Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Mam pytanie głównie do dziewczyn które rodzily na Polnej w poznaniu ale do innych tez!
    Jak wyglada od strony technicznej przewijanie dziecka w szpitalu?? Sa przewijaki czy na lozku czy jak? Nie wiem czy mam brac cos ze soba
    Chyba wszędzie jest podobnie - dziecko leży w tej plastikowej rynience i świetnie się w niej przewija. Polecam tylko zabrać takie coś http://www.aptekagemini.pl/sopelek-baby-podklady-higieniczne-jednorazowe-20-sztuk.html podkładasz pod pupę i się nie martwisz, że coś się zaleje.
    U mnie kazali włożyć do środka ze 3 pampersy i chusteczki - więc jak położne zabierały dziecko to też od razu mogły przewinąć.

A u nas poza wszystkim jeszcze tyłek się odparzył :/

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Dziewuszki,jakiej firmy macie monitor oddechu??
    Babysense 5.

Kucykowa lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:33

Kucykowa, la_lenka, Lady Savage, nick nieaktualny, snoopy_etka, agatka196, Anitka201, Anitka201 lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie coraz mniej pokarmu, małego przystawiam w dzień raz jedna raz druga przez godzinę nie najje się i butle dostaje, bo krzyczy na noc dostaje mm i sciągam w nocy i udało mi się o 19 ściągnąć zaledwie 40 ml a mały ssał o 16 eh ciężko to widzę no ale nie poddaję się. Dodatkowo jakby tego było mało, ząb mi się połamał i muszę iść go wyrwać :( na razie mam pod górkę.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowna córeczka, mała księżniczka. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Jutro mamy pierwszą wizytę położnej (po tygodniu). Jak przebiega taka wizyta? Bo przez telefon dowiedziałam się tylko że szwów mi nie ściągnie i córy nie zważy.
    Nijak. Przyszła, popatrzyła na mała, zajrzała do pieluszki. Pogadała o trądziku noworodkowym (nic nie robić, normalne u noworodka), łuszczącej skórce na dłoniach i stopach (nic nie robić, normalne u noworodka), pokazała jak pielęgnować pępek ( nic nowego, w szpitalu pokazali to samo), kazała się podpisać i poszła. Jakbym chciała żeby przyszła jeszcze raz to mam zadzwonić (ale nie chce :P ).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka co do trądziku noworodkowego to sie z ta polozna zgodze natomiast nie wyobrazam sobie nic nie robic z sucha skora.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy karmiące piersią co robicie sobie na obiady?
    Przez pierwszy miesiąc postanowiłam, że będe się pilnować i dla świętego spokoju przestrzegać diety i dopiero później zacznę wprowadzać nowe rzeczy i obserwować mała... tylko juz nie wiem co jeść =)

Generalnie gotowany kurczak z marchewka i piechoty w rekawie schab juz wychodzi mi uszami =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka słodkości te Twoje maleństwo =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    La lenka co do trądziku noworodkowego to sie z ta polozna zgodze natomiast nie wyobrazam sobie nic nie robic z sucha skora.
    Mi to mówili i na szkole rodzenia i w szpitalu i pediatra i położna, więc stwierdziłam, że coś musi w tym być. Kazali nic nie robić, bo to pierwsza, jeszcze ta brzuszkowa skórka i musi zleźć (u jednych dzieci mniej, u innych bardziej). Więc nie robiłam nic - skóra zeszła ze stóp i dłoni, potem jeszcze na twarzy, głównie powieki i koniec. Ta następna skórka jest już normalna, nie sucha.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Mamy karmiące piersią co robicie sobie na obiady?
    Przez pierwszy miesiąc postanowiłam, że będe się pilnować i dla świętego spokoju przestrzegać diety i dopiero później zacznę wprowadzać nowe rzeczy i obserwować mała... tylko juz nie wiem co jeść =)

Generalnie gotowany kurczak z marchewka i piechoty w rekawie schab juz wychodzi mi uszami =)
    Ja akurat jestem dziwna, bo pierś z kurczaka z ziemniakami i marchewką plus masełko na wierzch - uwielbiam, jadłam to wiele razy nie w ciąży i nie karmiąc, po prostu dla przyjemności. Gorzej trochę śniadania/kolacje, tu mi się trochę nudzi. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sms od Paulinek:
    Kolejna rozpakowana mamusia z Nami =)

17:55 3640g ;) porod dlugi ale cudowny, bez znieczulenia, bez przebijania pecherza plodowego, oksytocyna 4 ale dopiero w II fazie ;) troche nacieta ;) teraz zaczynamy odpoczywac;)

Lilla My, nick nieaktualny, anula1990, la_lenka, Carolline, 4me, MadziaRatMed, Kucykowa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, snoopy_etka, .ona., Anitka201, agatka196, Kasiarzynka, karolcia87, Bruma lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie chciałam też napisać, że Paulinek urodziła :)

Gusiak lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka ja na sniadania wcinam parówki (tak wiem, to akurat zdrowe nie jest ;p ) albo kanapki z jablkowym dzemikiem domowej roboty, pieczonym mieskiem i poki co cale szczęście jeszcze mi się to nie znudziło ... za to na gotowanego kurczaka juz nie mogę patrzeć... wole zjeść same ziemniaki z marchewka ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• 4me Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek gratulacje- zielenieje z zazdrości :)
    Ja naprawde nie sądziłam, ze z ta swoja data na polowe września zostanę prawie ostatnia ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat parowki jak maja 93%mięsa to wiecej niz większość drogich szynek, ostatnio w piotrze i pawle jak przeczytam sklad to sie zalamalam wiekszosc ma 60-80%miesa reszta nie pytajcie wiec ja tez jem parowki :))

relgio4pxlxziakh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me może u Ciebie będzie właśnie taki 'poród z zaskoczenia' i wcale nie pozostaniesz w tych ostatnich... aczkolwiek wyobrażam sobie jak juz pewnie masz dosyć i chciałabyś tulic swoje maleństwo... =)

Pomysl o tym tak, że to już ostatnia prosta i wykorzystaj ten czas dla siebie... bo już od porodu przez najbliższe jakieś 4-5 lat będziesz miała ze sobą zawsze taka mala przylepe =)

4me lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    My tak samo.

Wysyłam wam ciotki zdjęcie naszej małej :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1660c7512e75.jpg .

Jutro mamy pierwszą wizytę położnej (po tygodniu). Jak przebiega taka wizyta? Bo przez telefon dowiedziałam się tylko że szwów mi nie ściągnie i córy nie zważy.
    U nas byla 2 godziny,kapala Mala,badala,wazyla i mnie tez,zdjela 1 szew i reszta w piatek.Wypelnialismy tez troche papierow,np do pediatry,ktora ma przyjsc do nas niebawem,pokazywala sposoby uspokajania,no i wszelkie info odnoscie kp i pielegnacj.Dala nam tez 2 siatki prezentow,w tym butelke i smoczek Aventu,plyny i proszki do prania itp. :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jem parówki, tylko właśnie wybieram takie lepsze.
    Mi bardziej o warzywa/owoce chodzi, bo boję się cokolwiek surowego ruszyć (chyba bardziej ze względu na moje sensacje niż kp).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Też jem parówki, tylko właśnie wybieram takie lepsze.
    Mi bardziej o warzywa/owoce chodzi, bo boję się cokolwiek surowego ruszyć (chyba bardziej ze względu na moje sensacje niż kp).

Z owoców jem póki co tylko jabluszka i banany... =)
    Surowych warzyw póki co też nie ryzykuje i nie jem... zdaje sobie sprawę z tego, że mleko robi się z krwi, a nie z treści żołądkowych ale dla pewności wole dmuchać na zimne i te pierwsze parę tygodni sie ostro pilnować... mnie nic się nie stanie, a może i małej będzie troszkę lżej =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

‹‹ 2450 2451 2452 2453 2454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ