X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam ochotę wziąć ciepłą kąpiel :) dziewczyny czy mogę już poleżeć w wannie jak myślicie czy jeszcze czekać te 2 tygodnie?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona gratulacje :)
    Mi dawali tabletki przeciwbólowe , przez 2dni bralam rano i wieczorem , jakaś godzinę po cc dostałam zastrzyk w tyłek .

Zapomnialam sie i z beczaca roksana ryknelam na męża bo bylam sie kąpać i krzyczalam ktora godzina zeby ją wykąpać zanim bedzie głodna i brak odpowiedzi , jak ryknelam bo mial skurwiale ruchy przy wanience to ona na momencie sie uspokoiła :D :D wiem że głupie to ale na nia działało .

Odnośnie jego ostatniego komentowania jakis pizd na fb , wyszukalam typa z kaloryferem na brzuchu , pokazuje mu i mówię PATRZ JAKI FAJNY a on co ? PRZECIEŻ TAKICH NIE LUBISZ aż piany dostalam :D

Anulka ja normalnie wzięłam kąpiel taką w gorącej wodzie az mi parowalo w łazience , brakowało mi tego i nawet nie pomyślałam że mam czekać :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa85 wrote:
    Malgosia przyszla na swiat 03.10.2015 dzieki cc...po bardzo bardzo trudnych probach sil natury. Jest przesliczna. Waga 3390g, dlugosc 54cm.
    Ja jestem wymeczona zupelnie..mam nadzieje za pare dni dojde do siebie i wszystko bedzie latwiejsze. Pozdrawiam Was kochane serdecznie.

Gratuluję!

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wam się też tak poprawiła laktacja po Femaltikerze?

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:39

Kucykowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    ania a czemu miałabyś czekać 6 tyg żeby wziąć kąpiel?!?! O.o ja tam kąpię się normalnie :) wcześniej krócej poprostu, a teraz jakbym mogła to i z godzinę bym dupkę moczyła ;)
    Pewnie chodzi o te gadanie ze w czasie krwawienia nie można ciepłej wody i długo bo może być krwotok itp

• 4me Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do odchudzania- pomyśl fajny ale jeszcze trzeba znaleźć czas by na suwaczki wejść :D
    Ja z jednej strony nie mogę narzekać - praktycznie zaraz po porodzie zeszlo mi 10 kg! Czyli do wagi sprzed ciąży zostalo tylko 3 kg do zrzucenia. Mam jednak podejrzenia, ze te 3 kg bedzie ciezko zgubić. Założyłam największe swoje spodnie sprzed ciąży i dużo brakowało bym sie w nie zapiela. Jakos zmienily mi sie proporcje po ciąży i w stare spodnie nie wchodzę :( wiec u mnie to nie nad waga a nad sylwetka trzeba bedzie pracować:/
    Jednak dla mnie to,zdecydowanie,za wcześnie. Jestem dopiero 12 dni po porodzie i jak pójdę na jakis nawet krotki spacer to łono me ;) mnie jakos dziwnie boli... Wiec chyba jeszcze nie pora.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Carolline lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Carolline lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gusiak, easymum lubią tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    na 8go listopada będziemy robić chrzest :) zamówiłam dzisiaj sesję zdjęciową i reportaż z uroczystości :) i zdecydowałam, że zrobimy w domu :) mam i teściowa obiecały pomóc, będę gościć brata ze śląska (bo jego córka będzie chrzestną) więc i bratowa w kuchnio pomoże w razie co :)

To my też na 8 listopada będziemy robić chrzest :) i robimy w restauracji :) a o kąpiel pytałam się, bo na wypisie mam , że mam prysznic szybki brać ale dzisiaj wzięłam pierwszą kąpiel mmmm tego mi było trzeba zrelaksowałam się :)

skabarka lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka polubiłam niechcący nie ten post co trzeba :p

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po dłuższej nieobecności :) Nie wchodziłam na forum,bo przeżywałam najgorsze (choć i po trosze najpiękniejsze) dni w swoim życiu, Dopiero dziś oboje jesteśmy w domku... Mnie wypisali w piątek, a Antosia zostawili na oddziale. Nie mogłam z nim zostać z powodu braku miejsc. Mialam ustalone godziny wizyt u własnego dziecka i totalnie rozwaliło mnie to psychicznie...Czekaliśmy na konsultację kardiologiczną, bo lekarka usłyszała szmery. Mały ma VSD, dwie małe dziurki w przegrodach komory serca, ale istnieje duże prawdopodobieństwo, że same się niedługo zrosną...
    Teraz czekają nas ciężkie dni, bo w szpitalu był dokarmiany mm,a chciałabym go przestawić powoli tylko na pierś... No i mąż w końcu poznaje synka, bo widział go zaledwie kilka razy...
    Aha, gratuluję wszystkim, które rozpakowały się już po mnie :)

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Czy Wam się też tak poprawiła laktacja po Femaltikerze?
    Tak :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz dziennie bierzecie ten femaltiker? Ja przed chwilą pierwszą saszetkę zjadłam hehe.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dwa razy :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka ładnie rośnie Twoja królewna :-)
    Ja małej body zakładam na 62 bo jest długa a chuda i ma strasznie długie ręce i przy 56 rękawy ma 3/4, a spodnie i polspiochy na 56. Gorzej z pajacamai ale te to tylko na noc zakładam wiec wszystko jedno czy duży czy dobry :-P

Rafał dostał w pracy 2 paki pampersow Pampersa na które jest uczulona :-/ Nie powiem miły gest tylko szkoda że nie zapytali jakich używamy. Ale jakoś zuzyje je, i będę wciskać co któregoś na przemian z Dada. A z ciekawości wyciągłam jednego bo to rozm 3 i wcale dużo za duże nie są więc też wykoncze to co mam z rozm 2 i chyba przejdę na 3.

No i mam dalej problem z podaniem małej syropów :-/ Kupiliśmy strzykawki i wszystko ok ale mała pluje tym na odległość mimo to ze podaje powolutku. Jak przytrzymam buźke by nie pluła to znowu się krztusi.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    ja dwa razy :)

I po jakim czasie zauważyłaś poprawę?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile razy w ciągu doby zmieniacie wkładki laktacyjne?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    I po jakim czasie zauważyłaś poprawę?

Na drugi dzień, ale może to bardziej na psychikę podziałało. W dodatku zaczęłam pić dużo więcej wody, więc może to też miało wpływ.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
‹‹ 2517 2518 2519 2520 2521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ