Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, u nas wszystko pomału się kręci. Do dziewczyn z Trójmiasta - w Wojewódzkim jest lodówka, czajnik w każdym pokoju. Opieką super, atmosfera też - także na przyszłość polecam.
My za tydzień mamy chrzciny, mam nadzieję, że pogoda dopisze.
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
nick nieaktualny
-
Agatka śliczne zdjęcia!
My tez kryzys tatuś usypiał małego godzine- nakarmiony,wykapany, dokarmiony a oczy jak 5 zl. Chyba dzis za dlugo spal... Dostal w dzien jednorazowo pól dawki MM bo w moich cyckach Malo i tak po tym zasnal, ze chyba z 3 godziny spal- mysle, ze to plus problemy z brzuszkiem daly mu do wiwatu i stad te problemy z uśnieciem.
Nasz maly ma jakis problem z gazami- pręży sie, słychać jak jelita pracują, puszcza baki i jak kupę zrobi to przechodzi. Przy czym kupa jest przy kazdej zmianie pieluszki i zawsze rzadka tzn taka jak powinna być u malucha- nie wiem zatem skąd te prezenia... Mam podejrzenia ze lyka za dużo powietrza bo nawet przy cycu tak śmieszne odgłosy wydaje jak je...
Spróbujemy podać rumianek- zoabcze czy pomoże
Mam tez krople sabsimplex i delicol ale przynajmniej ba tych pierwszych jest napisane, ze od 3 tygodnia zycia a nasz ma dopiero 10 dni wiec sie troche boje.
Dziewczyny czy sa jakies krople na brzuszek dla takich maluszków 10 dniowych????agatka196 lubi tę wiadomość
-
4me delicol jest od urodzenia więc możesz spokojnie podać, ale u nas średnio działał, spróbuj może tego rumianku bo u nas sprawdził się stuprocentowo, niestety mały nie bardzo lubi go pić, krzywi się strasznie, więc jedynym sposobem było mu podawać go na głodniaka, najpierw dostaje rumianek wypije tak z 10ml a potem mleko i problemy brzuszkowe zniknęły, może i u Ciebie się sprawdzi
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie masakra mała nie mogła sie załatwić , herbata koperkowa nie pomogla , prawie godzine sie męczylismy bo plakala , mąż mial namiastke tego co nas czeka i ze wcale latwo nie jest , ale biegal pomagal co mowilam to podal , odpalil filmik jak dziecku ulzyc , robilam zgodnie z filmikiem i pampers byl odchylony , i zaczela w koncu kupkac , pobujalam ją na rekach i zasnela .
Niewiem czy to od herbaty koperkowej ale jak probowalam czy jest wystarczająco ciepla to i mnie zaczęło mulic i brzuch boli -
Właśnie a ta herbatkę z rumianku to jaka kupujecie? Taka dla dzieci? Bo rozgląda łam się za taką z hipa to nie znalazłam chyba że źle szukałam
Staraczka może właśnie i Wam nie służy herbatka z kopru i trzeba by było podać np rumianek lub delicol? I fajnie ze mąż pomagaaż miło się czyta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 22:33
-
kasig wrote:4me delicol jest od urodzenia więc możesz spokojnie podać, ale u nas średnio działał, spróbuj może tego rumianku bo u nas sprawdził się stuprocentowo, niestety mały nie bardzo lubi go pić, krzywi się strasznie, więc jedynym sposobem było mu podawać go na głodniaka, najpierw dostaje rumianek wypije tak z 10ml a potem mleko i problemy brzuszkowe zniknęły, może i u Ciebie się sprawdzi
Rumianku nie próbowałam, bo karmię piersią, ale sama piję (bardzo lubię zresztą) i przynajmniej z moim brzuchem lepiej -
Masakra... Szew mnie zaczał bardzo boleć, przy miesniach brzucha. Dużo Tymka noszę, bujam itp i nie wiem czy sobie czegoś nie ponadrywalam. Do tego młody obudził się o 23 i dopiero zasnął zmeczony płaczem. Zdarzylam mu zmienić przez ten czas 5 pieluch. No i nie prezyl się, tylko po prostu płakał. Teraz tez niby zasnął a się wierci i stęka. A ja płakałam razem z nim. Mój organizm juz przekroczył granice zmęczenia. Do tego ten ból
-
kasig wrote:4me delicol jest od urodzenia więc możesz spokojnie podać, ale u nas średnio działał, spróbuj może tego rumianku bo u nas sprawdził się stuprocentowo, niestety mały nie bardzo lubi go pić, krzywi się strasznie, więc jedynym sposobem było mu podawać go na głodniaka, najpierw dostaje rumianek wypije tak z 10ml a potem mleko i problemy brzuszkowe zniknęły, może i u Ciebie się sprawdzi
I zrobiliśmy za radą koleżanki mleko modyfikowane zamiast na wodzie na rumianku- tak jej polecił lekarz. Nie wiem czy to efekt rumianku ale w nocy prezenia nie bylo. Nie bylo tez kupy kupy wiec moze dlatego... Sama nie wiem ale narazie bede robic to,mleko na rumianku. To sposób od pediatry.
-
Dzisiejszą nocke zaliczam do cudownych. Lenka zasnela o 21 wstała o 3. Spała do 9 dostała butlę i dalej śpi.
Dziś czuję się naprawdę wypoczęta.
Życzę Wam udanej niedzieli.
A ostatniej trojeczce ostatniej niedzieli w dwupaku. ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 09:29
karolcia87 lubi tę wiadomość
-
Katahlen u mnie też rana po cc nie ciekawie wygląda. Minęło ponad 5 tygodni a tu jakieś kwiatki mi się robią. A dokładniej o wewnętrznych szwów i to na wierzchu widać plus właśnie ból mięśni tak z 3 cm nad rana. Zawsze coś. Dobrze ze gin w tym tygodniu.
A moje dziecko jest przeziebione.katar ma i kaszle. Dobrze że temperatury nie ma. Jutro z rana dzwonie do lekarza
I dziś cała noc przez sen strasznie się prerzyla jakby miała zrobić kupę i nam przez to spać nie dała bo te jęki, dźwięki były takie głośne. Aż mi jej szkoda. -
nick nieaktualnyAaaaaa u nas nocka w miarę , Dopiero po 23 zasnela i przed 4 pobudka , potem jak wstala przed 8 tak do 9.30 sie przeżyła , mąż spojrzal na herbaty rumiankowe czy mozna dac dziecku zwykłą to zrobiłam , mala sie uspokoiła ale nie na długo , trzymalam ją na rekach masowalam brzuszek a mąż zgodnie ze wczorajszym filmikiem kręcił jej nóżkami , przynosi ulge na 100% bo przestaje plakac , widze ze jak lezy to placze a jak biore ja pionowo na swoj brzuch i podkuli nozki to tez jest spokoj .
A zasnela jak ?wstawilam wode na kawe , mąż byl z nią w kuchni i jak woda sie gotowala to szum byl , zaczela usypiac , zalalam kawe mala w ryk , sciagnelam dźwięk suszarki na telefon i usnela ufff za 30min sie powinna obudzic na jedzenie
-
agatka196 wrote:Właśnie a ta herbatkę z rumianku to jaka kupujecie? Taka dla dzieci? Bo rozgląda łam się za taką z hipa to nie znalazłam chyba że źle szukałam
Staraczka może właśnie i Wam nie służy herbatka z kopru i trzeba by było podać np rumianek lub delicol? I fajnie ze mąż pomagaaż miło się czyta
agatka herbatka rumiankowa z hippa jest na pewno w rossmanie i w biedronce, ja kupiłam właśnie taką, ale jak jej jeszcze nie mialam dałam zwykłą rumiankową ekspresową tylko słabo zaparzoną, bo można, zresztą i ta i tamta są z rumianku, jedynie cena innaagatka196 lubi tę wiadomość
-
Na szczęście po całkiem kiepskim wieczorze noc u nas była spokojna. Najpierw jedzenie od 23 do północy, potem usypianie i od 00:30 do 4:30 elegancko spał. Nawet zaczęłam go wybudzać, żeby przerwa między karmieniem nie była taka długa. I potem znów od 5:30 do 9:30 spał
W ogóle chyba mały był wczoraj niespokojny przez spodenki, które mu założyłam - miały niesamowicie ciasną gumkę, która akurat uciskała żołądek. Tak mi się od razu wydawało, ale dopiero jak moja mama przyjechała, to kazała zmienić ubranie i mały się po jakimś czasie i 2h przy cycu uspokoił. A wcześniej nam nawet zwymiotował po spacerze. I przez to miałam chyba też jakąś depresję wczoraj. Cały wieczór przepłakałam...
Dziewczyny, które karmią tylko piersią - myślicie, że takie przerwy między karmieniami ok. 5h są w porządku? Trochę się martwię, że dlatego mały kiepsko przybiera na wadze - jeszcze nie wrócił do urodzeniowej nawet. A karmię go zawsze po minimum 20 minut z każdej piersi. Zazwyczaj jak już dostawiam po raz kolejny na jeszcze 5-10 minut, to ulewa niemiłosiernie.
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku!