X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen, ja też kocham moją emmę, co z tego, że ciężka, są windy i podjazdy, a zdarzało mi się wieźć nią duże już dziecko i tonę zakupów, i dawałam radę. Wszystko mi się mieści, skrętna, dobrze zamortyzowana, nie żaden tandetny plastik, nie straszne jej dziury i leśne błoto, jak patrzę na te mikro spacerówki i kubełkowe siedzenia, to mi żal dzieci, które tym jeżdżą :P Mogłaby mieć tylko skrętne przednie koła, ale są i takie modele emmy :P

KathleenPL lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola 10 dni wczoraj wszystko sprawdzili, malutka dobrze rosnie, wody dość etc to jeszcze mówili, ze zobaczą czy w nocy samo nie ruszy, nie ruszyło. Z tego co podpytałam to wywołują juz bez względu na wszystko 2 tyg po terminie a wcześniej jak sa wskazania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 09:14

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny za podpowiedzi odnosnie kolek, nasza dzisiejsza noc byla wmiare spokojna.
    jedzonko o 22 potem o 1 potem o 4 i teraz o 7 zobaczymy co bedzie dalej

jedzonko o 22 wspomoglam butelka bo mala chciala duzo wiecej niz w moich piersiach sie znajduje

reszte pokarmu podalam tylko z piersi - nawet wszytsko sie udalo bez wiekszego placzu

milego dnia zycze wszystkim

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas nocka dziś fantastyczna, generalnie nigdy nie narzekałam na spanie Olka w nocy, ale dziś to już w ogóle, poszedł spać o 22:30 wstał o 5, zjadł i znów spanie do 8, znowu jedzonko i śpi sobie właśnie. Matka się właśnie przymierza obiad nastawić i chatke ogarnąć, ale jakiś taki leń mnie wziął

• .ona. Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :D

A ja weszłam dziś na wagę i tylko 3 kg do wagi sprzed ciąży! Yeah! Nawet weszłam dziś w swoje stare spodnie! :D :D

Lady - ja przed ciążą leczyłam przez 4 lata dysplazje szyjki macicy - głowa do góry! Młoda jesteś, będzie dobrze! :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak do popołudnia nic sie nie ruszy to bedzie balonik? Miała może któraś?

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 8 przytylam i 15 mniej mam :D

Powiedzcie mi doświadczone mamy , stary sposób z termometrem i oliwka spróbować czy lepiej kupic jakis specyfik ?
    Boję się ze jak cos jej zacznę podawac na wspomaganie to sie przyzwyczai i sama juz nie bedzie potrafila zrobic .
    Nie spi mi od 7.30 znowu jest prezenie i płacz , niewiem juz jak jej ulżyć .
    Jeszcze jedno pytanie espumisan na co w koncu jest ?

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Ja ogarniam w 30-40 min zeby małą nakarmić w nocy :)

Herbata rumiankowa działa cuda , kupka była , niewiem czy dawac jej miedzy jedzeniem , wczoraj rano dalam to kupkala ok 14 i potem przed 21 ale pomóc musialam czyli nóżki w górę i do brzuszka , jak się tylko prężyla w ciszy tak od wczoraj już steka :D

Herbatę koperkowa podajesz dla dzieci czy zwykła w saszetkach koper włoski? Wiecie co nie nadaje się na matk,, nie znam dziecku swojego, bo niestety wiem czemu płacze skoro najedzony, odbekniety, przebrany ehh :'(

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Ja 8 przytylam i 15 mniej mam :D

Powiedzcie mi doświadczone mamy , stary sposób z termometrem i oliwka spróbować czy lepiej kupic jakis specyfik ?
    Boję się ze jak cos jej zacznę podawac na wspomaganie to sie przyzwyczai i sama juz nie bedzie potrafila zrobic .
    Nie spi mi od 7.30 znowu jest prezenie i płacz , niewiem juz jak jej ulżyć .
    Jeszcze jedno pytanie espumisan na co w koncu jest ?

Wiesz co są specjalne rurki na gazy kolki, zamiast termometrem pomagać to tym.

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Herbatę koperkowa podajesz dla dzieci czy zwykła w saszetkach koper włoski? Wiecie co nie nadaje się na matk,, nie znam dziecku swojego, bo niestety wiem czemu płacze skoro najedzony, odbekniety, przebrany ehh :'(

anulka - przytulam mocno. i nawet tak o sobie nie myśl

atdcwn154po83a78.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasz Kacperek zjadł o 20 kolację i spał do 1 w nocy później nocne karmienie piersią ale dokarmic musiałam butelka bo mało pokarmu było ... później spanie od 3 do 7 :-)
    Ale mój maluszek kupki nie umie zrobić od wczoraj i widać ze go to męczy :-(

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak u mnie karmienie zawsze trwa minimum godzinę. I już mam sposób na nią ze daje najpierw cyca i ona przysypia w trakcie, kładę na przewijak (rozbudzam) zmieniam pampersa i znowu do cyca. Zje po korek, zasypia i czekam dobre 10min i dopiero wkładam ja do łóżeczka. Bo jak ja tak wkładając zaraz jak tylko usunęła to siedziałam i siedziałam i kursowałam. Tylko to działa w nocy.

W dzień to musi na prawdę być zmęczona by zasnąć. Teraz też od 5.30 wojowała i dopiero zasnęła. A ja zaraz idę szybko ogarnąć dom, siebie bo na 12 po wyniki i znowu do lekarza. I mało tego mnie też coś bierze :-/

Powiem Wam że każdy wózek to sprawa indywidualna. Ja mimo że mieszkam na 2 piętrze i mam wózek Adamex Barletta i lekki to on nie jest to nie zamieniłabym go na żaden inny. Super mi się go prowadzi, zakupy też zmieszcze - tyle że my zakupy robimy w marketach raz w tygodniu i na miasto to chodzę po codzienne produkty.

Nancy ja małą kąpie dość późno bo po 20 a przed kąpielą budzę ja godzinę wcześniej i bawię się z nią na maxa. Mecze ją do póki siły ma, potem kąpiel, cyc i śpi mi od 21 do 1 czasem 2 w nocy i to jest jej najdłuższy sen, a potem jest różnie bo czasem co 2 godziny a czasem co godzinkę się budzi by tylko się potulic bo jedzeniem bym tego nie nazwała. I ja juz jestem przyzwyczajona do takiego trybu i nawet chodzę wyspana choć czasem w dzien śpię z nią by odespać nocne karmienia. A weekendy odsypia po całości jak tatuś przejmuje obowiązki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 10:09

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ja tez juz jesyem bezradna , jak nie moge jej uspokoic to prawie zaczynam plakac i mam ochote wyjsc zeby nie bolalo mnie ze tak krzyczy :/

Mam granulowana herbatke dla dzieci ona z niemiec jest nazywa sie bebivita , w zanadrzu jest tez zwykła w saszetkach

• bento Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

W temacie wózków, my mamy baby design lupo comfort i jesteśmy mega zadowoleni. Jeszcze nie wiem jak sprawdzi się spacerówka, ale wybierałam wózek przede wszystkim pod kątem wygodnej spacerówki.

Moja małą spała od 20 do 1, później karmienie(a, że śpi z nami to wszystko na śpiocha)i spała do 5, kolejne karmienie i dalej spanko do 8. Powiem Wam, że wysypiam się całkiem nieźle, przy synu chodziłam jak zombi ;-) może coś w tym jest, że dziewczynki są spokojniejsze.

Pozdrawiam Was serdecznie, w szczególności te jeszcze nierozpakowane i trzymam kciuki za szybkie porody.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:38

sRUqp2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Anulka ja tez juz jesyem bezradna , jak nie moge jej uspokoic to prawie zaczynam plakac i mam ochote wyjsc zeby nie bolalo mnie ze tak krzyczy :/

Mam granulowana herbatke dla dzieci ona z niemiec jest nazywa sie bebivita , w zanadrzu jest tez zwykła w saszetkach

A dziekuje za odpowiedz Ja placze razem z nim jak juz go nie moge uspokoic nancy agatka bylyscie juz na dworze dzis jak jest cieplo cry zimno?

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Witam,

W temacie wózków, my mamy baby design lupo comfort i jesteśmy mega zadowoleni. Jeszcze nie wiem jak sprawdzi się spacerówka, ale wybierałam wózek przede wszystkim pod kątem wygodnej spacerówki.

Moja Lilka spała od 20 do 1, później karmienie(a, że śpi z nami to wszystko na śpiocha)i spała do 5, kolejne karmienie i dalej spanko do 8. Powiem Wam, że wysypiam się całkiem nieźle, przy synu chodziłam jak zombi ;-) może coś w tym jest, że dziewczynki są spokojniejsze.

Pozdrawiam Was serdecznie, w szczególności te jeszcze nierozpakowane i trzymam kciuki za szybkie porody.

Ja tez mam taki wozek tylko bez comfort i super mi sie prowadzi mezowi tez:-)

bento lubi tę wiadomość

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka nawet tak nie myśl! Jesteś wspaniała matką!
    Wiadomo że jest ciężko bo jesteś bezradna ale broń Boże nie możesz myśleć.
    Bardzo dużo dzieci ma kolki, problemy z brzuszkami, kupkami.
    A powiedz jak jest na rękach to tez tak płacze czy się uspokaja?

Starczka ja dziś w pupci mierzyłam temperaturę małej zwykłym termometrem i kupa była od razu. Zanuzylam go delikatnie w kremie bambino.
    I teraz nie wiem jak temperaturę brać pod uwagę bo mam termometr na podczerwień i ile razy bym nie zmierzyla temp to pokazuje różna a w pupci mierzylam 2x i wyszła taka sama i praktycznie o stopień wyższa. I która jest prawidłowa?

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Anulka nawet tak nie myśl! Jesteś wspaniała matką!
    Wiadomo że jest ciężko bo jesteś bezradna ale broń Boże nie możesz myśleć.
    Bardzo dużo dzieci ma kolki, problemy z brzuszkami, kupkami.
    A powiedz jak jest na rękach to tez tak płacze czy się uspokaja?

Starczka ja dziś w pupci mierzyłam temperaturę małej zwykłym termometrem i kupa była od razu. Zanuzylam go delikatnie w kremie bambino.
    I teraz nie wiem jak temperaturę brać pod uwagę bo mam termometr na podczerwień i ile razy bym nie zmierzyla temp to pokazuje różna a w pupci mierzylam 2x i wyszła taka sama i praktycznie o stopień wyższa. I która jest prawidłowa?

Kochana na rekach mocno przytule 15min spokoju i pozniej znowu krzyk wreszcie zasnal jadl o 9 to mam nadzieje ze obudzi sie ok12 po na karmienie jutro idziemy na pieresza wizyte do lekarza:-) najlepiej pupa ucho Co do temperatury

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 10:34

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W odbycie temperatura jest naturalnie wyższa niż mierzona inaczej, trzeba odjąć pół stopnia.
    No i niestety termometry na podczerwień nie są dokładne, ja nawet takiego nie kupiłam, bo nie wierzę w wiarygodność pomiarów.

agatka196 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :-)
    Właśnie obiło mi się o uszy że się odejmuje pół stopnia ale nie byłam pewna.

Anulka to życzę Ci wytrwałości. I jeszcze może te krople Wam pomogą.
    A jeszcze może spróbuj metodę Karpa może i u ciebie pomoże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 10:44

‹‹ 2513 2514 2515 2516 2517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ