Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to jest śmieszne , niby co łaska ale pełną kwotę śpiewają na dzień dobry albo mówią że od konkretnej kwoty .
    Nawet biorą już pieniądze za zapisy do komuni , kiedyś tego nie było .
    Mój Kościół na swojej stronie nawet podał nr konta żeby ludzie wplacali co łaska na budowę , najlepsze w tym wszystkim jest to że zaczęli go budować jakieś 15lat temu i do tej pory wygląda jak koloseum :D

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robią co chcą w kościołach...no ale cóz trzeba to przeżyć,najważniejsze ,że często nie trzeba iśc w łaske do księży bo człowiek by zbankrutował.

74disg18xt1q3yyo.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dzisiaj na 12.40 mam wizyte i dowiem sie,kiedy mam wstawić sie w szpitalu dokładnie.Ale mam stresiora !Spać dzisiaj nie mogłam z emocji.

74disg18xt1q3yyo.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle widzę, że moja mała z dnia na d zdarza się, że przesypia coraz więcej... teraz jeszcze śpi po karmieniu o godzinie 6, wiec dobre 3 godzinki...

mam tylko ' problem' z laktacja... normalnie leje mi się z cycow... jak karmie Nadie z jednej piersi to z drugiej już mam caaaaala mokra koszule i to nie, że tak lekko tylko tak niemalże do pasa...
    To samo teraz zdarzyła się troszkę pokrecic, postekac... wstalam, żeby na Nią popatrzeć i juz znów plamy na koszuli...
    Ciesze się, ze mam pokarm i w ogóle ta laktacja się rozkręcila, ale jak ja mam tak wyjść z domu!? =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula na cc sie umawiasz ?

Gusiak ja bym pieluche wkladala do stanika :)

anula1990 lubi tę wiadomość

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa ! O polnocy obudzil mnie sms od kolezanki z pytaniem czy w szpitalu juz jestem :D myslalam ze zabije, ludzie nie maja serio co robic ;)

relgzbmhh8tsviez.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Anula na cc sie umawiasz ?

Gusiak ja bym pieluche wkladala do stanika :)

Ale w sensie mówisz o takiej normalnej pieluszcze dzieciowej typu pampers?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak a wkladki laktacyjne??

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Ale w sensie mówisz o takiej normalnej pieluszcze dzieciowej typu pampers?
    Flanelowej albo tetrowej , siostra tak robila :)

Dominika koncowka jak i początek są złe bo na początku gratulacje , potem pytania o płeć , dalej samopoczucie a na koniec kiedy rodzisz a w między czasie komentarze typu jaki duzy/maly brzuch :D

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Gusiak a wkladki laktacyjne??

Do stanika te jednorazowe są na jakoś czas okey, ale jak karmie Nadia i ona odsunie się od cyca czy coś to normalnie leci mi kroplami mleko i caluska bluzka umazana =)
    Dziś się położyłam spać bez stanika - ogólnie nie lubię spać w staniku- i cala koszula do pasa co chwile mokra =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• 4me Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    A kiedy planujecie chrzty? Standardem w 1 dzień świąt? I tak w ogóle już z ciekawości planujecie alkohol?

4me cena ok, u mnie za 75 zł masz obiad dwa dania, kawa, herbata plus przystawki jak chcesz dłużej posiedzieć. A za sam obiad dwa dania, kawa, herbata to około 40-50 zł.

Ah i na ile osób planujecie? Tylko najbliższa rodzina, czy mini wesele?;p

Mi wychodzi 15 osób ale to naprawde tylko rodzeństwo z mezami/zonami, rodzice i jedna babcia - no taka mamy liczna rodzinke :) zadnych cioć o wujków nie zapraszamy. Moze dojdzie jeszcze dwoje chrzestnych bo u mnie juz takie oblężenie dzieciakami ze juz nie wiemy kogo prosić ;)
    Ja tam sobie obiadu na 15 osób do domu na głowę nie wezme- no way! I żadnej mini komunii tez nie robię i listy z prezentami tez nie :P
    W knajpie pewnie z 3 godziny to Maks jaki pozwalają a pozniej ladnie wszystkim dziekujemy i bye bye :) mysle, ze goście tez będą zadowoleni, ze calej Nd u nas nie spedza ;)
    Aaaa no i ja na pewno odpuszczam święta - to za dużo. W święta i tak zawsze sie cos do roboty znajdzie albo rodziny do odwiedzenia sporo wiec pewnie jakos w pierwszej połowie grudnia zrobimy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 09:42

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starczka w sumie mam takie małe flanelowe... może spróbuję =)
    Chociaż przy takim nawale to lepiej mieć sztywny stanik, a ten jak dłużej nie karmie to robi się już nieźle ciasny i tam bym jej chyba nie wcisnela... no nie wiem... musze coś pokombinować...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Jakie podpaski używacie ww domu po wyjściu ze szpitala ? Mozecie polecić jakieś zęby nie były takie "sztuczne"

Ja używam tych co zawsze belly

Czarna_88 lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie, jaką kawę pijecie? Inkę? A można karmiąc piersią pić taką w saszetkach z biedronki?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to moj jest przeciwny chrztu i musiałam sie niezle napracować aby sie zgodził :) w końcu przekonałam go, ze skoro nie wierzy to co mu szkodzi ze naszego synka obcy Pan zwykla woda obleje ;) i zapewnilam, ze ten akt nie wymusi na nim bycia katolikiem jesli sam takiej drogi nie wybierze- przecie nic pamietac nie bedzie ;D teraz czekam na reakcje jak podliczę koszty za te wodę :D

karolcia87, Anitka201 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Ja mam już termin ustalony zarówno w kościele i w lokalu. Będziemy chrzcic 25 października. Co do kościoła jeśli chodzi o płatność to niby co łaska. Ale w trakcie rozmowy padło 200 zł. Dla mnie trochę przegięcie. Niewiem czy tyle dam. A co do lokalu to będę wiedziała jutro bo idę ustalić Menu.

;/
    ja pierdziu jak słyszę coś takiego to zaczynam się denerwować, dobrze że ja chcrzcić nie będę ;/ będzie chciała Zuzia się ochrzcić to jej sprawa. Jej decyzja. Pamiętam jak moja mama miała urodziny, i w dniu jej urodzin jakieś relikwie krążyły po pl, chyba św. Teresy, i moja mama ją bardzo lubi, chcieliśmy zamówić jej msze z tymi relikwiami, miałam wtedy 9 lat, i ksiądz właśnie nam powiedział co łaska ale nie mniej jak 200 zł ;/ no jak można!? Oburza mnie to bardzo.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to jest chore żeby za sakramenty płacić.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna ja na żądanie karmie nie wybudzam, co do podpasek to naturella używam Tychy co podczas okresu. A idę wasze maluchy jedzą mm ml?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Czarna ja na żądanie karmie nie wybudzam, co do podpasek to naturella używam Tychy co podczas okresu. A idę wasze maluchy jedzą mm ml?

różnie raz 30 ml, raz 120ml

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze ochrzcic bo to wojna z wiatrakami w mojej i męża rodzinie,nie wiem jak wyglada sytuacja w "moim" kosciele bo nigdy w nim nie byłam ale jak beda chcieli jakas konkretna kase to poszukam innego kosciola gdzie będzie prawdziwe co laska czyli dla mnie 50zl. Uwazam, ze tyle za 5minut to i tak duzo, mi niot tyle nie płaci, nie mówiąc już, że to powinno być darmowe... A impreza pewnie w domu bo koszty knajpy sa za duze dla mnie, na pewno rodzice pomogą z jedzeniem a tort sama zrobię, u nas tez wychodzi 15osob mimo, iz to tylko najblizsi :)

relgio4pxlxziakh.png
‹‹ 2418 2419 2420 2421 2422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ