WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Karola dlaczego masz cc i to tak szybko?
    Widzisz kobiety nie zrozumiesz...bo ja jakbym miała mieć cc,to też czułabym to samo co Ty,taki mały żal,że nie wiem co to te sławne,straszne skurcze i że wody mi nie odeszły,że nie miałam okazji poznać co to poród sn.

To u mnie wręcz przeciwnie... ciesze się, że nie miałam tej (wątpliwej) przyjemności przejąć się co to są te całe skurcze i w ogóle...
    Jakoś nie czuje się w żaden sposób gorsza mamą dlatego, bo nie urodzilam SN =)

Ale wiadomo... każdy ma swoje zdanie i swoje podejście =)

MadziaRatMed, Natka88, chabasse lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 12:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 12:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja nie lubię przeliczania euro na zł...pracujesz w DE, zarabiasz w euro - płacisz w euro, czemu przeliczasz to na zł? chętnie zapłacę 84 zł a nie 500 za ślub... a księża żyją z powołania a nie z wpłat za śluby i chrzty jakby im zależało tylko na wierze to by mogli i żyć o chlebie i wodzie a nie jeździć nowymi autami itp...

adzia, Carolline lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dyskusje światopoglądowe to chyba temat zapalny... ja uważam,że nie wszyscy księża się nadają do swojej pracy, tak jak lekarze, nauczyciele, itd., a generalizowanie to bezsens...
    Po drugie, najczęściej najwięcej mają do powiedzenia ci, którzy mają z nimi najmniej styczności - właśnie tylko przy okazji chrzcin, komunii i ślubu... w moich dotychczasowych parafiach księża nigdy nie chcieli ode mnie koperty (bo jesteśmy młodzi i na dorobku), ale za to często pomagają innym, i to z własnej kieszeni...tak samo ci, z którymi pracowałam w różnych szkołach... Nie wiem,może mam szczęście do tych "z powołania"... choć nie neguję, że są też tacy, o których piszecie...

Koalka, 4me lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam nerwa !!!
    Nie potrafią ktg robić , caly brzuch tlusty od tego jebanego zelu , głowica sie zsuwala i tętno przez to spadalo poniżej 100 , i co ?
    Skierowanie mi lekarz wystawil do szpitala przez to , paranoja jakas

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Ale mam nerwa !!!
    Nie potrafią ktg robić , caly brzuch tlusty od tego jebanego zelu , głowica sie zsuwala i tętno przez to spadalo poniżej 100 , i co ?
    Skierowanie mi lekarz wystawil do szpitala przez to , paranoja jakas

Spokojnie, powiedz na IP czemu się skierowali, to może po dobrym zapisie puszczą się z powrotem do domu i nie będziesz musieć kwitnąć w szpitalu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porownania nie ma bo sa inne realia i moze zaczniemy przeliczac np na korony czeskie? Realna wartosc pieniadza jest inna ok, ale nie rozumiem oburzenia pracujesz i zarabiasz w euro placisz w euro pracuje w pl zarabiam zl i place w zl z jakiej racji mam przeliczac. Ale od kiedy ksiadz to zawod/praca? Nie porównuj milosci do bycia ksiedzem... to wybor drogi życiowej nie pracy, a po 2 nie maja dzieci i zon? Zart...maja dzieci nieslubne za ktore de facto place ja z podatkow bo mamusia bierze zasilek. Dlatego jestem za zniesieniem celibatu itp...a jesli mam traktować bycie ksiedzem jako prace poprosze ich pity i zeznania podatkowe. Ksiadz moze zarobic w szkole np, wymymslic cos innego...reszta to powołanie chyba ze praca to prosze ich zakres obowiązków i szkolenia bhp ;) do wiary nic nie mam. Sama wierze w 'cos wiecej' a zr zostalam wychowana w takiej tradycji nazywam to Bogiem, ale pewnie jakby mnie inaczej wychowali to i nazewnictwo byloby inne...nie dyskutuje o wierze a o 'instytucji' zlodziejskiej pod nazwa kosiol. P.s tez mialam okazję poznac prawdziwych ksiezy ale mam przyklad w rodzinie zakonnika bawidamka...p.s u nas kazdy ma samochod maksymalnie 3 letni...

adzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam czy powtórzą najpierw , wgl dziwne bo wtedy wieczorem co jechalam to lezalam na plecach lekko przechylona na lewo a tu cala na lewym boku i tętno skakalo , juz na pierwszym ktg wiedzialam ze cos źle podpinaja

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księża w Polsce są finansowani z budżetu panstwq, czyli wszyscy na to placimy czy chcemy cay nie, ja np na slubie swoim sie spotkalam z tekstem, ze jak nas nienstac to mamy najpierw zarobic a potem brać slub no sorry ale 1000zl to troche przesada... To nie jest tak, ze ksieza zyja z tego co im dadza ludzie, zreszta ja mam. 50m2 na wielki kredyt a ksiądz dom jakies 300m2na 3 osoby i prywatna gospodynie.... No ja sie pytam gdzie tu sprawiedliwośc... Znam parafie w której wszystko jest za darmo, ciezko wcisnac im koperte, ale to sa zakonnicy

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to z budżetu państwa? :D
    Serio, jak coś się mówi, to warto byłoby najpierw sprawdzić. Budżet kurii diecezjalnej a budżet parafii to 2 zupełnie różne sprawy, nie mówiąc o portfelu konkretnego księdza. Sakramenty są darmowe, "co łaska" jest za ich oprawę - za obecność organisty, świeże kwiaty, ogrzanie kościoła i tak dalej. Jak komuś ksiądz sugeruje ile to jest "co łaska", to niech szuka innej parafii, widać akurat ten ksiądz pomylił teologię z bankowością.

snoopy_etka, Anitka201, 4me, Bruma lubią tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Jak to z budżetu państwa? :D
    Serio, jak coś się mówi, to warto byłoby najpierw sprawdzić. Budżet kurii diecezjalnej a budżet parafii to 2 zupełnie różne sprawy, nie mówiąc o portfelu konkretnego księdza. Sakramenty są darmowe, "co łaska" jest za ich oprawę - za obecność organisty, świeże kwiaty, ogrzanie kościoła i tak dalej. Jak komuś ksiądz sugeruje ile to jest "co łaska", to niech szuka innej parafii, widać akurat ten ksiądz pomylił teologię z bankowością.

Eeee... nie zgodzę się, że na oprawę, bo my płaciliśmy księdzu + oddzielnie organiście i kościelnemu.

Paulinek lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każde generalizowanie jest według mnie z góry błędnym założeniem... Jeśli instytucja kościoła kogoś denerwuje, to przecież na siłę nikt nikogo do niej nie wciska (!), więc nie rozumiem skąd to oburzenie? Nie chcesz - nie chrzcij, zrób sobie imprezę dla rodziny po prostu z okazji narodzin dziecka...
    A że idą na to pieniądze z budżetu... no cóż - mamy demokrację... Z budżetu idzie sporo pieniędzy na rzeczy, które mi osobiście wydawać się mogą głupie i bez sensu, bo np. z nich nie korzystam... ale nie krzyczę głośno, że ci którzy je biorą to darmozjady, bo akurat nie korzystam z ich usług :/

Koalka, la_lenka, 4me lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Inka to inna bajka bo to kawa zbożowa. Ja miałam na myśli kawę rozpuszczalna czy ta 3w1. Inkę spokojnie możesz pić. Ja wczoraj wypróbowałam zwykła kawę i młody nie jest po niej pobudzony wiec dzisiaj tez sobie taką małą zrobiłam. Przynajmniej ja się lepiej czuje bo lekko podnosi mi ciśnienie.
    Wczoraj za mną chodziła właśnie kawa, i skończyło się że nie wypiłam bo mówię no w ciąży to nie za bardzo ( a ja kawy nie pijam w ogóle, ale tak mi się zachciało) i o 2 w nocy obudził mnie taki ból głowy jak w II trymestrze, no nie dało się spać, leżeć, funkcjonować i tak się męczyłam do 5, a przewijał i karmił małą R bo ja z tego bólu nie mogłam. I tak się zastanawiam czy gdym się tej kawy napiła to czy by mnie ten ból nie zaatakował.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Eeee... nie zgodzę się, że na oprawę, bo my płaciliśmy księdzu + oddzielnie organiście i kościelnemu.
    U nas musieliśmy konkretnie księdza przycisnąć żeby nam powiedział ile zwyczajowo ludzie dają - i właśnie wymienił, że z tego idzie tyle dla organisty, tyle dla kościelnego itp. Tylko kwiaty robiliśmy sami, bo chcieliśmy mieć "po naszemu".

A w mojej obecnej parafii ksiądz był bardzo zdziwiony, że w ogóle coś chcemy dać za zapowiedzi.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mamusie karmiące piersią i śpiące na brzuchu, cycusie was nie bolą?? Bo próbowałam się wczoraj położyć na brzuchu i nie dało rady.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sakramenty powinny byc darmowe dlatego 500 zl za slub to do mnie duzo a po 2 skad wiesz ile wydalam na wodke i sukienke?;]...a mozliwosci innej do ochrzczenia nie mam jak pojsc do tej instytucji, chrzcze z tradycji i przekonania a place z przymusu ;] p.s Sigma u mnie niestety tez byla oplata za slub tj sakrament plus osobno organista (nie wazne czy gra placic trzeba) kwiaty, kościelny zeby posprzatal ?! po slubie itp.

MadziaRatMed, Lilla My lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    I mamusie karmiące piersią i śpiące na brzuchu, cycusie was nie bolą?? Bo próbowałam się wczoraj położyć na brzuchu i nie dało rady.
    Niestety bolą, chyba jeszcze trochę minie zanim bezkarnie sie rozwale na brzuchu. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 2420 2421 2422 2423 2424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ