X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzrost i generalnie rozmiar decyduje o długości chusty. Ja mam spora nadwage i 4.6 przy kieszonce ledwo wiąże...

Młody zakatarzony, a jutro jesteśmy umówieni na szczepienie. Chyba przeloze na kolejny tydzień bo ten katar tylko większy z dnia na dzień, nie mniejszy.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Normalnie, teraz się czuję w 100% mamą :) jak za każdym razem gdy podchodzę do małej widzę banana na jej twarzy, tak sie cieszy że jestem :)

Czarna_88, Gusiak, adzia, kasig, chabasse lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj mieliśmy pobudki równiutko co 2h. Powinnam byłą nazwać młodą Furia albo Awantura, a nie Marianna. Idę rekreacyjnie do Rossmana, w gazetce widziałam jakieś promocje na pieluchy.

Btw Kathleen i dziewczyny z Wawy - w Auchan Modlińska do 7.10 są promocje "drugi za grosz" i są w promocji chusteczki dodupne J&J 4 szt za 25 zł (normalnie drogo, ale masz drugie tyle za grosz) i proszek Lovela. Może w Łomiankach jest to samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 09:51

Bruma, chabasse lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Staraczka myśle podobnie jak Sigma, nie poddawaj się, ja się nie poddałam, i jest. A nie tak dawno sama marudziłam.

W ogóle mamusie o 5 mieliśmy zawał z rafałem. Zaczął nam monitor oddechu na czerwono pikać! I pędem do łóżeczka, a mała w najlepsze śpi, więc patrzymy na monitor oddechu a jemu na czerwono pali się lampka alarm i baterie. XD teraz się z tego śpieje ale o 5 leciałam do łóżeczka tak szybko.

mielismy podobnie z tydzien temu. Z tym ze nadal nie wiem co bylo powodem alarmu, mlody spal w najlepsze jak zabity. Czytalam ze wlasnie jak tak mocno dziecko usnie urzadzenie moze nie wyczuc tego. Cala noc pptem nie spalam. Az zaczelam zalowac ze to mam, ale dostalismy w prezencie po tych naszych przygodach z serduchem.
    Slyszalam kiedys opinie ze maluszki zapominaja oddychac i wlasnie ten monitor sie przydaje bo alarm dziecko wystrasza i sobie przypominaja o oddychaniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady o sobie pisałam ze katar mam :D

Co do uczucia bycia mamą , dopiero teraz w domu się nią poczułam bo jestem sama a nie z mamą , pewnie dlatego też że mąż mówi do małej np mama robi już mleczko a u rodziców jak byłam to rzadko tak do niej mówili i w sumie czułam sie jak bym siostrę niancxyla :D

Przed szczepieniem isc do pediatry ? Bo niewiem czy mi mowili w szpitalu , poki co kartka na szczepienia jest na 3listopada

• bento Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki mają jakieś krostki na twarzy? Moja mała ma takie spore na czole, wyglądają trochę jak pryszcze. Smarujecie to czymś?

Kolejne pytanko o katar, czy chodzi o to że maluszkowi "cieknie" z noska? Czy są to takie suche glutki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:37

sRUqp2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja me kochanie ma dzisiaj już 3 tygodnie :-D ♡♡♡♡
    Mój maluszek ma krostki na czole i N policzku narazie przemywam mu twarzyczke rumiankiem i jest troszkę lepiej. A pepuszek nam też jeszcze nie odpadł ale wygląda już tak jak by miał na dniach odpaść tak więc czekamy :-)
    Ale nasz mały ma jeszcze lekka zoltaczke :-( jakoś długo to trzyma ale w środę idziemy na usg bioderek A za tydzień na kontrolę z wagą i zoltaczka więc zobaczymy co pani doktor nam powie.

Mój mały od wczoraj jak by sie nie na nadal moim pokarmem :-( musieliśmy go wczoraj dokarmic popołudniu i dzisiaj nad ranem. Też mialyscie jakiś kryzys z pokarmem koło 3 tyg ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 10:13

adzia lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento moja tez ma krosteczki na buzce, ale pediatra powiedziała ze to jest normalne i przemywac buzke przegotowana woda - ponoć samo z czasem minie =)

Juz jesteśmy po kontroli - całe szczęście nic nie postępuje przeziębienie i mamy tylko (albo aż) katarek... w ciągu dnia jeszcze jest do wytrzymania, najgorzej wieczorami i nocą to faktycznie widzę, że się malutka meczy =(

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki rozmiar pieluch noszą wasze dzieciaki przy jakiej wadze? Chciałam wczoraj kupić 3 (od 4kg, mała ma 4,5kg) ale mąż stwierdził, że za wcześnie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Lady o sobie pisałam ze katar mam :D

XD haha

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Witam,

Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki mają jakieś krostki na twarzy? Moja mała ma takie spore na czole, wyglądają trochę jak pryszcze. Smarujecie to czymś?

Kolejne pytanko o katar, czy chodzi o to że maluszkowi "cieknie" z noska? Czy są to takie suche glutki?

Najgorsze, że pępek Lilce nie odpadł jeszcze.... w środę mamy wizytę u pediatry i zobaczymy co powie.

Bento, najprawdopodobniej to potówki, za ciepło upierasz swojego malucha, spóbuj go lżej ubierać, przemyj to octoniseptem, jak nie przejdzie w ciągu 2 dni to zgłoś się do pediatry.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Jaki rozmiar pieluch noszą wasze dzieciaki przy jakiej wadze? Chciałam wczoraj kupić 3 (od 4kg, mała ma 4,5kg) ale mąż stwierdził, że za wcześnie.

4320 i awansowałyśmy z pieluch dla wcześniaków na dada 1 :) i zaczynamy nosić ubranka rozmiarze 62 :) chlip chlip wyrastamy już z 56 :( tak szybko :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 10:25

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz ruszam do szpitala na kontrole i zobaczymy czy lekarz bedzie chciał małej przyspieszyć eksmisje czy nie. Dziś jest 9 dni po terminie :/

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Witam,

To zapewne trądzik niemowlęcy. Też mamy ;)

kapturnica, Bruma lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym to witam :D.
    Nie było mnie tu parę dni - nie ukrywam, nie mam czasu za bardzo na internet, a wieczorami to padam na pysk po całym dniu - dwoje dzieci jednak potrafi wymęczyć :P. Dobrze, że na jedno karmienie w nocy wstaje mąż, to przynajmniej mam ciut więcej czasu na sen...

No i okres już dostałam, ledwo plamienie po cesarce się skończyło :/

Młoda przytyła od wyjścia ze szpitala kilogram, także pięknie, byłyśmy ostatnio na wizycie u dr, nie miała do czego się przyczepić, napięcie ok, wszyscy mówią, że mam pocztówkowe i piękne dziecko ;) :D ha ha

I czekam z niecierpliwością na ten pierwszy usmiech :D

• .ona. Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    4320 i awansowałyśmy z pieluch dla wcześniaków na dada 1 :) i zaczynamy nosić ubranka rozmiarze 62 :) chlip chlip wyrastamy już z 56 :( tak szybko :(

Hm, to my ważymy 4200g i od dawna nosimy dwójki :D, pieluch dla wcześniaków nie miałam, a z 56 też powoli wyrastamy... ;)

No szybko czas leci... Także cieszmy się chwilą. Mam porównanie w domu. Nie tak dawno mój kawaler nosił 56, a teraz 134-140 :P

• .ona. Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:

4200g, nosimy dwójki.

• Alicja83 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak dlugo biezecie maciezynski

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiejsza waga 4160 i mamy Dada 2 =)

Lady przy takiej wadze to 1 nie są za małe?

echh... musze iść uprac dywan - był wystrzal! :D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A kto jeszcze karmi samym mm ?
    Powiedzcie ile zjadaly wasze 2tygodniowe maluchy , Roksana ma na rano i na noc 100ml a w ciągu dnia 80 i dzisiaj sobie myslalam czy te 80 to juz nie za malo

Nasza mała, gdy miała 2 tygodnie zjadała 90 ml - na naszej rozpisce mleka jest napisane, że dzieci w wieku 2-4 tygodnie zjadają 90 ml 7x na dobę, powyżej 4 tyg 120 7x na dobę -> tego się też za radą położnej trzymamy.
    Oczywiście zdarza się, że młoda przysnęła i nie zjadła tych 90, tylko trochę mniej. Nie ma co jednak za wcześnie rozpychać jej żołądka i dawać więcej.

‹‹ 2509 2510 2511 2512 2513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ