X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka gratulacje :-)

Nasz maluch daje nam w nocy pospać (tfu tfu :-) ) teraz śpi a ja zjadłam śniadanie i właśnie pije kawkę i zjadłam juz 2 kawałki szarlotki sypanej :-) pecam bo przepis banalnie szybki a smak rewelacyjny :-)
    Czy któraś z Was często jeździ ze swoim maluchem autem? Bo ja w sumie załatwiam chrzciny i codziennie musze się ruszyć autem. I nie wiem czy takiego malca wozić z tyłu (wpietego do bazy) czy z przodu (fotelik spiety pasami i wyłączona poduszka powietrzna)

easymum lubi tę wiadomość

• easymum Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    A mnie się trafił egzemplarz kompletnie nie smoczkowy... od pierwszego dnia jakos smoczkiem w ogóle nie jest zainteresowana, czasem próbowałam w razie większego krzyku podać smoka to albo go wypluwa albo wyciąga rączka... jakoś w ogóle Jej nie pasuje, z jednej strony może i dobrze bo nie będzie później problemu z odstawieniem, ale z drugiej minus taki, że nie mam na Nią żadnego skutecznego i szybkiego uspokajacza =)

Moja smoczka załapała, ale dopiero takiego małego od 0 do 2 miesięcy z Aventu. On jest lżejszy i dziecku łatwiej go utrzymać. Inne takie 0-3 wypadały jej z buźki. Chociaż staram się ograniczać tego smoka do minimium, ale w kryzysowych sytuacjach to jest wybawienie.

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Koalka gratulacje :-)

Nasz maluch daje nam w nocy pospać (tfu tfu :-) ) teraz śpi a ja zjadłam śniadanie i właśnie pije kawkę i zjadłam juz 2 kawałki szarlotki sypanej :-) pecam bo przepis banalnie szybki a smak rewelacyjny :-)
    Czy któraś z Was często jeździ ze swoim maluchem autem? Bo ja w sumie załatwiam chrzciny i codziennie musze się ruszyć autem. I nie wiem czy takiego malca wozić z tyłu (wpietego do bazy) czy z przodu (fotelik spiety pasami i wyłączona poduszka powietrzna)

Anitka, ja wożę małą na przednim fotelu, z wyłączoną poduszką. Widzę co się z nią dzieje, mogę coś poprawić, np jak czapka najdzie na oczy i jest rozpacz z tego powodu. Z tyłu, pomimo zawieszonego lusterka nie widziałam co u niej.

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka gratulacje

Ja smoczka po tygodniu dałam bo płakała i płakała , mam ich 8sztuk 0-2 i 0-3 msc dostała je ale mam nadzieję że do 3msc nie bedzie juz cmokac ich .

U was też bałagan w szafkach dzieci ?
    Miałam ładnie ułożone , śpiochy w długi, śpiochy w krótki, body w długi , krótki . Na jedną kupkę tak ukladalam a teraz śpiochy na bodach , body pomieszane krotki rekaw z długim i co wyciągam z szafki to większy rozpierdol jest :D

• .ona. Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    A mnie się trafił egzemplarz kompletnie nie smoczkowy... od pierwszego dnia jakos smoczkiem w ogóle nie jest zainteresowana, czasem próbowałam w razie większego krzyku podać smoka to albo go wypluwa albo wyciąga rączka... jakoś w ogóle Jej nie pasuje, z jednej strony może i dobrze bo nie będzie później problemu z odstawieniem, ale z drugiej minus taki, że nie mam na Nią żadnego skutecznego i szybkiego uspokajacza =)

Ja tam się smoczkiem nie przejmuję ;), są/będą inne zmartwienia. Przerabiałam już smoczek u młodego, odstawienie było nagle w 8-9 miesiącu, liczę, że i teraz nie będziemy mieć problemu :D. Młoda ma widocznie dużą potrzebę ssania, lubi sobie pociumkać :P, a smoczek często się przydaje, gdy kończy się butelka z solidną porcją, brzucho pełny jak beczka, a ona chciałaby jeszcze :/

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Anitka, ja wożę małą na przednim fotelu, z wyłączoną poduszką. Widzę co się z nią dzieje, mogę coś poprawić, np jak czapka najdzie na oczy i jest rozpacz z tego powodu. Z tyłu, pomimo zawieszonego lusterka nie widziałam co u niej.
    Mój zasypia jak tylko wepnę fotelik w bazę :-) Normalnie momentalnie odlatuje :-) tylko boje się ze właśnie w aucie zacznie mi wymiotowac i coś się jemu stanie.
    Co do chrzcin to jakie są u Was ceny za osobę w lokalu? Bo jak nam podali cenę 150 zł za.osobę to wg mnie spore przegięcie. W końcu wybraliśmy lokal za 70 zł od osoby.

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka u mnie straszny młyn w ciuszkach:D Muszę w ogóle je posegregować, bo dużo tam mam ciuszków za małych.
    U nas znowu była walka po 2 żeby zasnął, nawet nie wiem kiedy to zrobił, bo ja padłam i tatuś z nim siedział. Już się nie mogę doczekać aż prześpi ciągiem z 4 godziny. Mam nadzieję, że w miarę szybko zacznie przesypiać noce. Przeraża mnie to, jak koleżanki córka, która ma trzy lata nadal budzi się w nocy.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Ja tam się smoczkiem nie przejmuję ;), są/będą inne zmartwienia. Przerabiałam już smoczek u młodego, odstawienie było nagle w 8-9 miesiącu, liczę, że i teraz nie będziemy mieć problemu :D. Młoda ma widocznie dużą potrzebę ssania, lubi sobie pociumkać :P, a smoczek często się przydaje, gdy kończy się butelka z solidną porcją, brzucho pełny jak beczka, a ona chciałaby jeszcze :/
    U nas to samo. Młody ciągle wisiał by na piersi. Widzę że się najadla bo nagle zaczyna odstawiac swoje zabawy z piersią. Wtedy go przytulam i podaje smoczek :-) potrafi tak go ssać ze cały smok jest odcisniety na buzce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze maluchy też robią już"usteczka" ona tak dzien w dzień :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2027cc79a7a7.jpg

I co do wagi ja chyba sie wycofam ewentualnie jak bede tyc to dołączę bo brzuch mi znika , jedynie problem w tym ze muszę ujędrniający balsam wziac i cos poćwiczyć zeby nie bylo zwisow
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6047f5c4dada.jpg

Anitka201, adzia, agatka196 lubią tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona moja mala puszcxza duze baki, napeawde glosne, w nocy przy tym sie prezyla. Zastanaweiam siue na herbatka joperkowa, a jak zje zapas mleka to moze przerzuce sie tez na ten hipp jak zachwalasz, on chyba z probioitykiem jest jyz to reeguluje jelitka. Rozumiuem ze u was nie ma problemu bakow?

Powoli widze ap 56 robi sie male.

Staravczka w koncu wrocilas do domku:) figurka supcio!

Agastka jak wyniki malej?

Koalka ogromne gratulacje!

Sigma, ja niueskromniue piwiem ze mam nahlepszy wozek na swiecie;) taka jestem niueskromna. Mam bugaboo. Kupilismy uzywane. Dla synka . potem czekal w piwnicy na kolejne dziecko. Uzywka 5 lat temu za 1400! Ale warto. Teraz sa duzo tansze. Ale wozek pocha siue jhednym palcem, on tanczy! Wazy jak na wozek 9 kg tylko, spoaceroweka kubelkowa przez co niue mielismy potrzeby kupowac zadnej tam parasolki. No i uzywalismy woizka z poltra roku , maly na nogach duzo chodzil i chodzi. Wozek w tym momencie ma z 10 lat. Jakbys miala kiedys moizliweosc to poogladaj i poprowadz ten wozek, zbyt ladny niue jest ale mega praltyczny.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wezmę udzialu w akcji dot gubienia kg :-) na szczęście waga się zatrzymała ale jem za 2 osoby :-) codziennie ciasto, niczego sobie nie odmawiam ;)
    Ja się przyłącze do wspólnych ćwiczeń bo brakuje mi tego :-) a wszystkie które zdecydują się na gubienia kg będę wspierała :-)
    ja 4 tyg po porodzie czuje się tak dobrze ze w sumie zastanawiam się czy by pójść pobiegać. Na razie krótkie trasy po 5 km tak aby się nie przeforsować. Trzeba się zapisać na jakiś wiosenny polmaraton :-) przynajmniej będzie motywacja do przeprowadzania treningów :-)

trix lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka juz jak weekend przyszlam to w poniedziałek zabralismy rzeczy od rodziców :)

Powiedz jakie mleko ty dajesz ?
    Mojej dzisiaj 100ml malo bylo musialam dorobic 20 i w koncu zasnela a ja moge troszke ogarnac

• Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka, gratulacje. To czekamy już tylko na dobre wieści od Carolline? i wtedy zamknięcie listy, szkoda trochę.

Staraczka, moja Wandunia też robi taki dziubek, ale krótko, jeszcze nie udało mi się tego uchwycić na zdjęciu. Zgodzę się z tobą, że to przesłodkie:)
    Ty dobrze wyglądasz, nie musisz się odchudzać.

Co do femaltikera to mi strasznie smakuje z mlekiem, ale ciągle nie mam czasu go sobie przygotować, mój dwulatek nie daje mi żyć, piłam 2 razy póki co nie zauważyłam efektu. Mogę to pić nawet dla samej przyjemności. W UK można kupić podobny napój do rozpuszczenia w mleku - Ovaltine. Jest reklamowany jako napój do picia przez rekonwalescentów, zdrowy i dobry na sen, ale o laktacji nie wspominają.

17u9df9hyjbnpcim.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózka to ja jestem bardo zadowolona z mojej barletty. Swietnie się prowadzi, przeskoczy każdy krawężnik , młody jest długi wiec ma sporo miejsca. Z tym ze my mamy dom parterowy wiec nie mam problemu z targaniem dziada po schodach..tu by był problem bo faktycznie swoje waży :-)
    Sta rączki mój też robi takiego dzioba :-) fajnie to wygląda. Wczoraj babcia jemu przyniosła pluszaka pozytywke i młody sprzedał jej takie uśmiechy :-)

• Carolline Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline ma nadzieje, ze w ciagu doby sie rozpakuje albo cos koło tego :p

Pola Irene lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka - nie mamy problemu z brzuszkiem. Póki co hipp nam pasuje - je od urodzenia.

• .ona. Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się pochwalę, że wczoraj pierwszy raz założyłam jeansy sprzed ciąży :D, takie bardziej elastyczne w pasie - i jeszcze z tyłka mi spadały, mimo 3 kg na plusie (ale waga tez już spada, bo niedawno było jeszcze +4kg). Poczułam się wspaniale! :D
    Inne spodnie, bardziej dopasowane jeszcze nie chcą się w pasie dopiąć :P
    Ja nie panikuję, wiem, że we wszystko się zmieszczę - przerabiałam to z dużo większą ilością kg do zgubienia... Daję sobie czas do wiosny na piękny i płaski brzuch :D Na wszystko potrzeba czasu.
    No i jestem zachwycona, bo po mojej bliźnie po cc już prawie ani śladu - slad jedynie w postaci bladej linii tuż nad spojeniem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Kochane :)

Słodziaki te Wasze dzieciaczki :)

My z wozka z kolei bardzo malo korzystamy, w zasadzie przezucilam się na chuste - przy dwojce dzieciakow z tak mała róznica wieku muszę mieć dwie rece wolne zwlaszcza na spacerach, mala w chuste, młody na rower i jedziemy :)

A co do wygladu to ja wage trzymam ta co przed ciażą: 64 kg...nie moge sie jedynie pozbyc siniakow po zastrzykach ( caly czas je robię)
    6hhlpf.jpg
    2iuw4rt.jpg

Za tydzień mamy usg bioderek. Co do codzienności to nasza mała co prawda nie cierpi na kolki ale za to robi kupke raz na 2 dni i drugiego dnia już sie tak męczy że mi jej szkoda :(

Trzymam kciuki za nierozpakowane mamusie :)

Pozdrawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 11:34

la_lenka, agatka196, Anitka201, adzia, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, zamawiałyście biustonosze do karmienia przez internet czy raczej kupowałyście w sklepie stacjonarnym? ja mam 2 ale takie byle jakie a chce kupić jakiś lepszy tylko ciężko mi się z domu ruszyć jeszcze.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    dziewczyny, zamawiałyście biustonosze do karmienia przez internet czy raczej kupowałyście w sklepie stacjonarnym? ja mam 2 ale takie byle jakie a chce kupić jakiś lepszy tylko ciężko mi się z domu ruszyć jeszcze.
    Przeszyłam sobie zwykły biustonosz na opcję do karmienia. Zrobiłam kilka błędów, ale w następnym wiem już co poprawiać.
    http://stanikomania.blox.pl/2009/01/Zbuduj-sobie-karmnik.html

Anitka201, magdalenkaihelenka lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 2519 2520 2521 2522 2523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ