Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam,
Gusiak Może z piersi za szybko leci mleko. Miałam tak z synem, że aż samo tryskało i on właśnie odpychał pierś wtedy. U nas kupki też dość rzadkie i bąków sporo.
A kikut pępowiny u nas dalej się trzyma... lekarz oglądał, kazał mocniej odchylać przy przemywaniu, ale nic niepokojącego się tam nie dzieje...
Powiedzcie mi 1 szczepienie w przychodni ma być po 2 miesiącu czy w 2 miesiącu życia? My jesteśmy zapisani na 6.11 i nie wiem czy nie za wcześnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:38
-
nick nieaktualnyGusiak tez pytalam o mleko .
Naszła mnie myśl że Roksana ma problemy bo moze źle te mleko robię
Napiszę jak przyrzadzam , gotuje wodę chwilę czekam aby mocno nie parowala , wlewam do butelki 100ml wsypuje 3płaskie miarki i mieszam , jak sie drze w nocy to pod kran i studze zimna wodą
W dzień robię jej 30min przed tym jak się obudzi , jesli dłużej śpi to woda w garnek i podgrzewam .
Na jakiejś stronie teraz czytalam ze najpierw sie gotuje wode , wlewa trochę wsypuje mleko miesza i dolewa reszte zeby wyszlo tyle ml ile chcemy .
Moze napiszcie jak wy robicie i czy inaczej w dzien i w nocy -
Bento może i to jest przyczyna odpychania piersi, ale bardziej mnie martwi to jak Ona biedna się tak wygina, prezy i krzyczy a ja nie mogę nic zrobić...
I właśnie wydaje mi się, że takie sytuacje pojawiają się po kp... jak dostaje na noc mm to jest zupełnie inaczej...
EDIT: A szczepienie mamy 27.10 czyli Nadia będzie miała jakoś 6 tygodni... z tego co mi się wydaje to szczepienie jest w trakcie drugiego miesiąca, nie po zakonczonym.
No nic odciagnelam póki co pokarm, akurst porcja 110 ml będzie sobie czekać, a narazie zobaczę jakie będzie zachowanie na mm...tylko kupie chyba ten bebilon pepti, bo takie też wydaje mi się mleczko dostawała w pierwszych dniach w klinice.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 16:27
-
nick nieaktualnyWitam mamuski.
Smierdzace pytanie do mam karmiacych tylko piersia. Jakoe.kupy robia dzieciaczki?? Moj Leosiek robi bardzo rzadkie (duzo rzadsze nic konsystencja musztardy), z grudkami w srodku. I normalnie strzela nimi jak z armaty, dzisiaj jak.trafilam przy przebieraniu na kupe to az sie z pieluchy lalo, pewnie normalnie by wsiaklo czesc w pampka. Pytam bo boje sie ze maly ma nietolerancje laktozy, a wodniste kupy sa podobno objawem. -
Staraczka ja robie tak:
Gotowana wodę wlewam do buteleczki i czekam aż troszkę przestygnie - nie wsypuje mleczka do wrzątku.
Później wsypuje jedna plaska miarke mleczka na 30 ml wody (tak mnie więcej) mieszam i podaje... jeśli mleczko jest jeszcze za gorące to studze w miseczne z zimną wodą...
Jak na raz nie zje calej porcji to później podrzewam w miseczce z wodą gorąca... oczywiście w miarę w niedługim czasie
Myślę, ze Twój sposób robienia mleczka jest jak najbardziej okey... -
lila1983 wrote:Witam mamuski.
Smierdzace pytanie do mam karmiacych tylko piersia. Jakoe.kupy robia dzieciaczki?? Moj Leosiek robi bardzo rzadkie (duzo rzadsze nic konsystencja musztardy), z grudkami w srodku. I normalnie strzela nimi jak z armaty, dzisiaj jak.trafilam przy przebieraniu na kupe to az sie z pieluchy lalo, pewnie normalnie by wsiaklo czesc w pampka. Pytam bo boje sie ze maly ma nietolerancje laktozy, a wodniste kupy sa podobno objawem.
Moja ma właśnie to samo (karmie przede wszystkim piersia i dokarmiam mm) ... do tego stekanie, prezenie i krzyki... planuje przez parę dni ściągać pokarm i mrozic, a małej podawać mm bebilon pepti żeby zobaczyć jaka będzie reakcja i czy kupki się poprawia...
Lila a Twoj jak robi kupke to ona tez ma taki specyficzny zapach?
-
nick nieaktualnyGusiak wrote:Moja ma właśnie to samo (karmie przede wszystkim piersia i dokarmiam mm) ... do tego stekanie, prezenie i krzyki... planuje przez parę dni ściągać pokarm i mrozic, a małej podawać mm bebilon pepti żeby zobaczyć jaka będzie reakcja i czy kupki się poprawia...
Lila a Twoj jak robi kupke to ona tez ma taki specyficzny zapach?
kurcze no ma ale ciezko mi powiedzoec czym ona "pachnie" . Maly jak dostanie cycka to troche zjada a potem kweczy i macha raczkami i steka. Jedynie dziwi mnie, ze kupa jest w momentach koedy jest spokojny i robi ja bez stekania itp wiem po odglosie ze poszla. A wczoraj to mnie zalatwil rowno. Najpierw opsikal wszystko wlacznoe z posciela w swoim lozeczku. A potem jak.mial nogi w gorze to puscil takoego kupsztala, ze poszlo na moja sukienke, podloge, lozeczko i jeszcze mlpdy nogi w noa wsadzil. Pierwszy raz bylo mycie pod kranem, nawet mu sie podobalo
A w nocy zazwyczaj nie ma problemow z jedzeniem, nie steka, je spokojnie i idzie spac. A myslalas o tym delicolu?? Czy to w ogole pomaga.
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGusiak wrote:Staraczka ja robie tak:
Gotowana wodę wlewam do buteleczki i czekam aż troszkę przestygnie - nie wsypuje mleczka do wrzątku.
Później wsypuje jedna plaska miarke mleczka na 30 ml wody (tak mnie więcej) mieszam i podaje... jeśli mleczko jest jeszcze za gorące to studze w miseczne z zimną wodą...
Jak na raz nie zje calej porcji to później podrzewam w miseczce z wodą gorąca... oczywiście w miarę w niedługim czasie
Myślę, ze Twój sposób robienia mleczka jest jak najbardziej okey... -
lila1983 wrote:Witam mamuski.
Smierdzace pytanie do mam karmiacych tylko piersia. Jakoe.kupy robia dzieciaczki?? Moj Leosiek robi bardzo rzadkie (duzo rzadsze nic konsystencja musztardy), z grudkami w srodku. I normalnie strzela nimi jak z armaty, dzisiaj jak.trafilam przy przebieraniu na kupe to az sie z pieluchy lalo, pewnie normalnie by wsiaklo czesc w pampka. Pytam bo boje sie ze maly ma nietolerancje laktozy, a wodniste kupy sa podobno objawem.
Ja go tez dokarmiam w nocy i jak za malo mojego MM ale nie ma to za bardzo wpływu na wygląd kupy- jak zdarza sie caly dzien na KP to kupa taka sama tylko, ze częściej
-
A tak w ogóle to nasz dwutygodniowy,szkrab od wczoraj jakos gorzej sypia q dzien. Tzn jak juz zaśnie to,jak susel i na jedzenie trzeba budzic na sile co 3 godziny. No ale po jedzeniu uśpić go to ok godziny do półtorej zajmuje. Jest grzeczny, leży sobie i ogląda swiat, nie placze ale spac nie chce. Czy takie male dzień nie powinny wiecej spac?
Jak bylo z Waszymi maluchami w tym wieku?
-
Lila daje delicol, ale właśnie do mm... parę razy próbowałam dać tez łyżeczka przed kamieniem piersią, ale w zasadzie na nic się to zdaje, bo owszem krople z łyżeczki wypije i zaraz jak próbuje podać cyca to jest ta sama akcja... prężnie, wiercenie i krzyk... a boje się tak podawać cały czas łyżeczka skoro później nie chce nic jeść i sa w zasadzie na pusty brzuszek...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
4me wrote:Jest grzeczny, leży sobie i ogląda swiat, nie placze ale spac nie chce. Czy takie male dzień nie powinny wiecej spac?
Jak bylo z Waszymi maluchami w tym wieku? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny4me wrote:Aha i na to prezenie i stękanie naprawde pomaga termoferek z pestkami wiśni. A jak ktos nie ma to pediatra polecam suszarkę na brzuszek
ale ja to bym sie bala, ze maly się uzależni od tego odglosu