WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Ja właśnie gotuję kalafiorową :)
    Ehh nie mogę kalafiora i brokułami. Ewidentnie źle się po nich czuje a tak lubię :-/

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ja dziś czasu nawet na zrobienie obiadu nie miałam. Moje dziecko potrzebuje na okrągło się tulić. Łóżeczko w dzień parzy. Czekam na Rafała i jedziemy coś zjeść do knajpy bo padnie z głodu.

Gratuluję kolejnym rozpakowanych mamusia. Idziecie jak burza :-) dobrze wrzesień się nie zaczął a za chwilę wszystkie będą rozpakowane :-)
    Mój dzisiaj tez pol dnia przy piersi. O ile rano pomalowalam się,uczesalam i ogarnęła cały dom to po spacerze taki przytulas się z niego zrobił ze cały czas na mnie wisi. Jedynie zakupy po poludniu zrobiłam..

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A karmi któraś z was piersią i dokarmia mleczkiem ?

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Mój dzisiaj tez pol dnia przy piersi. O ile rano pomalowalam się,uczesalam i ogarnęła cały dom to po spacerze taki przytulas się z niego zrobił ze cały czas na mnie wisi. Jedynie zakupy po poludniu zrobiłam..
    Hehe ja dzis mialam podobnie :-)

Anitka201 lubi tę wiadomość

• kasig Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:

Czarna ja dokarmiałam przez pierwsze 4 dni bo mleka było mało a mój to taki głodomorek, teraz na szczęście laktacja się rozkręciła i juz nie muszę dokarmiać.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi od 4 dni wisi na cycu do po południa a jak odkładam do łóżeczka bo zasypia mi na rękach to drze się. A później śpi w nim normalnie.

Inki nie tkne. Nie lubię jej. Musi być kawa ale to tak w godz 14.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie z tym pokarmem jest tak sobie :-/ zobaczę jeszcze jak przez weekend czy coś się ruszy jak nie to zadzwonię sobie w poniedziałek może do poradni laktacyjnej bo jest u nas w mieście :-)
    Próbuje trochę laktatorem rozkręcić i to co zciagne daje małemu.... A reszta to mm

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna - na naszym nowym, zamkniętym forum jest wątek o karmieniu piersią. Może tam coś dziewczyny Ci doradzą :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:

ja karmie jedego cyca, daje potem drugiego, jak mała dalej głodna, to daję mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 21:48

Czarna_88 lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    myślę że co szpital/klinika to inne zasady u mnie akurat dzień po dniu :) po odłączeniu oksy skurcze znacznie ustały ale jak mnie chwyci od czasu do czasu to aż oczy z orbit wychodzą, aaaa i jeszcze jedno tu wogóle nie robią lewatywy :O
    No ja sie dzis dowiedziałam, ze w moim szpitalu niw robią lewatywy jesli przyjedziesz a wody juz odeszly :/ jestem przerażona bo u mnie w tych sprawach ciezko o regularność w ciąży i wolałabym te lewatywę miec :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:41

Kucykowa, 4me, Czarna_88, Anitka201 lubią tę wiadomość

• kasig Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    U mnie właśnie z tym pokarmem jest tak sobie :-/ zobaczę jeszcze jak przez weekend czy coś się ruszy jak nie to zadzwonię sobie w poniedziałek może do poradni laktacyjnej bo jest u nas w mieście :-)
    Próbuje trochę laktatorem rozkręcić i to co zciagne daje małemu.... A reszta to mm

czarna ja właśnie rozkręcałam laktatorem i piłam herbatkę na laktacje, a jak odciągałam to starałam się ugniatać i masować piersi i to dużo pomogło, tak mi doradzała moja współlokatorka ze szpitala która z synkiem była tam już dwa tygodnie i jej rady naprawdę pomogły.
    Na pewno u Ciebie też sie rozkręci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 22:07

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham ten czas kiedy moje maleństwo śpi :-) i postęp zrobiłam bo naszykowałam mięso na jutro na obiad :-).
    A z tego zmęczenia spać mi się nie chce.

Ja karmie tylko piersią. Dostała raz czy dwa butle bo nie dawałam rady z tym wiszeniem na cycu ale zaparłam się i powiedziałam tylko cyc. I jestem dziś już z siebie dumna. :-) choć kryzys juz nie raz mnie dopadł.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita tak jak mowisz co szpital i lekarz to inaczej , mozna byc w szpitalu i slyszec co innego od kilku dyzurujacych lekarzy .

A teraz zdam relacje co sie dzieje :D
    Brzuch napina sie tak bardzo jak bym miała w nim kamień , zaczęło delikatnie bolec podwozie i czuję jak by ból w okolicy odbytu , chodzę do wc i czuje ze chce klocka ale nie moge , pozatym pobolewa prawy jajnik i brzuch na okres , leżąc na plecach czuje jak mała sie pręży co za tym idzie są wtedy skurcze .
    Gdyby cos sie w nocy zaczęło to dam wam znać bo nie mam neta w telefonie zeby po akcji informować , a teraz póki co idę się położyć spać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:41

4me lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie coś dziś Nadia wieczorem marudna... tzn. Coś chyba z brzuszkiem, bo co chwile lecą jakieś baczki i kupa... niby jest spokojna, ale jak Ją złapie to zaczyna się prezyc i marudzić...

Od 20.30 zaliczylismy tulanie, cycanie i teraz stwierdziliśmy ze pora na butle... bo wciąż szuka buzka jedzenia, ale mnie już odpycha raczkami i zamiast łapać za cyca to susa kciuka =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita jeśli nic się nie ruszy (chociaż życzę, żeby jednak kroplowa podzialala) to nic się nie stosuj, cesarka tam to naprawdę nic złego...i na pewno szybko dojdziesz do siebie... nie wiem co oni tam dodają poza blokada w kręgosłup i morfina, ale naprawdę po tych dwóch domach wychodzisz do domu niemalże jakbyś nie rodziła =)

A co do atmosfery to mówiłam... =)
    Nie można powiedzieć złego słowa... jak tylko czegoś potrzebujesz to o każdej porze dnia i nocy zaraz ktoś leci z pomocą =)
    A jedzenia faktycznie przepyszne .... i do tego full tego jedzenia =)

julita lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Ja dokarmiam młody jak z jednej piersi ssie i drugiej po 1,5 h karmienia w dzień pospi parę minut to następne mm no i w nocy i ściągam laktatorem w nocy

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna i u nas tez karmienie mieszane... staram się jak najwięcej karmić piersią, ale jak już nie chce cyca i widzę ze ewidentnie jest głodna to dokarmiamy mm...

W nocy lecimy zazwyczaj na cycu... gorzej idzie w dzień, wtedy tak jak dziś po 2 godzinach na cycu wkraczamy do akcji z butelka...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj jutro muszę zaktualizować listę, bo później się nie ogarnę. Dzisiaj mieliśmy jeszcze gości, także naprawdę nawet nie miałam czasu zjeść. Teraz nakarmiłam małego i uciekam spać, bo o 2 trzeba wstać.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 2415 2416 2417 2418 2419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ