X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry , u mnie noc względna , rzucalam sie trochę po łóżku do 1 w nocy , od paru dni mam uderzenia gorąca przed spaniem i zanim się ustabilizuje to juz późno jest i chyba ze zmęczenia padam .
    Od tego ciągłego wiercenia sie na łóżku , zaczęło skrzypiec :D
    Do męża mówiłam ze jeszcze tak miesiac dwa i sprężyny wbite w d.. bym miala , także już mamy w planie zakup łóżka w niedalekiej przyszłości :D

Dzisiaj mam termin porodu i cisza pozatym ze mała wierzga dość boleśnie , mam wizytę i ktg na 12 :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dobry , u mnie noc względna , rzucalam sie trochę po łóżku do 1 w nocy , od paru dni mam uderzenia gorąca przed spaniem i zanim się ustabilizuje to juz późno jest i chyba ze zmęczenia padam .
    Od tego ciągłego wiercenia sie na łóżku , zaczęło skrzypiec :D
    Do męża mówiłam ze jeszcze tak miesiac dwa i sprężyny wbite w d.. bym miala , także już mamy w planie zakup łóżka w niedalekiej przyszłości :D

Dzisiaj mam termin porodu i cisza pozatym ze mała wierzga dość boleśnie , mam wizytę i ktg na 12 :)
    Czekaj na uderzenia gorąca pon porodzie. ..cholera ja juz nie wyrabiam. Pościel zmieniam co kilka dni, kapie się 3 razy w ciągu dnia. Nigdy tak nie miałam. Ciekawe do kiedy to potrwa..

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    A budżecie swoje dzieci na karmienie czy na żądanie jak się slodziaki same obudzą ?

na żadanie :) chyba ze spi dłużej jak 5 godzin

Czarna_88 lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy [isałas ostatnio ze lezysz na brzuchu, a piersi cie nie bola? ja próbowałam wczoraj sie połozyc i ból taki że podarowałam.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek jak ja cie rozumie..mnie dobijaly jeszcze pytani typu "a wydaje ci się ze urodzisz przed czy po terminie? " nosz kurde skąd ja to miałam wiedzieć. Mój mąż zawsze na te głupie pytania odpowiadal ze nie wiemy i żeby zapytali się Filipa :-)

Paulinek lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Kacperek już po śniadaniu :-) udało mi się ściągnąć mleczka dla niego :-) i teraz śpi maluch znowu :-) mi w nocy śpi tak po 4 H ale może dla tego ze dostał mm.
    Mój jest kp i ciekawa jestem ile by w nocy wytrzymał bo ja go budzę po 4 godzinach snu. Jak mi laktacja się ustabilizuje to na pewno nie będę go wybudzala i wtedy może dłużej da pospać :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak z innej beczki - czy któraś się dowiadywała ile kosztuje chrzest u niej w kościele? Tak się zastanawiam, bo przy okazji ślubu dostałam zalaminowany cennik i chcąc dać mniej niż w cenniku o jakieś 50 zł musiałam iść do bankomatu i dopłacać;D ciekawa jestem jakie są rozbieżności

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 40. tygodniu :) A jeszcze w 25. lekarz wieszczył, że może chociaż do 34. dam radę :/
    U mnie sezon na telefony z irytującymi pytaniami też zaczęty... "i co u ciebie?" A co ma niby być? Turlam się z dnia na dzień i tyle, oglądam głupie seriale, leżę na kanapie i drapię się po tyłku... najlepsze, że np. moja mama dzwoni tak 3xdziennie :)
    No Ale cóż...nic na to nie poradzimy :/ Trzeba łapać ostatnie chwile i dziś chyba wyciągnę męża na jakąś randkę na miasto :)

Anitka201, Paulinek, Lady Savage, Koalka lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    a tak z innej beczki - czy któraś się dowiadywała ile kosztuje chrzest u niej w kościele? Tak się zastanawiam, bo przy okazji ślubu dostałam zalaminowany cennik i chcąc dać mniej niż w cenniku o jakieś 50 zł musiałam iść do bankomatu i dopłacać;D ciekawa jestem jakie są rozbieżności
    Ooo ja dobre :-) ja chyba w przyszłym tyg zacznę coś załatwiać. Najpierw ogarnę temat lokalu a później pójdę do księdza tak żeby zgrać termin. Sama się zastanawiałam ile to kosztuje ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka o pamietam jak pisalas o tych uderzeniach , po porodzie to możliwe bo kiedys tak czytalam ze w połogu tak bedzie .

Paulinek moglas pytac w środę , siostra szła do księdza bo juz sa zapisy na komunie :D
    Oczywiście za zapis brali "co łaska"

• 4me Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chrztu to ja narazie wybrałam knajpe- znalazłam taka co sie placu 60 pln od osoby za dwa dania plus ciasta. Do tego soki, kawa lub herbata wiec chyba cena ok? Ktos ma porównanie?

U nas w kościele nie ma cennika, dajesz ile chcesz - czasem jak ksiądz zna trudna sytuacje rodziny to nie chce nic :) są jesCze normalni księża :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 08:34

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • isabel08 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Gratuluję świeżym mamusiom.
    Czas leci a moja mała nawet nie myśli o wyjściu :/. Chodzę zła jak osa, i jeszcze te codzienne pytania ludzi:a kiedy, a jak długo, a Ty jeszcze nie urodziłas. ..Wrrr!!!! Kurczaki najlepiej z domu nie wychodzić. Mi termin minął 13 września. Każdego dnia dopatruje się jakichkolwiek symptomów -a tu nic, niente :(. Deprecha murowana. Dziś jadę na 11 na kolejne już ktg i zobaczymy co powie lekarz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy planujecie chrzty? Standardem w 1 dzień świąt? I tak w ogóle już z ciekawości planujecie alkohol?

4me cena ok, u mnie za 75 zł masz obiad dwa dania, kawa, herbata plus przystawki jak chcesz dłużej posiedzieć. A za sam obiad dwa dania, kawa, herbata to około 40-50 zł.

Ah i na ile osób planujecie? Tylko najbliższa rodzina, czy mini wesele?;p

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie podpaski używacie ww domu po wyjściu ze szpitala ? Mozecie polecić jakieś zęby nie były takie "sztuczne"

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie w święta , będą prababki , babki, chrzestni i my . Wydaje sie mało ale po przeliczeniu wychodzi 15osób z nani :D
    Alkohol nie wiem czy postawię , może do obiadu tylko .
    Jest tez opcja aby chrzciny zrobić dzień po komuni siostrzeńca ale mi to nie na rękę bo dziecko pewnie nie będzie już takie grzeczne :D

Isabel to rzeczywiście przeterminowana jestes .

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeku jakie u Was małe ceny !Jakby u mnie tak wygladalo cenowo to bym sie zdecydowała na lokal...niestety z tego co sie orientowalam to ceny min.90 zl za obiad z dwoch dan i kawa,herbata.Ciasto we wlasnym zakresie no ale czas trwania poczęstunku ok.2-3 godziny...wiec szkoda nam kasy i wolimy w tej kwocie w domu zrobić.Co powiem gosciom po 2-3 godzinach?

74disg18xt1q3yyo.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już termin ustalony zarówno w kościele i w lokalu. Będziemy chrzcic 25 października. Co do kościoła jeśli chodzi o płatność to niby co łaska. Ale w trakcie rozmowy padło 200 zł. Dla mnie trochę przegięcie. Niewiem czy tyle dam. A co do lokalu to będę wiedziała jutro bo idę ustalić Menu.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ograniczenia czasowe? U mnie do "oporu"

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Mamusie którym zbierała się woda w organizmie i dretwiały ręce po jakim czasie po porodzie wam zeszła. Ja już nue ogarniam tych moich 'napakowanych' dłoni.
    mi wczoraj lekarz zapisał TIALORID jest to lek moczopędny bezpieczny w ciąży, zapytaj swojego czy też Ci zapisze, jeszcze Ci nie powiem na ile działa, bo dopiero go wzięłam :D ale mam nadzieję, że jednak pomoże!

Carolline u Was w Norwegii pewnie pasztet z mięsa jeszcze można kupić, ja też otatnio miałam straszną ochotę byłam w Piotrze i Pawle patrze na skład a tam 30% mięsa... no ludzie asakra jakaś i to nie byl najtanszy tylko taki za 39zł!! także nie wiem cy jeszcze gdzies mozna kupic porzadny... chyba zostaje mi czeac, az moj tata sam upiecze

relgio4pxlxziakh.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ...co wydaje mi sie śmieszne.
    Ksiadz bierze co łaska...i własnie zastnawiam sie ile mu dać...
    My myślimy o chrzcie przy okazji jakiegoś świeta i dnia wolnego bo mąż pochodzi z daleka.

74disg18xt1q3yyo.png
‹‹ 2417 2418 2419 2420 2421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ