WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry , u mnie noc względna , rzucalam sie trochę po łóżku do 1 w nocy , od paru dni mam uderzenia gorąca przed spaniem i zanim się ustabilizuje to juz późno jest i chyba ze zmęczenia padam .
    Od tego ciągłego wiercenia sie na łóżku , zaczęło skrzypiec :D
    Do męża mówiłam ze jeszcze tak miesiac dwa i sprężyny wbite w d.. bym miala , także już mamy w planie zakup łóżka w niedalekiej przyszłości :D

Dzisiaj mam termin porodu i cisza pozatym ze mała wierzga dość boleśnie , mam wizytę i ktg na 12 :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dobry , u mnie noc względna , rzucalam sie trochę po łóżku do 1 w nocy , od paru dni mam uderzenia gorąca przed spaniem i zanim się ustabilizuje to juz późno jest i chyba ze zmęczenia padam .
    Od tego ciągłego wiercenia sie na łóżku , zaczęło skrzypiec :D
    Do męża mówiłam ze jeszcze tak miesiac dwa i sprężyny wbite w d.. bym miala , także już mamy w planie zakup łóżka w niedalekiej przyszłości :D

Dzisiaj mam termin porodu i cisza pozatym ze mała wierzga dość boleśnie , mam wizytę i ktg na 12 :)
    Czekaj na uderzenia gorąca pon porodzie. ..cholera ja juz nie wyrabiam. Pościel zmieniam co kilka dni, kapie się 3 razy w ciągu dnia. Nigdy tak nie miałam. Ciekawe do kiedy to potrwa..

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    A budżecie swoje dzieci na karmienie czy na żądanie jak się slodziaki same obudzą ?

na żadanie :) chyba ze spi dłużej jak 5 godzin

Czarna_88 lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy [isałas ostatnio ze lezysz na brzuchu, a piersi cie nie bola? ja próbowałam wczoraj sie połozyc i ból taki że podarowałam.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek jak ja cie rozumie..mnie dobijaly jeszcze pytani typu "a wydaje ci się ze urodzisz przed czy po terminie? " nosz kurde skąd ja to miałam wiedzieć. Mój mąż zawsze na te głupie pytania odpowiadal ze nie wiemy i żeby zapytali się Filipa :-)

Paulinek lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Kacperek już po śniadaniu :-) udało mi się ściągnąć mleczka dla niego :-) i teraz śpi maluch znowu :-) mi w nocy śpi tak po 4 H ale może dla tego ze dostał mm.
    Mój jest kp i ciekawa jestem ile by w nocy wytrzymał bo ja go budzę po 4 godzinach snu. Jak mi laktacja się ustabilizuje to na pewno nie będę go wybudzala i wtedy może dłużej da pospać :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak z innej beczki - czy któraś się dowiadywała ile kosztuje chrzest u niej w kościele? Tak się zastanawiam, bo przy okazji ślubu dostałam zalaminowany cennik i chcąc dać mniej niż w cenniku o jakieś 50 zł musiałam iść do bankomatu i dopłacać;D ciekawa jestem jakie są rozbieżności

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 40. tygodniu :) A jeszcze w 25. lekarz wieszczył, że może chociaż do 34. dam radę :/
    U mnie sezon na telefony z irytującymi pytaniami też zaczęty... "i co u ciebie?" A co ma niby być? Turlam się z dnia na dzień i tyle, oglądam głupie seriale, leżę na kanapie i drapię się po tyłku... najlepsze, że np. moja mama dzwoni tak 3xdziennie :)
    No Ale cóż...nic na to nie poradzimy :/ Trzeba łapać ostatnie chwile i dziś chyba wyciągnę męża na jakąś randkę na miasto :)

Anitka201, Paulinek, Lady Savage, Koalka lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    a tak z innej beczki - czy któraś się dowiadywała ile kosztuje chrzest u niej w kościele? Tak się zastanawiam, bo przy okazji ślubu dostałam zalaminowany cennik i chcąc dać mniej niż w cenniku o jakieś 50 zł musiałam iść do bankomatu i dopłacać;D ciekawa jestem jakie są rozbieżności
    Ooo ja dobre :-) ja chyba w przyszłym tyg zacznę coś załatwiać. Najpierw ogarnę temat lokalu a później pójdę do księdza tak żeby zgrać termin. Sama się zastanawiałam ile to kosztuje ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka o pamietam jak pisalas o tych uderzeniach , po porodzie to możliwe bo kiedys tak czytalam ze w połogu tak bedzie .

Paulinek moglas pytac w środę , siostra szła do księdza bo juz sa zapisy na komunie :D
    Oczywiście za zapis brali "co łaska"

• 4me Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chrztu to ja narazie wybrałam knajpe- znalazłam taka co sie placu 60 pln od osoby za dwa dania plus ciasta. Do tego soki, kawa lub herbata wiec chyba cena ok? Ktos ma porównanie?

U nas w kościele nie ma cennika, dajesz ile chcesz - czasem jak ksiądz zna trudna sytuacje rodziny to nie chce nic :) są jesCze normalni księża :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 08:34

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • isabel08 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Gratuluję świeżym mamusiom.
    Czas leci a moja mała nawet nie myśli o wyjściu :/. Chodzę zła jak osa, i jeszcze te codzienne pytania ludzi:a kiedy, a jak długo, a Ty jeszcze nie urodziłas. ..Wrrr!!!! Kurczaki najlepiej z domu nie wychodzić. Mi termin minął 13 września. Każdego dnia dopatruje się jakichkolwiek symptomów -a tu nic, niente :(. Deprecha murowana. Dziś jadę na 11 na kolejne już ktg i zobaczymy co powie lekarz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy planujecie chrzty? Standardem w 1 dzień świąt? I tak w ogóle już z ciekawości planujecie alkohol?

4me cena ok, u mnie za 75 zł masz obiad dwa dania, kawa, herbata plus przystawki jak chcesz dłużej posiedzieć. A za sam obiad dwa dania, kawa, herbata to około 40-50 zł.

Ah i na ile osób planujecie? Tylko najbliższa rodzina, czy mini wesele?;p

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie podpaski używacie ww domu po wyjściu ze szpitala ? Mozecie polecić jakieś zęby nie były takie "sztuczne"

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie w święta , będą prababki , babki, chrzestni i my . Wydaje sie mało ale po przeliczeniu wychodzi 15osób z nani :D
    Alkohol nie wiem czy postawię , może do obiadu tylko .
    Jest tez opcja aby chrzciny zrobić dzień po komuni siostrzeńca ale mi to nie na rękę bo dziecko pewnie nie będzie już takie grzeczne :D

Isabel to rzeczywiście przeterminowana jestes .

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeku jakie u Was małe ceny !Jakby u mnie tak wygladalo cenowo to bym sie zdecydowała na lokal...niestety z tego co sie orientowalam to ceny min.90 zl za obiad z dwoch dan i kawa,herbata.Ciasto we wlasnym zakresie no ale czas trwania poczęstunku ok.2-3 godziny...wiec szkoda nam kasy i wolimy w tej kwocie w domu zrobić.Co powiem gosciom po 2-3 godzinach?

74disg18xt1q3yyo.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już termin ustalony zarówno w kościele i w lokalu. Będziemy chrzcic 25 października. Co do kościoła jeśli chodzi o płatność to niby co łaska. Ale w trakcie rozmowy padło 200 zł. Dla mnie trochę przegięcie. Niewiem czy tyle dam. A co do lokalu to będę wiedziała jutro bo idę ustalić Menu.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ograniczenia czasowe? U mnie do "oporu"

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Mamusie którym zbierała się woda w organizmie i dretwiały ręce po jakim czasie po porodzie wam zeszła. Ja już nue ogarniam tych moich 'napakowanych' dłoni.
    mi wczoraj lekarz zapisał TIALORID jest to lek moczopędny bezpieczny w ciąży, zapytaj swojego czy też Ci zapisze, jeszcze Ci nie powiem na ile działa, bo dopiero go wzięłam :D ale mam nadzieję, że jednak pomoże!

Carolline u Was w Norwegii pewnie pasztet z mięsa jeszcze można kupić, ja też otatnio miałam straszną ochotę byłam w Piotrze i Pawle patrze na skład a tam 30% mięsa... no ludzie asakra jakaś i to nie byl najtanszy tylko taki za 39zł!! także nie wiem cy jeszcze gdzies mozna kupic porzadny... chyba zostaje mi czeac, az moj tata sam upiecze

relgio4pxlxziakh.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ...co wydaje mi sie śmieszne.
    Ksiadz bierze co łaska...i własnie zastnawiam sie ile mu dać...
    My myślimy o chrzcie przy okazji jakiegoś świeta i dnia wolnego bo mąż pochodzi z daleka.

74disg18xt1q3yyo.png
‹‹ 2417 2418 2419 2420 2421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ