X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka a Ty karmisz z tego co kojarzę tylko mm?
    Jakie macie mleczko?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Gusiak Może z piersi za szybko leci mleko. Miałam tak z synem, że aż samo tryskało i on właśnie odpychał pierś wtedy. U nas kupki też dość rzadkie i bąków sporo.

A kikut pępowiny u nas dalej się trzyma... lekarz oglądał, kazał mocniej odchylać przy przemywaniu, ale nic niepokojącego się tam nie dzieje...
    Powiedzcie mi 1 szczepienie w przychodni ma być po 2 miesiącu czy w 2 miesiącu życia? My jesteśmy zapisani na 6.11 i nie wiem czy nie za wcześnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:38

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak tez pytalam o mleko .

Naszła mnie myśl że Roksana ma problemy bo moze źle te mleko robię :/

Napiszę jak przyrzadzam , gotuje wodę chwilę czekam aby mocno nie parowala , wlewam do butelki 100ml wsypuje 3płaskie miarki i mieszam , jak sie drze w nocy to pod kran i studze zimna wodą
    W dzień robię jej 30min przed tym jak się obudzi , jesli dłużej śpi to woda w garnek i podgrzewam .

Na jakiejś stronie teraz czytalam ze najpierw sie gotuje wode , wlewa trochę wsypuje mleko miesza i dolewa reszte zeby wyszlo tyle ml ile chcemy .

Moze napiszcie jak wy robicie i czy inaczej w dzien i w nocy

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento może i to jest przyczyna odpychania piersi, ale bardziej mnie martwi to jak Ona biedna się tak wygina, prezy i krzyczy a ja nie mogę nic zrobić...
    I właśnie wydaje mi się, że takie sytuacje pojawiają się po kp... jak dostaje na noc mm to jest zupełnie inaczej...

EDIT: A szczepienie mamy 27.10 czyli Nadia będzie miała jakoś 6 tygodni... z tego co mi się wydaje to szczepienie jest w trakcie drugiego miesiąca, nie po zakonczonym.

No nic odciagnelam póki co pokarm, akurst porcja 110 ml będzie sobie czekać, a narazie zobaczę jakie będzie zachowanie na mm...tylko kupie chyba ten bebilon pepti, bo takie też wydaje mi się mleczko dostawała w pierwszych dniach w klinice.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 16:27

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuski.
    Smierdzace pytanie do mam karmiacych tylko piersia. Jakoe.kupy robia dzieciaczki?? Moj Leosiek robi bardzo rzadkie (duzo rzadsze nic konsystencja musztardy), z grudkami w srodku. I normalnie strzela nimi jak z armaty, dzisiaj jak.trafilam przy przebieraniu na kupe to az sie z pieluchy lalo, pewnie normalnie by wsiaklo czesc w pampka. Pytam bo boje sie ze maly ma nietolerancje laktozy, a wodniste kupy sa podobno objawem.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ja robie tak:

Gotowana wodę wlewam do buteleczki i czekam aż troszkę przestygnie - nie wsypuje mleczka do wrzątku.
    Później wsypuje jedna plaska miarke mleczka na 30 ml wody (tak mnie więcej) mieszam i podaje... jeśli mleczko jest jeszcze za gorące to studze w miseczne z zimną wodą...
    Jak na raz nie zje calej porcji to później podrzewam w miseczce z wodą gorąca... oczywiście w miarę w niedługim czasie =)

Myślę, ze Twój sposób robienia mleczka jest jak najbardziej okey...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    Witam mamuski.
    Smierdzace pytanie do mam karmiacych tylko piersia. Jakoe.kupy robia dzieciaczki?? Moj Leosiek robi bardzo rzadkie (duzo rzadsze nic konsystencja musztardy), z grudkami w srodku. I normalnie strzela nimi jak z armaty, dzisiaj jak.trafilam przy przebieraniu na kupe to az sie z pieluchy lalo, pewnie normalnie by wsiaklo czesc w pampka. Pytam bo boje sie ze maly ma nietolerancje laktozy, a wodniste kupy sa podobno objawem.

Moja ma właśnie to samo (karmie przede wszystkim piersia i dokarmiam mm) ... do tego stekanie, prezenie i krzyki... planuje przez parę dni ściągać pokarm i mrozic, a małej podawać mm bebilon pepti żeby zobaczyć jaka będzie reakcja i czy kupki się poprawia...

Lila a Twoj jak robi kupke to ona tez ma taki specyficzny zapach?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Moja ma właśnie to samo (karmie przede wszystkim piersia i dokarmiam mm) ... do tego stekanie, prezenie i krzyki... planuje przez parę dni ściągać pokarm i mrozic, a małej podawać mm bebilon pepti żeby zobaczyć jaka będzie reakcja i czy kupki się poprawia...

Lila a Twoj jak robi kupke to ona tez ma taki specyficzny zapach?

kurcze no ma ale ciezko mi powiedzoec czym ona "pachnie" . Maly jak dostanie cycka to troche zjada a potem kweczy i macha raczkami i steka. Jedynie dziwi mnie, ze kupa jest w momentach koedy jest spokojny i robi ja bez stekania itp wiem po odglosie ze poszla. A wczoraj to mnie zalatwil rowno. Najpierw opsikal wszystko wlacznoe z posciela w swoim lozeczku. A potem jak.mial nogi w gorze to puscil takoego kupsztala, ze poszlo na moja sukienke, podloge, lozeczko i jeszcze mlpdy nogi w noa wsadzil. Pierwszy raz bylo mycie pod kranem, nawet mu sie podobalo :-)
    A w nocy zazwyczaj nie ma problemow z jedzeniem, nie steka, je spokojnie i idzie spac. A myslalas o tym delicolu?? Czy to w ogole pomaga.

Anitka201 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Staraczka ja robie tak:

Gotowana wodę wlewam do buteleczki i czekam aż troszkę przestygnie - nie wsypuje mleczka do wrzątku.
    Później wsypuje jedna plaska miarke mleczka na 30 ml wody (tak mnie więcej) mieszam i podaje... jeśli mleczko jest jeszcze za gorące to studze w miseczne z zimną wodą...
    Jak na raz nie zje calej porcji to później podrzewam w miseczce z wodą gorąca... oczywiście w miarę w niedługim czasie =)

Myślę, ze Twój sposób robienia mleczka jest jak najbardziej okey...
    Chyba źle jednak robie , teraz czytam ze wsypujac do gorącej wody proszek zabija sie te bakterie co potrzebne do prawidłowej pracy jelit prebiotyki czy cos takiego , a w nocy to całkiem odwalam maniane bo wlewa odrazu przegotowana wode i czasami robie mleko odrazu i ide spac zeby nastepne karmienie podgrzac a czasami zostawiam wode i jak wstaje to najpierw podgrzewam a potem wsypuje proszek

• 4me Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    Witam mamuski.
    Moj ma tak samo. Polozna widziała kupę i powiedziała, ze to prawidłowe kupy na KP. Tylko, ze mi,ciezko osadzic od kiedy ta wodnistosc to jeszcze prawidlowa kupa a od kiedy juz rozwolnienie lub inne problemy. Strzelać nie strzela ale tez się pręży... Zaczelismy mu dawać kropelki sabsimplex i pręży sie dalej ale jakby mniej i bez plqczu juz. Zobaczymy po 3 dniach podawania czy bedzie lepiej.
    Ja go tez dokarmiam w nocy i jak za malo mojego MM ale nie ma to za bardzo wpływu na wygląd kupy- jak zdarza sie caly dzien na KP to kupa taka sama tylko, ze częściej

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    kurcze no ma ale ciezko mi powiedzoec czym ona "pachnie"
    Lekko zjełczałym masłem. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to nasz dwutygodniowy,szkrab od wczoraj jakos gorzej sypia q dzien. Tzn jak juz zaśnie to,jak susel i na jedzenie trzeba budzic na sile co 3 godziny. No ale po jedzeniu uśpić go to ok godziny do półtorej zajmuje. Jest grzeczny, leży sobie i ogląda swiat, nie placze ale spac nie chce. Czy takie male dzień nie powinny wiecej spac?
    Jak bylo z Waszymi maluchami w tym wieku?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i na to prezenie i stękanie naprawde pomaga termoferek z pestkami wiśni. A jak ktos nie ma to pediatra polecam suszarkę na brzuszek ;) ale ja to bym sie bala, ze maly się uzależni od tego odglosu ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila daje delicol, ale właśnie do mm... parę razy próbowałam dać tez łyżeczka przed kamieniem piersią, ale w zasadzie na nic się to zdaje, bo owszem krople z łyżeczki wypije i zaraz jak próbuje podać cyca to jest ta sama akcja... prężnie, wiercenie i krzyk... a boje się tak podawać cały czas łyżeczka skoro później nie chce nic jeść i sa w zasadzie na pusty brzuszek...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyny plus to, ze maluszek praktycznie nie placze. Tylko jak jest glodny badz samotny. No i podobno jesli to nie zadna alergia itp to po 3 moesoacach mija

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanko orientowała się któraś jak z cenami szczepionek skojarzonych? jest gdzieś orientacyjny cennik?

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Jest grzeczny, leży sobie i ogląda swiat, nie placze ale spac nie chce. Czy takie male dzień nie powinny wiecej spac?
    Jak bylo z Waszymi maluchami w tym wieku?
    Moja też tak robiła. W tej chwili robi podobnie, z tym, że zamiast leży i ogląda świat, jest leży i wyje jakby ją obdzierali z skóry ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W naszej przychodni jest cennik ale nie wiem czy tako wszedzie obowiazuje. Nie pamietam cen dokladnie, maz ma foto na tel. 5w1 chyba po 170 a rota bagatela 320 zl. Wow

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja niunia już taka duża! Odpadł nam pępuszek :-)

Anitka201, nick nieaktualny, Lady Savage, bento lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Aha i na to prezenie i stękanie naprawde pomaga termoferek z pestkami wiśni. A jak ktos nie ma to pediatra polecam suszarkę na brzuszek ;) ale ja to bym sie bala, ze maly się uzależni od tego odglosu ;)
    Chyba wypróbuję , a z suszarką slyszalam tylko ze ja mam głośną nie chce aby sie wystraszyla a dwa to czasami sama czuję że za mocno grzeje jak susze włosy a jest też trzecie mój pies , ujada jak widzi suszarke :D

‹‹ 2521 2522 2523 2524 2525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ