X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Mam pytanie głównie do dziewczyn które rodzily na Polnej w poznaniu ale do innych tez!
    Jak wyglada od strony technicznej przewijanie dziecka w szpitalu?? Sa przewijaki czy na lozku czy jak? Nie wiem czy mam brac cos ze soba
    Chyba wszędzie jest podobnie - dziecko leży w tej plastikowej rynience i świetnie się w niej przewija. Polecam tylko zabrać takie coś http://www.aptekagemini.pl/sopelek-baby-podklady-higieniczne-jednorazowe-20-sztuk.html podkładasz pod pupę i się nie martwisz, że coś się zaleje.
    U mnie kazali włożyć do środka ze 3 pampersy i chusteczki - więc jak położne zabierały dziecko to też od razu mogły przewinąć.

A u nas poza wszystkim jeszcze tyłek się odparzył :/

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Dziewuszki,jakiej firmy macie monitor oddechu??
    Babysense 5.

Kucykowa lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:33

Kucykowa, la_lenka, Lady Savage, Misi@, snoopy_etka, agatka196, Anitka201, Anitka201 lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie coraz mniej pokarmu, małego przystawiam w dzień raz jedna raz druga przez godzinę nie najje się i butle dostaje, bo krzyczy na noc dostaje mm i sciągam w nocy i udało mi się o 19 ściągnąć zaledwie 40 ml a mały ssał o 16 eh ciężko to widzę no ale nie poddaję się. Dodatkowo jakby tego było mało, ząb mi się połamał i muszę iść go wyrwać :( na razie mam pod górkę.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowna córeczka, mała księżniczka. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Jutro mamy pierwszą wizytę położnej (po tygodniu). Jak przebiega taka wizyta? Bo przez telefon dowiedziałam się tylko że szwów mi nie ściągnie i córy nie zważy.
    Nijak. Przyszła, popatrzyła na mała, zajrzała do pieluszki. Pogadała o trądziku noworodkowym (nic nie robić, normalne u noworodka), łuszczącej skórce na dłoniach i stopach (nic nie robić, normalne u noworodka), pokazała jak pielęgnować pępek ( nic nowego, w szpitalu pokazali to samo), kazała się podpisać i poszła. Jakbym chciała żeby przyszła jeszcze raz to mam zadzwonić (ale nie chce :P ).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka co do trądziku noworodkowego to sie z ta polozna zgodze natomiast nie wyobrazam sobie nic nie robic z sucha skora.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy karmiące piersią co robicie sobie na obiady?
    Przez pierwszy miesiąc postanowiłam, że będe się pilnować i dla świętego spokoju przestrzegać diety i dopiero później zacznę wprowadzać nowe rzeczy i obserwować mała... tylko juz nie wiem co jeść =)

Generalnie gotowany kurczak z marchewka i piechoty w rekawie schab juz wychodzi mi uszami =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka słodkości te Twoje maleństwo =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    La lenka co do trądziku noworodkowego to sie z ta polozna zgodze natomiast nie wyobrazam sobie nic nie robic z sucha skora.
    Mi to mówili i na szkole rodzenia i w szpitalu i pediatra i położna, więc stwierdziłam, że coś musi w tym być. Kazali nic nie robić, bo to pierwsza, jeszcze ta brzuszkowa skórka i musi zleźć (u jednych dzieci mniej, u innych bardziej). Więc nie robiłam nic - skóra zeszła ze stóp i dłoni, potem jeszcze na twarzy, głównie powieki i koniec. Ta następna skórka jest już normalna, nie sucha.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Mamy karmiące piersią co robicie sobie na obiady?
    Przez pierwszy miesiąc postanowiłam, że będe się pilnować i dla świętego spokoju przestrzegać diety i dopiero później zacznę wprowadzać nowe rzeczy i obserwować mała... tylko juz nie wiem co jeść =)

Generalnie gotowany kurczak z marchewka i piechoty w rekawie schab juz wychodzi mi uszami =)
    Ja akurat jestem dziwna, bo pierś z kurczaka z ziemniakami i marchewką plus masełko na wierzch - uwielbiam, jadłam to wiele razy nie w ciąży i nie karmiąc, po prostu dla przyjemności. Gorzej trochę śniadania/kolacje, tu mi się trochę nudzi. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sms od Paulinek:
    Kolejna rozpakowana mamusia z Nami =)

17:55 3640g ;) porod dlugi ale cudowny, bez znieczulenia, bez przebijania pecherza plodowego, oksytocyna 4 ale dopiero w II fazie ;) troche nacieta ;) teraz zaczynamy odpoczywac;)

Lilla My, Mozjaka, anula1990, la_lenka, Carolline, 4me, MadziaRatMed, Kucykowa, skabarka, Misi@, snoopy_etka, .ona., Anitka201, agatka196, Kasiarzynka, karolcia87, Bruma lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie chciałam też napisać, że Paulinek urodziła :)

Gusiak lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka ja na sniadania wcinam parówki (tak wiem, to akurat zdrowe nie jest ;p ) albo kanapki z jablkowym dzemikiem domowej roboty, pieczonym mieskiem i poki co cale szczęście jeszcze mi się to nie znudziło ... za to na gotowanego kurczaka juz nie mogę patrzeć... wole zjeść same ziemniaki z marchewka ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• 4me Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek gratulacje- zielenieje z zazdrości :)
    Ja naprawde nie sądziłam, ze z ta swoja data na polowe września zostanę prawie ostatnia ;)

Paulinek lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat parowki jak maja 93%mięsa to wiecej niz większość drogich szynek, ostatnio w piotrze i pawle jak przeczytam sklad to sie zalamalam wiekszosc ma 60-80%miesa reszta nie pytajcie wiec ja tez jem parowki :))

relgio4pxlxziakh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me może u Ciebie będzie właśnie taki 'poród z zaskoczenia' i wcale nie pozostaniesz w tych ostatnich... aczkolwiek wyobrażam sobie jak juz pewnie masz dosyć i chciałabyś tulic swoje maleństwo... =)

Pomysl o tym tak, że to już ostatnia prosta i wykorzystaj ten czas dla siebie... bo już od porodu przez najbliższe jakieś 4-5 lat będziesz miała ze sobą zawsze taka mala przylepe =)

4me lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    My tak samo.

Wysyłam wam ciotki zdjęcie naszej małej :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1660c7512e75.jpg .

Jutro mamy pierwszą wizytę położnej (po tygodniu). Jak przebiega taka wizyta? Bo przez telefon dowiedziałam się tylko że szwów mi nie ściągnie i córy nie zważy.
    U nas byla 2 godziny,kapala Mala,badala,wazyla i mnie tez,zdjela 1 szew i reszta w piatek.Wypelnialismy tez troche papierow,np do pediatry,ktora ma przyjsc do nas niebawem,pokazywala sposoby uspokajania,no i wszelkie info odnoscie kp i pielegnacj.Dala nam tez 2 siatki prezentow,w tym butelke i smoczek Aventu,plyny i proszki do prania itp. :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jem parówki, tylko właśnie wybieram takie lepsze.
    Mi bardziej o warzywa/owoce chodzi, bo boję się cokolwiek surowego ruszyć (chyba bardziej ze względu na moje sensacje niż kp).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Też jem parówki, tylko właśnie wybieram takie lepsze.
    Mi bardziej o warzywa/owoce chodzi, bo boję się cokolwiek surowego ruszyć (chyba bardziej ze względu na moje sensacje niż kp).

Z owoców jem póki co tylko jabluszka i banany... =)
    Surowych warzyw póki co też nie ryzykuje i nie jem... zdaje sobie sprawę z tego, że mleko robi się z krwi, a nie z treści żołądkowych ale dla pewności wole dmuchać na zimne i te pierwsze parę tygodni sie ostro pilnować... mnie nic się nie stanie, a może i małej będzie troszkę lżej =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

‹‹ 2450 2451 2452 2453 2454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ