X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Niestety bolą, chyba jeszcze trochę minie zanim bezkarnie sie rozwale na brzuchu. :(

myślałam już że z moimi coś już zupełnie nie tak

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Do stanika te jednorazowe są na jakoś czas okey, ale jak karmie Nadia i ona odsunie się od cyca czy coś to normalnie leci mi kroplami mleko i caluska bluzka umazana =)
    Dziś się położyłam spać bez stanika - ogólnie nie lubię spać w staniku- i cala koszula do pasa co chwile mokra =)
    Kup sobie wkładki medeli. Wietrzą sutki i zbierają wypkywajace mleko. Sa super! Ja używam, te zwykle wkładki to mi się przyklejaly do sutkow, zostawały takie kawałki materiału i musiałam je co chwilę zmieniać, szczególnie przy karmieniu. To normalne, że jak jednym karmisz to z drugiego sika. A te medeli po prostu pluczesz i spokoj.

Gusiak lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsze ważenie pokazało 3800g dzieciaka, Łucja ma prawie 3 tygodnie, ze szpitala wychodziła z wagą 2810g. Rośnie panna jak na drożdżach. :D

Sigma, Lilla My, Paulinek, Anitka201, agatka196, snoopy_etka, kasig, Bruma lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszly mi tabletki na zahamowanie laktacji , juz wzielam, homeopatia. Ciekawe kiedy zadzialaja. Tak czulam ze kp mnie przerosnie i tez nie czuje sie zla matka:) musze do siebie dojsc przez ten tydz jaknjestem u mamy , bo potem zostane z dwojka sama bez jakiejkolwiek pomocy bo tesciowa ktora jest na miejscu nie uznaje pomocy bo to ja jestem matka i dziecmi mam sie zajmowac. Dzis na wadze 73kg. W dniu porodu 81,5. Jeszcze 7;)

Ktos pytal o puchniecie nog. Co ciekawe mi w ciazy ani razu nie spuchly , a po porodze rzeznia, nie mam nawet butow gdybym na dwor chciala wyjsc. Dzis troszke lepiej ale kostek dalej nie widac ale jakies zyly pojedyncze sa . Ponoc to efekt porodu a nie znieczulenia :)

Staraczka niech na sorze powtorza Ci to ktg. Bez sensu sie klasc .

Ciekawe ile jeszcze nierozpakowanych mamus tu jest:)

Zdenerwowalam sie na moich dziadkow , kurcze jestem w pologu . Leci dolem leci z piersi , cmi mnie rana i w ogole. Czy oni pomysla !? Nie! przychodza codzien ! Nie maja wyczucia. Zadzwoniliby chociaz. Wrrr. A ze mnie obudzili domofonem to sie zezli

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zezlilam to udalam ze dalej spie. Wejda jak do obory , rak nie umyja i juz zobaczyc dziecko! Kurde . Przyszli bo mamg dzis 5 rocznice slubu... To chociaz mi przypomnieli bo na smierc zapomnialam:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Zdenerwowalam sie na moich dziadkow , kurcze jestem w pologu . Leci dolem leci z piersi , cmi mnie rana i w ogole. Czy oni pomysla !? Nie! przychodza codzien ! Nie maja wyczucia. Zadzwoniliby chociaz. Wrrr. A ze mnie obudzili domofonem to sie zezli

U mnie będzie to samo i będą siedzieć godzinę albo dwie. A jak zamknę się na klucz, to pewnie babcia sobie otworzy sama jak ostatnio... Też ostatnio udawałam, że śpię, chociaż nie spałam już tylko leżałam. A jak wstanę, żeby otworzyć, to jest zawsze hasło: "Oj leż i nie wstawaj". To po co babcia stoi pod drzwiami 5 minut??!! :P

Tak swoją drogą, to jesteśmy z babcią kwita, bo wczoraj ja wlazłam do pokoju jak stała bez majtek. Przy czym WSZYSTKIE drzwi były pootwierane i jeszcze krzyczałam od progu, czy mogę wejść...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 14:17

Anitka201, agatka196, snoopy_etka lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi jak te ktg wam robia/robili ?

Bo tak w szpitalu mialam na plecach lekko przechylona w lewo a w przychodni całkiem na lewym boku .

Kucykowa lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - ja miałam dzisiaj pierwszy raz KTG. Na początku leżałam na lewym boku, ale mały w ogóle się nie ruszał, więc przerzucili mnie na prawy i kazali przyciskać to kółeczko do brzucha, bo tak jakoś miałam przesunięty, że nie chciał się trzymać.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A powiedzcie mi jak te ktg wam robia/robili ?

Bo tak w szpitalu mialam na plecach lekko przechylona w lewo a w przychodni całkiem na lewym boku .
    Rożnie, zależy jak córa była ułożona. U mnie najczęściej było płasko na plecach, albo lekko na prawym boku - najpierw położna testowała jak dobrze czyta, kazała się kręcić i dopiero potem jak wszystko działało musiałam se poleżeć.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Kup sobie wkładki medeli. Wietrzą sutki i zbierają wypkywajace mleko. Sa super! Ja używam, te zwykle wkładki to mi się przyklejaly do sutkow, zostawały takie kawałki materiału i musiałam je co chwilę zmieniać, szczególnie przy karmieniu. To normalne, że jak jednym karmisz to z drugiego sika. A te medeli po prostu pluczesz i spokoj.

Dziękuję =)
    W takim razie poszukam ich koniecznie =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A siedzial ktos przy was ?
    Bo w szpitalu babka na krześle siedziała rozmawiała ze mna a tu w przychodni sama lezalam w pomieszczeniu i tylko zagladaly na chwilę , jak bylo wysokie czy niskie tętno to mrugalo na czerwono ale nie reagowaly , w poniedziałek jedynie stwierdziła ze przy ruchach tętno wysokie sie robi .
    Dzisiaj też szukała gdzie jest , mówiłam że z lewej troche bardziej na srodku to nie , podpiela na prawej .
    Stresa mam lekkiego ale jestem pewna że po prostu one nie potrafia robic ktg i jest ok , małą czuję normalnie .

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen, daj linka do tych wkładek, bo coś nie mogę znaleźć.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Nikt nie siedział, położna zaglądała tylko co kilka minut. Ale u mnie ktg było zawsze ok, tętno nigdy nie skakało, co najwyżej było za płaskie, bo mała większość badań przesypiała.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    To normalne, że jak jednym karmisz to z drugiego sika.

U mnie sie tak nie dzieje :( w ciąży tak, wylewało mi na bluzke, ale od narodzin Zuzi ani razu

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Trochę tak, a trochę wychodziły panie.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, pakuje torbe do szpitala, co Wam sie przydalo a co bylo bez sensu?? Nie chce brac za duzo, wiem, ze zawsze moze maz przywiezc, ale tez nie chce czegos waznego zapomniec,moze jakieś przemyslenia macie??

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj skoki były ze 112 nagle do 140 , jak glowica przesunelam zeby na małą było to pokazywalo 125 - 130
    Najniższe 96 najwyższe 164

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Staraczka dzisiaj powiedziała położna, żebym nie przesuwała głowicy, bo jest ok i nawet jak na chwilę nie zapisuje się jak trzeba, to mały wróci za moment na miejsce i będzie dobrze. Zresztą za każdym razem kazały mi klikać na ruch.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Mam pytanie, pakuje torbe do szpitala, co Wam sie przydalo a co bylo bez sensu?? Nie chce brac za duzo, wiem, ze zawsze moze maz przywiezc, ale tez nie chce czegos waznego zapomniec,moze jakieś przemyslenia macie??
    Szlafrok - nawet nie wyjęłam z torby.
    Wielkie podpaski - duużo było trzeba, mąż donosił (początkowo używałam 2 na raz).
    Podkładów użyłam w sumie 4.
    Mały kubeczek do podmywania - wygodniej niż butelką, bo umywalka była malutka i butli nie dawałam rady napełnić.
    Rolka ręczników kuchennych - do wycierania po myciu, żeby nie brudzić ręcznika krwią.
    Koszul zużyłam mnóstwo, pociłam się jak świnia (w sumie nadal :/)
    Następnym razem jak pójdę rodzić to zabiorę jakąś delikatną lampkę, bo światła mi było strasznie brak, tak żeby widzieć córę, a nie nawalać po oczach.

MadziaRatMed, Lady Savage lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wykonane ktg to podstawa bo dobra położna usłyszy wszystko .

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
‹‹ 2421 2422 2423 2424 2425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ