Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka gratulacje :-)

Nasz maluch daje nam w nocy pospać (tfu tfu :-) ) teraz śpi a ja zjadłam śniadanie i właśnie pije kawkę i zjadłam juz 2 kawałki szarlotki sypanej :-) pecam bo przepis banalnie szybki a smak rewelacyjny :-)
    Czy któraś z Was często jeździ ze swoim maluchem autem? Bo ja w sumie załatwiam chrzciny i codziennie musze się ruszyć autem. I nie wiem czy takiego malca wozić z tyłu (wpietego do bazy) czy z przodu (fotelik spiety pasami i wyłączona poduszka powietrzna)

easymum lubi tę wiadomość

• easymum Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    A mnie się trafił egzemplarz kompletnie nie smoczkowy... od pierwszego dnia jakos smoczkiem w ogóle nie jest zainteresowana, czasem próbowałam w razie większego krzyku podać smoka to albo go wypluwa albo wyciąga rączka... jakoś w ogóle Jej nie pasuje, z jednej strony może i dobrze bo nie będzie później problemu z odstawieniem, ale z drugiej minus taki, że nie mam na Nią żadnego skutecznego i szybkiego uspokajacza =)

Moja smoczka załapała, ale dopiero takiego małego od 0 do 2 miesięcy z Aventu. On jest lżejszy i dziecku łatwiej go utrzymać. Inne takie 0-3 wypadały jej z buźki. Chociaż staram się ograniczać tego smoka do minimium, ale w kryzysowych sytuacjach to jest wybawienie.

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Koalka gratulacje :-)

Nasz maluch daje nam w nocy pospać (tfu tfu :-) ) teraz śpi a ja zjadłam śniadanie i właśnie pije kawkę i zjadłam juz 2 kawałki szarlotki sypanej :-) pecam bo przepis banalnie szybki a smak rewelacyjny :-)
    Czy któraś z Was często jeździ ze swoim maluchem autem? Bo ja w sumie załatwiam chrzciny i codziennie musze się ruszyć autem. I nie wiem czy takiego malca wozić z tyłu (wpietego do bazy) czy z przodu (fotelik spiety pasami i wyłączona poduszka powietrzna)

Anitka, ja wożę małą na przednim fotelu, z wyłączoną poduszką. Widzę co się z nią dzieje, mogę coś poprawić, np jak czapka najdzie na oczy i jest rozpacz z tego powodu. Z tyłu, pomimo zawieszonego lusterka nie widziałam co u niej.

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka gratulacje

Ja smoczka po tygodniu dałam bo płakała i płakała , mam ich 8sztuk 0-2 i 0-3 msc dostała je ale mam nadzieję że do 3msc nie bedzie juz cmokac ich .

U was też bałagan w szafkach dzieci ?
    Miałam ładnie ułożone , śpiochy w długi, śpiochy w krótki, body w długi , krótki . Na jedną kupkę tak ukladalam a teraz śpiochy na bodach , body pomieszane krotki rekaw z długim i co wyciągam z szafki to większy rozpierdol jest :D

• .ona. Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    A mnie się trafił egzemplarz kompletnie nie smoczkowy... od pierwszego dnia jakos smoczkiem w ogóle nie jest zainteresowana, czasem próbowałam w razie większego krzyku podać smoka to albo go wypluwa albo wyciąga rączka... jakoś w ogóle Jej nie pasuje, z jednej strony może i dobrze bo nie będzie później problemu z odstawieniem, ale z drugiej minus taki, że nie mam na Nią żadnego skutecznego i szybkiego uspokajacza =)

Ja tam się smoczkiem nie przejmuję ;), są/będą inne zmartwienia. Przerabiałam już smoczek u młodego, odstawienie było nagle w 8-9 miesiącu, liczę, że i teraz nie będziemy mieć problemu :D. Młoda ma widocznie dużą potrzebę ssania, lubi sobie pociumkać :P, a smoczek często się przydaje, gdy kończy się butelka z solidną porcją, brzucho pełny jak beczka, a ona chciałaby jeszcze :/

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Anitka, ja wożę małą na przednim fotelu, z wyłączoną poduszką. Widzę co się z nią dzieje, mogę coś poprawić, np jak czapka najdzie na oczy i jest rozpacz z tego powodu. Z tyłu, pomimo zawieszonego lusterka nie widziałam co u niej.
    Mój zasypia jak tylko wepnę fotelik w bazę :-) Normalnie momentalnie odlatuje :-) tylko boje się ze właśnie w aucie zacznie mi wymiotowac i coś się jemu stanie.
    Co do chrzcin to jakie są u Was ceny za osobę w lokalu? Bo jak nam podali cenę 150 zł za.osobę to wg mnie spore przegięcie. W końcu wybraliśmy lokal za 70 zł od osoby.

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka u mnie straszny młyn w ciuszkach:D Muszę w ogóle je posegregować, bo dużo tam mam ciuszków za małych.
    U nas znowu była walka po 2 żeby zasnął, nawet nie wiem kiedy to zrobił, bo ja padłam i tatuś z nim siedział. Już się nie mogę doczekać aż prześpi ciągiem z 4 godziny. Mam nadzieję, że w miarę szybko zacznie przesypiać noce. Przeraża mnie to, jak koleżanki córka, która ma trzy lata nadal budzi się w nocy.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Ja tam się smoczkiem nie przejmuję ;), są/będą inne zmartwienia. Przerabiałam już smoczek u młodego, odstawienie było nagle w 8-9 miesiącu, liczę, że i teraz nie będziemy mieć problemu :D. Młoda ma widocznie dużą potrzebę ssania, lubi sobie pociumkać :P, a smoczek często się przydaje, gdy kończy się butelka z solidną porcją, brzucho pełny jak beczka, a ona chciałaby jeszcze :/
    U nas to samo. Młody ciągle wisiał by na piersi. Widzę że się najadla bo nagle zaczyna odstawiac swoje zabawy z piersią. Wtedy go przytulam i podaje smoczek :-) potrafi tak go ssać ze cały smok jest odcisniety na buzce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze maluchy też robią już"usteczka" ona tak dzien w dzień :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2027cc79a7a7.jpg

I co do wagi ja chyba sie wycofam ewentualnie jak bede tyc to dołączę bo brzuch mi znika , jedynie problem w tym ze muszę ujędrniający balsam wziac i cos poćwiczyć zeby nie bylo zwisow
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6047f5c4dada.jpg

Anitka201, adzia, agatka196 lubią tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona moja mala puszcxza duze baki, napeawde glosne, w nocy przy tym sie prezyla. Zastanaweiam siue na herbatka joperkowa, a jak zje zapas mleka to moze przerzuce sie tez na ten hipp jak zachwalasz, on chyba z probioitykiem jest jyz to reeguluje jelitka. Rozumiuem ze u was nie ma problemu bakow?

Powoli widze ap 56 robi sie male.

Staravczka w koncu wrocilas do domku:) figurka supcio!

Agastka jak wyniki malej?

Koalka ogromne gratulacje!

Sigma, ja niueskromniue piwiem ze mam nahlepszy wozek na swiecie;) taka jestem niueskromna. Mam bugaboo. Kupilismy uzywane. Dla synka . potem czekal w piwnicy na kolejne dziecko. Uzywka 5 lat temu za 1400! Ale warto. Teraz sa duzo tansze. Ale wozek pocha siue jhednym palcem, on tanczy! Wazy jak na wozek 9 kg tylko, spoaceroweka kubelkowa przez co niue mielismy potrzeby kupowac zadnej tam parasolki. No i uzywalismy woizka z poltra roku , maly na nogach duzo chodzil i chodzi. Wozek w tym momencie ma z 10 lat. Jakbys miala kiedys moizliweosc to poogladaj i poprowadz ten wozek, zbyt ladny niue jest ale mega praltyczny.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wezmę udzialu w akcji dot gubienia kg :-) na szczęście waga się zatrzymała ale jem za 2 osoby :-) codziennie ciasto, niczego sobie nie odmawiam ;)
    Ja się przyłącze do wspólnych ćwiczeń bo brakuje mi tego :-) a wszystkie które zdecydują się na gubienia kg będę wspierała :-)
    ja 4 tyg po porodzie czuje się tak dobrze ze w sumie zastanawiam się czy by pójść pobiegać. Na razie krótkie trasy po 5 km tak aby się nie przeforsować. Trzeba się zapisać na jakiś wiosenny polmaraton :-) przynajmniej będzie motywacja do przeprowadzania treningów :-)

trix lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka juz jak weekend przyszlam to w poniedziałek zabralismy rzeczy od rodziców :)

Powiedz jakie mleko ty dajesz ?
    Mojej dzisiaj 100ml malo bylo musialam dorobic 20 i w koncu zasnela a ja moge troszke ogarnac

• Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka, gratulacje. To czekamy już tylko na dobre wieści od Carolline? i wtedy zamknięcie listy, szkoda trochę.

Staraczka, moja Wandunia też robi taki dziubek, ale krótko, jeszcze nie udało mi się tego uchwycić na zdjęciu. Zgodzę się z tobą, że to przesłodkie:)
    Ty dobrze wyglądasz, nie musisz się odchudzać.

Co do femaltikera to mi strasznie smakuje z mlekiem, ale ciągle nie mam czasu go sobie przygotować, mój dwulatek nie daje mi żyć, piłam 2 razy póki co nie zauważyłam efektu. Mogę to pić nawet dla samej przyjemności. W UK można kupić podobny napój do rozpuszczenia w mleku - Ovaltine. Jest reklamowany jako napój do picia przez rekonwalescentów, zdrowy i dobry na sen, ale o laktacji nie wspominają.

17u9df9hyjbnpcim.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózka to ja jestem bardo zadowolona z mojej barletty. Swietnie się prowadzi, przeskoczy każdy krawężnik , młody jest długi wiec ma sporo miejsca. Z tym ze my mamy dom parterowy wiec nie mam problemu z targaniem dziada po schodach..tu by był problem bo faktycznie swoje waży :-)
    Sta rączki mój też robi takiego dzioba :-) fajnie to wygląda. Wczoraj babcia jemu przyniosła pluszaka pozytywke i młody sprzedał jej takie uśmiechy :-)

• Carolline Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline ma nadzieje, ze w ciagu doby sie rozpakuje albo cos koło tego :p

Pola Irene lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka - nie mamy problemu z brzuszkiem. Póki co hipp nam pasuje - je od urodzenia.

• .ona. Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się pochwalę, że wczoraj pierwszy raz założyłam jeansy sprzed ciąży :D, takie bardziej elastyczne w pasie - i jeszcze z tyłka mi spadały, mimo 3 kg na plusie (ale waga tez już spada, bo niedawno było jeszcze +4kg). Poczułam się wspaniale! :D
    Inne spodnie, bardziej dopasowane jeszcze nie chcą się w pasie dopiąć :P
    Ja nie panikuję, wiem, że we wszystko się zmieszczę - przerabiałam to z dużo większą ilością kg do zgubienia... Daję sobie czas do wiosny na piękny i płaski brzuch :D Na wszystko potrzeba czasu.
    No i jestem zachwycona, bo po mojej bliźnie po cc już prawie ani śladu - slad jedynie w postaci bladej linii tuż nad spojeniem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Kochane :)

Słodziaki te Wasze dzieciaczki :)

My z wozka z kolei bardzo malo korzystamy, w zasadzie przezucilam się na chuste - przy dwojce dzieciakow z tak mała róznica wieku muszę mieć dwie rece wolne zwlaszcza na spacerach, mala w chuste, młody na rower i jedziemy :)

A co do wygladu to ja wage trzymam ta co przed ciażą: 64 kg...nie moge sie jedynie pozbyc siniakow po zastrzykach ( caly czas je robię)
    6hhlpf.jpg
    2iuw4rt.jpg

Za tydzień mamy usg bioderek. Co do codzienności to nasza mała co prawda nie cierpi na kolki ale za to robi kupke raz na 2 dni i drugiego dnia już sie tak męczy że mi jej szkoda :(

Trzymam kciuki za nierozpakowane mamusie :)

Pozdrawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 11:34

la_lenka, agatka196, Anitka201, adzia, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, zamawiałyście biustonosze do karmienia przez internet czy raczej kupowałyście w sklepie stacjonarnym? ja mam 2 ale takie byle jakie a chce kupić jakiś lepszy tylko ciężko mi się z domu ruszyć jeszcze.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    dziewczyny, zamawiałyście biustonosze do karmienia przez internet czy raczej kupowałyście w sklepie stacjonarnym? ja mam 2 ale takie byle jakie a chce kupić jakiś lepszy tylko ciężko mi się z domu ruszyć jeszcze.
    Przeszyłam sobie zwykły biustonosz na opcję do karmienia. Zrobiłam kilka błędów, ale w następnym wiem już co poprawiać.
    http://stanikomania.blox.pl/2009/01/Zbuduj-sobie-karmnik.html

Anitka201, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ ‹ 2519 2520 2521 2522 2523 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ