X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ile razy w ciągu doby zmieniacie wkładki laktacyjne?

W sumie zużywam 3 pary dziennie - rano, w południe i wieczorem. Ale nie muszę tak często, to po prostu ze względów higienicznych.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ile razy w ciągu doby zmieniacie wkładki laktacyjne?

Mi w ogóle nie są potrzebne, nic mi nie cieknie.

Wrrr walka z usypianiem...tzn. już zasnął ale boję się go odłożyć, bo zaraz będzie ryk.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie noszę wkładek. Jak karmie wkładam w drugiego cyca pieluche tetrowa bo wtedy cieknie. No chyba że wybieramy się gdzieś po za dom na dłużej to zakładam by plamy na bluzce nie było.

My się usypiamy właśnie po cycu :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka widziałam na allegro taka pipete (kroplomierz) do podawania leków. To miało nawet miarke. Fajna sprawa, sama zastanawiam się nad kupnem. Koszt jakieś 6 zł. Wydaje mi się ze łatwiej po parę kropli wprowadzać takiemu maluchowi bo wtedy przynajmniej przełknie.
    ja muszę malemu podawać oczyszczone wapno. Tylkoekarz zapomniał powiedzieć ile ml. Podaje też któraś z Was swojemu maluchowi? I jeśli tak to ile ml?
    I czy któraś z Was ma karuzele do łóżeczka z Tiny Love? Zastanawiam się nad kupnem i szukam opinii :-)

agatka196 lubi tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 02:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy zmieniam eaz wkladki bo sa cale mokre...
    Ja właśnie karmię małego piersią ale mi przysypia ciągle...

Dzisiaj przeżyłam koszmar .... Mały mi zwymiotowal i nawet noskuem mu poszło... po tym wszystkim płakałam z 2 godziny... koszmar dla mnie :-(

Gratulacje nowej mamie :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna mój prawie codziennie ma taką jedną akcję. .w sumie wg mnie to nie ulewanie a wymiotowanie (tyle tego jest). Może się jemu odbić a takie coś może mieć nawet godzinę po karmieniu.
    Jeśli masz aspiratotor do nosa to odciągnij jemu to co zostało po tych wymiotach. U mojego zawsze sporo wyciągnę tego pokarmu :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 07:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 62 ale spiochy i pajace juz na 68 bo to samo z nogami a wczoraj juz widzialam ze w jednych jak zapinam napy przy pampersie to juz ciasno .

Nie chwalę ale powiem , nocka piękna po 19 zjadla , pobudka o północy , kolejna o 4 i teraz o 7.20 , nie ma ochoty iść spać a ja bardzo bym chciala aby usnela bo choroba mnie dopadla i boje sie aby na nia nie przeszlo

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś muszę pochwalić swoją córę, bo nocke tez mieliśmy naprawdę piękna... po kąpieli troszkę podrzemala, o 22 dostała na noc butelkę... pierwsze śniadanko zaliczylysmy ok. 1.30, przewijanie, lulanie i przed 3 juz ładnie u siebie spala... kolejna pobudka na cyca po 5, troszkę pociągala, zmiana pieluni i zaraz momentalnie usunęła, teraz obudziła się o 7.30 pojadla i juz leży obok mnie i zasypia =))

Takie dziecko to cudowne dziecko ♥

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my chyba przechodzimy pierwszy skok rozwojowy, bo od paru dni mała jest nieznośna :P i trochę inna niż wcześniej.

Pojadła, zesrała się po pachy, a teraz śpi z tatusiem :D

Ja mam czas na szybką kawę :P

adzia, agatka196 lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna - my od urodzenia podobnie jak SweetCherryPie na hipp bio combiotic - kolek i ulewania brak, podawano to mleczko w szpitalu, bo jak mówili 'dzieci dobrze je toleruja'.

• adzia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja księżniczka tez dała się mamusi wyspać. Wieczorną kolację zjadła o 21 zasnela o 22, obudziła się o 2. 30. A potem o 6. 30. To jest takie cudowne uczucie jak malutka od 2 dni mnie budzi. Zaczepia mnie A jak ja zareaguje i spojrze na nią. To wtedy tak cudownie się do mnie uśmiecha. ☺Serduszko kochane. ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 08:32

.ona., easymum, karolcia87, Czarna_88, kasig, Kucykowa, agatka196, skabarka lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Mamy też krostki na pysiu, ale połóżna powiedziała, że to trądzik niemowlęcy i powinien niebawem ustąpić.
    Aaa.. i jeszcze coś ostatnio zauważyłam jakiś ropień na ramieniu.. i tu także położna mnie uspokoiła i powiedziała, że to ropień po szczepieniu na grużlicę, i że to także powinno niebawem zejśc. Czy któreś dzieciątko ma coś podobnego na rączce..?/

U nas też krostki na buźce od kilku dni, przemywam przegotowaną wodą. A ranka na ramieniu ropieje naturalnie, moja pediatra powiedziała, że jak nie ropieje, to oznacza brak reakcji organizmu na szczepienie. Tak więc wszystko ok :)

chabasse lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało nie być smoczka jest smoczek i co ? Ma spać , ma w buzce smoka , wypada a ta juz sie drze , wgl jaka lapczywa bo daje jej smoka a on tak go łapie jak pies kiełbasę :D :D :D

Konsekwentną jestem co do spania w łóżku , w nocy tylko biorę ją do łóżka zanim mleko przygotuje , karmię czekam na bekniecie i odkladam do łóżeczka .

Wczoraj tez chciałam pytać dziewczyny które przed ciąża mialy tzw otwart pępek a w ciąży sie zamknął , jak to teraz u was wygląda ? Mi brzucho spadl , wczoraj swoje spojenie zobaczylam :D do smiechu mi nie jest bo na spojeniu 3 rozstępy az dziwne buła mi musiała spuchnąć :/
    Ale co do pępka , niewiem czy przez to ze killa miesięcy go nie widzialam czy tak sie zrobilo ale wydaje sie ze jest taki jak by bardziej otwarty i głębszy .

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj o godz.6:23 w końcu zostaliśmy rodzicami!!!!Poród sn.
    Boże jakie szczęście niewyobrażalne!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 14:50

.ona., Gusiak, Anitka201, la_lenka, easymum, karolcia87, Staraczka23, Czarna_88, Lilla My, Pola Irene, adzia, chabasse, kasig, Wonderland, Kucykowa, trix, agatka196, moka89, skabarka, 4me, kiti, snoopy_etka, Misi@, agniesja, Kasiarzynka, Bruma, Sigma lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Dzisiaj po godz 6 rano w końcu zostaliśmy rodzicami!!!!

Gratulacje! =)
    Jak będziesz miała chwile to napisz nam coś wiecej =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• .ona. Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Miało nie być smoczka jest smoczek i co ? Ma spać , ma w buzce smoka , wypada a ta juz sie drze , wgl jaka lapczywa bo daje jej smoka a on tak go łapie jak pies kiełbasę :D :D :D

u nas tak samo :D ;)

• .ona. Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Dzisiaj po godz 6 rano w końcu zostaliśmy rodzicami!!!!
    Gratuluję :)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się trafił egzemplarz kompletnie nie smoczkowy... od pierwszego dnia jakos smoczkiem w ogóle nie jest zainteresowana, czasem próbowałam w razie większego krzyku podać smoka to albo go wypluwa albo wyciąga rączka... jakoś w ogóle Jej nie pasuje, z jednej strony może i dobrze bo nie będzie później problemu z odstawieniem, ale z drugiej minus taki, że nie mam na Nią żadnego skutecznego i szybkiego uspokajacza =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• easymum Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka gratulacje!
    Czy jeszcze jakaś wrześniówka została? Caroline, co u Ciebie?

gg64rl68s121551a.png
‹‹ 2518 2519 2520 2521 2522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ