WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dlatego lepiej mi sie podobalo ktg w szpitalu aniżeli w przychodni .

Trzymajcie kciuki bo cos czuje ze ta noc będzie moja , brzuch mi sie pręży podbrzusze trochę pobolewa i prawdopodobnie wody sie sączyc zaczęły bo czuje jak by bąbelki i mokro jest do tego lekkie skurczybyki sie aktywne robią

diatomka lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    I mamusie karmiące piersią i śpiące na brzuchu, cycusie was nie bolą?? Bo próbowałam się wczoraj położyć na brzuchu i nie dało rady.
    Mnie też bolą. Wczoraj próbowałam się położyć ale szybko obróciłam się na bok :-)

• Kwiatuszekk Debiutantka

Wysłany: 18 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc dołączam już do grona szczesliwych mam. Igunia urodzila sie 14.09.2015. Wczoraj przyszlysmy do domku :) teraz trzeba sie z nowa sytuacja ogarnac i dobrze zorganizowac.

km5sdf9hlq6x45kv.png

anula1990, Paulinek, snoopy_etka, Carolline, Lady Savage, monaaa85, Czarna_88, kasig, easymum, Bruma lubią tę wiadomość

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka dzieki!! Wlasnie mysle nad szlafrokiem bo jest wielki gruby, przydalby sie taki cienki zeby sie okryć ale zeby nie zajmował polowy torby...

relgio4pxlxziakh.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    U mnie dzisiaj skoki były ze 112 nagle do 140 , jak glowica przesunelam zeby na małą było to pokazywalo 125 - 130
    Najniższe 96 najwyższe 164
    Staraczka nie kombinuj juz z teoria złego podpięcia ;) ja tez dzis bylam na KTG w szpitalu. Lezalam na prawym boku- mocno na prawym. Babka obok leżała na lewym... Nikt przy nas nie siedział zagladaly tylko sprawdzać zapis. Wiesz mimo wszystko mysle, ze te babki umieją zrobić KTG w końcu robią to kazdej kobiecie, ktora przychodzi na IP. Czasem tylko trzeba sobie glowice przesunąć jesli chcesz miec pewność, ze skurcze Ci zlapie...
    Jesli taki zapis Ci wyszedł lepiej, żeby sprawdzili czy z dzieckiem wszystko ok niż ma sie cos mu stać. Miałyśmy nie pisać o starsznych rzeczach qiec napiszę Ci tylko, ze to ze czujesz ruchy nie znaczy niestety, ze zawsze wszystko jest ok....

Ja dzis lezalam na KTG godzinę. Myślałam, ze tam umrę z bolu tak mnie bok bolał a nie chciały mnie puścić bo maly caly czas spal i zapis nie byl poprawny:( ja sama- nie mial mi kto nic słodkiego dać, w końcu mnie jakas obca Pani poratowala mentosem i sie obudził ;) oczywiscie- skurczy zero wiec dalej kiblujemy w dwupaku. Kolejne KTG na mega niewygodnej kozetce w pn :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 15:39

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ktg miałam różnie robione. Zależy też od położnej. Raz na plecach, raz na boku, a raz lekko przechylona.

Madzia mi najbardziej przydały sie:
    - koszule nocne - jak lalenka pocilam się jak swina i 5 koszul miałam,
    - husteczki nawilżane używałam zamiast papieru toaletowego- takie dzieciowe.
    - woda w mniejszych butelkach.
    - obowiązkowo gumka do włosów
    - podkłady i podpaski w dużej ilości.
    - dobry antyperspirant.

Kurcze a ja chodzę bez stanika bo mi tak wygodniej. Chyba trzeba będzie się przeprosić z nim.

Przyszedł szumi miś i szczerze zabawka mnie nie zachwyca i trochę cena zawyżona ale na razie działa. Mała śpi mi już drugi raz z nim. :-)

Lalenka ładnie waży juz Twoja panna. Moja wczoraj wazyla 3290 :-)

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    La_lenka dzieki!! Wlasnie mysle nad szlafrokiem bo jest wielki gruby, przydalby sie taki cienki zeby sie okryć ale zeby nie zajmował polowy torby...
    Ja tez taki mam i tez mi,zajmuje polowe torby. Szkoda mi kasy na jakies cienkie badziewie z allegro zwłaszcza, ze wiem, ze pozniej nie będę go nosić...
    Dzis widzialam na oddziale, ze babki narzucały na piżamy długie, zakrywające tylek zwykle swetry- zastanawiam się czy nie wymienić swojego szlafroka na taki sweter :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Dziękuję =)
    W takim razie poszukam ich koniecznie =)
    http://www.mlekolandia.pl/oslonki-nakladki-i-muszle-laktacyjne,medela-silikonowe-oslonki-ochronne-piersi-2szt,27-k-267-319-p

Gusiak lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam dzisiaj na KTG.
    Leżałam na lewym boku, nikt ze mną nie siedział.
    Lekarz powiedział, że zapis jest prawidłowy i nic a nic się nie dzieje.
    I zaprasza za tydzień!

Za tydzień będę 5 dni po terminie.
    Nie przejmuję się, bo w poprzedniej ciąży, miałam robione ktg w dniu terminu, też nic się nie działo, zapraszał mnie za tydzień, a tymczasem na drugi dzień się zaczęło.

17u9df9hyjbnpcim.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wlasnie kurde nie mam zadnego dlugiego swetra, a mysle, ze szlafrok moze pelnic bardziej funkcje maskujaca niz grzejaca ;D a tez mi szkoda kasy na nowy. Zresztą pogoda płata figle i wczoraj bylo u nas mega goraco a dzis juz np chlodno

relgio4pxlxziakh.png
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    4me wlasnie kurde nie mam zadnego dlugiego swetra, a mysle, ze szlafrok moze pelnic bardziej funkcje maskujaca niz grzejaca ;D a tez mi szkoda kasy na nowy. Zresztą pogoda płata figle i wczoraj bylo u nas mega goraco a dzis juz np chlodno

Też się zastanawiałam czy kupować szlafrok i w końcu kupiłam taki w komplecie z koszulą do karmienia. Tylko, że koszula jest bardzo ładna, a szlafrok nieco wsiowy, niby materiał ten sam, ale jakieś lamówki... ale nie chce mi się go już odsyłać, trudno. W sumie jakiś zwykły kardigan by się nadał.

17u9df9hyjbnpcim.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jednak wezme ten gruby, bo w razie czego ladnie wszystko zakryje no i jakby jednak bylo zimno to zawsze ogrzeje, a jak nie uzyje to trudno

Czy Wasze dzieci tez sie mniej ruszaja?? Moja sie kreci ale tak spokojnie bardzo, nie tak intensywnie jak pare tygodni temu

relgio4pxlxziakh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przypadku szlafroka to też zależy od sytuacji. Ja byłam sama w sali, łazienkę miałam w pokoju, więc nigdzie chodzić nie musiałam. Pewnie jakbym musiała dalej wędrować to bardziej bym czuła potrzebę zakrycia, a tak to momentami siedziałam nawet pół goła w pokoju, więc szlafrok już zupełnie zbędny.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sa sale 3osobowe

4me lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ale nie rozumiesz , mam porównanie z ip ktg idealne a tu juz w przychodni pierwsze ktg i zjebka ze źle mnie przypieli , nawet podejscie całkiem różne

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Szlafrok - nawet nie wyjęłam z torby.
    Wielkie podpaski - duużo było trzeba, mąż donosił (początkowo używałam 2 na raz).
    Podkładów użyłam w sumie 4.
    Mały kubeczek do podmywania - wygodniej niż butelką, bo umywalka była malutka i butli nie dawałam rady napełnić.
    Rolka ręczników kuchennych - do wycierania po myciu, żeby nie brudzić ręcznika krwią.
    Koszul zużyłam mnóstwo, pociłam się jak świnia (w sumie nadal :/)
    Następnym razem jak pójdę rodzić to zabiorę jakąś delikatną lampkę, bo światła mi było strasznie brak, tak żeby widzieć córę, a nie nawalać po oczach.

potwierdzam

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Chyba jednak wezme ten gruby, bo w razie czego ladnie wszystko zakryje no i jakby jednak bylo zimno to zawsze ogrzeje, a jak nie uzyje to trudno

Czy Wasze dzieci tez sie mniej ruszaja?? Moja sie kreci ale tak spokojnie bardzo, nie tak intensywnie jak pare tygodni temu
    Moj juz druga dobę jest meeeega spokojny. Wczesniej caly czas wyciagal girki i kręgosłup i uderzal jak nie z jednej to z drugiej strony- aż się balam, ze za bardzo fika jak na 40 tydzień- nie dogodzisz kobiecie ;) i tak juz od kilku tygodni bylo a teraz taka cisza, ze aż mialam wczoraj niezlego stresa.... No ale na KTG wszystko wyszlo ok wiec nie bede sobie wkręcać - choc trudno sie nie martwic :/ moze te kilka dni chłopak zbiera sily na wielki dzien...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    U mnie sa sale 3osobowe
    No wlasnie u mnie 2 osobowe, 3 lub nawet 4 a lazienka tylko na korytarzu- co wiecej odwiedziny w pokoju odwiedzin, gdzie pelno innych ludzi wiec bez szlafroka sobie nie wyobrażam. Myślałam o tym swetrze ale jednak gruby szlafrok lepiej wszystko zamaskuje przed obcymi wiec juz sama nie wiem- moze tez go zostawię w tej torbie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    4me ale nie rozumiesz , mam porównanie z ip ktg idealne a tu juz w przychodni pierwsze ktg i zjebka ze źle mnie przypieli , nawet podejscie całkiem różne
    No wlasnie nie rozumiem :P bo to, ze kiedys bylo idealne KTG nie znaczy, ze teraz takie bedzie. Nie ma jednej pozycji, nie ma jednego miejsca gdzie należy przyłożyć głowice by dzialalo...
    Trzeba bylo sie doprosić, rządac powtórki a skoro sie nie dało to moim zdaniem dla dobra dziecka pozostaje Ci robic to co nakazują- aby dmuchać na zimne. Ale Twoja sprawa :P ja tylko chciałam Cie ostrzec, ze wyczuwalne ruchy dziecka nie są odpowiedzią, ze wszystko na pewno jest ok... Zrobisz i tak jak sama uważasz za stosowne ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktg szpitalne w sobotę wieczorem , w poniedziałek przychodnia byla i juz mi nie pasowalo bo inaczej wszystko podpiete i mialy zgrzyt między soba o to .
    Oczywiście do szpitala jak skierowanie dostalam to pojadę jak najbardziej wiem ze to nie przelewki , moge nawet tydzień tam kwiczec :)
    Na męża czekam teraz zje i pojedziemy , zapytam czy sprawdza na ktg u siebie czy tez tak slabo bedzie i czy jest wskazane lezenie .

Koleżanka która mnie tak chciała urodzila dzisiaj przez cc :)

4me lubi tę wiadomość

‹‹ 2422 2423 2424 2425 2426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ