X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka super wiadomosci! Oj my tez czesto dla synka mamy dicortineff;)albo atecortin to podobne. My mamy inhalator dirmy diagnostic i jest bardzo ekploatowany bo synek czesto lapal zapalenie krtani i nie sie z nim nie dzieje a dwa ze my z mezem czesto korzystany jak mamy katar czy kaszel;)

agatka196 lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak polozna mi dzis powrdziala ze po dobie bedzie roznica wyrazna z delicolem lub innym mlekiem

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa. I polozna powiedziala ze nutramigen czy bebilon pepti sa straszne w smaku i jesli mimo to dziecko chetnie wypija be zproblemu to znaczy ze ma potrzebe a dzieci ktore nie musza go pic bo nie maja nietolerancji zadnej nie rusza lub wypluja i za cholere nie wypija

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogole zlapal mnie wczoraj bol glowy... Ale jaki;;( nigdy czegos takiego nie mialam. Wzielam dwa apapy. Za 20 minut aponaproxen tez razy dwa, dalej sie rozkreca i wzielam ketonal 50, za 10 minut kolejny i juz jie wytzrymywalam i chcilam sie wybrac na pogotowie cos strasznego! Wzielam trzeci ketonal i zaczelo odpuszczac . Obawiam sie ze to efekt znieczulenia.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iz perspektywy czasu troche zaluje cc;) ale czasu nie cofne

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Aaa. I polozna powiedziala ze nutramigen czy bebilon pepti sa straszne w smaku i jesli mimo to dziecko chetnie wypija be zproblemu to znaczy ze ma potrzebe a dzieci ktore nie musza go pic bo nie maja nietolerancji zadnej nie rusza lub wypluja i za cholere nie wypija

Moja bez problemu pije bebilon pepti...dostaje butle w buzię i caluśką do samego dna zjada..
    Jakoś nie zauważyłam czegoś takiego, żeby Jej nie smakowało czy coś...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Gusiak a nie boisz się że mała przez te parę dni przyzwyczai się do butelki i potem cyca nie ruszy?
    Może lepiej skonsultować to z pediatra?

Agatka nie boje się, bo Nadia od samego początku była dokarmiana mm z butli i w zaden sposób nie wpłynęło to u Niej na odruch ssania czy też chęć na cyca, wiec liczę ze i teraz przez te dwa dni nic się nie zmieni.
    Planuje tak jak pisała Diatomka przeczekać dobe i zobaczyć jakie będzie zachowanie dziecka.

agatka196 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    zamówiłam dzisiaj medi globe, może pomoże na zagazowanie
    Ooo, też to dziś oglądałam. Koniecznie powiedz czy się sprawdza.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Na jakiejś stronie teraz czytalam ze najpierw sie gotuje wode , wlewa trochę wsypuje mleko miesza i dolewa reszte zeby wyszlo tyle ml ile chcemy .

No właśnie ja tak robię. Robię bezpośrednio przed spożyciem, ale mieszanki nie wsypuję do wrzątku ;). Zawsze mam odlaną chłodniejszą wodę. Zrobione mleko może stać przez godzinę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 00:03

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie szlag juz trafia:/ mala pije po 50-70 na procje i zasypia . Bomba by jej jie obudzila. Oczywiscie za chwile plscz bo gloda i to smao. A przeciez juz wypijala i 110/: co jej sie pofikalo w tej glowince

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie zaczęło sie wywoływanie. Rozwarcie na 3 cm trzymajcie kciuki, zebym dziś do was mamuśki dołączyła :D

Pola Irene, easymum, .ona., Gusiak, adzia, agatka196, Anitka201, diatomka, monaaa85, Czarna_88, Lady Savage, kasig, Kasiarzynka, Misi@, chabasse, trix, kiti lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Iz perspektywy czasu troche zaluje cc;) ale czasu nie cofne

Dlaczego żałujesz? Kurczę, bo ja z kolei czasu bym nie cofnęła i wiem, że cc to była najlepsza moja decyzja :D

• Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline trzymam kciuki!!!

17u9df9hyjbnpcim.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline o w koncu! Biedaku czekasz i czekasz! Caly dzien przed toba ! Czekamy i kciuki za Was

Ona tzn ciesze sie aleee ten bol glowy ktory mnie dopadl to bylo cos strasznego.:/ nawet nie chce myslec ze. Moze sie powtorzyc. Boje sie tez o endometrioze ale rownie sobrze koze sie wszedzie ukiejscowic tu jie ma reguly. Wiem ze mam dzieciatko zdrowe i to najwazniejsze. Kolezanka rodzila na poczatku wrzesnia , tez cc, i zakazili jej rane gronkowce :/

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline powodzenia! Szybkiej akcji Ci życzę!

gg64rl68s121551a.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:

Ona tzn ciesze sie aleee ten bol glowy ktory mnie dopadl to bylo cos strasznego.:/

A może to sprawa hormonów? powiem Ci, że ja od paru lat przed każdym okresem (więc hormony) miałam zawsze ból głowy okropny migrenowy :/
    Mam nadzieje, że po tej ciąży mi się odmieni :)

• adzia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline trzymam kciuki. Życzę w miarę szybkiego i bezbolesnego porodu. ☺I w końcu dołączysz do Nas i zamkniesz listę oczekujących mam. ☺

Więc dziewczyny uświadomić sobie musimy że tematy puchnacych nóg, zgagi, mdłości i sygnały zbliżających się porodów to dla nas przeszłość. ☺Teraz każda i z osobna cieszy się z narodzin swoich pociech. Worek wypakowan pusty. Jestem dumna z Nas że dalysmy radę. ☺

Pola Irene, Anitka201, kasig, Kasiarzynka, Misi@, chabasse lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy juz mówiłam, ze powinnam sie przespać dla nabrania sił a oczy jak piec złotych i panika we łbie :p

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline trzymam kciuki za szybka akcje! =)
    W końcu już za parę godzin będziesz ze swoim malenstwem =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    A u mnie zaczęło sie wywoływanie. Rozwarcie na 3 cm trzymajcie kciuki, zebym dziś do was mamuśki dołączyła :D

Trzymam kciuki:)

Jejku obudziłam się taka przeziębiona:( Oby tylko małego nie zarazić:(

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 2523 2524 2525 2526 2527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ