Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Staraczka moja tylko na mm , obecnie wpija miedzy 80-120. Ale dzis np po 60 . Ale tydz temu do 90 a najczesciej 70 pila.
Julita nie obwiniaj sie o cc. Ja syna urodzilam sn a corke teraz cc na zyczenie do tego imnie karmie piersia z wyboru. I jie czuje sie zla matka. Ty masz przewage w cycu jak dziecko placze;) -
nick nieaktualnyJą też mam chustę litte frog 4,2. Choć mi bardziej padowalaby 3,6. Ale miałam nadzieję, że mąż się też skusi na motanie.
Ogólnie na początku trudno jest dobrze ją zaciągnąć. Ale moje dziecię w sekundę w niej zasypia. Nie lubi tylko jak się nachylam w niej. Bo mu wówczas niewygodne. Na spacery jest super, po domu też. Polecam.
Pamiętaj tylko, że tak małe dziecko mota się w kangurka
Jakie kremy do buzki używanie? Po ziajcie małemu wychodzą krótki ;( nie wiem co mu kupić. Położna mówiła by na razie go nie kremowac jak kąpie w oliatum to ma ochronę i nie potrzebuje, ale ja nie jestem przekonana czy jak wychodze na dwór nie byłoby lepiej gdybym go troszkę wykreowała. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydiatomka wrote:Staraczka moja tylko na mm , obecnie wpija miedzy 80-120. Ale dzis np po 60 . Ale tydz temu do 90 a najczesciej 70 pila.
Julita nie obwiniaj sie o cc. Ja syna urodzilam sn a corke teraz cc na zyczenie do tego imnie karmie piersia z wyboru. I jie czuje sie zla matka. Ty masz przewage w cycu jak dziecko placze;)
Jadła 2h temu 100ml bo była przerwa 4,5 h to by sie nie najadla 80tka godzinę temu wode wypila 20ml a teraz znowu buzke otwiera , za godzinę bede jej mleko dawać -
Gusiak ja nie dopajam , bo mój zwraca później całe jedzenie czy to woda przegotowana, czy rumianek. Staraczka mój w tej chwili różnie je raz zje 60ml i starczy mu to na 2-3h raz zje 90ml i starczy mu to na 3-4 h a raz zje 90 i jeszcze głodny także różnie.
-
Dzięki dziewczyny
Dopytywalam o to dopajanie, bo niby daje małej pierś, ale w ciągu dnia tez wypije ze dwie butelki i zastanawiam się czy powinnam mimo to troszkę dopajac, ale chyba nie skoro jest głównie ja cycu?
- ja robie Nadii po ok. 100ml czasem wypija całość, czasem zostawia jakieś 30-40ml.. -
Gusiak wrote:Dzięki dziewczyny
Dopytywalam o to dopajanie, bo niby daje małej pierś, ale w ciągu dnia tez wypije ze dwie butelki i zastanawiam się czy powinnam mimo to troszkę dopajac, ale chyba nie skoro jest głównie ja cycu?
- ja robie Nadii po ok. 100ml czasem wypija całość, czasem zostawia jakieś 30-40ml..
Jak dostaje pierś to nie dopajaj , bo to wystarczyGusiak lubi tę wiadomość
-
Staraczka23 wrote:Gusiak ja daje juz wode przegotowana od wczoraj i rano ten rumianek zrobilam , daje 50ml ale ona wypija 20-30 ml to zależy , dopajam w odstępie godzinę przed /po karmieniu zeby nie rozwalilo jej żołądka i też zależy od niej , jak widzę że macha głową z otwartą buzka to chce butelkę , może wychodzi 3x dziennie te dopajanie .
Lady a ty wcześniej nie pilas inki jak zanikl pokarm ? Ja od początku inke pilam rano , popołudniu i na noc to byl pokarm i nagle zanikl , jadlam jabłka nawet karmi wypilam i dupa , tez nie myslalam jakos specjalnie czy bede karmic naturalnie czy mm bo sie mowi ze blokada w psychice a u mnie nic takiego nie ma .
A kto jeszcze karmi samym mm ?
Powiedzcie ile zjadaly wasze 2tygodniowe maluchy , Roksana ma na rano i na noc 100ml a w ciągu dnia 80 i dzisiaj sobie myslalam czy te 80 to juz nie za malo
nie wcześniej piłam to karmelowe femili coś tam -
Staraczka23 wrote:To chyba ja daje jej za duzo , to jest indywidualne czy trzeba tego pilnować ?
Jadła 2h temu 100ml bo była przerwa 4,5 h to by sie nie najadla 80tka godzinę temu wode wypila 20ml a teraz znowu buzke otwiera , za godzinę bede jej mleko dawać
ale ile twoja waży, bo to zależy, dziecko samo wie ile zjeść tak myślę, moja aktuanie pije teraz 150 ml mm jeśli nie ma piersi, jeśli są piersi to ok 60-90 mlWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 19:41
-
nick nieaktualnyNo właśnie niewiem ile wazy
W poniedziałek bylo 3670 teraz wiecej bo i na buzi widac pultony i ręka mi drętwieje .
Nie dotrzymala do 20 , dostala o 19,30 setke i teraz szukala to wody dostala wypila 10ml i mi sie wydaje ze gorąco jej mam prawie 24stopnie w domu , ma kaftanik i spioszki .
Mąż wynalazl "ciekawy" sposób , bierze ją do wózka i przez próg kołami jezdzi zeby nie bujać i tak stał dzisiaj 40min zeby usnela haha -
nick nieaktualny
-
Staraczka ja sie staram co 3 godz zeby jadla , wazne zeby to byla podobna ilosc . I wazne zeby brzuszek te trzy godziny odpoczal. Na pierwszy miesiac przewidziane jest 120ml w drugim juz 150 . Ja juz zamowilam 4 butelki i smoczki z 2 dziurkami. My uzywamy avent.
Misia ja niczym buzki nnie smaruje , nawet po kapieli sporadycznie. -
Skarbka super! Nie znosze rozpakowywania;)
Staraczka apropo rodzicow, moi dzis zrobili niespodzianke i przyjechali. Tata sie przyzwyczail ze miesiac miesZkalismy z nimi. Bajlepsze jest to ze mi powiedzial ze jak bedzie mi zle to mam dzwonic i przyjedzie po mnie w kazdej chwili:) ja mowie ze nie mam potrzeby uciekac z domuno ale zebym wiedziala
-
My dzisiaj byliśmy z wizytą u moich rodziców. Korzystając z okazji poszliśmy się przespać na godzinkę, a mały został z rodzicami. Ale nie powiem, bo jakoś mi dziwnie było zostawić go z kimś innym i tak po prostu zasnąć w innym pokoju, ba - na innym piętrzeSynek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
nick nieaktualnyDiatomka a tej cos dolega mysle ze dalej brzuch chociaż nie prężyla sie jiz , nie wiem jiz sama , dopiero zasnela o 22 zrobie jej 120ml myślisz ze dobry pomysl i 3miarki mleka ?
Jak sie obudzi wcześniej niz 3h to znowu rumianek podam .
Moi tez mówią mi zawsze ze mam swój pokój wiec mam wracac kiedy chce -
Staraczka ja wiem ze oni chca dobrze bo wyprowadzilam sie 100 km od domu i nie mam nikogo tutaj z rodziny czy swoich znajomych no wiadomo. Bo gdybym mieszkala nadal w tym samym miescie to nie byloby sprawy bo mieli by mnie pod swoimi skrzydlami. Wiem ze jest im mnie szkoda, ze przez caly tydz tesciowa nie przyszla , moja mam przezyc nie moze ze nawet raz obiadu mi nie przyniosla. Ja mamie mowilam ze na to nie licZe . Dobrze ze synka wziela na dwie noce . Maz duzo pomaga w domu wlqsciwie robi wszystko od mycia podlog lazienki okien wieszanie firan gary butelki . Ja mam tylko obiad zrobic. I zajac sie dziecmi. Reszta sie nie przjmuje.
A moze daj z dwie trzy krople espumisanu dwa razy dziennie. Wiesz wiqdomo ze jak Ci wypije 120 ml w tym wieku to wytrzyma dluzej niz trzy godz. A jak mniej to szybciej glodna. Ja tez przeciagam mala jak wg mnie powinna wytzymac troche dluzej . Ale jak juz drze sie niemilosernie to wiem ze dam jej od razu haha. -
Hejka Dziewczyny!
U nas wszystko oki,poza tym,ze moja Corka chyba zamienila dzien na noc. Dzis bylo fatalanie:pobudki co 30min i spanie przy piersi...Czasem mam wrazenie,ze Ola po prostu chce sie do mnie poprzytulac. My tylko kp. Pokarmu mam dosc duzo. Dobrze,ze mam super Meza i dzieki Jego pomocy moglam sie kimnac w dzien. Ola spala od 11:30-18:00 i wybudzanie nic nie dawalo. Ale egzemplarz
Córcia
-
Staraczka23 wrote:Diatomka a tej cos dolega mysle ze dalej brzuch chociaż nie prężyla sie jiz , nie wiem jiz sama , dopiero zasnela o 22 zrobie jej 120ml myślisz ze dobry pomysl i 3miarki mleka ?
Jak sie obudzi wcześniej niz 3h to znowu rumianek podam .
Moi tez mówią mi zawsze ze mam swój pokój wiec mam wracac kiedy chce
Staraczka a to nie jest tak, ze jedna miarka mleka na 30 ml wody?
Wychodziło by, że na 120 ml są 4 miarki...
-
Okropny dziś wieczór, spłakałyśmy się obie. Teraz niby śpi, ale kracze przez sen, więc pewnie zaraz budzenie zaliczy.
Mała nauczyła się pluć i podawanie delicolu czy espumisanu to masakra. Do tego tak mieli te krople językiem, że ciągle się krztusi, koszmar jakiś. Mnie boli głowa, chciałbym spać ale chyba nie będzie mi dane.