Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
agatka196 wrote:Dzięki
Właśnie obiło mi się o uszy że się odejmuje pół stopnia ale nie byłam pewna.
Anulka to życzę Ci wytrwałości. I jeszcze może te krople Wam pomogą.
A jeszcze może spróbuj metodę Karpa może i u ciebie pomoże.
Metoda Karpa piereszy raz slysze o co z nia chodzi? -
Anulka - dajesz sobie świetnie radę! Nie myśl tak o sobie. Tylko taka moja mała rada - mały na pewno wyczuwa Twoje emocje, więc spróbuj się uspokoić dla niego. Na pewno wyczuje wtedy też, że mama jest spokojna i też troszeczkę mu to pomoże.Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
julita wrote:czy jest tu jakaś mama która karmi tylko KP I u którego dzieciaczka stwierdzono nietolerancję laktozy?
u mojej Nastusi wczoraj padło takie podejrzenie i oto co muszę robić:
- przed każdym kamieniem odciągać po 15mm mleka z każdej piersi
- kropelki Espumisan
- kropelki na nietolerancję laktozy Delicol
- prebiotyk w kropelkach Flractin
można zwariować od tego wszystkiego, jest bardzo ciężko gdy widzę że moje dziecko cierpi
do tego podawanie tych specyfików i nierozstawania się z laktatorem
-
nick nieaktualnyWidzę że się zaczyna etap problemowy z maluchami , myslalam ze one sobie śpią,jedzą, i robią pod siebie a tu niespodzianki jak nie brzuszek to kolka jak nie brak kupki to nietolerancja laktozy i nocki zarwane ojjj niech to szybko mija zebysmy mogły cieszyć się macierzyństwem a nie myśleć jak pomóc dziecku
-
Staraczka23 wrote:Widzę że się zaczyna etap problemowy z maluchami , myslalam ze one sobie śpią,jedzą, i robią pod siebie a tu niespodzianki jak nie brzuszek to kolka jak nie brak kupki to nietolerancja laktozy i nocki zarwane ojjj niech to szybko mija zebysmy mogły cieszyć się macierzyństwem a nie myśleć jak pomóc dziecku
To martwienie to teraz stały element naszego życia.
Lady Savage, kapturnica lubią tę wiadomość
-
Hej wszystkim mamom!
Opieka nad synem zajmuje tyyle czasu , że czasem zapominam jeść
My też mieliśmy problem z kupkami u małego. Niestety od początku karmimy się mm. W szpitalu dostawaliśmy bebilon i takie mleko też kupiliśmy do domu. Synek nie robił kupki czasem przez 2 dni, prężył się widać było, że coś go męczy, pediatra poleciła nam zmienić mleko na bebilon komfort, które przeznaczone jest dla dzieci ze skłonnościami do kolek i zaparć, tak też zrobilismy ale było jeszcze gorzej, mały zaczął robić strasznie twarde kupki, znow się prężył i strasznie podczas tego płakał a ja płakałam razem z nim, bo nie mogłam mu pomóc, poszliśmy od razu do lekarza i ten zapisał nam nutramigen, po tygodniu stosowania było znacznie lepiej a teraz juz jest super, kupki są normalne, synek nie męczy się przy wypróżnianiu i jest wyraźnie spokojniejszy.
Aktualizuje zdjęcie młodego, który ma już miesiąc!!
Pozdrawiamy!!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc23527cb464.jpgGusiak, Lady Savage, la_lenka, adzia, Anitka201, agatka196, easymum, chabasse, Pola Irene, Kasiarzynka lubią tę wiadomość
-
Staraczka23 wrote:Widzę że się zaczyna etap problemowy z maluchami , myslalam ze one sobie śpią,jedzą, i robią pod siebie a tu niespodzianki jak nie brzuszek to kolka jak nie brak kupki to nietolerancja laktozy i nocki zarwane ojjj niech to szybko mija zebysmy mogły cieszyć się macierzyństwem a nie myśleć jak pomóc dziecku
No mi znajomi mowilI ze ich dzieci tylko jedza i spia i takie grzeczne nie placza po czym poznac ze pampersy sa za male? -
Dziewczyny ktore karmia mm mam pytanie z wlasnefo doswoadczenia jakoe mleko polecacie ? Bede wdzieczna za kazda podpowiedz .
-
SweetCherryPie wrote:Hipp Bio Combiotic - zero kolek i prężenia. Taniej można je kupić w Lidlu.
U mas po tym mleku brak Kukui i strasznie ulewal jestesmy na bebilonie i jakby lepiej jest i kupke tez robi ale nie wiem Co zaczelo pomagac czarna jak nie moze die wyprozniac to moze rob mleko o pol miarki mniej -
Czarna_88 wrote:Dziewczyny ktore karmia mm mam pytanie z wlasnefo doswoadczenia jakoe mleko polecacie ? Bede wdzieczna za kazda podpowiedz .
moja po bebiko strasznie wymiotowała, jemy wiec bebilon i polecam mała się najada nim, nie ulewa, a jak już to mało. Kolek też od narodzin u nas nie było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 11:59
-
Czarna_88 wrote:Dziewczyny ktore karmia mm mam pytanie z wlasnefo doswoadczenia jakoe mleko polecacie ? Bede wdzieczna za kazda podpowiedz .
Mojej spasowalo mleczko gerber. Zero kolek, zaparc. Oprócz tego dodaję do każdej porcji mleka zageszczacz z bebilonu. Bo strasznie ulewala. A teraz nic. Jest najedzona i nawet spokojniej śpi. Wcześniej podawałam Bebiko i Nan Ale jej nie spasowalo. -
Alicja83 wrote:dziewczyny karmie piersia i moja mala strasznie ulewa pokarm po jedzenie a nawet wymiotuje - czy wiecie moze co to moze byc ?
-
Alicja83 wrote:dziewczyny karmie piersia i moja mala strasznie ulewa pokarm po jedzenie a nawet wymiotuje - czy wiecie moze co to moze byc ?
-
nick nieaktualnyBoze ale mam nerwy , przyszła koleżanka i małej zdjecie zrobila , mowie grzecznie zeby nie robiła zdjęć a tym bardziej zeby zaraz nie dała na fb , nic nie mówiła , miałam mleko przygotowane to wzięła i zaczęła mi ją karmić mimo że 40min chciałam przetrzymać , po chwili miala telefon w łapie i aparatem z przodu zrobiła sobie i jej zdjęcie bo bylo słychać , w duchu myślałam żeby tylko wyszła i jak będzie mi pukać bo mieszka w tej samej klatce to jej nie wpuszcze .