X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Jaki rozmiar pieluch noszą wasze dzieciaki przy jakiej wadze? Chciałam wczoraj kupić 3 (od 4kg, mała ma 4,5kg) ale mąż stwierdził, że za wcześnie.
    Mój ma ponad 5 kg i używamy 2. Mam kilka opakowań 3 ale założyłam raz jedna pieluszke i przecieklo bokiem.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Mój ma ponad 5 kg i używamy 2. Mam kilka opakowań 3 ale założyłam raz jedna pieluszke i przecieklo bokiem.
    To chyba też jeszcze zostanę przy 2. Dzięki za wszystkie rady. Mam w domu jeszcze pampersy, przetestuje czy pupa nie będzie czerwona (na Dadach też przez chwile byla, więc już nie wiem czy marka pieluch wpływa na brak odparzeń).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    Dziewczyny jak dlugo biezecie maciezynski

na rok

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    U nas dzisiejsza waga 4160 i mamy Dada 2 =)

Lady przy takiej wadze to 1 nie są za małe?

echh... musze iść uprac dywan - był wystrzal! :D

nie, jeszcze nam spadaja :) w piatek była połozna i sie pytałam o to, ona powiedziała że to normalne, każde dziecko rośnie teraz po swojemu, nasza ma małą pupę XD z resztą jak się przyjrzeć na opakowaniu pisze dada 1 od 2-5 kg, na 2 pisze 3-5 a na dada 3 pisze 4-9 czyli w sumie moja mogłaby mieć 1,2,3, patrząc na wagę napisaną na opakowaniu

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz cały czas na "1" przy dzisiejszej wadze 3535g - ale wydaje mi się, że jeszcze długo tak zostanie, bo on jest raczej długi i chudy.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej jedynki spadały jak były już za małe :P Dwójki są głównie dłuższe, a na tegosc to bardziej kwestia ciasności zapięcia. Teraz nam parę razy kupka przeciekła górą, dlatego pomyślałam, że może czas na większe.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mega nie wyspana
    Moja dzis w nocy dwa razy zwymiotowala jedzonko niestety. Balam sie ja pozniej odlozyc takze od 2 nie spalam, dopiero teraz godzinna drzemke sobie ucielam. Generalnie nas dobija czkawka, jesli trwa krotko pol biedy! Ale ta z dzisiejszej nocy trwala chyba z 20 minut w brzuchu wszytsko jej sie przelewalo. A jak ja odlozyla. I zasnela to nagle chlusnelo z niej. Dobrze ze na boku lezala ech. Ale zaraz bylo przebieranir jej, lozeczko cale do przebrania . do tego glodna bo brzuszek pusty . masakra.

Starczka nie rozwadniaj tak mlesia jesli mala przepajasz w ciagu dnia, ja tak synkowi rozwadnialam bo nie chcial pic. Ale wlewalam 10 ml wody wiecej. A malej nie rozwadniam. Jak nie ma kupki to wez malutki cxopek glicerynowy nie wpychaj calego tylko troszeczke podraznij odbyt. Ja musialam synkowi tak pomagac. U dzieci na mm sa ciastolinowe te kupki. I jej pierwsza partia jest najbardziej zbita przez to dziecku ciezko jest ja zrobic.

Lady omg my od poltora tyg na dwojkach lecimy

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz wczoraj przesikał pampersa tak jakoś do góry i osikał całe ubranie po pachy i wózek... :P

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja tez zlozylam na rok

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:

Lady omg my od poltora tyg na dwojkach lecimy

ja nic nie poradzę na to że mam drobną dziecinę, przyjdzie czas na 2 to będą 2, na razie jedyny nam się zapinają b.dobrze i jest sporo luzu, kupa z nich nie wycieka, i położna powiedziała że jest ok.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    Dziewczyny jak dlugo biezecie maciezynski

Na rok

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już po wizycie u pediatry. Nasz Mikuś waży już 5300! Wszystko u nas w porządku, szczepienie 4 listopada i tak się boję tego dnia...Chyba ja będę bardziej ryczeć niż on:(:(

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pampersów, to my już od jakiegoś czasu na 2, ale widzę, że chyba trzeba będzie wykończyć, to co mamy i spróbować 3.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też używamy dada 2 od jakiegoś tygodnia, a waga pokazywała 4270 kilka dni temu, przerzuciliśmy się na 2 bo mały przesikiwał 1 więc uznałam że to już pora

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    My też już po wizycie u pediatry. Nasz Mikuś waży już 5300! Wszystko u nas w porządku, szczepienie 4 listopada i tak się boję tego dnia...Chyba ja będę bardziej ryczeć niż on:(:(
    Nancy nasi idą łeb w łeb :-) my byliśmy dzisiaj na wizycie i waga 5370 :-) niezły wynik jak na dziecię karmione wyłącznie piersią :-)
    ja czasami odciagam pokarm i mąż karmi młodego z butli żeby się przyzwyczail jak będziemy chcieli gdzieś wyjść :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja waży 4,5kg i babydream mamy 2 a dada 1. Dade kupiliśmy już na samym początku i była za duza i teraz ja używamy ;)

Byliśmy dziś u pediatry i mamy kropelki z antybiotykiem na oczka. Mam nadzieje ze pomoga i już nie wroci ta okropna ropa...

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po wizycie u pediatry. Mała jest silnie przeziebiona najprawdopodobniej tatuś ja zaraził. Pobrali krew i jutro wyniki. Mam nadzieje że nie wyjdzie nic bo jak tak to szpital.

Nosimy pampersy 2 juz od wagi 3,5 a z dzisiaj waga 4kg.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pieluszki Dada 2, używamy już od dawna. Wydaje mi się, że niedługo zmienimy na 3. Dady używamy na zmianę z pieluszkami z lidla, które są troszkę większe.

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jednak zostaliśmy na jednorazowych - zmiana wózka właśnie pochłania nasz budżet na wielo ;) trudno, takie życie. Śmieci wynosi mąż, bo mnie by szlag trafił - ale godzi się na taki obrót sprawy :)

Używamy dady, właśnie wczoraj przeszliśmy na 3-ki, chociaż 2-ki też jeszcze są dobre. Kupiliśmy tym razem dada premium extra soft i... one strasznie śmierdzą! Czy mi się tylko wydaje? Wcześniej mieliśmy premium comfort fit i nie śmierdziały tak mocno... Czy któraś z Was ma podobne spostrzeżenia? :P

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie jak namówić faceta by puścił nas na 50 urodziny mojego ojczyma, urządza impreze w restauracji, dostalismy zaproszenie, bedzie cała moja najbliższa rodzina. Mój nie chce jechać bo to daleko (Poznań-Bytom), urlopu już nie ma i musielibyśmy jechać w piątek wieczorem i w niedziele wracać. I on nie chce bo będzie zmęczony, do tego nie chce jechac bo Zuzia jest za mała i będzie płakać. Tłumacze mu że teraz to nie jest problem, i że nie będzie, tak robią starsze dzieci, ale nie dociera ;/ Powiedziałam że sama pojadę autobusem a on że nie, bo ludzie kichają jeszcze sie zarazi, zuzia za mała idt ;/ powiedziałam ze pojadę sama a on zostanie z małą, też nie ;/ noż kurw... jak go przekonać.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 2510 2511 2512 2513 2514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ