Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Staraczka23 wrote:Mam pytanie ile krwawilyscie po cc ?
Mi jeszcze leci , jeden dzien czysto bylo ale w razie wu mialam "podklad" i kolejnego dnia znowu brudno bylo -
Staraczka widzisz sama teraz ze dobrze by było Wam w domu od początku. Ciesze się że nawiązałaś nić porozumienia z mężem. Teraz wracaj do domu.
A psa masz małego to w gondole go bierz i ja spacer razem z małą.
Ja mam 2 psy i tez musze z nimi wychodzić jak R jest w pracy.
Głowa do góry wszystko się jakoś pouklada
Ja siedzę u fryzjera a tatuś na spacerku z małą i w razie "w" wpadnie na cyca bo laktatorem ani kropelki nie ściągłam jak potrzeba.
A jeżeli chodzi o krwawienie to u mnie różnie. Jest ponad 5 tygodni od cc a czasem poleci z 3 dni tak zdrowo a czasem kilka dni nic. W środę idę do gina to zapytam się o to. Bo boje się ze sobie sama krzywdy narobilam targajac wózek z 2 piętra tym bardziej ze brzuch boli i na ranie tez coś się zrobiło. Niby położna mówi że to nic strasznego ale mam obserwować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 11:17
Czarna_88 lubi tę wiadomość
-
Lilla My wrote:Od kiedy podajecie dzieciom witaminę K? Od 9. doby czy od 14.? Na wypisie ze szpitala mam, że od 9. doby, ale na opakowaniu witamin - od drugiego tygodnia życia?
Teraz mamy jeszcze D a od jutra K+D
A Polozna mowila zeby od jutra dawac K+D i D
Czy ktoras tez tak podaje? Bo niby K+D to po co te D jeszcze dodatkowo.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Staraczka23 wrote:Ja niewiem jaka wit D jej kupic bo w tabletkach jest źle podawać a wit K nie daje bo pije mm
Ten zagiety dziubek łatwo się daje w kącik ust i naciska - nie spływa prosto do gardła, więc dziecko mniej się krztusi. -
la_lenka wrote:Polecam taką https://www.doz.pl/apteka/p54245-Juvit_Baby_D3_krople_witamina_D310_ml
Ten zagiety dziubek łatwo się daje w kącik ust i naciska - nie spływa prosto do gardła, więc dziecko mniej się krztusi.
https://www.doz.pl/apteka/p78903-Witamilki_Witamina_KD3_aerozol_10_ml_pompka_dozujaca -
Dominka92 wrote:My tez od 8
Teraz mamy jeszcze D a od jutra K+D
A Polozna mowila zeby od jutra dawac K+D i D
Czy ktoras tez tak podaje? Bo niby K+D to po co te D jeszcze dodatkowo..
śmiesznie, ja mam tylko D+ K -
Hejka dziewczyny melduje sie z powrotem na forum jako zombie mama
Niestety pierwszych 6 dni zycia spedzilismy z maluszliem w szpitalu bo mial zakażenie bakteryjne i dostawał bidulek dożylnie antybiotyk. Latwe to nie bylo biorąc pod uwagę brak odwiedzin i naprawde slaba opiekę i warunki w szpitalu. Śmialiśmy sie, ze więźniowe maja lepiej niż kobiety w tym,szpitalu. Jak ktos leży dwa dni - spoko ale dluzej ciezko tam wytrzymac- czajnika brak- wyparzania tez, lodówki brak- a nawal pokarmu bez zimnych okładów i kapusty ciezko pokonaćbaaaa jeden dzien nie bylo nawet toalety czynnej
dzieki tym dniom zapomnialam, ze poród byl straszny
Ale jestesmy juz w domku i to najważniejsze. Syn grzeczny strasznie co nie zmienia faktu, ze noce srednio przespane i dolaczam do mam zombie
Mamy lekkie problemy z gazami- jest jeszcze chyba za maly na krople- 10 doba- wiec dzis próbujemy z rumiankiem lub koprem.
Mleka mojego niestety narazie nie starcza na pelne porcje qiec z dwa razy na dobę dokarmiamy- w tym od wczoraj raz pelna butla na noc... Moze to pozwoli troche zregenerować mi sily
Gratuluje wszystkim,nowym mamusiom. A nierozpakowanym życzę szybkiego porodu:)
To forum to teraz kopalnia wiedzy.dobrze, ze jest!!!
Anitka201, la_lenka, agatka196, alutka lubią tę wiadomość