X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Niestety bolą, chyba jeszcze trochę minie zanim bezkarnie sie rozwale na brzuchu. :(

myślałam już że z moimi coś już zupełnie nie tak

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Do stanika te jednorazowe są na jakoś czas okey, ale jak karmie Nadia i ona odsunie się od cyca czy coś to normalnie leci mi kroplami mleko i caluska bluzka umazana =)
    Dziś się położyłam spać bez stanika - ogólnie nie lubię spać w staniku- i cala koszula do pasa co chwile mokra =)
    Kup sobie wkładki medeli. Wietrzą sutki i zbierają wypkywajace mleko. Sa super! Ja używam, te zwykle wkładki to mi się przyklejaly do sutkow, zostawały takie kawałki materiału i musiałam je co chwilę zmieniać, szczególnie przy karmieniu. To normalne, że jak jednym karmisz to z drugiego sika. A te medeli po prostu pluczesz i spokoj.

Gusiak lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsze ważenie pokazało 3800g dzieciaka, Łucja ma prawie 3 tygodnie, ze szpitala wychodziła z wagą 2810g. Rośnie panna jak na drożdżach. :D

Sigma, Lilla My, Paulinek, Anitka201, agatka196, snoopy_etka, kasig, Bruma lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszly mi tabletki na zahamowanie laktacji , juz wzielam, homeopatia. Ciekawe kiedy zadzialaja. Tak czulam ze kp mnie przerosnie i tez nie czuje sie zla matka:) musze do siebie dojsc przez ten tydz jaknjestem u mamy , bo potem zostane z dwojka sama bez jakiejkolwiek pomocy bo tesciowa ktora jest na miejscu nie uznaje pomocy bo to ja jestem matka i dziecmi mam sie zajmowac. Dzis na wadze 73kg. W dniu porodu 81,5. Jeszcze 7;)

Ktos pytal o puchniecie nog. Co ciekawe mi w ciazy ani razu nie spuchly , a po porodze rzeznia, nie mam nawet butow gdybym na dwor chciala wyjsc. Dzis troszke lepiej ale kostek dalej nie widac ale jakies zyly pojedyncze sa . Ponoc to efekt porodu a nie znieczulenia :)

Staraczka niech na sorze powtorza Ci to ktg. Bez sensu sie klasc .

Ciekawe ile jeszcze nierozpakowanych mamus tu jest:)

Zdenerwowalam sie na moich dziadkow , kurcze jestem w pologu . Leci dolem leci z piersi , cmi mnie rana i w ogole. Czy oni pomysla !? Nie! przychodza codzien ! Nie maja wyczucia. Zadzwoniliby chociaz. Wrrr. A ze mnie obudzili domofonem to sie zezli

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zezlilam to udalam ze dalej spie. Wejda jak do obory , rak nie umyja i juz zobaczyc dziecko! Kurde . Przyszli bo mamg dzis 5 rocznice slubu... To chociaz mi przypomnieli bo na smierc zapomnialam:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Zdenerwowalam sie na moich dziadkow , kurcze jestem w pologu . Leci dolem leci z piersi , cmi mnie rana i w ogole. Czy oni pomysla !? Nie! przychodza codzien ! Nie maja wyczucia. Zadzwoniliby chociaz. Wrrr. A ze mnie obudzili domofonem to sie zezli

U mnie będzie to samo i będą siedzieć godzinę albo dwie. A jak zamknę się na klucz, to pewnie babcia sobie otworzy sama jak ostatnio... Też ostatnio udawałam, że śpię, chociaż nie spałam już tylko leżałam. A jak wstanę, żeby otworzyć, to jest zawsze hasło: "Oj leż i nie wstawaj". To po co babcia stoi pod drzwiami 5 minut??!! :P

Tak swoją drogą, to jesteśmy z babcią kwita, bo wczoraj ja wlazłam do pokoju jak stała bez majtek. Przy czym WSZYSTKIE drzwi były pootwierane i jeszcze krzyczałam od progu, czy mogę wejść...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 14:17

Anitka201, agatka196, snoopy_etka lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi jak te ktg wam robia/robili ?

Bo tak w szpitalu mialam na plecach lekko przechylona w lewo a w przychodni całkiem na lewym boku .

Kucykowa lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - ja miałam dzisiaj pierwszy raz KTG. Na początku leżałam na lewym boku, ale mały w ogóle się nie ruszał, więc przerzucili mnie na prawy i kazali przyciskać to kółeczko do brzucha, bo tak jakoś miałam przesunięty, że nie chciał się trzymać.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A powiedzcie mi jak te ktg wam robia/robili ?

Bo tak w szpitalu mialam na plecach lekko przechylona w lewo a w przychodni całkiem na lewym boku .
    Rożnie, zależy jak córa była ułożona. U mnie najczęściej było płasko na plecach, albo lekko na prawym boku - najpierw położna testowała jak dobrze czyta, kazała się kręcić i dopiero potem jak wszystko działało musiałam se poleżeć.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Kup sobie wkładki medeli. Wietrzą sutki i zbierają wypkywajace mleko. Sa super! Ja używam, te zwykle wkładki to mi się przyklejaly do sutkow, zostawały takie kawałki materiału i musiałam je co chwilę zmieniać, szczególnie przy karmieniu. To normalne, że jak jednym karmisz to z drugiego sika. A te medeli po prostu pluczesz i spokoj.

Dziękuję =)
    W takim razie poszukam ich koniecznie =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A siedzial ktos przy was ?
    Bo w szpitalu babka na krześle siedziała rozmawiała ze mna a tu w przychodni sama lezalam w pomieszczeniu i tylko zagladaly na chwilę , jak bylo wysokie czy niskie tętno to mrugalo na czerwono ale nie reagowaly , w poniedziałek jedynie stwierdziła ze przy ruchach tętno wysokie sie robi .
    Dzisiaj też szukała gdzie jest , mówiłam że z lewej troche bardziej na srodku to nie , podpiela na prawej .
    Stresa mam lekkiego ale jestem pewna że po prostu one nie potrafia robic ktg i jest ok , małą czuję normalnie .

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen, daj linka do tych wkładek, bo coś nie mogę znaleźć.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Nikt nie siedział, położna zaglądała tylko co kilka minut. Ale u mnie ktg było zawsze ok, tętno nigdy nie skakało, co najwyżej było za płaskie, bo mała większość badań przesypiała.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    To normalne, że jak jednym karmisz to z drugiego sika.

U mnie sie tak nie dzieje :( w ciąży tak, wylewało mi na bluzke, ale od narodzin Zuzi ani razu

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Trochę tak, a trochę wychodziły panie.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, pakuje torbe do szpitala, co Wam sie przydalo a co bylo bez sensu?? Nie chce brac za duzo, wiem, ze zawsze moze maz przywiezc, ale tez nie chce czegos waznego zapomniec,moze jakieś przemyslenia macie??

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj skoki były ze 112 nagle do 140 , jak glowica przesunelam zeby na małą było to pokazywalo 125 - 130
    Najniższe 96 najwyższe 164

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Staraczka dzisiaj powiedziała położna, żebym nie przesuwała głowicy, bo jest ok i nawet jak na chwilę nie zapisuje się jak trzeba, to mały wróci za moment na miejsce i będzie dobrze. Zresztą za każdym razem kazały mi klikać na ruch.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Mam pytanie, pakuje torbe do szpitala, co Wam sie przydalo a co bylo bez sensu?? Nie chce brac za duzo, wiem, ze zawsze moze maz przywiezc, ale tez nie chce czegos waznego zapomniec,moze jakieś przemyslenia macie??
    Szlafrok - nawet nie wyjęłam z torby.
    Wielkie podpaski - duużo było trzeba, mąż donosił (początkowo używałam 2 na raz).
    Podkładów użyłam w sumie 4.
    Mały kubeczek do podmywania - wygodniej niż butelką, bo umywalka była malutka i butli nie dawałam rady napełnić.
    Rolka ręczników kuchennych - do wycierania po myciu, żeby nie brudzić ręcznika krwią.
    Koszul zużyłam mnóstwo, pociłam się jak świnia (w sumie nadal :/)
    Następnym razem jak pójdę rodzić to zabiorę jakąś delikatną lampkę, bo światła mi było strasznie brak, tak żeby widzieć córę, a nie nawalać po oczach.

MadziaRatMed, Lady Savage lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wykonane ktg to podstawa bo dobra położna usłyszy wszystko .

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
‹‹ 2421 2422 2423 2424 2425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ