Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySigma wrote:My jednak zostaliśmy na jednorazowych - zmiana wózka właśnie pochłania nasz budżet na wielo
trudno, takie życie. Śmieci wynosi mąż, bo mnie by szlag trafił - ale godzi się na taki obrót sprawy
Używamy dady, właśnie wczoraj przeszliśmy na 3-ki, chociaż 2-ki też jeszcze są dobre. Kupiliśmy tym razem dada premium extra soft i... one strasznie śmierdzą! Czy mi się tylko wydaje? Wcześniej mieliśmy premium comfort fit i nie śmierdziały tak mocno... Czy któraś z Was ma podobne spostrzeżenia?
my mielismy pierwsza probe z wielo i poki co poszly w odstawke. Mam pare sztuk tych najmniejszych i ladnie sie prezentuja na pupci ale moj mlodzieniec kupcia w kazda pieluche (czasem przy jednym.karmieniu ida 3 szt). I kazda z wielo byla mega obkupciana i dalam sobie spokoj na jakos czas. Jak bedzie mniej kupek to sprobuje jeszcze raz. Leos wazy ok 3600 i dalej jedziemy na 1. Mamy i pampersa i dady i babydream i chyba te ostatnie juz malusie sie robia i kupie teraz 2. A wlasnie bo sa 2 rodzaje tych rossmanowskich, ktoee waszym zdaniem sa.lepsze??
Bruma lubi tę wiadomość
-
anulka20 wrote:Dziewczyny co na kolki oprócz espumisanu i delicolu (nie pomagaja)
kolejny dzień z zrzędu mały płakał w niebogłosy od 13-16
Anulka słyszałam że sa jakieś krople niemieckie Sab Siplex na kolki.
I musialabys na baby market zapytać czy ktoś ma do sprzedania bo w aptekach są niedostępne. -
wiaraczynicuda wrote:Moja waży 4,5kg i babydream mamy 2 a dada 1. Dade kupiliśmy już na samym początku i była za duza i teraz ja używamy
Byliśmy dziś u pediatry i mamy kropelki z antybiotykiem na oczka. Mam nadzieje ze pomoga i już nie wroci ta okropna ropa...
My też mamy kropelki do oczka. Vigamox. Też je macie?
Przyznam, że miałam wielkiego stracha przez zakropleniem
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Dziewczyny, które dostały pierwszy okres po porodzie (są tu w ogóle takie?): czy też wasz okres jest taki obfity? Rany, pierwsze dwa dni było ok, a od dwóch dni leje się ze mnie jak z kranu
Jakby organizm całe 9 miesięcy chciał nadrobić. Poczytałam różne fora, niby to normalne, nie mniej jednak uciążliwe to jest...
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Zostajemy na nocleg w szpitalu na razie licząc na to ze mała sie sama zdecyduje wyjsć a jak nie to jutro będziemy ogarniać co dalej, trzymajcie kciuki zeby uparciuch zdecydowała sie wymeldować
Anitka201, Czarna_88, Kachna62, easymum lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCaroline jeszcze w dwupaku ? Obys urodziła
Siedzę u mamy od 12 rozmowa sie nie klei ale jestem uparta i nie dalam za wygraną , mowila zebym siedziała ze w sobotę z rana jak moj wolne bedzie mial to zebysmy sie zabrali bla bla a wcześniej zapytalam czy jakas obrazona jest to mowila ze myslala ze bede tu siedzieć az Roksana podrośnie to zapytalam czy pol roku mam tu siedzieć u nich , i jak chce to drzwi sa u mnie otwarte zeby przyszla nawet codziennie .
Gada mi tak ze mam jakies glupie poczucie winy ze stąd idę , nawet mi głupio z tego powodu , mąż odjechal z rzeczami zaraz wroci po nas a ta co chwilę pyta czy wzielam to i tamto ale mowi tak inaczej , nie wiem jak to nazwać .
Dzisiaj pierwsza kąpiel będzie nasza wspólna z Roksana bo mama ją myla a my eche patrzelismy tylko , oczywiście wskazówki typu ciemiazko i delikatnie myć , uszu nie moczyc , instrukcja obsługi jak ją ubrać po kąpieli no chuj mnie strzela , sama ją ubiire jak będę chciała , wczoraj zdjęłam jedną warstwe czyli sweterek bo tak ciepło bylo w domu ze miała krosty na buzi . -
hej dziewczyny,
codziennie czytam na bieżąco, ale weny brak na pisanie
u nas wszystko gra. Miałam dużo obaw jak sobie poradzę z zaprowadzaniem i odbieraniem starszaka ze szkoły, ale wychodzi nam całkiem to dobrze. po prostu pakujemy się do wózka i jazda. Mały był na początku bardzo spokojny, a teraz coraz bardziej dokazuje;) Ale okres promocyjny powoli się kończy (tzn. ciągłego spania)Adaś ma w ciągu dnia dwa - trzy czuwania i coraz więcej domaga się (jak to nazywam) zwiedzania i oglądania świata. Kochane mamusie, dlatego przyjrzyjcie się dokładnie swoim dzieciom - bo nie każde prężenie i stękanie to kolki. Niekiedy są to najzwyczajniejsze nerwy. U nas tak mały domaga się noszenia
(pamietam, że przy pierwszym myliłam to z kolkami). Myślę też nad chustą, bo niekiedy brakuje mi ręki. Zwłaszcza rano, jak szykuję młodego do szkoły, a młodszy domaga się noszenia. Niestety ze starszym nie poradziłam sobie z chustą i boję się teraz inwestować, żeby nie było powtórki.
Anitka, Nancy mój podobnie idzie z wagą. Obawiałam sie, ze przybiera za dużo, ale pociesza mnie, ze nie jest sam
Anitka - ile udaje Ci się odciągnąć mleka za jednym razem?
Ja chcę iść na podyplomówke i boję się, że nie dam rady odciągnąć mleka dla małego.
Misia, Sigma - Wy też planowałyście studia...I co postanowiłyście, idziecie??
Agatka - zdrówka dla małej
Carolline - trzymam kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 18:14
Anitka201, Misi@ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jak rozpoznac kolki u dziecka moja ma 2 tygodnie i 4 dni i zaczyna coraz wiecej i dluzej plakac w dzien i noca i do tego zaczyna co 2-3 godziny sie budzic i chciec jesc-moje piersi niestety nie produkuja strasznych wielkosci mleka do tego moja cora nie ciagnie tylko po 2 minutach zaczyna sie piersia bawic i tak czesto karmienie trwa godzinami,
Moze cos potraficie poradzic-ja zaczelam dokarmiac bo inaczej to tylko placz -
Alicja kolki są ponoć takie, że dziecko strasznie płacze i krzyczy przez kilka godzin... pojawiają się ponoć zwykle mniej więcej o tej samej porze...tyle co mogę podpowiedzieć...
Może faktycznie Twoja mała jest po prostu głodna, a jak wygląda sytuacja po dokarmianiu? ... tak samo ma napady płaczu, czy jest spokoj?
Zresztą czasem dzieci płaczą tez z innych powodów... może jest głodna, a może po prostu potrzebuje Twojej bliskości -
Wróciłam od ginekologa, wszystko ładnie ale ... pojawiły się mieśniaki u mnie ;/ noż kurw... moja mama miała 16 lat temu usunęła macicę przez nie ;/ jak mam skłonności po mojej mamie i babce to nie wiele mi zostało czasu na 2 i 3 dziecko ;/ Ryczeć mi się chce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 19:47