X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to jest śmieszne , niby co łaska ale pełną kwotę śpiewają na dzień dobry albo mówią że od konkretnej kwoty .
    Nawet biorą już pieniądze za zapisy do komuni , kiedyś tego nie było .
    Mój Kościół na swojej stronie nawet podał nr konta żeby ludzie wplacali co łaska na budowę , najlepsze w tym wszystkim jest to że zaczęli go budować jakieś 15lat temu i do tej pory wygląda jak koloseum :D

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robią co chcą w kościołach...no ale cóz trzeba to przeżyć,najważniejsze ,że często nie trzeba iśc w łaske do księży bo człowiek by zbankrutował.

74disg18xt1q3yyo.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dzisiaj na 12.40 mam wizyte i dowiem sie,kiedy mam wstawić sie w szpitalu dokładnie.Ale mam stresiora !Spać dzisiaj nie mogłam z emocji.

74disg18xt1q3yyo.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle widzę, że moja mała z dnia na d zdarza się, że przesypia coraz więcej... teraz jeszcze śpi po karmieniu o godzinie 6, wiec dobre 3 godzinki...

mam tylko ' problem' z laktacja... normalnie leje mi się z cycow... jak karmie Nadie z jednej piersi to z drugiej już mam caaaaala mokra koszule i to nie, że tak lekko tylko tak niemalże do pasa...
    To samo teraz zdarzyła się troszkę pokrecic, postekac... wstalam, żeby na Nią popatrzeć i juz znów plamy na koszuli...
    Ciesze się, ze mam pokarm i w ogóle ta laktacja się rozkręcila, ale jak ja mam tak wyjść z domu!? =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula na cc sie umawiasz ?

Gusiak ja bym pieluche wkladala do stanika :)

anula1990 lubi tę wiadomość

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa ! O polnocy obudzil mnie sms od kolezanki z pytaniem czy w szpitalu juz jestem :D myslalam ze zabije, ludzie nie maja serio co robic ;)

relgzbmhh8tsviez.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Anula na cc sie umawiasz ?

Gusiak ja bym pieluche wkladala do stanika :)

Ale w sensie mówisz o takiej normalnej pieluszcze dzieciowej typu pampers?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak a wkladki laktacyjne??

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Ale w sensie mówisz o takiej normalnej pieluszcze dzieciowej typu pampers?
    Flanelowej albo tetrowej , siostra tak robila :)

Dominika koncowka jak i początek są złe bo na początku gratulacje , potem pytania o płeć , dalej samopoczucie a na koniec kiedy rodzisz a w między czasie komentarze typu jaki duzy/maly brzuch :D

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Gusiak a wkladki laktacyjne??

Do stanika te jednorazowe są na jakoś czas okey, ale jak karmie Nadia i ona odsunie się od cyca czy coś to normalnie leci mi kroplami mleko i caluska bluzka umazana =)
    Dziś się położyłam spać bez stanika - ogólnie nie lubię spać w staniku- i cala koszula do pasa co chwile mokra =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• 4me Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    A kiedy planujecie chrzty? Standardem w 1 dzień świąt? I tak w ogóle już z ciekawości planujecie alkohol?

4me cena ok, u mnie za 75 zł masz obiad dwa dania, kawa, herbata plus przystawki jak chcesz dłużej posiedzieć. A za sam obiad dwa dania, kawa, herbata to około 40-50 zł.

Ah i na ile osób planujecie? Tylko najbliższa rodzina, czy mini wesele?;p

Mi wychodzi 15 osób ale to naprawde tylko rodzeństwo z mezami/zonami, rodzice i jedna babcia - no taka mamy liczna rodzinke :) zadnych cioć o wujków nie zapraszamy. Moze dojdzie jeszcze dwoje chrzestnych bo u mnie juz takie oblężenie dzieciakami ze juz nie wiemy kogo prosić ;)
    Ja tam sobie obiadu na 15 osób do domu na głowę nie wezme- no way! I żadnej mini komunii tez nie robię i listy z prezentami tez nie :P
    W knajpie pewnie z 3 godziny to Maks jaki pozwalają a pozniej ladnie wszystkim dziekujemy i bye bye :) mysle, ze goście tez będą zadowoleni, ze calej Nd u nas nie spedza ;)
    Aaaa no i ja na pewno odpuszczam święta - to za dużo. W święta i tak zawsze sie cos do roboty znajdzie albo rodziny do odwiedzenia sporo wiec pewnie jakos w pierwszej połowie grudnia zrobimy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 09:42

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starczka w sumie mam takie małe flanelowe... może spróbuję =)
    Chociaż przy takim nawale to lepiej mieć sztywny stanik, a ten jak dłużej nie karmie to robi się już nieźle ciasny i tam bym jej chyba nie wcisnela... no nie wiem... musze coś pokombinować...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Jakie podpaski używacie ww domu po wyjściu ze szpitala ? Mozecie polecić jakieś zęby nie były takie "sztuczne"

Ja używam tych co zawsze belly

Czarna_88 lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie, jaką kawę pijecie? Inkę? A można karmiąc piersią pić taką w saszetkach z biedronki?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to moj jest przeciwny chrztu i musiałam sie niezle napracować aby sie zgodził :) w końcu przekonałam go, ze skoro nie wierzy to co mu szkodzi ze naszego synka obcy Pan zwykla woda obleje ;) i zapewnilam, ze ten akt nie wymusi na nim bycia katolikiem jesli sam takiej drogi nie wybierze- przecie nic pamietac nie bedzie ;D teraz czekam na reakcje jak podliczę koszty za te wodę :D

karolcia87, Anitka201 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Ja mam już termin ustalony zarówno w kościele i w lokalu. Będziemy chrzcic 25 października. Co do kościoła jeśli chodzi o płatność to niby co łaska. Ale w trakcie rozmowy padło 200 zł. Dla mnie trochę przegięcie. Niewiem czy tyle dam. A co do lokalu to będę wiedziała jutro bo idę ustalić Menu.

;/
    ja pierdziu jak słyszę coś takiego to zaczynam się denerwować, dobrze że ja chcrzcić nie będę ;/ będzie chciała Zuzia się ochrzcić to jej sprawa. Jej decyzja. Pamiętam jak moja mama miała urodziny, i w dniu jej urodzin jakieś relikwie krążyły po pl, chyba św. Teresy, i moja mama ją bardzo lubi, chcieliśmy zamówić jej msze z tymi relikwiami, miałam wtedy 9 lat, i ksiądz właśnie nam powiedział co łaska ale nie mniej jak 200 zł ;/ no jak można!? Oburza mnie to bardzo.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to jest chore żeby za sakramenty płacić.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna ja na żądanie karmie nie wybudzam, co do podpasek to naturella używam Tychy co podczas okresu. A idę wasze maluchy jedzą mm ml?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Czarna ja na żądanie karmie nie wybudzam, co do podpasek to naturella używam Tychy co podczas okresu. A idę wasze maluchy jedzą mm ml?

różnie raz 30 ml, raz 120ml

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze ochrzcic bo to wojna z wiatrakami w mojej i męża rodzinie,nie wiem jak wyglada sytuacja w "moim" kosciele bo nigdy w nim nie byłam ale jak beda chcieli jakas konkretna kase to poszukam innego kosciola gdzie będzie prawdziwe co laska czyli dla mnie 50zl. Uwazam, ze tyle za 5minut to i tak duzo, mi niot tyle nie płaci, nie mówiąc już, że to powinno być darmowe... A impreza pewnie w domu bo koszty knajpy sa za duze dla mnie, na pewno rodzice pomogą z jedzeniem a tort sama zrobię, u nas tez wychodzi 15osob mimo, iz to tylko najblizsi :)

relgio4pxlxziakh.png
‹‹ 2418 2419 2420 2421 2422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ