X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • ela Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas wszystko pomału się kręci. Do dziewczyn z Trójmiasta - w Wojewódzkim jest lodówka, czajnik w każdym pokoju. Opieką super, atmosfera też - także na przyszłość polecam.
    My za tydzień mamy chrzciny, mam nadzieję, że pogoda dopisze.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatko slicznie :)

agatka196 lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka śliczne zdjęcia!

My tez kryzys tatuś usypiał małego godzine- nakarmiony,wykapany, dokarmiony a oczy jak 5 zl. Chyba dzis za dlugo spal... Dostal w dzien jednorazowo pól dawki MM bo w moich cyckach Malo i tak po tym zasnal, ze chyba z 3 godziny spal- mysle, ze to plus problemy z brzuszkiem daly mu do wiwatu i stad te problemy z uśnieciem.
    Nasz maly ma jakis problem z gazami- pręży sie, słychać jak jelita pracują, puszcza baki i jak kupę zrobi to przechodzi. Przy czym kupa jest przy kazdej zmianie pieluszki i zawsze rzadka tzn taka jak powinna być u malucha- nie wiem zatem skąd te prezenia... Mam podejrzenia ze lyka za dużo powietrza bo nawet przy cycu tak śmieszne odgłosy wydaje jak je...
    Spróbujemy podać rumianek- zoabcze czy pomoże :(

Mam tez krople sabsimplex i delicol ale przynajmniej ba tych pierwszych jest napisane, ze od 3 tygodnia zycia a nasz ma dopiero 10 dni wiec sie troche boje.

Dziewczyny czy sa jakies krople na brzuszek dla takich maluszków 10 dniowych????

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:26

4me lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me delicol jest od urodzenia więc możesz spokojnie podać, ale u nas średnio działał, spróbuj może tego rumianku bo u nas sprawdził się stuprocentowo, niestety mały nie bardzo lubi go pić, krzywi się strasznie, więc jedynym sposobem było mu podawać go na głodniaka, najpierw dostaje rumianek wypije tak z 10ml a potem mleko i problemy brzuszkowe zniknęły, może i u Ciebie się sprawdzi

Anitka201 lubi tę wiadomość

• kasig Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka przepiekne zdjęcia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie masakra mała nie mogła sie załatwić , herbata koperkowa nie pomogla , prawie godzine sie męczylismy bo plakala , mąż mial namiastke tego co nas czeka i ze wcale latwo nie jest , ale biegal pomagal co mowilam to podal , odpalil filmik jak dziecku ulzyc , robilam zgodnie z filmikiem i pampers byl odchylony , i zaczela w koncu kupkac , pobujalam ją na rekach i zasnela .
    Niewiem czy to od herbaty koperkowej ale jak probowalam czy jest wystarczająco ciepla to i mnie zaczęło mulic i brzuch boli

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie a ta herbatkę z rumianku to jaka kupujecie? Taka dla dzieci? Bo rozgląda łam się za taką z hipa to nie znalazłam chyba że źle szukałam :-/

Staraczka może właśnie i Wam nie służy herbatka z kopru i trzeba by było podać np rumianek lub delicol? I fajnie ze mąż pomaga :-) aż miło się czyta :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 22:33

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    4me delicol jest od urodzenia więc możesz spokojnie podać, ale u nas średnio działał, spróbuj może tego rumianku bo u nas sprawdził się stuprocentowo, niestety mały nie bardzo lubi go pić, krzywi się strasznie, więc jedynym sposobem było mu podawać go na głodniaka, najpierw dostaje rumianek wypije tak z 10ml a potem mleko i problemy brzuszkowe zniknęły, może i u Ciebie się sprawdzi
    Właśnie dlatego trzeba przetestować, bo na każde dziecko co innego zadziała - u nas dopiero właśnie delicol zrobił różnicę. Na przykład espumisan mogłam lac litrami i nie widziałam poprawy, a po kilku dniach delicolu mała odzyla, a ja razem z nią. Idealnie nie jest, ale poprawa duża.
    Rumianku nie próbowałam, bo karmię piersią, ale sama piję (bardzo lubię zresztą) i przynajmniej z moim brzuchem lepiej :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaje infacol od wczorajszego wieczora. Jest jakby nieco lepiej, ale na razie za krótko podaje chyba... No ale nie darl się wieczorem godziny tylko mial przerwy i jak juz było mega zle to zamiast się prezyc nawet się na cyca skusił...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 02:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra... Szew mnie zaczał bardzo boleć, przy miesniach brzucha. Dużo Tymka noszę, bujam itp i nie wiem czy sobie czegoś nie ponadrywalam. Do tego młody obudził się o 23 i dopiero zasnął zmeczony płaczem. Zdarzylam mu zmienić przez ten czas 5 pieluch. No i nie prezyl się, tylko po prostu płakał. Teraz tez niby zasnął a się wierci i stęka. A ja płakałam razem z nim. Mój organizm juz przekroczył granice zmęczenia. Do tego ten ból :(

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    No wlasnie na noc kolo 23 dajemy mu jedna dawkę MM żeby dluzej spal i dal nam zyc. To jedyna dawka MM zaplanowana- jesli dostaje w dzien to tylko jak mi sie skończy pokarm a on dalej glodny...
    I zrobiliśmy za radą koleżanki mleko modyfikowane zamiast na wodzie na rumianku- tak jej polecił lekarz. Nie wiem czy to efekt rumianku ale w nocy prezenia nie bylo. Nie bylo tez kupy kupy wiec moze dlatego... Sama nie wiem ale narazie bede robic to,mleko na rumianku. To sposób od pediatry.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

l22nhdge5b933eoh.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszą nocke zaliczam do cudownych. Lenka zasnela o 21 wstała o 3. Spała do 9 dostała butlę i dalej śpi.
    Dziś czuję się naprawdę wypoczęta.
    Życzę Wam udanej niedzieli.
    A ostatniej trojeczce ostatniej niedzieli w dwupaku. ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 09:29

karolcia87 lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis tez dosc wyspana. Maz poszeldl zobaczyc jak tam Tymo z glutem...

Kathlen kurcze strasznie brzmi to co piszesz, musi bardzo bolec:( dlugo do siebie dochodzisz po tej cc.

Kciuki za nierozpakowane!

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katahlen u mnie też rana po cc nie ciekawie wygląda. Minęło ponad 5 tygodni a tu jakieś kwiatki mi się robią. A dokładniej o wewnętrznych szwów i to na wierzchu widać plus właśnie ból mięśni tak z 3 cm nad rana. Zawsze coś. Dobrze ze gin w tym tygodniu.

A moje dziecko jest przeziebione. :-/ katar ma i kaszle. Dobrze że temperatury nie ma. Jutro z rana dzwonie do lekarza :-/
    I dziś cała noc przez sen strasznie się prerzyla jakby miała zrobić kupę i nam przez to spać nie dała bo te jęki, dźwięki były takie głośne. Aż mi jej szkoda.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa u nas nocka w miarę , Dopiero po 23 zasnela i przed 4 pobudka , potem jak wstala przed 8 tak do 9.30 sie przeżyła , mąż spojrzal na herbaty rumiankowe czy mozna dac dziecku zwykłą to zrobiłam , mala sie uspokoiła ale nie na długo , trzymalam ją na rekach masowalam brzuszek a mąż zgodnie ze wczorajszym filmikiem kręcił jej nóżkami , przynosi ulge na 100% bo przestaje plakac , widze ze jak lezy to placze a jak biore ja pionowo na swoj brzuch i podkuli nozki to tez jest spokoj .
    A zasnela jak ? :D wstawilam wode na kawe , mąż byl z nią w kuchni i jak woda sie gotowala to szum byl , zaczela usypiac , zalalam kawe mala w ryk , sciagnelam dźwięk suszarki na telefon i usnela ufff za 30min sie powinna obudzic na jedzenie

• kasig Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Właśnie a ta herbatkę z rumianku to jaka kupujecie? Taka dla dzieci? Bo rozgląda łam się za taką z hipa to nie znalazłam chyba że źle szukałam :-/

Staraczka może właśnie i Wam nie służy herbatka z kopru i trzeba by było podać np rumianek lub delicol? I fajnie ze mąż pomaga :-) aż miło się czyta :-)

agatka herbatka rumiankowa z hippa jest na pewno w rossmanie i w biedronce, ja kupiłam właśnie taką, ale jak jej jeszcze nie mialam dałam zwykłą rumiankową ekspresową tylko słabo zaparzoną, bo można, zresztą i ta i tamta są z rumianku, jedynie cena inna :)

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście po całkiem kiepskim wieczorze noc u nas była spokojna. Najpierw jedzenie od 23 do północy, potem usypianie i od 00:30 do 4:30 elegancko spał. Nawet zaczęłam go wybudzać, żeby przerwa między karmieniem nie była taka długa. I potem znów od 5:30 do 9:30 spał :)

W ogóle chyba mały był wczoraj niespokojny przez spodenki, które mu założyłam - miały niesamowicie ciasną gumkę, która akurat uciskała żołądek. Tak mi się od razu wydawało, ale dopiero jak moja mama przyjechała, to kazała zmienić ubranie i mały się po jakimś czasie i 2h przy cycu uspokoił. A wcześniej nam nawet zwymiotował po spacerze :( . I przez to miałam chyba też jakąś depresję wczoraj. Cały wieczór przepłakałam...

Dziewczyny, które karmią tylko piersią - myślicie, że takie przerwy między karmieniami ok. 5h są w porządku? Trochę się martwię, że dlatego mały kiepsko przybiera na wadze - jeszcze nie wrócił do urodzeniowej nawet :( . A karmię go zawsze po minimum 20 minut z każdej piersi. Zazwyczaj jak już dostawiam po raz kolejny na jeszcze 5-10 minut, to ulewa niemiłosiernie.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 2505 2506 2507 2508 2509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ