X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Jak do popołudnia nic sie nie ruszy to bedzie balonik? Miała może któraś?

ja miałam, i mnie nie pomógł :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Dzięki :-)
    Właśnie obiło mi się o uszy że się odejmuje pół stopnia ale nie byłam pewna.

Anulka to życzę Ci wytrwałości. I jeszcze może te krople Wam pomogą.
    A jeszcze może spróbuj metodę Karpa może i u ciebie pomoże.

Metoda Karpa piereszy raz slysze o co z nia chodzi?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka - dajesz sobie świetnie radę! Nie myśl tak o sobie. Tylko taka moja mała rada - mały na pewno wyczuwa Twoje emocje, więc spróbuj się uspokoić dla niego. Na pewno wyczuje wtedy też, że mama jest spokojna i też troszeczkę mu to pomoże.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, ale samopoczucie u mnie kiepskie, oczywiście co ja wczoraj zrobiłam zaczęłam czytać o tym w internecie ;/,

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    czy jest tu jakaś mama która karmi tylko KP I u którego dzieciaczka stwierdzono nietolerancję laktozy?
    u mojej Nastusi wczoraj padło takie podejrzenie i oto co muszę robić:
    - przed każdym kamieniem odciągać po 15mm mleka z każdej piersi
    - kropelki Espumisan
    - kropelki na nietolerancję laktozy Delicol
    - prebiotyk w kropelkach Flractin

można zwariować od tego wszystkiego, jest bardzo ciężko gdy widzę że moje dziecko cierpi :(
    do tego podawanie tych specyfików i nierozstawania się z laktatorem :(
    U mojej chyba laktoza była problemem, bo odkąd daje Delicol nastąpiła duża poprawa. Probiotyki też daję. Espumisan tylko doraźnie, jak widzę, że mała się preży. Mleka nie odciagam.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że się zaczyna etap problemowy z maluchami , myslalam ze one sobie śpią,jedzą, i robią pod siebie a tu niespodzianki jak nie brzuszek to kolka jak nie brak kupki to nietolerancja laktozy i nocki zarwane ojjj niech to szybko mija zebysmy mogły cieszyć się macierzyństwem a nie myśleć jak pomóc dziecku

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Widzę że się zaczyna etap problemowy z maluchami , myslalam ze one sobie śpią,jedzą, i robią pod siebie a tu niespodzianki jak nie brzuszek to kolka jak nie brak kupki to nietolerancja laktozy i nocki zarwane ojjj niech to szybko mija zebysmy mogły cieszyć się macierzyństwem a nie myśleć jak pomóc dziecku
    Oj to tak się chyba nie da. Skończą się kolki zacznie się ząbkowanie. Potem okresy buntu, a w międzyczasie lek separacyjny, skoki rozwojowe. Już nie powiem o ewentualnych chorobach kiedy dziecko może być bardziej marudne. Nie ma lekko. :P To martwienie to teraz stały element naszego życia.

Lady Savage, kapturnica lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim mamom!:) Opieka nad synem zajmuje tyyle czasu , że czasem zapominam jeść:P
    My też mieliśmy problem z kupkami u małego. Niestety od początku karmimy się mm. W szpitalu dostawaliśmy bebilon i takie mleko też kupiliśmy do domu. Synek nie robił kupki czasem przez 2 dni, prężył się widać było, że coś go męczy, pediatra poleciła nam zmienić mleko na bebilon komfort, które przeznaczone jest dla dzieci ze skłonnościami do kolek i zaparć, tak też zrobilismy ale było jeszcze gorzej, mały zaczął robić strasznie twarde kupki, znow się prężył i strasznie podczas tego płakał a ja płakałam razem z nim, bo nie mogłam mu pomóc, poszliśmy od razu do lekarza i ten zapisał nam nutramigen, po tygodniu stosowania było znacznie lepiej a teraz juz jest super, kupki są normalne, synek nie męczy się przy wypróżnianiu i jest wyraźnie spokojniejszy.
    Aktualizuje zdjęcie młodego, który ma już miesiąc!!:)
    Pozdrawiamy!!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc23527cb464.jpg

Gusiak, Lady Savage, la_lenka, adzia, Anitka201, agatka196, easymum, chabasse, Pola Irene, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

No mi znajomi mowilI ze ich dzieci tylko jedza i spia i takie grzeczne nie placza po czym poznac ze pampersy sa za male?

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore karmia mm mam pytanie z wlasnefo doswoadczenia jakoe mleko polecacie ? Bede wdzieczna za kazda podpowiedz .

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka po raz pierwszy zasnęła na chwilę na brzuchu :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Dziewczyny ktore karmia mm mam pytanie z wlasnefo doswoadczenia jakoe mleko polecacie ? Bede wdzieczna za kazda podpowiedz .

Hipp Bio Combiotic - zero kolek i prężenia. Taniej można je kupić w Lidlu.

in8vzdb.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    Hipp Bio Combiotic - zero kolek i prężenia. Taniej można je kupić w Lidlu.

U mas po tym mleku brak Kukui i strasznie ulewal jestesmy na bebilonie i jakby lepiej jest i kupke tez robi ale nie wiem Co zaczelo pomagac czarna jak nie moze die wyprozniac to moze rob mleko o pol miarki mniej

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:

moja po bebiko strasznie wymiotowała, jemy wiec bebilon i polecam mała się najada nim, nie ulewa, a jak już to mało. Kolek też od narodzin u nas nie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 11:59

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny karmie piersia i moja mala strasznie ulewa pokarm po jedzenie a nawet wymiotuje - czy wiecie moze co to moze byc ?

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:

Mojej spasowalo mleczko gerber. Zero kolek, zaparc. Oprócz tego dodaję do każdej porcji mleka zageszczacz z bebilonu. Bo strasznie ulewala. A teraz nic. Jest najedzona i nawet spokojniej śpi. Wcześniej podawałam Bebiko i Nan Ale jej nie spasowalo.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    dziewczyny karmie piersia i moja mala strasznie ulewa pokarm po jedzenie a nawet wymiotuje - czy wiecie moze co to moze byc ?
    Mój też tak ma I do tego wysypka na twarzy i ciele- podejrzenie skazy białkowej. Także trzeba obserwować :-/

• moka89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    Położna mówiła ze to normalne, układ pokarmowy jeszcze nie jest dojrzały i jakaś zapadka czy coś tam się nie domyka. Moja potrafi ulać po 2h :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze ale mam nerwy , przyszła koleżanka i małej zdjecie zrobila , mowie grzecznie zeby nie robiła zdjęć a tym bardziej zeby zaraz nie dała na fb , nic nie mówiła , miałam mleko przygotowane to wzięła i zaczęła mi ją karmić mimo że 40min chciałam przetrzymać , po chwili miala telefon w łapie i aparatem z przodu zrobiła sobie i jej zdjęcie bo bylo słychać , w duchu myślałam żeby tylko wyszła i jak będzie mi pukać bo mieszka w tej samej klatce to jej nie wpuszcze .

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej, a czy Wy tez tak macie, ze jak przykladacie dziecko do piersi, to momentalnie Was mdli?

8pdp47e.png
‹‹ 2514 2515 2516 2517 2518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ