X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Jaki rozmiar pieluch noszą wasze dzieciaki przy jakiej wadze? Chciałam wczoraj kupić 3 (od 4kg, mała ma 4,5kg) ale mąż stwierdził, że za wcześnie.
    Mój ma ponad 5 kg i używamy 2. Mam kilka opakowań 3 ale założyłam raz jedna pieluszke i przecieklo bokiem.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Mój ma ponad 5 kg i używamy 2. Mam kilka opakowań 3 ale założyłam raz jedna pieluszke i przecieklo bokiem.
    To chyba też jeszcze zostanę przy 2. Dzięki za wszystkie rady. Mam w domu jeszcze pampersy, przetestuje czy pupa nie będzie czerwona (na Dadach też przez chwile byla, więc już nie wiem czy marka pieluch wpływa na brak odparzeń).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    Dziewczyny jak dlugo biezecie maciezynski

na rok

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    U nas dzisiejsza waga 4160 i mamy Dada 2 =)

Lady przy takiej wadze to 1 nie są za małe?

echh... musze iść uprac dywan - był wystrzal! :D

nie, jeszcze nam spadaja :) w piatek była połozna i sie pytałam o to, ona powiedziała że to normalne, każde dziecko rośnie teraz po swojemu, nasza ma małą pupę XD z resztą jak się przyjrzeć na opakowaniu pisze dada 1 od 2-5 kg, na 2 pisze 3-5 a na dada 3 pisze 4-9 czyli w sumie moja mogłaby mieć 1,2,3, patrząc na wagę napisaną na opakowaniu

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz cały czas na "1" przy dzisiejszej wadze 3535g - ale wydaje mi się, że jeszcze długo tak zostanie, bo on jest raczej długi i chudy.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej jedynki spadały jak były już za małe :P Dwójki są głównie dłuższe, a na tegosc to bardziej kwestia ciasności zapięcia. Teraz nam parę razy kupka przeciekła górą, dlatego pomyślałam, że może czas na większe.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mega nie wyspana
    Moja dzis w nocy dwa razy zwymiotowala jedzonko niestety. Balam sie ja pozniej odlozyc takze od 2 nie spalam, dopiero teraz godzinna drzemke sobie ucielam. Generalnie nas dobija czkawka, jesli trwa krotko pol biedy! Ale ta z dzisiejszej nocy trwala chyba z 20 minut w brzuchu wszytsko jej sie przelewalo. A jak ja odlozyla. I zasnela to nagle chlusnelo z niej. Dobrze ze na boku lezala ech. Ale zaraz bylo przebieranir jej, lozeczko cale do przebrania . do tego glodna bo brzuszek pusty . masakra.

Starczka nie rozwadniaj tak mlesia jesli mala przepajasz w ciagu dnia, ja tak synkowi rozwadnialam bo nie chcial pic. Ale wlewalam 10 ml wody wiecej. A malej nie rozwadniam. Jak nie ma kupki to wez malutki cxopek glicerynowy nie wpychaj calego tylko troszeczke podraznij odbyt. Ja musialam synkowi tak pomagac. U dzieci na mm sa ciastolinowe te kupki. I jej pierwsza partia jest najbardziej zbita przez to dziecku ciezko jest ja zrobic.

Lady omg my od poltora tyg na dwojkach lecimy

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz wczoraj przesikał pampersa tak jakoś do góry i osikał całe ubranie po pachy i wózek... :P

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja tez zlozylam na rok

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:

Lady omg my od poltora tyg na dwojkach lecimy

ja nic nie poradzę na to że mam drobną dziecinę, przyjdzie czas na 2 to będą 2, na razie jedyny nam się zapinają b.dobrze i jest sporo luzu, kupa z nich nie wycieka, i położna powiedziała że jest ok.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    Dziewczyny jak dlugo biezecie maciezynski

Na rok

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już po wizycie u pediatry. Nasz Mikuś waży już 5300! Wszystko u nas w porządku, szczepienie 4 listopada i tak się boję tego dnia...Chyba ja będę bardziej ryczeć niż on:(:(

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pampersów, to my już od jakiegoś czasu na 2, ale widzę, że chyba trzeba będzie wykończyć, to co mamy i spróbować 3.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też używamy dada 2 od jakiegoś tygodnia, a waga pokazywała 4270 kilka dni temu, przerzuciliśmy się na 2 bo mały przesikiwał 1 więc uznałam że to już pora

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    My też już po wizycie u pediatry. Nasz Mikuś waży już 5300! Wszystko u nas w porządku, szczepienie 4 listopada i tak się boję tego dnia...Chyba ja będę bardziej ryczeć niż on:(:(
    Nancy nasi idą łeb w łeb :-) my byliśmy dzisiaj na wizycie i waga 5370 :-) niezły wynik jak na dziecię karmione wyłącznie piersią :-)
    ja czasami odciagam pokarm i mąż karmi młodego z butli żeby się przyzwyczail jak będziemy chcieli gdzieś wyjść :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja waży 4,5kg i babydream mamy 2 a dada 1. Dade kupiliśmy już na samym początku i była za duza i teraz ja używamy ;)

Byliśmy dziś u pediatry i mamy kropelki z antybiotykiem na oczka. Mam nadzieje ze pomoga i już nie wroci ta okropna ropa...

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po wizycie u pediatry. Mała jest silnie przeziebiona najprawdopodobniej tatuś ja zaraził. Pobrali krew i jutro wyniki. Mam nadzieje że nie wyjdzie nic bo jak tak to szpital.

Nosimy pampersy 2 juz od wagi 3,5 a z dzisiaj waga 4kg.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pieluszki Dada 2, używamy już od dawna. Wydaje mi się, że niedługo zmienimy na 3. Dady używamy na zmianę z pieluszkami z lidla, które są troszkę większe.

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jednak zostaliśmy na jednorazowych - zmiana wózka właśnie pochłania nasz budżet na wielo ;) trudno, takie życie. Śmieci wynosi mąż, bo mnie by szlag trafił - ale godzi się na taki obrót sprawy :)

Używamy dady, właśnie wczoraj przeszliśmy na 3-ki, chociaż 2-ki też jeszcze są dobre. Kupiliśmy tym razem dada premium extra soft i... one strasznie śmierdzą! Czy mi się tylko wydaje? Wcześniej mieliśmy premium comfort fit i nie śmierdziały tak mocno... Czy któraś z Was ma podobne spostrzeżenia? :P

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie jak namówić faceta by puścił nas na 50 urodziny mojego ojczyma, urządza impreze w restauracji, dostalismy zaproszenie, bedzie cała moja najbliższa rodzina. Mój nie chce jechać bo to daleko (Poznań-Bytom), urlopu już nie ma i musielibyśmy jechać w piątek wieczorem i w niedziele wracać. I on nie chce bo będzie zmęczony, do tego nie chce jechac bo Zuzia jest za mała i będzie płakać. Tłumacze mu że teraz to nie jest problem, i że nie będzie, tak robią starsze dzieci, ale nie dociera ;/ Powiedziałam że sama pojadę autobusem a on że nie, bo ludzie kichają jeszcze sie zarazi, zuzia za mała idt ;/ powiedziałam ze pojadę sama a on zostanie z małą, też nie ;/ noż kurw... jak go przekonać.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 2510 2511 2512 2513 2514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ