X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka a Ty karmisz z tego co kojarzę tylko mm?
    Jakie macie mleczko?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Gusiak Może z piersi za szybko leci mleko. Miałam tak z synem, że aż samo tryskało i on właśnie odpychał pierś wtedy. U nas kupki też dość rzadkie i bąków sporo.

A kikut pępowiny u nas dalej się trzyma... lekarz oglądał, kazał mocniej odchylać przy przemywaniu, ale nic niepokojącego się tam nie dzieje...
    Powiedzcie mi 1 szczepienie w przychodni ma być po 2 miesiącu czy w 2 miesiącu życia? My jesteśmy zapisani na 6.11 i nie wiem czy nie za wcześnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:38

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak tez pytalam o mleko .

Naszła mnie myśl że Roksana ma problemy bo moze źle te mleko robię :/

Napiszę jak przyrzadzam , gotuje wodę chwilę czekam aby mocno nie parowala , wlewam do butelki 100ml wsypuje 3płaskie miarki i mieszam , jak sie drze w nocy to pod kran i studze zimna wodą
    W dzień robię jej 30min przed tym jak się obudzi , jesli dłużej śpi to woda w garnek i podgrzewam .

Na jakiejś stronie teraz czytalam ze najpierw sie gotuje wode , wlewa trochę wsypuje mleko miesza i dolewa reszte zeby wyszlo tyle ml ile chcemy .

Moze napiszcie jak wy robicie i czy inaczej w dzien i w nocy

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento może i to jest przyczyna odpychania piersi, ale bardziej mnie martwi to jak Ona biedna się tak wygina, prezy i krzyczy a ja nie mogę nic zrobić...
    I właśnie wydaje mi się, że takie sytuacje pojawiają się po kp... jak dostaje na noc mm to jest zupełnie inaczej...

EDIT: A szczepienie mamy 27.10 czyli Nadia będzie miała jakoś 6 tygodni... z tego co mi się wydaje to szczepienie jest w trakcie drugiego miesiąca, nie po zakonczonym.

No nic odciagnelam póki co pokarm, akurst porcja 110 ml będzie sobie czekać, a narazie zobaczę jakie będzie zachowanie na mm...tylko kupie chyba ten bebilon pepti, bo takie też wydaje mi się mleczko dostawała w pierwszych dniach w klinice.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 16:27

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuski.
    Smierdzace pytanie do mam karmiacych tylko piersia. Jakoe.kupy robia dzieciaczki?? Moj Leosiek robi bardzo rzadkie (duzo rzadsze nic konsystencja musztardy), z grudkami w srodku. I normalnie strzela nimi jak z armaty, dzisiaj jak.trafilam przy przebieraniu na kupe to az sie z pieluchy lalo, pewnie normalnie by wsiaklo czesc w pampka. Pytam bo boje sie ze maly ma nietolerancje laktozy, a wodniste kupy sa podobno objawem.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ja robie tak:

Gotowana wodę wlewam do buteleczki i czekam aż troszkę przestygnie - nie wsypuje mleczka do wrzątku.
    Później wsypuje jedna plaska miarke mleczka na 30 ml wody (tak mnie więcej) mieszam i podaje... jeśli mleczko jest jeszcze za gorące to studze w miseczne z zimną wodą...
    Jak na raz nie zje calej porcji to później podrzewam w miseczce z wodą gorąca... oczywiście w miarę w niedługim czasie =)

Myślę, ze Twój sposób robienia mleczka jest jak najbardziej okey...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    Witam mamuski.
    Smierdzace pytanie do mam karmiacych tylko piersia. Jakoe.kupy robia dzieciaczki?? Moj Leosiek robi bardzo rzadkie (duzo rzadsze nic konsystencja musztardy), z grudkami w srodku. I normalnie strzela nimi jak z armaty, dzisiaj jak.trafilam przy przebieraniu na kupe to az sie z pieluchy lalo, pewnie normalnie by wsiaklo czesc w pampka. Pytam bo boje sie ze maly ma nietolerancje laktozy, a wodniste kupy sa podobno objawem.

Moja ma właśnie to samo (karmie przede wszystkim piersia i dokarmiam mm) ... do tego stekanie, prezenie i krzyki... planuje przez parę dni ściągać pokarm i mrozic, a małej podawać mm bebilon pepti żeby zobaczyć jaka będzie reakcja i czy kupki się poprawia...

Lila a Twoj jak robi kupke to ona tez ma taki specyficzny zapach?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Moja ma właśnie to samo (karmie przede wszystkim piersia i dokarmiam mm) ... do tego stekanie, prezenie i krzyki... planuje przez parę dni ściągać pokarm i mrozic, a małej podawać mm bebilon pepti żeby zobaczyć jaka będzie reakcja i czy kupki się poprawia...

Lila a Twoj jak robi kupke to ona tez ma taki specyficzny zapach?

kurcze no ma ale ciezko mi powiedzoec czym ona "pachnie" . Maly jak dostanie cycka to troche zjada a potem kweczy i macha raczkami i steka. Jedynie dziwi mnie, ze kupa jest w momentach koedy jest spokojny i robi ja bez stekania itp wiem po odglosie ze poszla. A wczoraj to mnie zalatwil rowno. Najpierw opsikal wszystko wlacznoe z posciela w swoim lozeczku. A potem jak.mial nogi w gorze to puscil takoego kupsztala, ze poszlo na moja sukienke, podloge, lozeczko i jeszcze mlpdy nogi w noa wsadzil. Pierwszy raz bylo mycie pod kranem, nawet mu sie podobalo :-)
    A w nocy zazwyczaj nie ma problemow z jedzeniem, nie steka, je spokojnie i idzie spac. A myslalas o tym delicolu?? Czy to w ogole pomaga.

Anitka201 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Staraczka ja robie tak:

Gotowana wodę wlewam do buteleczki i czekam aż troszkę przestygnie - nie wsypuje mleczka do wrzątku.
    Później wsypuje jedna plaska miarke mleczka na 30 ml wody (tak mnie więcej) mieszam i podaje... jeśli mleczko jest jeszcze za gorące to studze w miseczne z zimną wodą...
    Jak na raz nie zje calej porcji to później podrzewam w miseczce z wodą gorąca... oczywiście w miarę w niedługim czasie =)

Myślę, ze Twój sposób robienia mleczka jest jak najbardziej okey...
    Chyba źle jednak robie , teraz czytam ze wsypujac do gorącej wody proszek zabija sie te bakterie co potrzebne do prawidłowej pracy jelit prebiotyki czy cos takiego , a w nocy to całkiem odwalam maniane bo wlewa odrazu przegotowana wode i czasami robie mleko odrazu i ide spac zeby nastepne karmienie podgrzac a czasami zostawiam wode i jak wstaje to najpierw podgrzewam a potem wsypuje proszek

• 4me Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    Witam mamuski.
    Moj ma tak samo. Polozna widziała kupę i powiedziała, ze to prawidłowe kupy na KP. Tylko, ze mi,ciezko osadzic od kiedy ta wodnistosc to jeszcze prawidlowa kupa a od kiedy juz rozwolnienie lub inne problemy. Strzelać nie strzela ale tez się pręży... Zaczelismy mu dawać kropelki sabsimplex i pręży sie dalej ale jakby mniej i bez plqczu juz. Zobaczymy po 3 dniach podawania czy bedzie lepiej.
    Ja go tez dokarmiam w nocy i jak za malo mojego MM ale nie ma to za bardzo wpływu na wygląd kupy- jak zdarza sie caly dzien na KP to kupa taka sama tylko, ze częściej

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    kurcze no ma ale ciezko mi powiedzoec czym ona "pachnie"
    Lekko zjełczałym masłem. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to nasz dwutygodniowy,szkrab od wczoraj jakos gorzej sypia q dzien. Tzn jak juz zaśnie to,jak susel i na jedzenie trzeba budzic na sile co 3 godziny. No ale po jedzeniu uśpić go to ok godziny do półtorej zajmuje. Jest grzeczny, leży sobie i ogląda swiat, nie placze ale spac nie chce. Czy takie male dzień nie powinny wiecej spac?
    Jak bylo z Waszymi maluchami w tym wieku?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i na to prezenie i stękanie naprawde pomaga termoferek z pestkami wiśni. A jak ktos nie ma to pediatra polecam suszarkę na brzuszek ;) ale ja to bym sie bala, ze maly się uzależni od tego odglosu ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila daje delicol, ale właśnie do mm... parę razy próbowałam dać tez łyżeczka przed kamieniem piersią, ale w zasadzie na nic się to zdaje, bo owszem krople z łyżeczki wypije i zaraz jak próbuje podać cyca to jest ta sama akcja... prężnie, wiercenie i krzyk... a boje się tak podawać cały czas łyżeczka skoro później nie chce nic jeść i sa w zasadzie na pusty brzuszek...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyny plus to, ze maluszek praktycznie nie placze. Tylko jak jest glodny badz samotny. No i podobno jesli to nie zadna alergia itp to po 3 moesoacach mija

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanko orientowała się któraś jak z cenami szczepionek skojarzonych? jest gdzieś orientacyjny cennik?

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Jest grzeczny, leży sobie i ogląda swiat, nie placze ale spac nie chce. Czy takie male dzień nie powinny wiecej spac?
    Jak bylo z Waszymi maluchami w tym wieku?
    Moja też tak robiła. W tej chwili robi podobnie, z tym, że zamiast leży i ogląda świat, jest leży i wyje jakby ją obdzierali z skóry ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W naszej przychodni jest cennik ale nie wiem czy tako wszedzie obowiazuje. Nie pamietam cen dokladnie, maz ma foto na tel. 5w1 chyba po 170 a rota bagatela 320 zl. Wow

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja niunia już taka duża! Odpadł nam pępuszek :-)

Anitka201, Paulinek, Lady Savage, bento lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Aha i na to prezenie i stękanie naprawde pomaga termoferek z pestkami wiśni. A jak ktos nie ma to pediatra polecam suszarkę na brzuszek ;) ale ja to bym sie bala, ze maly się uzależni od tego odglosu ;)
    Chyba wypróbuję , a z suszarką slyszalam tylko ze ja mam głośną nie chce aby sie wystraszyla a dwa to czasami sama czuję że za mocno grzeje jak susze włosy a jest też trzecie mój pies , ujada jak widzi suszarke :D

‹‹ 2521 2522 2523 2524 2525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ