X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Chyba jednak wezme ten gruby, bo w razie czego ladnie wszystko zakryje no i jakby jednak bylo zimno to zawsze ogrzeje, a jak nie uzyje to trudno

Czy Wasze dzieci tez sie mniej ruszaja?? Moja sie kreci ale tak spokojnie bardzo, nie tak intensywnie jak pare tygodni temu

U mnie dzidzia też się mniej rusza, chociaż akurat podczas ktg była raczej aktywna.

Dziewczyny a Julita się odzywała? przegapiłam coś?

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

17u9df9hyjbnpcim.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Ktg szpitalne w sobotę wieczorem , w poniedziałek przychodnia byla i juz mi nie pasowalo bo inaczej wszystko podpiete i mialy zgrzyt między soba o to .
    Oczywiście do szpitala jak skierowanie dostalam to pojadę jak najbardziej wiem ze to nie przelewki , moge nawet tydzień tam kwiczec :)
    Na męża czekam teraz zje i pojedziemy , zapytam czy sprawdza na ktg u siebie czy tez tak slabo bedzie i czy jest wskazane lezenie .

Koleżanka która mnie tak chciała urodzila dzisiaj przez cc :)
    No wlasnie i to jest najlepsze rozwiązanie w szpitalu na pewno zrobia ci tez KTG- mi zawsze od tego zaczynali wizytę na IP. Jak nie bedzie podstaw to pewno do domu odesla a glowa spokojna.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola Irene właśnie nic Julia nie pisała... sama też jstem ciekawa i tam u Niej, czy akcja się rozwinęła czy w końcu miała cc..

Julita....!
    czekamy na wieści =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze Wam pokazać jak śpi moje dziecko praktycznie cały czas. Rzadko zdarza się by rączki miała inaczej chyba że w wozku:
    To jest teraz :

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:07

Dominka92, Lilla My, Gusiak, snoopy_etka, la_lenka, 4me, adzia, monaaa85, Misi@, skabarka, Lady Savage, Anitka201, karolcia87, chabasse, trix lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka mnie w klinice właśnie z takim ułożeniem rączek małej zawijali w becik... tak się chyba dzieciaczki czują jakoś bezpiecznie =)

Chociaż teraz już po tygodniu Nadia zdecydowanie woli wyciągać sobie rączki do góry .. ja Ją tak zawiniemy to wije się i wierci póki ich nie uwolni =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Musze Wam pokazać jak śpi moje dziecko praktycznie cały czas. Rzadko zdarza się by rączki miała inaczej chyba że w wozku:
    To jest teraz :
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1038cd51eea6.jpg
    A tak po powrocie z szpitala:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e70ad7c30430.jpg

A tak z innej beczki to jest zdjęcie w tym samym rozku?
    Tak urosła przez 3 tygodnie? =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest ten sam rożek :-)

A rączki w szpitalu tez jej zawijaliśmy ale teraz je sama wyciąga znaczy z rożka. Bo jak w kocyk ja owine w kokonik to nie ma bata nie wyciągnie ich.
    Tylko dziwi mnie to bo dzieci rączki zazwyczaj do góry trzymają a ona na klatce piersiowej i tak skrzyzowane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 19:07

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow... no to wygląda, że sporo urosła =))

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak patrze na nią to tak tego nie widzę. Jedynie po ciuchach :-) Ale każdy co ja widzi raz w tygodniu lub dwa to mówią ze dużo urosła :-)

• Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka196 śliczna ta mała. Jeszcze nie widziałam, żeby dziecko tak układało łapki:) słodziutka.

17u9df9hyjbnpcim.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po jakim czasie u waszych dzieciaczkow poodpadaly pepuszki i jak je pielegnowalyscie?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• 4me Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    To jest teraz :
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1038cd51eea6.jpg
    A tak po powrocie z szpitala:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e70ad7c30430.jpg
    PRZESLODKIE!!! :)

Misi@, Luna1 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowny Aniołek. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    A po jakim czasie u waszych dzieciaczkow poodpadaly pepuszki i jak je pielegnowalyscie?
    dołączam się do pytania, bo u Olka pępek twardo trzyma i coś mam wrażenie że octanisept mu nie sluży, zaczął troszkę krwawić więc za radą położnej kupiłam spirytus żeby go wysuszyć

• adzia Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej Lence odpadł po tygodniu.

Pielęgnacja wyglądała tak że miałam go osuszac. Niczym nie smarować. Dopiero jak odpadł to 2 razy w ciągu dnia stosować octanisept.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 20:48

3i49df9hy5b5npd4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    W przypadku szlafroka to też zależy od sytuacji. Ja byłam sama w sali, łazienkę miałam w pokoju, więc nigdzie chodzić nie musiałam. Pewnie jakbym musiała dalej wędrować to bardziej bym czuła potrzebę zakrycia, a tak to momentami siedziałam nawet pół goła w pokoju, więc szlafrok już zupełnie zbędny.
    Ja nie miałam szlafroka, paradowala w samej koszuli jak większość dziewczyn z tego co widziałam XD Ale fakt, koszule zmienialam codziennie, miałam dwie więc dawalam mamusi do wyprania XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    dołączam się do pytania, bo u Olka pępek twardo trzyma i coś mam wrażenie że octanisept mu nie sluży, zaczął troszkę krwawić więc za radą położnej kupiłam spirytus żeby go wysuszyć

Właśnie u mnie też już tydzień minął, a pepuszek dalej się twardo trzyma... mnie w klinice tez zalecili octanisept, ale on właśnie nie wysusza...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    U mojej nadal jest, ładny, suchutki, ale trzyma :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze ten TIALORID na obrzęki naprawdę nieźle działa, wiec jesli jeszcze jestescie w 2paku i macie taki problem to porproscie lekarza o recepte (kosztuje 2,60zl) niestey juz jak sie karmi to nie mozna brac. Mi zeszlo dzis 1.5kg wody od razu sie lepiei czuje

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    u nas mały zaplata paluszki, uwielbia też trzymać pod bródką, albko koło uszka...sładziak mały :)

dziś u pediatry ważył 3380, więc prawie tyle ile po urodzeniu.

Co do chrzcin, to jeśli mi się uda, to chciałabym wyprawić 10.10.2015. Dziś byłam w biurze parafialnym i kilku krotnie otrzymaliśmy informację, że ofiary nie musimy dawać :) Damy bo jak jest takie podejście to chętnie się podziękuje. Tak samo jest w czasie kolędy nigdy nie chce koperty. Mamy bardzo fajnych i normalnych księży w naszej parafi.
    Gratuluje wszystkim mamusiom :)
    Anitko ja dziś czuje, że jestem cała rozgrzana i poce się non stop ;/
    niestety schudłam tylko 10 kg i jeszcze mi zostało 8 nadbagażu. Właściwie 6 przed ciąży plus dwa dodatkowo chciałabym zrzucić ;p
    edit
    co do kikuta, to w dniu wyjścia ze szpitala odpad...uff dzięki temu łatwiej się go pielęgnuje. Waściwie już jest zagojony. w poniedziałek leciała ropka i zrobił się strupek, a dziś strupek odpad i jest czysty i b. ładny pępulek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 21:03

‹‹ 2423 2424 2425 2426 2427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ