X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, a czemu zmieniacie wózek?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    My jednak zostaliśmy na jednorazowych - zmiana wózka właśnie pochłania nasz budżet na wielo ;) trudno, takie życie. Śmieci wynosi mąż, bo mnie by szlag trafił - ale godzi się na taki obrót sprawy :)

Używamy dady, właśnie wczoraj przeszliśmy na 3-ki, chociaż 2-ki też jeszcze są dobre. Kupiliśmy tym razem dada premium extra soft i... one strasznie śmierdzą! Czy mi się tylko wydaje? Wcześniej mieliśmy premium comfort fit i nie śmierdziały tak mocno... Czy któraś z Was ma podobne spostrzeżenia? :P

my mielismy pierwsza probe z wielo i poki co poszly w odstawke. Mam pare sztuk tych najmniejszych i ladnie sie prezentuja na pupci ale moj mlodzieniec kupcia w kazda pieluche (czasem przy jednym.karmieniu ida 3 szt). I kazda z wielo byla mega obkupciana i dalam sobie spokoj na jakos czas. Jak bedzie mniej kupek to sprobuje jeszcze raz. Leos wazy ok 3600 i dalej jedziemy na 1. Mamy i pampersa i dady i babydream i chyba te ostatnie juz malusie sie robia i kupie teraz 2. A wlasnie bo sa 2 rodzaje tych rossmanowskich, ktoee waszym zdaniem sa.lepsze??

Bruma lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co na kolki oprócz espumisanu i delicolu (nie pomagaja) :( kolejny dzień z zrzędu mały płakał w niebogłosy od 13-16

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Dziewczyny co na kolki oprócz espumisanu i delicolu (nie pomagaja) :( kolejny dzień z zrzędu mały płakał w niebogłosy od 13-16

Anulka słyszałam że sa jakieś krople niemieckie Sab Siplex na kolki.
    I musialabys na baby market zapytać czy ktoś ma do sprzedania bo w aptekach są niedostępne.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    Moja waży 4,5kg i babydream mamy 2 a dada 1. Dade kupiliśmy już na samym początku i była za duza i teraz ja używamy ;)

Byliśmy dziś u pediatry i mamy kropelki z antybiotykiem na oczka. Mam nadzieje ze pomoga i już nie wroci ta okropna ropa...

My też mamy kropelki do oczka. Vigamox. Też je macie?
    Przyznam, że miałam wielkiego stracha przez zakropleniem :/

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które dostały pierwszy okres po porodzie (są tu w ogóle takie?): czy też wasz okres jest taki obfity? Rany, pierwsze dwa dni było ok, a od dwóch dni leje się ze mnie jak z kranu :/ Jakby organizm całe 9 miesięcy chciał nadrobić. Poczytałam różne fora, niby to normalne, nie mniej jednak uciążliwe to jest... :/

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostajemy na nocleg w szpitalu na razie licząc na to ze mała sie sama zdecyduje wyjsć a jak nie to jutro będziemy ogarniać co dalej, trzymajcie kciuki zeby uparciuch zdecydowała sie wymeldować :D

Anitka201, Czarna_88, Kachna62, easymum lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline jeszcze w dwupaku ? Obys urodziła :)

Siedzę u mamy od 12 rozmowa sie nie klei ale jestem uparta i nie dalam za wygraną , mowila zebym siedziała ze w sobotę z rana jak moj wolne bedzie mial to zebysmy sie zabrali bla bla a wcześniej zapytalam czy jakas obrazona jest to mowila ze myslala ze bede tu siedzieć az Roksana podrośnie to zapytalam czy pol roku mam tu siedzieć u nich , i jak chce to drzwi sa u mnie otwarte zeby przyszla nawet codziennie .
    Gada mi tak ze mam jakies glupie poczucie winy ze stąd idę , nawet mi głupio z tego powodu , mąż odjechal z rzeczami zaraz wroci po nas a ta co chwilę pyta czy wzielam to i tamto ale mowi tak inaczej , nie wiem jak to nazwać .

Dzisiaj pierwsza kąpiel będzie nasza wspólna z Roksana bo mama ją myla a my eche patrzelismy tylko , oczywiście wskazówki typu ciemiazko i delikatnie myć , uszu nie moczyc , instrukcja obsługi jak ją ubrać po kąpieli no chuj mnie strzela , sama ją ubiire jak będę chciała , wczoraj zdjęłam jedną warstwe czyli sweterek bo tak ciepło bylo w domu ze miała krosty na buzi .

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Sigma, a czemu zmieniacie wózek?
    Też mnie to ciekawi bo mamy te same wózki :-)

• Carolline Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze w dwupaku 9 dni po terminie :/ młoda na rekord idzie

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,

codziennie czytam na bieżąco, ale weny brak na pisanie ;)
    u nas wszystko gra. Miałam dużo obaw jak sobie poradzę z zaprowadzaniem i odbieraniem starszaka ze szkoły, ale wychodzi nam całkiem to dobrze. po prostu pakujemy się do wózka i jazda. Mały był na początku bardzo spokojny, a teraz coraz bardziej dokazuje;) Ale okres promocyjny powoli się kończy (tzn. ciągłego spania);) Adaś ma w ciągu dnia dwa - trzy czuwania i coraz więcej domaga się (jak to nazywam) zwiedzania i oglądania świata. Kochane mamusie, dlatego przyjrzyjcie się dokładnie swoim dzieciom - bo nie każde prężenie i stękanie to kolki. Niekiedy są to najzwyczajniejsze nerwy. U nas tak mały domaga się noszenia ;) (pamietam, że przy pierwszym myliłam to z kolkami). Myślę też nad chustą, bo niekiedy brakuje mi ręki. Zwłaszcza rano, jak szykuję młodego do szkoły, a młodszy domaga się noszenia. Niestety ze starszym nie poradziłam sobie z chustą i boję się teraz inwestować, żeby nie było powtórki.

Anitka, Nancy mój podobnie idzie z wagą. Obawiałam sie, ze przybiera za dużo, ale pociesza mnie, ze nie jest sam ;)

Anitka - ile udaje Ci się odciągnąć mleka za jednym razem?

Ja chcę iść na podyplomówke i boję się, że nie dam rady odciągnąć mleka dla małego.

Misia, Sigma - Wy też planowałyście studia...I co postanowiłyście, idziecie??

Agatka - zdrówka dla małej

Carolline - trzymam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 18:14

Anitka201, Misi@ lubią tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:26

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kolki windii i kolaktaza w aptece mówili ze inne kropelki dopiero od miesiaca. Plus herbata koperkowa w ziarenkach.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Sigma opisala na swoim blogu POPROSTUMY dlaczego zmienia wozek :)

Możesz wrzucić mi link do bloga, bo coś nie mogę znaleźć... :/

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Gusiak lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak rozpoznac kolki u dziecka moja ma 2 tygodnie i 4 dni i zaczyna coraz wiecej i dluzej plakac w dzien i noca i do tego zaczyna co 2-3 godziny sie budzic i chciec jesc-moje piersi niestety nie produkuja strasznych wielkosci mleka do tego moja cora nie ciagnie tylko po 2 minutach zaczyna sie piersia bawic i tak czesto karmienie trwa godzinami,

Moze cos potraficie poradzic-ja zaczelam dokarmiac bo inaczej to tylko placz

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mi się w ogóle nie chce włączyć ten wpis o wózku na Sigmy blogu... :/

Sigma proszę o opisanie tutaj dlaczego musieliscie zmienić wózek?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja kolki są ponoć takie, że dziecko strasznie płacze i krzyczy przez kilka godzin... pojawiają się ponoć zwykle mniej więcej o tej samej porze...tyle co mogę podpowiedzieć...

Może faktycznie Twoja mała jest po prostu głodna, a jak wygląda sytuacja po dokarmianiu? ... tak samo ma napady płaczu, czy jest spokoj?

Zresztą czasem dzieci płaczą tez z innych powodów... może jest głodna, a może po prostu potrzebuje Twojej bliskości =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od ginekologa, wszystko ładnie ale ... pojawiły się mieśniaki u mnie ;/ noż kurw... moja mama miała 16 lat temu usunęła macicę przez nie ;/ jak mam skłonności po mojej mamie i babce to nie wiele mi zostało czasu na 2 i 3 dziecko ;/ Ryczeć mi się chce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 19:47

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 2511 2512 2513 2514 2515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ