Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDobry , u mnie noc względna , rzucalam sie trochę po łóżku do 1 w nocy , od paru dni mam uderzenia gorąca przed spaniem i zanim się ustabilizuje to juz późno jest i chyba ze zmęczenia padam .
Od tego ciągłego wiercenia sie na łóżku , zaczęło skrzypiec
Do męża mówiłam ze jeszcze tak miesiac dwa i sprężyny wbite w d.. bym miala , także już mamy w planie zakup łóżka w niedalekiej przyszłości
Dzisiaj mam termin porodu i cisza pozatym ze mała wierzga dość boleśnie , mam wizytę i ktg na 12 -
Staraczka23 wrote:Dobry , u mnie noc względna , rzucalam sie trochę po łóżku do 1 w nocy , od paru dni mam uderzenia gorąca przed spaniem i zanim się ustabilizuje to juz późno jest i chyba ze zmęczenia padam .
Od tego ciągłego wiercenia sie na łóżku , zaczęło skrzypiec
Do męża mówiłam ze jeszcze tak miesiac dwa i sprężyny wbite w d.. bym miala , także już mamy w planie zakup łóżka w niedalekiej przyszłości
Dzisiaj mam termin porodu i cisza pozatym ze mała wierzga dość boleśnie , mam wizytę i ktg na 12 -
Paulinek jak ja cie rozumie..mnie dobijaly jeszcze pytani typu "a wydaje ci się ze urodzisz przed czy po terminie? " nosz kurde skąd ja to miałam wiedzieć. Mój mąż zawsze na te głupie pytania odpowiadal ze nie wiemy i żeby zapytali się Filipa
Paulinek lubi tę wiadomość
-
Czarna_88 wrote:Kacperek już po śniadaniu
udało mi się ściągnąć mleczka dla niego
i teraz śpi maluch znowu
mi w nocy śpi tak po 4 H ale może dla tego ze dostał mm.
-
nick nieaktualnya tak z innej beczki - czy któraś się dowiadywała ile kosztuje chrzest u niej w kościele? Tak się zastanawiam, bo przy okazji ślubu dostałam zalaminowany cennik i chcąc dać mniej niż w cenniku o jakieś 50 zł musiałam iść do bankomatu i dopłacać
ciekawa jestem jakie są rozbieżności
-
Witam się w 40. tygodniu
A jeszcze w 25. lekarz wieszczył, że może chociaż do 34. dam radę
U mnie sezon na telefony z irytującymi pytaniami też zaczęty... "i co u ciebie?" A co ma niby być? Turlam się z dnia na dzień i tyle, oglądam głupie seriale, leżę na kanapie i drapię się po tyłku... najlepsze, że np. moja mama dzwoni tak 3xdziennie
No Ale cóż...nic na to nie poradzimyTrzeba łapać ostatnie chwile i dziś chyba wyciągnę męża na jakąś randkę na miasto
Anitka201, Paulinek, Lady Savage, Koalka lubią tę wiadomość
-
Paulinek wrote:a tak z innej beczki - czy któraś się dowiadywała ile kosztuje chrzest u niej w kościele? Tak się zastanawiam, bo przy okazji ślubu dostałam zalaminowany cennik i chcąc dać mniej niż w cenniku o jakieś 50 zł musiałam iść do bankomatu i dopłacać
ciekawa jestem jakie są rozbieżności
ja chyba w przyszłym tyg zacznę coś załatwiać. Najpierw ogarnę temat lokalu a później pójdę do księdza tak żeby zgrać termin. Sama się zastanawiałam ile to kosztuje
-
nick nieaktualny
-
Co do chrztu to ja narazie wybrałam knajpe- znalazłam taka co sie placu 60 pln od osoby za dwa dania plus ciasta. Do tego soki, kawa lub herbata wiec chyba cena ok? Ktos ma porównanie?
U nas w kościele nie ma cennika, dajesz ile chcesz - czasem jak ksiądz zna trudna sytuacje rodziny to nie chce nicsą jesCze normalni księża
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 08:34
-
Witam.Gratuluję świeżym mamusiom.
Czas leci a moja mała nawet nie myśli o wyjściu. Chodzę zła jak osa, i jeszcze te codzienne pytania ludzi:a kiedy, a jak długo, a Ty jeszcze nie urodziłas. ..Wrrr!!!! Kurczaki najlepiej z domu nie wychodzić. Mi termin minął 13 września. Każdego dnia dopatruje się jakichkolwiek symptomów -a tu nic, niente
. Deprecha murowana. Dziś jadę na 11 na kolejne już ktg i zobaczymy co powie lekarz.
-
nick nieaktualnyA kiedy planujecie chrzty? Standardem w 1 dzień świąt? I tak w ogóle już z ciekawości planujecie alkohol?
4me cena ok, u mnie za 75 zł masz obiad dwa dania, kawa, herbata plus przystawki jak chcesz dłużej posiedzieć. A za sam obiad dwa dania, kawa, herbata to około 40-50 zł.
Ah i na ile osób planujecie? Tylko najbliższa rodzina, czy mini wesele?;p -
Jakie podpaski używacie ww domu po wyjściu ze szpitala ? Mozecie polecić jakieś zęby nie były takie "sztuczne"
-
nick nieaktualnyU mnie właśnie w święta , będą prababki , babki, chrzestni i my . Wydaje sie mało ale po przeliczeniu wychodzi 15osób z nani
Alkohol nie wiem czy postawię , może do obiadu tylko .
Jest tez opcja aby chrzciny zrobić dzień po komuni siostrzeńca ale mi to nie na rękę bo dziecko pewnie nie będzie już takie grzeczne
Isabel to rzeczywiście przeterminowana jestes . -
Jeku jakie u Was małe ceny !Jakby u mnie tak wygladalo cenowo to bym sie zdecydowała na lokal...niestety z tego co sie orientowalam to ceny min.90 zl za obiad z dwoch dan i kawa,herbata.Ciasto we wlasnym zakresie no ale czas trwania poczęstunku ok.2-3 godziny...wiec szkoda nam kasy i wolimy w tej kwocie w domu zrobić.Co powiem gosciom po 2-3 godzinach?
-
Ja mam już termin ustalony zarówno w kościele i w lokalu. Będziemy chrzcic 25 października. Co do kościoła jeśli chodzi o płatność to niby co łaska. Ale w trakcie rozmowy padło 200 zł. Dla mnie trochę przegięcie. Niewiem czy tyle dam. A co do lokalu to będę wiedziała jutro bo idę ustalić Menu.
-
nick nieaktualny
-
karolcia87 wrote:Mamusie którym zbierała się woda w organizmie i dretwiały ręce po jakim czasie po porodzie wam zeszła. Ja już nue ogarniam tych moich 'napakowanych' dłoni.
ale mam nadzieję, że jednak pomoże!
Carolline u Was w Norwegii pewnie pasztet z mięsa jeszcze można kupić, ja też otatnio miałam straszną ochotę byłam w Piotrze i Pawle patrze na skład a tam 30% mięsa... no ludzie asakra jakaś i to nie byl najtanszy tylko taki za 39zł!! także nie wiem cy jeszcze gdzies mozna kupic porzadny... chyba zostaje mi czeac, az moj tata sam upiecze