Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Agatka super wiadomosci! Oj my tez czesto dla synka mamy dicortineff;)albo atecortin to podobne. My mamy inhalator dirmy diagnostic i jest bardzo ekploatowany bo synek czesto lapal zapalenie krtani i nie sie z nim nie dzieje a dwa ze my z mezem czesto korzystany jak mamy katar czy kaszel;)
agatka196 lubi tę wiadomość
-
Aaa. I polozna powiedziala ze nutramigen czy bebilon pepti sa straszne w smaku i jesli mimo to dziecko chetnie wypija be zproblemu to znaczy ze ma potrzebe a dzieci ktore nie musza go pic bo nie maja nietolerancji zadnej nie rusza lub wypluja i za cholere nie wypija
-
Ogole zlapal mnie wczoraj bol glowy... Ale jaki;;( nigdy czegos takiego nie mialam. Wzielam dwa apapy. Za 20 minut aponaproxen tez razy dwa, dalej sie rozkreca i wzielam ketonal 50, za 10 minut kolejny i juz jie wytzrymywalam i chcilam sie wybrac na pogotowie cos strasznego! Wzielam trzeci ketonal i zaczelo odpuszczac . Obawiam sie ze to efekt znieczulenia.
-
diatomka wrote:Aaa. I polozna powiedziala ze nutramigen czy bebilon pepti sa straszne w smaku i jesli mimo to dziecko chetnie wypija be zproblemu to znaczy ze ma potrzebe a dzieci ktore nie musza go pic bo nie maja nietolerancji zadnej nie rusza lub wypluja i za cholere nie wypija
Moja bez problemu pije bebilon pepti...dostaje butle w buzię i caluśką do samego dna zjada..
Jakoś nie zauważyłam czegoś takiego, żeby Jej nie smakowało czy coś... -
agatka196 wrote:Gusiak a nie boisz się że mała przez te parę dni przyzwyczai się do butelki i potem cyca nie ruszy?
Może lepiej skonsultować to z pediatra?
Agatka nie boje się, bo Nadia od samego początku była dokarmiana mm z butli i w zaden sposób nie wpłynęło to u Niej na odruch ssania czy też chęć na cyca, wiec liczę ze i teraz przez te dwa dni nic się nie zmieni.
Planuje tak jak pisała Diatomka przeczekać dobe i zobaczyć jakie będzie zachowanie dziecka.agatka196 lubi tę wiadomość
-
Staraczka23 wrote:
Na jakiejś stronie teraz czytalam ze najpierw sie gotuje wode , wlewa trochę wsypuje mleko miesza i dolewa reszte zeby wyszlo tyle ml ile chcemy .
No właśnie ja tak robię. Robię bezpośrednio przed spożyciem, ale mieszanki nie wsypuję do wrzątku. Zawsze mam odlaną chłodniejszą wodę. Zrobione mleko może stać przez godzinę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 00:03
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
A u mnie zaczęło sie wywoływanie. Rozwarcie na 3 cm trzymajcie kciuki, zebym dziś do was mamuśki dołączyła
Pola Irene, easymum, .ona., Gusiak, adzia, agatka196, Anitka201, diatomka, monaaa85, Czarna_88, Lady Savage, kasig, Kasiarzynka, Misi@, chabasse, trix, kiti lubią tę wiadomość
-
Caroline o w koncu! Biedaku czekasz i czekasz! Caly dzien przed toba ! Czekamy i kciuki za Was
Ona tzn ciesze sie aleee ten bol glowy ktory mnie dopadl to bylo cos strasznego.nawet nie chce myslec ze. Moze sie powtorzyc. Boje sie tez o endometrioze ale rownie sobrze koze sie wszedzie ukiejscowic tu jie ma reguly. Wiem ze mam dzieciatko zdrowe i to najwazniejsze. Kolezanka rodzila na poczatku wrzesnia , tez cc, i zakazili jej rane gronkowce
-
diatomka wrote:
Ona tzn ciesze sie aleee ten bol glowy ktory mnie dopadl to bylo cos strasznego.
A może to sprawa hormonów? powiem Ci, że ja od paru lat przed każdym okresem (więc hormony) miałam zawsze ból głowy okropny migrenowy
Mam nadzieje, że po tej ciąży mi się odmieni
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Carolline trzymam kciuki. Życzę w miarę szybkiego i bezbolesnego porodu. ☺I w końcu dołączysz do Nas i zamkniesz listę oczekujących mam. ☺
Więc dziewczyny uświadomić sobie musimy że tematy puchnacych nóg, zgagi, mdłości i sygnały zbliżających się porodów to dla nas przeszłość. ☺Teraz każda i z osobna cieszy się z narodzin swoich pociech. Worek wypakowan pusty. Jestem dumna z Nas że dalysmy radę. ☺Pola Irene, Anitka201, kasig, Kasiarzynka, Misi@, chabasse lubią tę wiadomość