X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny później postaram się nadrobić zaległości na pierwszej strony. Mały od wczoraj jakiś marudny, a mnie też chyba coś bierze. Głowa i gardło mnie boli:(

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra zajmuje się fotografią i ma zrobić małemu sesje noworodkowa :-) fajnie, ciesze się na to bo jednak u nas całą rodziną jest mocno związana z fotografią i często przeglądamy zdjęcia. Nawet moi rodzice poznali się na weselu na którym mama była gościem a tato fotografem :-)

4me, trix lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Dziewczyny później postaram się nadrobić zaległości na pierwszej strony. Mały od wczoraj jakiś marudny, a mnie też chyba coś bierze. Głowa i gardło mnie boli:(
    Mnie też...Mąż też przeziębiony. Jeszcze tego nam trzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 12:56

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:

Nancy daj małego dzisiaj swojemu, odciągnij mu mleka, i połóż sie to z przemęczenia, mnie wczoraj też gardło bolało, i głowa, ale całą noc i ranek rafał się zajmował małą a ja spałam i mi przeszło.

Angelaa lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A tak w ogóle to sobie właśnie zamowilam sesje noworodkową dla małego :) cudne sa te zdjęcia, słodkich maluszkow i że tego nie da sie później nadrobić to sie zdecydowaliśmy :)

Któras z mamus juz miala taka sesje albo planuje?
    Podobno najlepiej je robic do dwóch tygodni po porodzie bo mozna latwo "układać" dzieciaczki w slodkie pozy :D
    Ja dostałam taką sesję, ale się nie zdecydowałam. Będę robić może na pierwsze święta. Jak pomyślałam, że miałabym ruszać to dziecko, które właśnie z trudem uspilam i może to samo powtarzać po wielokroć, to stwierdziłam, że aż tak mi na tej sesji nie zależy ;)
    Mimo wszystko pierwsze dni z noworodkiem są trudne, zanim się złapie właściwą rutynę to trochę mija. Zwłaszcza jak nie ma się nikogo do pomocy tak jak u mnie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech bez kapturka ani rusz , mała jak się wscieka :D

Tak ktos pytał o imię jest tak jak byli Roksana

Pola Irene, Kucykowa lubią tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ja też muszę małego karmić z kapturkiem ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:40

4me lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co Jestem tak bardzo SZCZESLIWA :-D
    Mam kochanego męża który mnie wspiera i mi pomaga ♡ Mam cudownego SYNA ♡♡♡♡ Mam wspaniałych rodziców którzy mnie wspierają :-)
    ah...a teraz idę odpocząć bo mój książę zasnął ładnie :-D

monaaa85, adzia, Kasiarzynka, Terazsięuda:-) lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:40

l22nhdge5b933eoh.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim nowym mamusiom i dzieciaczkom :) Ja się jeszcze turlam i nic nie zanosi się na jakikolwiek poród, bo dalej nie wiem, co to skurcz... Także jeszcze mogę być ostatnia :) Wczoraj po raz pierwszy wzięłam kąpiel (bo przez pessar nie mogłam) - jakie cudowne uczucie, siedziałam ponad godzinę i aż wodę uzupełniałam, bo zdążyła zrobić się zimna :) i tak sobie myślę, że poród w wodzie mógłby być fajny, szkoda, że u nas to tylko marzenie...

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzę, ze pare z Was sesje jednak bedzie miało :) ja sie ciesze- fajna pamiatka :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me my mieliśmy taka sesje i faktycznie najlepiej robi się ją do 2 tygodni po porodzie. A nawet jak najszybciej. U nas sesja była w zeszłym tygodniu gdzie mała miała ponad 2 tygodnie i juz nie chciała współpracować. Z tad mamy mało zdjęć jej samej a więcej rodzinnych. Spędziliśmy tam ponad 5h. Pani fotograf miała anielska cierpliwość do małej bo inni by nas juz pogonili- spać nie chciała.

Odpadł nam dzisiaj w końcu pępek :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:08

monaaa85, 4me, la_lenka, aldonaa, Pola Irene, trix, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje odwagi przy publicznym karmieniu ;)

No ja ostatecznie zamowilam na 2.10 bo w inne wolne terminy mogę byc jeszcze w dwupaku- mam nadzieje, ze jeszcze uda sie zrobić dobre zdjęcia ;) a jesli urodzę szybciej to najwyżej bede kombinować i moze jeszcze jaki termin bedzie miala wolny- ale ogólnie grafiki to oni maja dość zajęte ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepuszek wisi na włosku! =))

Czyli już nie długo i będę mogła swobodnie przytulać swoje maleństwo bez obawy, ze go zadre czy coś... =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Pepuszek wisi na włosku! =))

Czyli już nie długo i będę mogła swobodnie przytulać swoje maleństwo bez obawy, ze go zadre czy coś... =)

:P ja od narodzin swobodnie przytulam małą, Rafał to nie raz ma stracha że małej głowe urwę :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobilam sesje noworodkowa tydzień po narodzinach. Mały te nnie chciał spać bo nie lubi być na golaska. Ale udało się po kilku godzinach zrobić kilka danych ujęć :) mnie zdjeciacrobila koleżanką więc też miałam za free :) ale pewnie je wykorzysta do profolio. . dziś rezerwowalismy restauracje na chrzciny, KT maja być 10.10 wow ale było Cięzko. Terminy już dawno zaklepane. Ale stwierdziła, że wolę je zrobić jak jest jeszcze ciepło ;)
    Mnie do teraz boli jak małego przystawiam, ale tylko ten jeden moment później jest ok ;)
    Smarowalam dwa miesiące wcześniej brodawki maltanem. Nie mam ran być może dlatego ;)

• Alicja83 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobie was dlatego podaje do wiadomosci,

Ariana urodzila sie 17 wrzesnia o 18:03, dzisiaj jestesmy juz w domu, porod dlugi ale szczeslliwy , teraz walcze z bolem piersi przy karminiu. Rady mile widziane:-)

Czarna_88, la_lenka, kiti, snoopy_etka, Anitka201, Carolline, KathleenPL, Misi@, MadziaRatMed, Gusiak, .ona., Pola Irene, Lady Savage, agatka196, Wonderland, 4me, kasig, skabarka, adzia, Lilla My, Bruma, chabasse, trix, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:

Odpadł nam dzisiaj w końcu pępek :-)

I zaliczyłam dziś pierwsze publiczne karmienie pod kościołem :-D
    Normalnie zazdroszczę pepuszka, u nas nic się nie zapowiada :(

A co do karmienia, też już kilka razy zaliczyłam, ale wybitnie tego nie lubię. Nie dość, że karmienie na siedząco co średnio mi wychodzi, to jeszcze próby okrycia się żeby jak najmniej świecić gołym cycem. No i nie mam w co się ubierać żeby karmienie było prostsze - jak ktoś trafi coś fajnego (i dostępnego też w dużym rozmiarze) w jakiejś fajnej cenie to proszę o polecenie, bo chodzę w 3 bluzkach na okrągło. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 18:12

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    Nie nadrobie was dlatego podaje do wiadomosci,

Ariana urodzila sie 17 wrzesnia o 18:03, dzisiaj jestesmy juz w domu, porod dlugi ale szczeslliwy , teraz walcze z bolem piersi przy karminiu. Rady mile widziane:-)
    Polecam każdemu te wkładki medeli. Mi uratowały kp bo juz byłam gotowa rezygnować. Płakać mi się chciało przy karmieniu. Teraz nawet nie smaruje :)

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
‹‹ 2427 2428 2429 2430 2431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ