Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Wzrost i generalnie rozmiar decyduje o długości chusty. Ja mam spora nadwage i 4.6 przy kieszonce ledwo wiąże...
Młody zakatarzony, a jutro jesteśmy umówieni na szczepienie. Chyba przeloze na kolejny tydzień bo ten katar tylko większy z dnia na dzień, nie mniejszy. -
A my dzisiaj mieliśmy pobudki równiutko co 2h. Powinnam byłą nazwać młodą Furia albo Awantura, a nie Marianna. Idę rekreacyjnie do Rossmana, w gazetce widziałam jakieś promocje na pieluchy.
Btw Kathleen i dziewczyny z Wawy - w Auchan Modlińska do 7.10 są promocje "drugi za grosz" i są w promocji chusteczki dodupne J&J 4 szt za 25 zł (normalnie drogo, ale masz drugie tyle za grosz) i proszek Lovela. Może w Łomiankach jest to samo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 09:51
Bruma, chabasse lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Staraczka myśle podobnie jak Sigma, nie poddawaj się, ja się nie poddałam, i jest. A nie tak dawno sama marudziłam.
W ogóle mamusie o 5 mieliśmy zawał z rafałem. Zaczął nam monitor oddechu na czerwono pikać! I pędem do łóżeczka, a mała w najlepsze śpi, więc patrzymy na monitor oddechu a jemu na czerwono pali się lampka alarm i baterie.teraz się z tego śpieje ale o 5 leciałam do łóżeczka tak szybko.
mielismy podobnie z tydzien temu. Z tym ze nadal nie wiem co bylo powodem alarmu, mlody spal w najlepsze jak zabity. Czytalam ze wlasnie jak tak mocno dziecko usnie urzadzenie moze nie wyczuc tego. Cala noc pptem nie spalam. Az zaczelam zalowac ze to mam, ale dostalismy w prezencie po tych naszych przygodach z serduchem.
Slyszalam kiedys opinie ze maluszki zapominaja oddychac i wlasnie ten monitor sie przydaje bo alarm dziecko wystrasza i sobie przypominaja o oddychaniu.
-
nick nieaktualnyLady o sobie pisałam ze katar mam
Co do uczucia bycia mamą , dopiero teraz w domu się nią poczułam bo jestem sama a nie z mamą , pewnie dlatego też że mąż mówi do małej np mama robi już mleczko a u rodziców jak byłam to rzadko tak do niej mówili i w sumie czułam sie jak bym siostrę niancxyla
Przed szczepieniem isc do pediatry ? Bo niewiem czy mi mowili w szpitalu , poki co kartka na szczepienia jest na 3listopada -
Witam,
Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki mają jakieś krostki na twarzy? Moja mała ma takie spore na czole, wyglądają trochę jak pryszcze. Smarujecie to czymś?
Kolejne pytanko o katar, czy chodzi o to że maluszkowi "cieknie" z noska? Czy są to takie suche glutki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:37
-
Moja me kochanie ma dzisiaj już 3 tygodnie
♡♡♡♡
Mój maluszek ma krostki na czole i N policzku narazie przemywam mu twarzyczke rumiankiem i jest troszkę lepiej. A pepuszek nam też jeszcze nie odpadł ale wygląda już tak jak by miał na dniach odpaść tak więc czekamy
Ale nasz mały ma jeszcze lekka zoltaczkejakoś długo to trzyma ale w środę idziemy na usg bioderek A za tydzień na kontrolę z wagą i zoltaczka więc zobaczymy co pani doktor nam powie.
Mój mały od wczoraj jak by sie nie na nadal moim pokarmemmusieliśmy go wczoraj dokarmic popołudniu i dzisiaj nad ranem. Też mialyscie jakiś kryzys z pokarmem koło 3 tyg ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 10:13
adzia lubi tę wiadomość
-
Bento moja tez ma krosteczki na buzce, ale pediatra powiedziała ze to jest normalne i przemywac buzke przegotowana woda - ponoć samo z czasem minie
Juz jesteśmy po kontroli - całe szczęście nic nie postępuje przeziębienie i mamy tylko (albo aż) katarek... w ciągu dnia jeszcze jest do wytrzymania, najgorzej wieczorami i nocą to faktycznie widzę, że się malutka meczy
-
bento wrote:Witam,
Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki mają jakieś krostki na twarzy? Moja mała ma takie spore na czole, wyglądają trochę jak pryszcze. Smarujecie to czymś?
Kolejne pytanko o katar, czy chodzi o to że maluszkowi "cieknie" z noska? Czy są to takie suche glutki?
Najgorsze, że pępek Lilce nie odpadł jeszcze.... w środę mamy wizytę u pediatry i zobaczymy co powie.
Bento, najprawdopodobniej to potówki, za ciepło upierasz swojego malucha, spóbuj go lżej ubierać, przemyj to octoniseptem, jak nie przejdzie w ciągu 2 dni to zgłoś się do pediatry. -
la_lenka wrote:Jaki rozmiar pieluch noszą wasze dzieciaki przy jakiej wadze? Chciałam wczoraj kupić 3 (od 4kg, mała ma 4,5kg) ale mąż stwierdził, że za wcześnie.
4320 i awansowałyśmy z pieluch dla wcześniaków na dada 1i zaczynamy nosić ubranka rozmiarze 62
chlip chlip wyrastamy już z 56
tak szybko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 10:25
-
bento wrote:Witam,
To zapewne trądzik niemowlęcy. Też mamykapturnica, Bruma lubią tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
A tak poza tym to witam
.
Nie było mnie tu parę dni - nie ukrywam, nie mam czasu za bardzo na internet, a wieczorami to padam na pysk po całym dniu - dwoje dzieci jednak potrafi wymęczyć. Dobrze, że na jedno karmienie w nocy wstaje mąż, to przynajmniej mam ciut więcej czasu na sen...
No i okres już dostałam, ledwo plamienie po cesarce się skończyło
Młoda przytyła od wyjścia ze szpitala kilogram, także pięknie, byłyśmy ostatnio na wizycie u dr, nie miała do czego się przyczepić, napięcie ok, wszyscy mówią, że mam pocztówkowe i piękne dzieckoha ha
I czekam z niecierpliwością na ten pierwszy usmiech
-
Lady Savage wrote:4320 i awansowałyśmy z pieluch dla wcześniaków na dada 1
i zaczynamy nosić ubranka rozmiarze 62
chlip chlip wyrastamy już z 56
tak szybko
Hm, to my ważymy 4200g i od dawna nosimy dwójki, pieluch dla wcześniaków nie miałam, a z 56 też powoli wyrastamy...
No szybko czas leci... Także cieszmy się chwilą. Mam porównanie w domu. Nie tak dawno mój kawaler nosił 56, a teraz 134-140
-
Staraczka23 wrote:A kto jeszcze karmi samym mm ?
Powiedzcie ile zjadaly wasze 2tygodniowe maluchy , Roksana ma na rano i na noc 100ml a w ciągu dnia 80 i dzisiaj sobie myslalam czy te 80 to juz nie za malo
Nasza mała, gdy miała 2 tygodnie zjadała 90 ml - na naszej rozpisce mleka jest napisane, że dzieci w wieku 2-4 tygodnie zjadają 90 ml 7x na dobę, powyżej 4 tyg 120 7x na dobę -> tego się też za radą położnej trzymamy.
Oczywiście zdarza się, że młoda przysnęła i nie zjadła tych 90, tylko trochę mniej. Nie ma co jednak za wcześnie rozpychać jej żołądka i dawać więcej.