Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kathleen, ja też kocham moją emmę, co z tego, że ciężka, są windy i podjazdy, a zdarzało mi się wieźć nią duże już dziecko i tonę zakupów, i dawałam radę. Wszystko mi się mieści, skrętna, dobrze zamortyzowana, nie żaden tandetny plastik, nie straszne jej dziury i leśne błoto, jak patrzę na te mikro spacerówki i kubełkowe siedzenia, to mi żal dzieci, które tym jeżdżą
Mogłaby mieć tylko skrętne przednie koła, ale są i takie modele emmy
KathleenPL lubi tę wiadomość
-
Pola 10 dni wczoraj wszystko sprawdzili, malutka dobrze rosnie, wody dość etc to jeszcze mówili, ze zobaczą czy w nocy samo nie ruszy, nie ruszyło. Z tego co podpytałam to wywołują juz bez względu na wszystko 2 tyg po terminie a wcześniej jak sa wskazania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 09:14
-
dzieki dziewczyny za podpowiedzi odnosnie kolek, nasza dzisiejsza noc byla wmiare spokojna.
jedzonko o 22 potem o 1 potem o 4 i teraz o 7 zobaczymy co bedzie dalej
jedzonko o 22 wspomoglam butelka bo mala chciala duzo wiecej niz w moich piersiach sie znajduje
reszte pokarmu podalam tylko z piersi - nawet wszytsko sie udalo bez wiekszego placzu
milego dnia zycze wszystkim -
u nas nocka dziś fantastyczna, generalnie nigdy nie narzekałam na spanie Olka w nocy, ale dziś to już w ogóle, poszedł spać o 22:30 wstał o 5, zjadł i znów spanie do 8, znowu jedzonko i śpi sobie właśnie. Matka się właśnie przymierza obiad nastawić i chatke ogarnąć, ale jakiś taki leń mnie wziął
-
Witam się
A ja weszłam dziś na wagę i tylko 3 kg do wagi sprzed ciąży! Yeah! Nawet weszłam dziś w swoje stare spodnie!
Lady - ja przed ciążą leczyłam przez 4 lata dysplazje szyjki macicy - głowa do góry! Młoda jesteś, będzie dobrze!
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualnyJa 8 przytylam i 15 mniej mam
Powiedzcie mi doświadczone mamy , stary sposób z termometrem i oliwka spróbować czy lepiej kupic jakis specyfik ?
Boję się ze jak cos jej zacznę podawac na wspomaganie to sie przyzwyczai i sama juz nie bedzie potrafila zrobic .
Nie spi mi od 7.30 znowu jest prezenie i płacz , niewiem juz jak jej ulżyć .
Jeszcze jedno pytanie espumisan na co w koncu jest ? -
Staraczka23 wrote:Ja ogarniam w 30-40 min zeby małą nakarmić w nocy
Herbata rumiankowa działa cuda , kupka była , niewiem czy dawac jej miedzy jedzeniem , wczoraj rano dalam to kupkala ok 14 i potem przed 21 ale pomóc musialam czyli nóżki w górę i do brzuszka , jak się tylko prężyla w ciszy tak od wczoraj już steka
Herbatę koperkowa podajesz dla dzieci czy zwykła w saszetkach koper włoski? Wiecie co nie nadaje się na matk,, nie znam dziecku swojego, bo niestety wiem czemu płacze skoro najedzony, odbekniety, przebrany ehh :'( -
Staraczka23 wrote:Ja 8 przytylam i 15 mniej mam
Powiedzcie mi doświadczone mamy , stary sposób z termometrem i oliwka spróbować czy lepiej kupic jakis specyfik ?
Boję się ze jak cos jej zacznę podawac na wspomaganie to sie przyzwyczai i sama juz nie bedzie potrafila zrobic .
Nie spi mi od 7.30 znowu jest prezenie i płacz , niewiem juz jak jej ulżyć .
Jeszcze jedno pytanie espumisan na co w koncu jest ?
Wiesz co są specjalne rurki na gazy kolki, zamiast termometrem pomagać to tym. -
anulka20 wrote:Herbatę koperkowa podajesz dla dzieci czy zwykła w saszetkach koper włoski? Wiecie co nie nadaje się na matk,, nie znam dziecku swojego, bo niestety wiem czemu płacze skoro najedzony, odbekniety, przebrany ehh :'(
anulka - przytulam mocno. i nawet tak o sobie nie myśl -
A nasz Kacperek zjadł o 20 kolację i spał do 1 w nocy później nocne karmienie piersią ale dokarmic musiałam butelka bo mało pokarmu było ... później spanie od 3 do 7
Ale mój maluszek kupki nie umie zrobić od wczoraj i widać ze go to męczy -
Gusiak u mnie karmienie zawsze trwa minimum godzinę. I już mam sposób na nią ze daje najpierw cyca i ona przysypia w trakcie, kładę na przewijak (rozbudzam) zmieniam pampersa i znowu do cyca. Zje po korek, zasypia i czekam dobre 10min i dopiero wkładam ja do łóżeczka. Bo jak ja tak wkładając zaraz jak tylko usunęła to siedziałam i siedziałam i kursowałam. Tylko to działa w nocy.
W dzień to musi na prawdę być zmęczona by zasnąć. Teraz też od 5.30 wojowała i dopiero zasnęła. A ja zaraz idę szybko ogarnąć dom, siebie bo na 12 po wyniki i znowu do lekarza. I mało tego mnie też coś bierze
Powiem Wam że każdy wózek to sprawa indywidualna. Ja mimo że mieszkam na 2 piętrze i mam wózek Adamex Barletta i lekki to on nie jest to nie zamieniłabym go na żaden inny. Super mi się go prowadzi, zakupy też zmieszcze - tyle że my zakupy robimy w marketach raz w tygodniu i na miasto to chodzę po codzienne produkty.
Nancy ja małą kąpie dość późno bo po 20 a przed kąpielą budzę ja godzinę wcześniej i bawię się z nią na maxa. Mecze ją do póki siły ma, potem kąpiel, cyc i śpi mi od 21 do 1 czasem 2 w nocy i to jest jej najdłuższy sen, a potem jest różnie bo czasem co 2 godziny a czasem co godzinkę się budzi by tylko się potulic bo jedzeniem bym tego nie nazwała. I ja juz jestem przyzwyczajona do takiego trybu i nawet chodzę wyspana choć czasem w dzien śpię z nią by odespać nocne karmienia. A weekendy odsypia po całości jak tatuś przejmuje obowiązkiWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 10:09
-
nick nieaktualnyAnulka ja tez juz jesyem bezradna , jak nie moge jej uspokoic to prawie zaczynam plakac i mam ochote wyjsc zeby nie bolalo mnie ze tak krzyczy
Mam granulowana herbatke dla dzieci ona z niemiec jest nazywa sie bebivita , w zanadrzu jest tez zwykła w saszetkach -
Witam,
W temacie wózków, my mamy baby design lupo comfort i jesteśmy mega zadowoleni. Jeszcze nie wiem jak sprawdzi się spacerówka, ale wybierałam wózek przede wszystkim pod kątem wygodnej spacerówki.
Moja małą spała od 20 do 1, później karmienie(a, że śpi z nami to wszystko na śpiocha)i spała do 5, kolejne karmienie i dalej spanko do 8. Powiem Wam, że wysypiam się całkiem nieźle, przy synu chodziłam jak zombimoże coś w tym jest, że dziewczynki są spokojniejsze.
Pozdrawiam Was serdecznie, w szczególności te jeszcze nierozpakowane i trzymam kciuki za szybkie porody.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:38
-
Staraczka23 wrote:Anulka ja tez juz jesyem bezradna , jak nie moge jej uspokoic to prawie zaczynam plakac i mam ochote wyjsc zeby nie bolalo mnie ze tak krzyczy
Mam granulowana herbatke dla dzieci ona z niemiec jest nazywa sie bebivita , w zanadrzu jest tez zwykła w saszetkach
A dziekuje za odpowiedz Ja placze razem z nim jak juz go nie moge uspokoic nancy agatka bylyscie juz na dworze dzis jak jest cieplo cry zimno? -
bento wrote:Witam,
W temacie wózków, my mamy baby design lupo comfort i jesteśmy mega zadowoleni. Jeszcze nie wiem jak sprawdzi się spacerówka, ale wybierałam wózek przede wszystkim pod kątem wygodnej spacerówki.
Moja Lilka spała od 20 do 1, później karmienie(a, że śpi z nami to wszystko na śpiocha)i spała do 5, kolejne karmienie i dalej spanko do 8. Powiem Wam, że wysypiam się całkiem nieźle, przy synu chodziłam jak zombimoże coś w tym jest, że dziewczynki są spokojniejsze.
Pozdrawiam Was serdecznie, w szczególności te jeszcze nierozpakowane i trzymam kciuki za szybkie porody.
Ja tez mam taki wozek tylko bez comfort i super mi sie prowadzi mezowi tez:-)bento lubi tę wiadomość
-
Anulka nawet tak nie myśl! Jesteś wspaniała matką!
Wiadomo że jest ciężko bo jesteś bezradna ale broń Boże nie możesz myśleć.
Bardzo dużo dzieci ma kolki, problemy z brzuszkami, kupkami.
A powiedz jak jest na rękach to tez tak płacze czy się uspokaja?
Starczka ja dziś w pupci mierzyłam temperaturę małej zwykłym termometrem i kupa była od razu. Zanuzylam go delikatnie w kremie bambino.
I teraz nie wiem jak temperaturę brać pod uwagę bo mam termometr na podczerwień i ile razy bym nie zmierzyla temp to pokazuje różna a w pupci mierzylam 2x i wyszła taka sama i praktycznie o stopień wyższa. I która jest prawidłowa? -
agatka196 wrote:Anulka nawet tak nie myśl! Jesteś wspaniała matką!
Wiadomo że jest ciężko bo jesteś bezradna ale broń Boże nie możesz myśleć.
Bardzo dużo dzieci ma kolki, problemy z brzuszkami, kupkami.
A powiedz jak jest na rękach to tez tak płacze czy się uspokaja?
Starczka ja dziś w pupci mierzyłam temperaturę małej zwykłym termometrem i kupa była od razu. Zanuzylam go delikatnie w kremie bambino.
I teraz nie wiem jak temperaturę brać pod uwagę bo mam termometr na podczerwień i ile razy bym nie zmierzyla temp to pokazuje różna a w pupci mierzylam 2x i wyszła taka sama i praktycznie o stopień wyższa. I która jest prawidłowa?
Kochana na rekach mocno przytule 15min spokoju i pozniej znowu krzyk wreszcie zasnal jadl o 9 to mam nadzieje ze obudzi sie ok12 po na karmienie jutro idziemy na pieresza wizyte do lekarza:-) najlepiej pupa ucho Co do temperaturyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 10:34
-
W odbycie temperatura jest naturalnie wyższa niż mierzona inaczej, trzeba odjąć pół stopnia.
No i niestety termometry na podczerwień nie są dokładne, ja nawet takiego nie kupiłam, bo nie wierzę w wiarygodność pomiarów.agatka196 lubi tę wiadomość
-
Dzięki
Właśnie obiło mi się o uszy że się odejmuje pół stopnia ale nie byłam pewna.
Anulka to życzę Ci wytrwałości. I jeszcze może te krople Wam pomogą.
A jeszcze może spróbuj metodę Karpa może i u ciebie pomoże.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 10:44