Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w ogóle nie noszę wkładek. Jak karmie wkładam w drugiego cyca pieluche tetrowa bo wtedy cieknie. No chyba że wybieramy się gdzieś po za dom na dłużej to zakładam by plamy na bluzce nie było.
My się usypiamy właśnie po cycu -
Agatka widziałam na allegro taka pipete (kroplomierz) do podawania leków. To miało nawet miarke. Fajna sprawa, sama zastanawiam się nad kupnem. Koszt jakieś 6 zł. Wydaje mi się ze łatwiej po parę kropli wprowadzać takiemu maluchowi bo wtedy przynajmniej przełknie.
ja muszę malemu podawać oczyszczone wapno. Tylkoekarz zapomniał powiedzieć ile ml. Podaje też któraś z Was swojemu maluchowi? I jeśli tak to ile ml?
I czy któraś z Was ma karuzele do łóżeczka z Tiny Love? Zastanawiam się nad kupnem i szukam opinii
agatka196 lubi tę wiadomość
-
Ja w nocy zmieniam eaz wkladki bo sa cale mokre...
Ja właśnie karmię małego piersią ale mi przysypia ciągle...
Dzisiaj przeżyłam koszmar .... Mały mi zwymiotowal i nawet noskuem mu poszło... po tym wszystkim płakałam z 2 godziny... koszmar dla mnie
Gratulacje nowej mamie
-
Czarna mój prawie codziennie ma taką jedną akcję. .w sumie wg mnie to nie ulewanie a wymiotowanie (tyle tego jest). Może się jemu odbić a takie coś może mieć nawet godzinę po karmieniu.
Jeśli masz aspiratotor do nosa to odciągnij jemu to co zostało po tych wymiotach. U mojego zawsze sporo wyciągnę tego pokarmuWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 07:33
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU nas 62 ale spiochy i pajace juz na 68 bo to samo z nogami a wczoraj juz widzialam ze w jednych jak zapinam napy przy pampersie to juz ciasno .
Nie chwalę ale powiem , nocka piękna po 19 zjadla , pobudka o północy , kolejna o 4 i teraz o 7.20 , nie ma ochoty iść spać a ja bardzo bym chciala aby usnela bo choroba mnie dopadla i boje sie aby na nia nie przeszlo -
U nas dziś muszę pochwalić swoją córę, bo nocke tez mieliśmy naprawdę piękna... po kąpieli troszkę podrzemala, o 22 dostała na noc butelkę... pierwsze śniadanko zaliczylysmy ok. 1.30, przewijanie, lulanie i przed 3 juz ładnie u siebie spala... kolejna pobudka na cyca po 5, troszkę pociągala, zmiana pieluni i zaraz momentalnie usunęła, teraz obudziła się o 7.30 pojadla i juz leży obok mnie i zasypia
)
Takie dziecko to cudowne dziecko ♥
-
A my chyba przechodzimy pierwszy skok rozwojowy, bo od paru dni mała jest nieznośna
i trochę inna niż wcześniej.
Pojadła, zesrała się po pachy, a teraz śpi z tatusiem
Ja mam czas na szybką kawę
adzia, agatka196 lubią tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
To moja księżniczka tez dała się mamusi wyspać. Wieczorną kolację zjadła o 21 zasnela o 22, obudziła się o 2. 30. A potem o 6. 30. To jest takie cudowne uczucie jak malutka od 2 dni mnie budzi. Zaczepia mnie A jak ja zareaguje i spojrze na nią. To wtedy tak cudownie się do mnie uśmiecha. ☺Serduszko kochane. ☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 08:32
.ona., easymum, karolcia87, Czarna_88, kasig, Kucykowa, agatka196, skabarka lubią tę wiadomość
-
chabasse wrote:Mamy też krostki na pysiu, ale połóżna powiedziała, że to trądzik niemowlęcy i powinien niebawem ustąpić.
Aaa.. i jeszcze coś ostatnio zauważyłam jakiś ropień na ramieniu.. i tu także położna mnie uspokoiła i powiedziała, że to ropień po szczepieniu na grużlicę, i że to także powinno niebawem zejśc. Czy któreś dzieciątko ma coś podobnego na rączce..?/
U nas też krostki na buźce od kilku dni, przemywam przegotowaną wodą. A ranka na ramieniu ropieje naturalnie, moja pediatra powiedziała, że jak nie ropieje, to oznacza brak reakcji organizmu na szczepienie. Tak więc wszystko okchabasse lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiało nie być smoczka jest smoczek i co ? Ma spać , ma w buzce smoka , wypada a ta juz sie drze , wgl jaka lapczywa bo daje jej smoka a on tak go łapie jak pies kiełbasę
Konsekwentną jestem co do spania w łóżku , w nocy tylko biorę ją do łóżka zanim mleko przygotuje , karmię czekam na bekniecie i odkladam do łóżeczka .
Wczoraj tez chciałam pytać dziewczyny które przed ciąża mialy tzw otwart pępek a w ciąży sie zamknął , jak to teraz u was wygląda ? Mi brzucho spadl , wczoraj swoje spojenie zobaczylamdo smiechu mi nie jest bo na spojeniu 3 rozstępy az dziwne buła mi musiała spuchnąć
Ale co do pępka , niewiem czy przez to ze killa miesięcy go nie widzialam czy tak sie zrobilo ale wydaje sie ze jest taki jak by bardziej otwarty i głębszy . -
nick nieaktualnyDzisiaj o godz.6:23 w końcu zostaliśmy rodzicami!!!!Poród sn.
Boże jakie szczęście niewyobrażalne!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 14:50
.ona., Gusiak, Anitka201, la_lenka, easymum, karolcia87, Staraczka23, Czarna_88, Lilla My, Pola Irene, adzia, chabasse, kasig, Wonderland, Kucykowa, trix, agatka196, moka89, skabarka, 4me, kiti, snoopy_etka, Misi@, agniesja, Kasiarzynka, Bruma, Sigma lubią tę wiadomość
-
Staraczka23 wrote:Miało nie być smoczka jest smoczek i co ? Ma spać , ma w buzce smoka , wypada a ta juz sie drze , wgl jaka lapczywa bo daje jej smoka a on tak go łapie jak pies kiełbasę
u nas tak samo
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
A mnie się trafił egzemplarz kompletnie nie smoczkowy... od pierwszego dnia jakos smoczkiem w ogóle nie jest zainteresowana, czasem próbowałam w razie większego krzyku podać smoka to albo go wypluwa albo wyciąga rączka... jakoś w ogóle Jej nie pasuje, z jednej strony może i dobrze bo nie będzie później problemu z odstawieniem, ale z drugiej minus taki, że nie mam na Nią żadnego skutecznego i szybkiego uspokajacza