X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    A u nas katar się nasilił :-( jutro wizyta i mam nadzieję, że coś nam pediatra podpowie. Można wychodzić na spacer z katarkiem?
    Można. Jeśli nie ma temperatury to można chodzić, na dworze się nawet lepiej oddycha :)
    U nas też zawalony nos ciągle niestety.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    a po ilu dniach zauważyłaś poprawę?
    i powiedz mi jeszcze proszę zanim zaczęłaś podawać Delicol to jak córcia ssała pierś to zdarzało się że się prężyła, fikała nóżkami, wypluwała pierś za chwilę nerwowo łapała albo szarpała sutkiem? wiem że to jeden z objawów nietolerancji laktozy i u mnie tak się dzieje :( do tego wodniste kupy, gazy, twardy brzuszek - wczoraj pediatra powiedział że Nastusia ma brzuch jak etiopskie dziecko taki nabombolony gazem :( a jak przycisną to wyleciały dwie kupy na automacie :/
    Sama nie wiem ile to było czasu, mniej niż tydzień. I musiałam naprawdę rzetelnie dawać do każdego karmienia, również w nocy. Jadła rzeczywiście nerwowo, ale nie zawsze głównie wieczorem. Ale teraz też jej sie zdarza, przed kupą albo gazami płacze i sie denerwuje,nie chce dobrze złapać. Mimo wszystko jak porównuje z tym co było bez delicolu to jest dużo lepiej.
    U nas kupy ładne, rzadkawe ale jak to na piersi. Tylko czasem pojawiają sie niewielkie zielonkawe plamki albo śluz, co trochę mnie martwi. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita U nas dziś też jakiś kiepski dzień, szczególnie popołudnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:38

sRUqp2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Wow, rewelacja. Szkoda, że u mnie nie ma takich opcji. Mnie gotowanie dobija, bo najczęściej zanim się ugotuje to córa zaczyna płakać i już zjeść nie daje rady. Próbuje to jakoś wcześniej planować ale mi nie wychodzi :(

Byście musieli popytać w restauracjach. U nas właśnie w takiej hmm nawet można powiedzieć pizzerii mają fresh catering:p Obiad kosztuje 12 zł, dostajesz rozpiskę obiadów na cały miesiąc i zamawiasz na jakie dni chcesz, w weekendy również dowożą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 16:40

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Jakie kremy stosujecie po porodzie, pytanie do dziewczyn karmiących piersią.

ja taki sam jak w trakcie ciąży, z ziaji

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    U nas też zawalony nos ciągle niestety.

u nas tak samo, najgorzej jest rano.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage a jak się nazywa dokładnie? i najważniejsze, czy daje efekty?

sRUqp2.png
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Mamusie z racji tego, że już prawie wszystkie jesteśmy rozpakowane, robimy akcje gubienia kilogramów? Mi w sumie zostały 4 kg po porodzie ale chciałabym zgubić dodatkowe 6, czyli łącznie 10 kg. Byśmy założyły sobie suwaczki wagi i podawały wagę raz w tygodniu:) Myślę, że dla niektórych to będzie motywacja żeby coś tam było na minusie, a nie na plusie:) Co Wy na to? Ja wiem, że muszę zacząć zdrowe odżywianie, bo samo już nic nie spadnie, a nie chcę żeby poszło w drugą stronę. Tylko należy pamiętać, że matka karmiącą powinna jeść 500 kcal więcej niż normalnie, bo karmimy dwoje.

Nancy87, ja bardzo chętnie się przyłączę po połogu. Mnie zostało 5kg to wagi sprzed ciaży, ale przed ciążą miałam ok 10kg nadwagi... Chciałabym zrzucić 15 kg. Fajnie byłoby odchudzać się w grupie i motywować:)

17u9df9hyjbnpcim.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.. ja ostatnio zaczęłam stosować na problemy brzuszkowe infacol i po tym widzę jakąś różnicę. Mały mniej się pręży i marudzi po jedzonku.. lepiej zasypia. Do tej pory każde karmienie to była u mnie trauma, bo już w czasie cycania wiedziałam, że będą jazdy zaraz po. Karmimy sie wyłącznie piersią a pokarmu mam tyle, że nie zdąża synuś wszamać wszystkiego i muszę czasem ściągnąć laktatorem. Ostatnio także karmimy tylko na leżąco i też wydaje mi sie , że troszkę lepiej z połykaniem powietrza.
    A w ogóle przy napadach kolki to wybawieniem okazał się u nas kateter. I tu duuuży plus dla małża.. On odważył się pogrzebać małemu w pupce i zeszły takie gazy od razu z wodnistą kupką i niemalże natychmiast był spokój, troszkę tylko jęczenia.. ale to raczej z umęczenia płaczem a potem to już tylko smok, kołysanie w wózeczku i szum suszarki z aplikacji na androida i młody odpływa..:)
    Mamy też krostki na pysiu, ale połóżna powiedziała, że to trądzik niemowlęcy i powinien niebawem ustąpić.
    Aaa.. i jeszcze coś ostatnio zauważyłam jakiś ropień na ramieniu.. i tu także położna mnie uspokoiła i powiedziała, że to ropień po szczepieniu na grużlicę, i że to także powinno niebawem zejśc. Czy któreś dzieciątko ma coś podobnego na rączce..?/

easymum lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj, od 20 mała mi nie przespała ani 20 min, dopiero teraz padła, boziu nareszcie XD jakiś kryzys rozwojowy czy co. Mam nadzieję że to grzechotka z lwami ją uśpiła XD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy a dokładniej z jakiej restauracji?

Na spacer można z katarem z kaszlem tak samo kąpać tez można. Ale jak jest gorączka to nie. Ja jutro i tak siedzę w domu bo mnie uszy bolą a dziś tak wieje że jeszcze mnie tylko doprawiło.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Lady Savage a jak się nazywa dokładnie? i najważniejsze, czy daje efekty?

krem przeciw rozstępom od 4 miesiąca i po porodzie, czy daje efekty, na mnie tak.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse my też mamy ropień ale oglądała nas położna i pediatra i tak ma być.

chabasse lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Aaa.. i jeszcze coś ostatnio zauważyłam jakiś ropień na ramieniu.. i tu także położna mnie uspokoiła i powiedziała, że to ropień po szczepieniu na grużlicę, i że to także powinno niebawem zejśc. Czy któreś dzieciątko ma coś podobnego na rączce..?/
    Mojej już prawie zeszło, mnie już w szpitalu uprzedzili, że tak się zrobi.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:

moja miała, od wczoraj taki ładny już zaschnięty strupek mamy,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 17:06

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, teraz juz się całkiem uspokoiłam, bo cos nie do końca byłam pewna, że tak ma być. Podobno też moczyć tego się nie powinno.. ale to już dla męża zadanie, bo On najczęściej kąpie małego.:)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Dzięki, teraz juz się całkiem uspokoiłam, bo cos nie do końca byłam pewna, że tak ma być. Podobno też moczyć tego się nie powinno.. ale to już dla męża zadanie, bo On najczęściej kąpie małego.:)

Niby nie, ale położna nam też mówiła, że normalnie mamy kąpać, bo przecież dzieci nie leżą godzinę w wannie:)

Lady Savage lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgosia przyszla na swiat 03.10.2015 dzieki cc...po bardzo bardzo trudnych probach sil natury. Jest przesliczna. Waga 3390g, dlugosc 54cm.
    Ja jestem wymeczona zupelnie..mam nadzieje za pare dni dojde do siebie i wszystko bedzie latwiejsze. Pozdrawiam Was kochane serdecznie.

Lilla My, agatka196, chabasse, Gusiak, Kucykowa, Staraczka23, Lady Savage, magdalenkaihelenka, skabarka, 4me, la_lenka, Carolline, snoopy_etka, Anitka201, anula1990, kiti, adzia, Misi@, Pola Irene, Czarna_88, .ona., karolcia87, easymum, kasig, Wonderland, moka89, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

1usacwa1uvvludfr.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaaa - gratulacje :) . Kilka pierwszych dni po CC jest kiepskich, ale na pewno szybko dojdziesz do siebie i zapomnisz o tym, że bolało i że byłaś taka wymęczona. Ja dwa dni po CC wyłam jak podnosiłam się z łóżka, a w zasadzie jak mąż mnie podnosił.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa85 wrote:
    Malgosia przyszla na swiat 03.10.2015 dzieki cc...po bardzo bardzo trudnych probach sil natury. Jest przesliczna. Waga 3390g, dlugosc 54cm.
    Ja jestem wymeczona zupelnie..mam nadzieje za pare dni dojde do siebie i wszystko bedzie latwiejsze. Pozdrawiam Was kochane serdecznie.

Gratuluję! =)
    Kochana szybkiego powrotu do formy, minie parę dni i będziesz się już tylko cieszyć córeczka =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
‹‹ 2516 2517 2518 2519 2520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ