X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszy dermatolog to była porażka, nie dowiedziałam się nic konkretnego, diagnozy nie postawiła, a poza tym stwierdziła, że dla takich maluchów to i tak nie ma leków. Kazała jej buzie przecierać nierozcieńczonym spirytusem kilka razy dziennie. No super, popaliłabym dziecku skórę.
    Mi kazała odstawić wszystko - nabiał, jaja, pieczywo, mięso, zupy, owoce. Zezwoliła jeść kasze i gotowane warzywa. No, fajnie, chciałabym schudnąć, ale może bez takich hardcorów. Nie wiem kto takim lekarzom zezwala na przyjmowanie pacjentów. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Dzisiejszy dermatolog to była porażka, nie dowiedziałam się nic konkretnego, diagnozy nie postawiła, a poza tym stwierdziła, że dla takich maluchów to i tak nie ma leków. Kazała jej buzie przecierać nierozcieńczonym spirytusem kilka razy dziennie. No super, popaliłabym dziecku skórę.
    Mi kazała odstawić wszystko - nabiał, jaja, pieczywo, mięso, zupy, owoce. Zezwoliła jeść kasze i gotowane warzywa. No, fajnie, chciałabym schudnąć, ale może bez takich hardcorów. Nie wiem kto takim lekarzom zezwala na przyjmowanie pacjentów. :/

Brzmi jak ten znachor, co kazał dziecko kozim mlekiem z wodą tylko karmić... :/

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka a próbowałam Oliatum?
    Bo bez przesady z tym jedzeniem. Może w ogóle nie jedz nie poniżej powietrzem.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    dokładnie octaniseptem, już się zastanawiam czy oby na pewno dobrze go przemywam czy nie za płytko. przedwczoraj byliśmy pediatry to powiedział że jest już ładnie zasuszony i dać mu czas do 3 tygodni
    Skoro tak Ci pediatra powiedziała, to nie ma powodu do zmartwień :) Tylko nie przestrasz się, jak zobaczysz krew już po tym jak kikucik odpadnie, bo to całkiem normalne. Trzeba dalej przemywać, dopóki środek pępuszka nie będzie suchutki :)

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pępek też się trzyma :-( suchy i nic się nie dzieje... przemywam kilka razy dziennie octenisteptem, suszę suszarkę i d..a.

Staraczka23 Tak cieplutko ubierasz małą w domu? Kurcze ja zakładam Lilce tylko pajacyk bawełniany i skarpetki, a leży w rożku zawinięta lub okryta kocykiem. Chyba zacznę jej nakładać bodziaka pod ten pajacyk.

sRUqp2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my zaliczylismy dziś pediatre przez ten katarek.... dostaliśmy cebion plus nasivin do noska, cale szczęście ze poza katarkiem nic niepokojacego się nie dzieje, ale mamy mała obserwować i gdyby coś się działo gorzej to jechać na SOR... tak mi szkoda tej mojej kruszynki =(

Z lepszych wiadomości to mamy juz 4005 gram =)
    Urodziła się z wagą 3200, na wyjście ze szpitala mieliśmy 3050, wiec przez trzy tygodnie przybrała prawie kilogram =))

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak zdrowka dla corci i gratuluje przyrostu wagi ;)
    Lalenka OMG co za lekarz...
    Staraczki naprawdę cieplutko ubierasz mała my na spacerek ubierany lżej. W domku dziś tylko w pajacyku bryka. Na spacer zrzucilam mu na to spodenki i bluzę. Oczywiście czapeczka i kocyk z myki. Ale Roksanka piękna ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 17:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento w domu ma zdjeta jedna warstwe a zdjęcie robilam po powrocie ze spaceru , obok widac druga część odzienia :D
    Dzisiaj pieluszke przewiesilam bo strasznie wieje u mnie a tego pokrowca nie mam w wozku tak wysokiego aby buzke chronilo

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ dziękujemy... mam nadzieje, ze szybko nam się uda pokonać ten wstrętny katarek..

Misi@ lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam Wam naszego synka - nie cytujcie proszę posta, bo będę potem usuwać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 18:30

trix, la_lenka, Staraczka23, Anitka201, kasig, agatka196, Czarna_88, Lady Savage, Kucykowa, adzia, anulka20, Misi@, karolcia87, monaaa85, easymum, diatomka, Pola Irene, agniesja, julita, chabasse, Bruma lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my w domu ubieramy małą tak jak w szpitalu ubierali, body z długim rękawem i na to kaftanik i w rożek, a na spacer zakładamy do tego najczęściej półśpiochy, śpiworek i czapeczka. na wierzch lekki kocyk.

Carolline lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie tez musle ze za cieplo ale ubieranie malej to minus mieszkania z mamą bo się w to wcina .

Dzisiaj jade na noc z małą do domu , zobaczymy jak się tatuś sprawdzi w nocy przy niej i czy bedzie ze mną rozmawial czy wybierze gre

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka jeszcze nie załatwiałam, bo muszę najpierw wziąć zaświadczenie od ginekologa, a wizytę mam 19 października.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesteśmy po wizycie położnej. mała w tydzien przybrała 475g na piersi :)

Misi@, easymum, trix lubią tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka trzymam kciuki żebyście się dogadali bo teraz macie cieszyć się sobą i mała A nie zawracać sobie głowę klotniami ;-)

Staraczka23 lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Agatka jeszcze nie załatwiałam, bo muszę najpierw wziąć zaświadczenie od ginekologa, a wizytę mam 19 października.
    no ja wizyte u gina mam w pon :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna mam nadzieję ze zejde z nim z wojennej ścieżki.

Podobno iles wizyt położnej powinno byc a moja raz byla i nie umawiala sie na kolejną wizyte , podejrzewam ze nie przyjdzie bo zyczyla szczęśliwego macierzyństwa

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Czarna mam nadzieję ze zejde z nim z wojennej ścieżki.

Podobno iles wizyt położnej powinno byc a moja raz byla i nie umawiala sie na kolejną wizyte , podejrzewam ze nie przyjdzie bo zyczyla szczęśliwego macierzyństwa

wizyt chyba jest 6. moja była 2 raz i za tydzień będzie znowu.

• diatomka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka kciuki zebyscie sie dogadali, a polozna 6 razy . podejrzewam ze bylanraz u Was a rozliuczy 6 wizytb i za tyle tez NFZ jej zaplaci... Tak kombinuja bo im sie chjodzic nie chce. U mnie byla w pon,a w nablkizszy przyjdzie z pediatra.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    wizyt chyba jest 6. moja była 2 raz i za tydzień będzie znowu.

Ja wizyt mam mieć 8, za tydzień mam już ostatnią

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 20:21

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 2501 2502 2503 2504 2505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ