Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
la_lenka wrote:Jaki rozmiar pieluch noszą wasze dzieciaki przy jakiej wadze? Chciałam wczoraj kupić 3 (od 4kg, mała ma 4,5kg) ale mąż stwierdził, że za wcześnie.
-
Anitka201 wrote:Mój ma ponad 5 kg i używamy 2. Mam kilka opakowań 3 ale założyłam raz jedna pieluszke i przecieklo bokiem.
-
Gusiak wrote:U nas dzisiejsza waga 4160 i mamy Dada 2
Lady przy takiej wadze to 1 nie są za małe?
echh... musze iść uprac dywan - był wystrzal!
nie, jeszcze nam spadajaw piatek była połozna i sie pytałam o to, ona powiedziała że to normalne, każde dziecko rośnie teraz po swojemu, nasza ma małą pupę
z resztą jak się przyjrzeć na opakowaniu pisze dada 1 od 2-5 kg, na 2 pisze 3-5 a na dada 3 pisze 4-9 czyli w sumie moja mogłaby mieć 1,2,3, patrząc na wagę napisaną na opakowaniu
-
Witam mega nie wyspana
Moja dzis w nocy dwa razy zwymiotowala jedzonko niestety. Balam sie ja pozniej odlozyc takze od 2 nie spalam, dopiero teraz godzinna drzemke sobie ucielam. Generalnie nas dobija czkawka, jesli trwa krotko pol biedy! Ale ta z dzisiejszej nocy trwala chyba z 20 minut w brzuchu wszytsko jej sie przelewalo. A jak ja odlozyla. I zasnela to nagle chlusnelo z niej. Dobrze ze na boku lezala ech. Ale zaraz bylo przebieranir jej, lozeczko cale do przebrania . do tego glodna bo brzuszek pusty . masakra.
Starczka nie rozwadniaj tak mlesia jesli mala przepajasz w ciagu dnia, ja tak synkowi rozwadnialam bo nie chcial pic. Ale wlewalam 10 ml wody wiecej. A malej nie rozwadniam. Jak nie ma kupki to wez malutki cxopek glicerynowy nie wpychaj calego tylko troszeczke podraznij odbyt. Ja musialam synkowi tak pomagac. U dzieci na mm sa ciastolinowe te kupki. I jej pierwsza partia jest najbardziej zbita przez to dziecku ciezko jest ja zrobic.
Lady omg my od poltora tyg na dwojkach lecimy -
diatomka wrote:
Lady omg my od poltora tyg na dwojkach lecimy
ja nic nie poradzę na to że mam drobną dziecinę, przyjdzie czas na 2 to będą 2, na razie jedyny nam się zapinają b.dobrze i jest sporo luzu, kupa z nich nie wycieka, i położna powiedziała że jest ok. -
Nancy87 wrote:My też już po wizycie u pediatry. Nasz Mikuś waży już 5300! Wszystko u nas w porządku, szczepienie 4 listopada i tak się boję tego dnia...Chyba ja będę bardziej ryczeć niż on:(
my byliśmy dzisiaj na wizycie i waga 5370
niezły wynik jak na dziecię karmione wyłącznie piersią
ja czasami odciagam pokarm i mąż karmi młodego z butli żeby się przyzwyczail jak będziemy chcieli gdzieś wyjść -
nick nieaktualny
-
My też po wizycie u pediatry. Mała jest silnie przeziebiona najprawdopodobniej tatuś ja zaraził. Pobrali krew i jutro wyniki. Mam nadzieje że nie wyjdzie nic bo jak tak to szpital.
Nosimy pampersy 2 juz od wagi 3,5 a z dzisiaj waga 4kg. -
nick nieaktualnyMy jednak zostaliśmy na jednorazowych - zmiana wózka właśnie pochłania nasz budżet na wielo
trudno, takie życie. Śmieci wynosi mąż, bo mnie by szlag trafił - ale godzi się na taki obrót sprawy
Używamy dady, właśnie wczoraj przeszliśmy na 3-ki, chociaż 2-ki też jeszcze są dobre. Kupiliśmy tym razem dada premium extra soft i... one strasznie śmierdzą! Czy mi się tylko wydaje? Wcześniej mieliśmy premium comfort fit i nie śmierdziały tak mocno... Czy któraś z Was ma podobne spostrzeżenia? -
Mamusie jak namówić faceta by puścił nas na 50 urodziny mojego ojczyma, urządza impreze w restauracji, dostalismy zaproszenie, bedzie cała moja najbliższa rodzina. Mój nie chce jechać bo to daleko (Poznań-Bytom), urlopu już nie ma i musielibyśmy jechać w piątek wieczorem i w niedziele wracać. I on nie chce bo będzie zmęczony, do tego nie chce jechac bo Zuzia jest za mała i będzie płakać. Tłumacze mu że teraz to nie jest problem, i że nie będzie, tak robią starsze dzieci, ale nie dociera ;/ Powiedziałam że sama pojadę autobusem a on że nie, bo ludzie kichają jeszcze sie zarazi, zuzia za mała idt ;/ powiedziałam ze pojadę sama a on zostanie z małą, też nie ;/ noż kurw... jak go przekonać.