Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój jadł godzinę od 11-12.30 zasnął na pół godziny po czym o 13 stwierdził , że głodny dalej, w końcu po 14 dojadł i od 15 śpi póki co, dodam , że karmiłam piersią a dojadł mleka odciągniętego bo z piersi nie najadł się. Ja z obu piersi jak długo nie jje odciągnę ok 70-80 ml, a co dwie godziny zaledwie z obu piersi ok 40-50 ml nawet mniej. W nocy mały dostaje mm , by spał trochę dłużej jak dostanie po kąpieli mm tak potrafi pospać nawet i 2-3 a nawet i do 4h dzisiaj jakby spokojniejszy mały , a kupiłam delicol i dałam mu może dlatego zobaczymy .
-
agatka196 wrote:Z innej beczki co przy KP można brać na przeziębienie?
Gardło mnie boli tak ze przelykac śliny nie mogę i łamie mnie w kościach.
Na gardło chyba najlepsze tantum verde, a jeśli chodzi o przeziębienie to chyba seria prenalen - tak samo jak i w ciąży.KathleenPL lubi tę wiadomość
-
agatka196 wrote:Z innej beczki co przy KP można brać na przeziębienie?
Gardło mnie boli tak ze przelykac śliny nie mogę i łamie mnie w kościach.
Mój mąż gdzieś pojechał że starsza to spalam z TymkiemWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 17:48
-
4me wrote:A jak czytam o tych waszych problemach z sutkami to chyba bez czekania na ewentualne problemy kupie sobie dzis te wkladki wielorazowe z madeli.
u mnie młody nawet nie poranil mi sutkow. Profilaktycznie kilka razy posmarowałam sobie sutki maścią z ziaji i tyle. A karmię go od początku tylko piersią.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 18:07
-
Lilla My wrote:Właśnie wracam od rodziców, miałam ciężką przeprawę z mamą. Obraziła się, bo powiedziałam jej, że ma w czwartek nie jechać z nami do szpitala na 8 tylko mąż da jej znać, jak już będę jechała na CC. Musiałam jej tłumaczyć, że będę się bardziej stresować, im więcej osób będzie koło mnie. A ona na to, że będę sama. Mąż będzie ze mną, ale trudno przetłumaczyć. W końcu się chyba dała przekonać.
wiec jak mnie "wzielo" to nikomu nie daliśmy znać. Dopiero rano mąż zadzwonił do dziadków i powiadomił kogo trzeba
-
Mój maluszek jak się obudził dzisiaj po 12 tak teraz dopiero zasnął normalnie A tak ciaglenprzy piersi pojadl trochę zasnął odłożyłam co to sie budził i tak w kółko... Martwię się trochę czy to normalne u takiego maluszka
-
Anitka201 wrote:Ja bym się wstrzymała. Zawsze możesz dokupić a mnie np nie przydały się nawet te osłonki do karmienia które kupiłam z medeli. Niby tylko 30 zł ale jak się policzy to co się kupiło "na zapas" to już się robi niezła suma.
u mnie młody nawet nie poranil mi sutkow. Profilaktycznie kilka razy posmarowałam sobie sutki maścią z ziaji i tyle. A karmię go od początku tylko piersią.musze zobaczyć czy nie maja tam tych nakladek w razie potrzeby. Ostatnio się zdziwiłam w Tesco na dziale dziecięcym y nas wszystko dla kobiet w ciąży - laktatory, podklady, gacie siateczkowe, różne maści wiec niezle zaopatrzenie maja
-
Witam.. po dłuższej przerwie.. Gratulacje dla noworozpakowanych mamuś..!
Mam pytanko.. Czy wasze pociechy też tak dużo kupy robią..? Bo mój mały prawie za każdym razem przy zmianie pieluszki ma pełno. W sumie to dobrze, że robi niż miałby mieć zaparcia.. a przy żółtaczce to w ogóle lepiej.. Ale zastanawiam się czy on nie przesadza.. bo co najmniej 5 kup dziennie. W szpitalu mówiono mi wręcz, że kupy to nawet raz na kilka dni mogą tylko być, a tu proszę.. -
Chabasse u nas jest kupa niemalże po każdym karmieniu, wiec tez naprawdę dużo robi... myślę, że tak ze 4,5 w ciągu dnia to norma... wydaje mi się, że to chyba nic złego... tym bardziej, że mała ma duży apetyt
Ogólnie dziś udało nam się cała noc i do teraz przetrwać na cycu, ale u mnie już dystrybutory prawie puste, a córa dalej szuka buźka jak rekin czegoś do zjedzenia i musieliśmy dopchnac butle... niby dużo nie dojadla, bo raptem 20 ml, ale bez tych 20 snu by nie było...chabasse lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnychabasse wrote:Witam.. po dłuższej przerwie.. Gratulacje dla noworozpakowanych mamuś..!
Mam pytanko.. Czy wasze pociechy też tak dużo kupy robią..? Bo mój mały prawie za każdym razem przy zmianie pieluszki ma pełno. W sumie to dobrze, że robi niż miałby mieć zaparcia.. a przy żółtaczce to w ogóle lepiej.. Ale zastanawiam się czy on nie przesadza.. bo co najmniej 5 kup dziennie. W szpitalu mówiono mi wręcz, że kupy to nawet raz na kilka dni mogą tylko być, a tu proszę..
O tak, znam to. A w szpitalu martwilam sie ze dwa dni nie robil. Teraz zuzywamy ok 10 piwluch dziennie i w kazdej jest niespodzinka (czasem mokry baczek ale jest). Tlumacze sobie ze nie meczy sie przy zaparciach i moze dzieki temu brzuszek go nie boli.
chabasse lubi tę wiadomość
-
Czarna_88 wrote:Mój maluszek jak się obudził dzisiaj po 12 tak teraz dopiero zasnął normalnie A tak ciaglenprzy piersi pojadl trochę zasnął odłożyłam co to sie budził i tak w kółko... Martwię się trochę czy to normalne u takiego maluszka
normalne
-
Lilla My wrote:A właśnie - jak dziecko się obudzi, to najpierw karmicie czy najpierw przewijacie?
Ja przewijam przed
Sama bym nie chciała jeść z brudnymi i mokrymi majtami, wiec i dziecku tego oszczędzam.ona. lubi tę wiadomość
-
Lilla My wrote:A właśnie - jak dziecko się obudzi, to najpierw karmicie czy najpierw przewijacie?