X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, a czemu zmieniacie wózek?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    My jednak zostaliśmy na jednorazowych - zmiana wózka właśnie pochłania nasz budżet na wielo ;) trudno, takie życie. Śmieci wynosi mąż, bo mnie by szlag trafił - ale godzi się na taki obrót sprawy :)

Używamy dady, właśnie wczoraj przeszliśmy na 3-ki, chociaż 2-ki też jeszcze są dobre. Kupiliśmy tym razem dada premium extra soft i... one strasznie śmierdzą! Czy mi się tylko wydaje? Wcześniej mieliśmy premium comfort fit i nie śmierdziały tak mocno... Czy któraś z Was ma podobne spostrzeżenia? :P

my mielismy pierwsza probe z wielo i poki co poszly w odstawke. Mam pare sztuk tych najmniejszych i ladnie sie prezentuja na pupci ale moj mlodzieniec kupcia w kazda pieluche (czasem przy jednym.karmieniu ida 3 szt). I kazda z wielo byla mega obkupciana i dalam sobie spokoj na jakos czas. Jak bedzie mniej kupek to sprobuje jeszcze raz. Leos wazy ok 3600 i dalej jedziemy na 1. Mamy i pampersa i dady i babydream i chyba te ostatnie juz malusie sie robia i kupie teraz 2. A wlasnie bo sa 2 rodzaje tych rossmanowskich, ktoee waszym zdaniem sa.lepsze??

Bruma lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co na kolki oprócz espumisanu i delicolu (nie pomagaja) :( kolejny dzień z zrzędu mały płakał w niebogłosy od 13-16

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Dziewczyny co na kolki oprócz espumisanu i delicolu (nie pomagaja) :( kolejny dzień z zrzędu mały płakał w niebogłosy od 13-16

Anulka słyszałam że sa jakieś krople niemieckie Sab Siplex na kolki.
    I musialabys na baby market zapytać czy ktoś ma do sprzedania bo w aptekach są niedostępne.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    Moja waży 4,5kg i babydream mamy 2 a dada 1. Dade kupiliśmy już na samym początku i była za duza i teraz ja używamy ;)

Byliśmy dziś u pediatry i mamy kropelki z antybiotykiem na oczka. Mam nadzieje ze pomoga i już nie wroci ta okropna ropa...

My też mamy kropelki do oczka. Vigamox. Też je macie?
    Przyznam, że miałam wielkiego stracha przez zakropleniem :/

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które dostały pierwszy okres po porodzie (są tu w ogóle takie?): czy też wasz okres jest taki obfity? Rany, pierwsze dwa dni było ok, a od dwóch dni leje się ze mnie jak z kranu :/ Jakby organizm całe 9 miesięcy chciał nadrobić. Poczytałam różne fora, niby to normalne, nie mniej jednak uciążliwe to jest... :/

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostajemy na nocleg w szpitalu na razie licząc na to ze mała sie sama zdecyduje wyjsć a jak nie to jutro będziemy ogarniać co dalej, trzymajcie kciuki zeby uparciuch zdecydowała sie wymeldować :D

Anitka201, Czarna_88, Kachna62, easymum lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline jeszcze w dwupaku ? Obys urodziła :)

Siedzę u mamy od 12 rozmowa sie nie klei ale jestem uparta i nie dalam za wygraną , mowila zebym siedziała ze w sobotę z rana jak moj wolne bedzie mial to zebysmy sie zabrali bla bla a wcześniej zapytalam czy jakas obrazona jest to mowila ze myslala ze bede tu siedzieć az Roksana podrośnie to zapytalam czy pol roku mam tu siedzieć u nich , i jak chce to drzwi sa u mnie otwarte zeby przyszla nawet codziennie .
    Gada mi tak ze mam jakies glupie poczucie winy ze stąd idę , nawet mi głupio z tego powodu , mąż odjechal z rzeczami zaraz wroci po nas a ta co chwilę pyta czy wzielam to i tamto ale mowi tak inaczej , nie wiem jak to nazwać .

Dzisiaj pierwsza kąpiel będzie nasza wspólna z Roksana bo mama ją myla a my eche patrzelismy tylko , oczywiście wskazówki typu ciemiazko i delikatnie myć , uszu nie moczyc , instrukcja obsługi jak ją ubrać po kąpieli no chuj mnie strzela , sama ją ubiire jak będę chciała , wczoraj zdjęłam jedną warstwe czyli sweterek bo tak ciepło bylo w domu ze miała krosty na buzi .

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Sigma, a czemu zmieniacie wózek?
    Też mnie to ciekawi bo mamy te same wózki :-)

• Carolline Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze w dwupaku 9 dni po terminie :/ młoda na rekord idzie

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,

codziennie czytam na bieżąco, ale weny brak na pisanie ;)
    u nas wszystko gra. Miałam dużo obaw jak sobie poradzę z zaprowadzaniem i odbieraniem starszaka ze szkoły, ale wychodzi nam całkiem to dobrze. po prostu pakujemy się do wózka i jazda. Mały był na początku bardzo spokojny, a teraz coraz bardziej dokazuje;) Ale okres promocyjny powoli się kończy (tzn. ciągłego spania);) Adaś ma w ciągu dnia dwa - trzy czuwania i coraz więcej domaga się (jak to nazywam) zwiedzania i oglądania świata. Kochane mamusie, dlatego przyjrzyjcie się dokładnie swoim dzieciom - bo nie każde prężenie i stękanie to kolki. Niekiedy są to najzwyczajniejsze nerwy. U nas tak mały domaga się noszenia ;) (pamietam, że przy pierwszym myliłam to z kolkami). Myślę też nad chustą, bo niekiedy brakuje mi ręki. Zwłaszcza rano, jak szykuję młodego do szkoły, a młodszy domaga się noszenia. Niestety ze starszym nie poradziłam sobie z chustą i boję się teraz inwestować, żeby nie było powtórki.

Anitka, Nancy mój podobnie idzie z wagą. Obawiałam sie, ze przybiera za dużo, ale pociesza mnie, ze nie jest sam ;)

Anitka - ile udaje Ci się odciągnąć mleka za jednym razem?

Ja chcę iść na podyplomówke i boję się, że nie dam rady odciągnąć mleka dla małego.

Misia, Sigma - Wy też planowałyście studia...I co postanowiłyście, idziecie??

Agatka - zdrówka dla małej

Carolline - trzymam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 18:14

Anitka201, Misi@ lubią tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:26

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kolki windii i kolaktaza w aptece mówili ze inne kropelki dopiero od miesiaca. Plus herbata koperkowa w ziarenkach.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Sigma opisala na swoim blogu POPROSTUMY dlaczego zmienia wozek :)

Możesz wrzucić mi link do bloga, bo coś nie mogę znaleźć... :/

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Gusiak lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak rozpoznac kolki u dziecka moja ma 2 tygodnie i 4 dni i zaczyna coraz wiecej i dluzej plakac w dzien i noca i do tego zaczyna co 2-3 godziny sie budzic i chciec jesc-moje piersi niestety nie produkuja strasznych wielkosci mleka do tego moja cora nie ciagnie tylko po 2 minutach zaczyna sie piersia bawic i tak czesto karmienie trwa godzinami,

Moze cos potraficie poradzic-ja zaczelam dokarmiac bo inaczej to tylko placz

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mi się w ogóle nie chce włączyć ten wpis o wózku na Sigmy blogu... :/

Sigma proszę o opisanie tutaj dlaczego musieliscie zmienić wózek?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja kolki są ponoć takie, że dziecko strasznie płacze i krzyczy przez kilka godzin... pojawiają się ponoć zwykle mniej więcej o tej samej porze...tyle co mogę podpowiedzieć...

Może faktycznie Twoja mała jest po prostu głodna, a jak wygląda sytuacja po dokarmianiu? ... tak samo ma napady płaczu, czy jest spokoj?

Zresztą czasem dzieci płaczą tez z innych powodów... może jest głodna, a może po prostu potrzebuje Twojej bliskości =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od ginekologa, wszystko ładnie ale ... pojawiły się mieśniaki u mnie ;/ noż kurw... moja mama miała 16 lat temu usunęła macicę przez nie ;/ jak mam skłonności po mojej mamie i babce to nie wiele mi zostało czasu na 2 i 3 dziecko ;/ Ryczeć mi się chce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 19:47

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 2511 2512 2513 2514 2515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ