Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Jesteśmy po pierwszym nocnym karmieniu mm... ogólnie rzecz ujmując mam nadzieje, ze jednak będę mogła wrócić do karmienia piersią, bo to karmienie w nocy z butelki jest do bani - podziwiam te, które to robią
Nie dość, że zanim przygotowalam butelkę to rozlegly się krzyki zupełnie jakbym dziecko obdzierala ze skóry to jeszcze wszystko w porównaniu do kp trwa to dwa razy dłużej... a i do tego zdecydowanie ciężej jest mi Nadia ululac (normalnie ja cycu chwila moment i oczka były zamknięte).... zaczelysmy się karmić o 3, a dopiero teraz 'proces' został zakończony... tzn. Powiedzmy, bo jeszcze mi dziecko w zasadzie do końca nie zasnęło (oby zaraz to nastąpiło), ale leży już u siebie...
ps. Anulka pociesze Cię moj mąż też twardo śpi nie słysząc (albo udając - co wydaje mi się bardziej prawdopodobne) tych krzyków... tzn. Pewnie jakbym Go obudziła to by mi pomógł, ale tak sam z siebie chęci nie wykazuje... -
Julita jakby moja tak zwróciła to chyba zrobiłabym Jej jeszcze jedną porcję mm i spróbowała podać... tez mi się wydaje, że skoro zwróciła to będzie pewnie głodna...
Swoją drogą ciekawe skąd u Twojej Nastki taka reakcja... -
Julita ja bym na sile nie dawala kolejnej porcji skoro jedna zwróciła. Poczekalabym aż sama zglodnieje i poprosi. W końcu jak my dorośli oddamy cos z żołądka to ostatnia rzecz na ktora masz ochotę to ponownie jesc.
Co do ulewania- jesli to jest chlustanie i duza ilością i dzieje sie często to moze byc refluks.
A moze po prostu nalykala sie powietrza- zla butelka, pozycja przy karmieniu itp...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 04:41
-
Dziecko jak jest przejedzone to wszystko też zwróci . Dzisiaj była u mnie położna wieczorem (ciocia mojej bratowej ) rozmawiałam z nią na temat karmienia szczepionek poogladala mi malego tak ze jestem trochę spokojniejsza
-
Julita moja raz dziennie w ten sposob zwrqca mleko po jedzeniu najczesciej na skutek mega czkawki
Trzeba dac mlesio jak zawola nic na sile . Moja po takim zwrqcaniu z pustym brzuszkiem potrafi spac nawet trzy godz
Gusiak na poczatku jak dziecko mniej je na porcje i czescie butla wydaje sie meczace ale pozniej zadek problem -
anulka20 wrote:A ja walczyłem półtorej godziny by zjadł i zasnął w końcu źle się czuję mąż zamiast wstać to ma w d....to że jestem chora. Podejrzewam że do 5 pospi
-
Ja męża w nocy obudziłam żeby zmienił pampersa i ululał. Mój to możliwe, że nie słyszy, bo wkłada sobie do uszu zatyczki. A jak byłam jeszcze w ciąży i mówiłam, że skończy się przesypianie całych nocy, to mówił, że mu to nie przeszkadza i będzie siedział z małym całą noc i rozmawiał:p Ehe...
Ogólnie nie mogę też narzekać, bo mi dużo pomaga no ale czasami trzeba powiedzieć, bo sam się nie domyśli:)
Ok, u nas już pospane, idę zaraz się szykować i jadę dzisiaj do rodziców posiedzieć , pochodzić po mieście:)Za 9 dni wesele męża siostry, a ja nie mam co na siebie włożyć. -
Julita ja bym też nie dawała jej kolejnej porcji. Jak będzie głodna to na pewno zawoła.
Olivcia właśnie godzinę temu wylądowała u mnie w łóżku bo tak biedna się przeżyła przez sen że aż poplakiwala i nie wiem czemu bo kupa jest, baczki są, brzuszek mięciutkigłodna też nie była.
A ja właśnie pije kawę i jem śniadanie póki malutka śpi. Musze się wyszykować bo na 8 do pediatry.
Rafał praktycznie za każdym razem w nocy wstaje i pyta czy coś pomóc a ja go gonie spać bo później chodzi pół przytomny, a jeszcze codziennie dojeżdża tyle km do pracy i wolę by spał. Ale rano zawsze robi mi śniadanie i herbatę lub kawę i przynosi do łóżka, a jak małą karmie i ma czas to ja usypia.
Wiec powiem ze jest kochany i nie mogę na niego narzekać. Bo zawsze dużo mi pomaga. Fakt czasem trzeba palcem pokazać i powiedzieć ale tak jest skonstruowany facet
Caroline powodzenia kochana dla ciebie. I dużo dużo siły życzę
Ach no i dziś mamy 6 tygodni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 06:30
skabarka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny.ona. w nocy tak robiłam szybciej było niż studzenie
Kupy dalej brak a ona steka i piszczy jak by z balona powietrze szlo
Chyba pójdę do pediatry niech cos pomoże bo nic nie działa a jak już to muszę przy zmianie pampersa cwiczyc z jej nogami i wtedy z płaczem kupka
Diatomka tez rozwazam dzbanek zeby wode filtrować.
Caroline oby już bylo po akcji
Dziewczyny moze zaaktulizujcie swoich maluszków bo niektóre pokazały tylko przy narodzinach
Wgl dzisiaj wstac mi sie di niej nie chciało
Od 23 do 1 mąż ją bawił i wcale nie mam wyrzutów sumienia że zaspal do pracy bo troche sie poklocilismy wieczorem, teraz rano robioamnjej mleko to jemu kawe , wracam na salon a ten ciul lezy obok młodej i sobie gra na telefonie , nawet do niej nie gadal , i trochę mam wrażenie ze jak w poniedziałek przyszlam do domu tak od wtorku zaczal sie wyłączać , niewiem moze zeby robic na zlosc mojej mamie a ona jemu to zaczeli mi w glowie mieszac ... -
Diatomka tylko, ze właśnie ten mój lakomczuszek wcale nie je jakiś mniejszych porcji
)
No nic dzisiejszy dzien i noc wszystko wyjasni... póki co maluta jest spokojna i z brzuszkiem nie mamy żadnych sensacji, ale zwykle Jej prezenia j krzyki zaczynały się kolo południa, wiec cierpliwie czekamy... jedyne co to brakuje mi tego karmienia piersią, że była tak bliziutko i czułam, ze jestem dla Niej taka ważna i potrzebna... no i niby mówi się, że najgorsze mleko matki jest lepsze niż najlepsze sztuczne...
Niby wiem, że nie powinnam tak myśleć, ale jakoś tak....
W ogóle musze chyba dokupić jakiś kubeczkow albo woreczkow na mleko, bo już cztery stoją zapelnione... plus z tego wszystkiego jest taki, ze będę miała w zamrazalce zapasów, a zapasów
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Staraczka23 wrote:Gusiak no a u mnie 5 z czyms
Zastanawiam sie czy kupic bebiko 1 oraz bebiko komfort na zaparcia i kolki , ten comfort dawać rano i wieczorem ale niewiem czy to nie bedzie mieszanie mimo ze jedna firma , jak myslicie ?
w bebiko 1 tez żelaza jest 5, wiec nie wiem czy takie rozwiązanie coś zmieni... jak juz chcesz zmienić to może na jakieś mleczko, które tego żelaza ma faktycznie mniej... sama nie wiem i ciężko mi doradzić, ale może też spróbuj jakiegoś takiego mleczka z tych specjalnych?
EDIT: ja bym nie mieszala tak, ze rano comfort a później zwykle, ale może i tak mozna... nie jestem doswiadczona w tych mleczkach
U nas póki co wszystko ładnie i bezproblemowo... jak zjadla jakieś 60ml (jak na Nią wyjątkowo mało) mleczka ok. 6 tak jeszcze sobie śpi i póki co nie pojawilo się żadne prezenie, krzyki ani nic z tych rzeczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 08:57