzie i czy jest wskazane lezenie .

Koleżanka która mnie tak chciała urodzila dzisiaj przez cc :)
    No wlasnie i to jest najlepsze rozwiązanie w szpitalu na pewno zrobia ci tez KTG- mi zawsze od tego zaczynali wizytę na IP. Jak nie bedzie podstaw to pewno do domu odesla a glowa spokojna.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola Irene właśnie nic Julia nie pisała... sama też jstem ciekawa i tam u Niej, czy akcja się rozwinęła czy w końcu miała cc..

Julita....!
    czekamy na wieści =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze Wam pokazać jak śpi moje dziecko praktycznie cały czas. Rzadko zdarza się by rączki miała inaczej chyba że w wozku:
    To jest teraz :

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:07

Dominka92, Lilla My, Gusiak, snoopy_etka, la_lenka, 4me, adzia, monaaa85, Misi@, skabarka, Lady Savage, Anitka201, karolcia87, chabasse, trix lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka mnie w klinice właśnie z takim ułożeniem rączek małej zawijali w becik... tak się chyba dzieciaczki czują jakoś bezpiecznie =)

Chociaż teraz już po tygodniu Nadia zdecydowanie woli wyciągać sobie rączki do góry .. ja Ją tak zawiniemy to wije się i wierci póki ich nie uwolni =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Musze Wam pokazać jak śpi moje dziecko praktycznie cały czas. Rzadko zdarza się by rączki miała inaczej chyba że w wozku:
    To jest teraz :
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1038cd51eea6.jpg
    A tak po powrocie z szpitala:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e70ad7c30430.jpg

A tak z innej beczki to jest zdjęcie w tym samym rozku?
    Tak urosła przez 3 tygodnie? =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest ten sam rożek :-)

A rączki w szpitalu tez jej zawijaliśmy ale teraz je sama wyciąga znaczy z rożka. Bo jak w kocyk ja owine w kokonik to nie ma bata nie wyciągnie ich.
    Tylko dziwi mnie to bo dzieci rączki zazwyczaj do góry trzymają a ona na klatce piersiowej i tak skrzyzowane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 19:07

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow... no to wygląda, że sporo urosła =))

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak patrze na nią to tak tego nie widzę. Jedynie po ciuchach :-) Ale każdy co ja widzi raz w tygodniu lub dwa to mówią ze dużo urosła :-)

• Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka196 śliczna ta mała. Jeszcze nie widziałam, żeby dziecko tak układało łapki:) słodziutka.

17u9df9hyjbnpcim.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po jakim czasie u waszych dzieciaczkow poodpadaly pepuszki i jak je pielegnowalyscie?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• 4me Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    To jest teraz :
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1038cd51eea6.jpg
    A tak po powrocie z szpitala:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e70ad7c30430.jpg
    PRZESLODKIE!!! :)

Misi@, Luna1 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowny Aniołek. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    A po jakim czasie u waszych dzieciaczkow poodpadaly pepuszki i jak je pielegnowalyscie?
    dołączam się do pytania, bo u Olka pępek twardo trzyma i coś mam wrażenie że octanisept mu nie sluży, zaczął troszkę krwawić więc za radą położnej kupiłam spirytus żeby go wysuszyć

• adzia Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej Lence odpadł po tygodniu.

Pielęgnacja wyglądała tak że miałam go osuszac. Niczym nie smarować. Dopiero jak odpadł to 2 razy w ciągu dnia stosować octanisept.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 20:48

3i49df9hy5b5npd4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    W przypadku szlafroka to też zależy od sytuacji. Ja byłam sama w sali, łazienkę miałam w pokoju, więc nigdzie chodzić nie musiałam. Pewnie jakbym musiała dalej wędrować to bardziej bym czuła potrzebę zakrycia, a tak to momentami siedziałam nawet pół goła w pokoju, więc szlafrok już zupełnie zbędny.
    Ja nie miałam szlafroka, paradowala w samej koszuli jak większość dziewczyn z tego co widziałam XD Ale fakt, koszule zmienialam codziennie, miałam dwie więc dawalam mamusi do wyprania XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    dołączam się do pytania, bo u Olka pępek twardo trzyma i coś mam wrażenie że octanisept mu nie sluży, zaczął troszkę krwawić więc za radą położnej kupiłam spirytus żeby go wysuszyć

Właśnie u mnie też już tydzień minął, a pepuszek dalej się twardo trzyma... mnie w klinice tez zalecili octanisept, ale on właśnie nie wysusza...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    U mojej nadal jest, ładny, suchutki, ale trzyma :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze ten TIALORID na obrzęki naprawdę nieźle działa, wiec jesli jeszcze jestescie w 2paku i macie taki problem to porproscie lekarza o recepte (kosztuje 2,60zl) niestey juz jak sie karmi to nie mozna brac. Mi zeszlo dzis 1.5kg wody od razu sie lepiei czuje

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    u nas mały zaplata paluszki, uwielbia też trzymać pod bródką, albko koło uszka...sładziak mały :)

dziś u pediatry ważył 3380, więc prawie tyle ile po urodzeniu.

Co do chrzcin, to jeśli mi się uda, to chciałabym wyprawić 10.10.2015. Dziś byłam w biurze parafialnym i kilku krotnie otrzymaliśmy informację, że ofiary nie musimy dawać :) Damy bo jak jest takie podejście to chętnie się podziękuje. Tak samo jest w czasie kolędy nigdy nie chce koperty. Mamy bardzo fajnych i normalnych księży w naszej parafi.
    Gratuluje wszystkim mamusiom :)
    Anitko ja dziś czuje, że jestem cała rozgrzana i poce się non stop ;/
    niestety schudłam tylko 10 kg i jeszcze mi zostało 8 nadbagażu. Właściwie 6 przed ciąży plus dwa dodatkowo chciałabym zrzucić ;p
    edit
    co do kikuta, to w dniu wyjścia ze szpitala odpad...uff dzięki temu łatwiej się go pielęgnuje. Waściwie już jest zagojony. w poniedziałek leciała ropka i zrobił się strupek, a dziś strupek odpad i jest czysty i b. ładny pępulek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 21:03

‹‹ 2423 2424 2425 2426 2427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ