X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka super wiadomosci! Oj my tez czesto dla synka mamy dicortineff;)albo atecortin to podobne. My mamy inhalator dirmy diagnostic i jest bardzo ekploatowany bo synek czesto lapal zapalenie krtani i nie sie z nim nie dzieje a dwa ze my z mezem czesto korzystany jak mamy katar czy kaszel;)

agatka196 lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak polozna mi dzis powrdziala ze po dobie bedzie roznica wyrazna z delicolem lub innym mlekiem

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa. I polozna powiedziala ze nutramigen czy bebilon pepti sa straszne w smaku i jesli mimo to dziecko chetnie wypija be zproblemu to znaczy ze ma potrzebe a dzieci ktore nie musza go pic bo nie maja nietolerancji zadnej nie rusza lub wypluja i za cholere nie wypija

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogole zlapal mnie wczoraj bol glowy... Ale jaki;;( nigdy czegos takiego nie mialam. Wzielam dwa apapy. Za 20 minut aponaproxen tez razy dwa, dalej sie rozkreca i wzielam ketonal 50, za 10 minut kolejny i juz jie wytzrymywalam i chcilam sie wybrac na pogotowie cos strasznego! Wzielam trzeci ketonal i zaczelo odpuszczac . Obawiam sie ze to efekt znieczulenia.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iz perspektywy czasu troche zaluje cc;) ale czasu nie cofne

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Aaa. I polozna powiedziala ze nutramigen czy bebilon pepti sa straszne w smaku i jesli mimo to dziecko chetnie wypija be zproblemu to znaczy ze ma potrzebe a dzieci ktore nie musza go pic bo nie maja nietolerancji zadnej nie rusza lub wypluja i za cholere nie wypija

Moja bez problemu pije bebilon pepti...dostaje butle w buzię i caluśką do samego dna zjada..
    Jakoś nie zauważyłam czegoś takiego, żeby Jej nie smakowało czy coś...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Gusiak a nie boisz się że mała przez te parę dni przyzwyczai się do butelki i potem cyca nie ruszy?
    Może lepiej skonsultować to z pediatra?

Agatka nie boje się, bo Nadia od samego początku była dokarmiana mm z butli i w zaden sposób nie wpłynęło to u Niej na odruch ssania czy też chęć na cyca, wiec liczę ze i teraz przez te dwa dni nic się nie zmieni.
    Planuje tak jak pisała Diatomka przeczekać dobe i zobaczyć jakie będzie zachowanie dziecka.

agatka196 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    zamówiłam dzisiaj medi globe, może pomoże na zagazowanie
    Ooo, też to dziś oglądałam. Koniecznie powiedz czy się sprawdza.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Na jakiejś stronie teraz czytalam ze najpierw sie gotuje wode , wlewa trochę wsypuje mleko miesza i dolewa reszte zeby wyszlo tyle ml ile chcemy .

No właśnie ja tak robię. Robię bezpośrednio przed spożyciem, ale mieszanki nie wsypuję do wrzątku ;). Zawsze mam odlaną chłodniejszą wodę. Zrobione mleko może stać przez godzinę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 00:03

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie szlag juz trafia:/ mala pije po 50-70 na procje i zasypia . Bomba by jej jie obudzila. Oczywiscie za chwile plscz bo gloda i to smao. A przeciez juz wypijala i 110/: co jej sie pofikalo w tej glowince

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie zaczęło sie wywoływanie. Rozwarcie na 3 cm trzymajcie kciuki, zebym dziś do was mamuśki dołączyła :D

Pola Irene, easymum, .ona., Gusiak, adzia, agatka196, Anitka201, diatomka, monaaa85, Czarna_88, Lady Savage, kasig, Kasiarzynka, Misi@, chabasse, trix, kiti lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Iz perspektywy czasu troche zaluje cc;) ale czasu nie cofne

Dlaczego żałujesz? Kurczę, bo ja z kolei czasu bym nie cofnęła i wiem, że cc to była najlepsza moja decyzja :D

• Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline trzymam kciuki!!!

17u9df9hyjbnpcim.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline o w koncu! Biedaku czekasz i czekasz! Caly dzien przed toba ! Czekamy i kciuki za Was

Ona tzn ciesze sie aleee ten bol glowy ktory mnie dopadl to bylo cos strasznego.:/ nawet nie chce myslec ze. Moze sie powtorzyc. Boje sie tez o endometrioze ale rownie sobrze koze sie wszedzie ukiejscowic tu jie ma reguly. Wiem ze mam dzieciatko zdrowe i to najwazniejsze. Kolezanka rodzila na poczatku wrzesnia , tez cc, i zakazili jej rane gronkowce :/

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline powodzenia! Szybkiej akcji Ci życzę!

gg64rl68s121551a.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:

Ona tzn ciesze sie aleee ten bol glowy ktory mnie dopadl to bylo cos strasznego.:/

A może to sprawa hormonów? powiem Ci, że ja od paru lat przed każdym okresem (więc hormony) miałam zawsze ból głowy okropny migrenowy :/
    Mam nadzieje, że po tej ciąży mi się odmieni :)

• adzia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline trzymam kciuki. Życzę w miarę szybkiego i bezbolesnego porodu. ☺I w końcu dołączysz do Nas i zamkniesz listę oczekujących mam. ☺

Więc dziewczyny uświadomić sobie musimy że tematy puchnacych nóg, zgagi, mdłości i sygnały zbliżających się porodów to dla nas przeszłość. ☺Teraz każda i z osobna cieszy się z narodzin swoich pociech. Worek wypakowan pusty. Jestem dumna z Nas że dalysmy radę. ☺

Pola Irene, Anitka201, kasig, Kasiarzynka, Misi@, chabasse lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy juz mówiłam, ze powinnam sie przespać dla nabrania sił a oczy jak piec złotych i panika we łbie :p

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline trzymam kciuki za szybka akcje! =)
    W końcu już za parę godzin będziesz ze swoim malenstwem =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    A u mnie zaczęło sie wywoływanie. Rozwarcie na 3 cm trzymajcie kciuki, zebym dziś do was mamuśki dołączyła :D

Trzymam kciuki:)

Jejku obudziłam się taka przeziębiona:( Oby tylko małego nie zarazić:(

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 2523 2524 2525 2526 2527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ