Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Anitka ja jak leżałam w szpitalu to mi dawali żelazo, a mała kupki zrobić nie mogła i pediatra mówiła że pewnie to przez żelazo. Dlatego nie brałam by nie mieć problemu i kazali jeść witaminy i pić sok z buraków. Kazali mi za jakiś czas zrobić morfologie i jeżeli wynik nie podskoczy do góry to mam brać to żelazo.
Wiec w poniedziałek rano zrobię wyniki. -
Witam
Staraczka współczuję sytuacji z mężem,może porozmawiajcie sobie wieczorem na spokojnie. U mnie tez mąż wstaje rano i jeszcze syn biega po domu, szykuja sie do pracy i szkoły, a nie zdarzyło się jeszcze aby obudzili małą.
Wiaraczynicuda u nas tez oczko ropialo, a przemywanie sola fizjologiczna jeszcze pogorszylo sprawę. Zaczęliśmy przemywac przygotowaną wodą i po 1 dniu się poprawiło, chociaż nie jest jeszcze idealnie.
La lenka ja też stresuje się przed wyjściem i gdy to sie uda jestem cała mokra i nakręcona... uspokajam się dopiero po jakimś czasie. -
nick nieaktualny
-
Staraczka23 wrote:Najgorsze ze mam tą niedoczynność i wiem ze skłonności do depresji są , boje sie ze będę miała depresję i odsune od siebie małą
Jeśli masz takie obawy to tym bardziej powinnaś o wszystkim pogadać z mężem... powiedz, że brakuje Ci Jego zaangażowania - chociaż może On nie chce się zaangażować właśnie dlatego, ze nie jesteście u siebie w domu... może jakby miał mała 'pod ręką' to byłoby inaczej...
To jest w końcu Wasze wspólne dziecko i nie może być tak, że facet nic kompletnie nie robi...
A Ty, żeby nie zwariować z tych wszystkim póki jesteś u mamy i masz kogoś kto zajmie się córa to skocz sobie może na jakieś zakupy albo do fryzjera żeby się zregenerować i odpocząćbento lubi tę wiadomość
-
Dokładnie Staraczka wykorzystaj ten czas u mamy na maxa i zrób coś dla siebie bo jeszcze hormony budują i dodatkowo się nakręcasz.
Ja jutro idę do fryzjera
I jeszcze pytanie odnośnie mleka odciagnetego czy je można podgrzać czy podawać tak jak stoi w temperaturze pokojowej? I ile godzin w lodówce może stać? -
Dziewczyny powiedzcie mi ile przesypiają najdłużej w nocy wasze dzieciaczki?
Już nie mogę doczekać się wizyty 6.10 i ważenia, chociaż położna mówi, że mała ładnie wygląda i jeżeli ma okresy spokojnego czuwania i snu to głodna nie jest.
Dziś po raz pierwszy mała usnęła samatzn. nie przy piersi. Po karmieniu położyłam ją do łóżeczka i po 10 minutach sobie spała, bez płaczu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:37
karolcia87 lubi tę wiadomość
-
Bento moja po kąpieli ma zawsze najdłuższy sen. Wczoraj poszła spać o 21 a obudziła się o 2 czyli 5h. I cyce tez jak głazy, zjadła z jednego a z drugiego odciagam i wylewam. Potem budzi się różnie czasem co godzinę czasem dwie.
Anulka, Nancy zalatwialyscie może becikowe?bento lubi tę wiadomość
-
Moja po tych 6h zjadła z jednej piersi, a druga czekała do rana... nie wiem sama, może tez zacznę ściągać jak tak długo śpi. Nie chciała bym zaburzyć sobie laktacji takimi dużymi odstępami pomiędzy karmieniami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 11:55
-
nick nieaktualnyBento ja właśnie odstawiłam wczoraj wieczorem sól fizjologiczna i przemywam woda przegotowaną i rumiankiem to teraz jest lepiej mam nadzieje ze przejdzie szybko to dziadostwo
Staraczka musisz spróbować zaangażować męża póki nie będzie za późno bo jak teraz się nauczy ze nic nie robi przy małej to później tym bardziej nie będzie robił -
Staraczka przykra sytuacja, a twoj facet nie dojrzal najwyrazniej. Moj maz mial silniejszy instynkt ode mnie przy pierwszy dziecku. Teraz tez duzo pomaga ale to jakos naturalnie wychodzi.
Dzis mnie wkurzyl bo zrobil malej zimne mleko: w polowie sie polapalam dopiero:(
Kathlen synek ma katar?
Moja dzis w nocy przespala cale 5 godz! A rano jak dossala butle to cale 120 wydoila. -
wiaraczynicuda wrote:Hej:) Dawno mnie nie było nie miałam jakoś czasu...
Czy któraś ma problem z ropiejącym oczkiem maluszka? Mojej Lilice dziś zaczęło łzawić i ropieć prawe oczko, jestem przerażona tak się skleja... kazali mi przemywać solom fizjologiczna i masować ale ja się boje że to nie bardzo pomoże..Trzeba systemstycznie lekko uciskać kanaliki i przemywać oczko wacikiem nasączonym przegotowaną ciepłą wodą.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
wiaraczynicuda wrote:Bento ja właśnie odstawiłam wczoraj wieczorem sól fizjologiczna i przemywam woda przegotowaną i rumiankiem to teraz jest lepiej mam nadzieje ze przejdzie szybko to dziadostwo
Staraczka musisz spróbować zaangażować męża póki nie będzie za późno bo jak teraz się nauczy ze nic nie robi przy małej to później tym bardziej nie będzie robił
noo widzisz
sama woda
wiaraczynicuda lubi tę wiadomość
-
Mój mały spał dzisiaj od okolo 6.5 H później 1.5 godziny karmienia tulenie itp A później budzi się już tak co godzinkę półtorej.
Była dzisiaj położna i kazała zacząć dokarmiac raz dziennie na razie żeby maly zaczął przybierać ładnie na wadze...
Ja przed wyjściem na spacer to też się stresuje zgrzeje się itp bo tu chce wychodzić to mały ładnie śpi albo trzeba zmienić już pieluszke albo już głodny... jakoś ciężko mi ogarnąć to wychodzenie na czas no ale może się nauczymy
Staraczko wydaje mi się ze gdybyś od początku była w domu tylko z mężem i mała było by zupełnie inaczej. Może tym ze wybralas pobyt u mamy poczuł ze nie potrzebujesz go (sama go odepchnelas ). A tak w domu siła rzeczy zostawał by chociażby na chwilę z małą sam jak byś poszła np do łazienki. Nie tylko ty musisz nauczyć się małe ale on również ww koncu dla niego to też jest zupełnie coś nowego tak jak i dla ciebie. Mimo wszystko nie zazdroszczę "problemów " z mężem. Porozmawiaj z nim i powiedz wszystko co Ci leży na sercu idźcie na spacer z małą i będziecie czuli się swobodnie bo bez rodziców. Trzymam kciuki żebyście się dogadali
Mój mąż w nocy przewija A ja karmięi w dzień jak jest to też przewija
no i oczywiście kapanie to ich czas dla siebie moi kochanie Panowie
Ja hemoglobine w dniu wyjścia ze szpitala miałam 9.1 i mam brać żelazo i Wit przez dwa mc . -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny