Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyI to jest śmieszne , niby co łaska ale pełną kwotę śpiewają na dzień dobry albo mówią że od konkretnej kwoty .
Nawet biorą już pieniądze za zapisy do komuni , kiedyś tego nie było .
Mój Kościół na swojej stronie nawet podał nr konta żeby ludzie wplacali co łaska na budowę , najlepsze w tym wszystkim jest to że zaczęli go budować jakieś 15lat temu i do tej pory wygląda jak koloseum -
W ogóle widzę, że moja mała z dnia na d zdarza się, że przesypia coraz więcej... teraz jeszcze śpi po karmieniu o godzinie 6, wiec dobre 3 godzinki...
mam tylko ' problem' z laktacja... normalnie leje mi się z cycow... jak karmie Nadie z jednej piersi to z drugiej już mam caaaaala mokra koszule i to nie, że tak lekko tylko tak niemalże do pasa...
To samo teraz zdarzyła się troszkę pokrecic, postekac... wstalam, żeby na Nią popatrzeć i juz znów plamy na koszuli...
Ciesze się, ze mam pokarm i w ogóle ta laktacja się rozkręcila, ale jak ja mam tak wyjść z domu!? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGusiak wrote:Ale w sensie mówisz o takiej normalnej pieluszcze dzieciowej typu pampers?
Dominika koncowka jak i początek są złe bo na początku gratulacje , potem pytania o płeć , dalej samopoczucie a na koniec kiedy rodzisz a w między czasie komentarze typu jaki duzy/maly brzuch -
MadziaRatMed wrote:Gusiak a wkladki laktacyjne??
Do stanika te jednorazowe są na jakoś czas okey, ale jak karmie Nadia i ona odsunie się od cyca czy coś to normalnie leci mi kroplami mleko i caluska bluzka umazana
Dziś się położyłam spać bez stanika - ogólnie nie lubię spać w staniku- i cala koszula do pasa co chwile mokra -
Paulinek wrote:A kiedy planujecie chrzty? Standardem w 1 dzień świąt? I tak w ogóle już z ciekawości planujecie alkohol?
4me cena ok, u mnie za 75 zł masz obiad dwa dania, kawa, herbata plus przystawki jak chcesz dłużej posiedzieć. A za sam obiad dwa dania, kawa, herbata to około 40-50 zł.
Ah i na ile osób planujecie? Tylko najbliższa rodzina, czy mini wesele?;p
Mi wychodzi 15 osób ale to naprawde tylko rodzeństwo z mezami/zonami, rodzice i jedna babcia - no taka mamy liczna rodzinkezadnych cioć o wujków nie zapraszamy. Moze dojdzie jeszcze dwoje chrzestnych bo u mnie juz takie oblężenie dzieciakami ze juz nie wiemy kogo prosić
Ja tam sobie obiadu na 15 osób do domu na głowę nie wezme- no way! I żadnej mini komunii tez nie robię i listy z prezentami tez nie
W knajpie pewnie z 3 godziny to Maks jaki pozwalają a pozniej ladnie wszystkim dziekujemy i bye byemysle, ze goście tez będą zadowoleni, ze calej Nd u nas nie spedza
Aaaa no i ja na pewno odpuszczam święta - to za dużo. W święta i tak zawsze sie cos do roboty znajdzie albo rodziny do odwiedzenia sporo wiec pewnie jakos w pierwszej połowie grudnia zrobimy:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 09:42
-
Starczka w sumie mam takie małe flanelowe... może spróbuję
Chociaż przy takim nawale to lepiej mieć sztywny stanik, a ten jak dłużej nie karmie to robi się już nieźle ciasny i tam bym jej chyba nie wcisnela... no nie wiem... musze coś pokombinować... -
A w ogóle to moj jest przeciwny chrztu i musiałam sie niezle napracować aby sie zgodził
w końcu przekonałam go, ze skoro nie wierzy to co mu szkodzi ze naszego synka obcy Pan zwykla woda obleje
i zapewnilam, ze ten akt nie wymusi na nim bycia katolikiem jesli sam takiej drogi nie wybierze- przecie nic pamietac nie bedzie
teraz czekam na reakcje jak podliczę koszty za te wodę
karolcia87, Anitka201 lubią tę wiadomość
-
adzia wrote:Ja mam już termin ustalony zarówno w kościele i w lokalu. Będziemy chrzcic 25 października. Co do kościoła jeśli chodzi o płatność to niby co łaska. Ale w trakcie rozmowy padło 200 zł. Dla mnie trochę przegięcie. Niewiem czy tyle dam. A co do lokalu to będę wiedziała jutro bo idę ustalić Menu.
;/
ja pierdziu jak słyszę coś takiego to zaczynam się denerwować, dobrze że ja chcrzcić nie będę ;/ będzie chciała Zuzia się ochrzcić to jej sprawa. Jej decyzja. Pamiętam jak moja mama miała urodziny, i w dniu jej urodzin jakieś relikwie krążyły po pl, chyba św. Teresy, i moja mama ją bardzo lubi, chcieliśmy zamówić jej msze z tymi relikwiami, miałam wtedy 9 lat, i ksiądz właśnie nam powiedział co łaska ale nie mniej jak 200 zł ;/ no jak można!? Oburza mnie to bardzo. -
Ja musze ochrzcic bo to wojna z wiatrakami w mojej i męża rodzinie,nie wiem jak wyglada sytuacja w "moim" kosciele bo nigdy w nim nie byłam ale jak beda chcieli jakas konkretna kase to poszukam innego kosciola gdzie będzie prawdziwe co laska czyli dla mnie 50zl. Uwazam, ze tyle za 5minut to i tak duzo, mi niot tyle nie płaci, nie mówiąc już, że to powinno być darmowe... A impreza pewnie w domu bo koszty knajpy sa za duze dla mnie, na pewno rodzice pomogą z jedzeniem a tort sama zrobię, u nas tez wychodzi 15osob mimo, iz to tylko najblizsi