X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja walczyłem półtorej godziny by zjadł i zasnął w końcu źle się czuję mąż zamiast wstać to ma w d....to że jestem chora. Podejrzewam że do 5 pospi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 03:25

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po pierwszym nocnym karmieniu mm... ogólnie rzecz ujmując mam nadzieje, ze jednak będę mogła wrócić do karmienia piersią, bo to karmienie w nocy z butelki jest do bani - podziwiam te, które to robią =)

Nie dość, że zanim przygotowalam butelkę to rozlegly się krzyki zupełnie jakbym dziecko obdzierala ze skóry to jeszcze wszystko w porównaniu do kp trwa to dwa razy dłużej... a i do tego zdecydowanie ciężej jest mi Nadia ululac (normalnie ja cycu chwila moment i oczka były zamknięte).... zaczelysmy się karmić o 3, a dopiero teraz 'proces' został zakończony... tzn. Powiedzmy, bo jeszcze mi dziecko w zasadzie do końca nie zasnęło (oby zaraz to nastąpiło), ale leży już u siebie...

ps. Anulka pociesze Cię moj mąż też twardo śpi nie słysząc (albo udając - co wydaje mi się bardziej prawdopodobne) tych krzyków... tzn. Pewnie jakbym Go obudziła to by mi pomógł, ale tak sam z siebie chęci nie wykazuje...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita jakby moja tak zwróciła to chyba zrobiłabym Jej jeszcze jedną porcję mm i spróbowała podać... tez mi się wydaje, że skoro zwróciła to będzie pewnie głodna...

Swoją drogą ciekawe skąd u Twojej Nastki taka reakcja...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita ja bym na sile nie dawala kolejnej porcji skoro jedna zwróciła. Poczekalabym aż sama zglodnieje i poprosi. W końcu jak my dorośli oddamy cos z żołądka to ostatnia rzecz na ktora masz ochotę to ponownie jesc.

Co do ulewania- jesli to jest chlustanie i duza ilością i dzieje sie często to moze byc refluks.

A moze po prostu nalykala sie powietrza- zla butelka, pozycja przy karmieniu itp...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 04:41

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko jak jest przejedzone to wszystko też zwróci . Dzisiaj była u mnie położna wieczorem (ciocia mojej bratowej ) rozmawiałam z nią na temat karmienia szczepionek poogladala mi malego tak ze jestem trochę spokojniejsza :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita moja raz dziennie w ten sposob zwrqca mleko po jedzeniu najczesciej na skutek mega czkawki
    Trzeba dac mlesio jak zawola nic na sile . Moja po takim zwrqcaniu z pustym brzuszkiem potrafi spac nawet trzy godz

Gusiak na poczatku jak dziecko mniej je na porcje i czescie butla wydaje sie meczace ale pozniej zadek problem

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    A ja walczyłem półtorej godziny by zjadł i zasnął w końcu źle się czuję mąż zamiast wstać to ma w d....to że jestem chora. Podejrzewam że do 5 pospi
    Mój vw ogóle niebwstaje. A ją się właśnie bujalam z młodym od 1 do 5. Potem wstalam, zrobiłam młodej jedzenie do szkoły, przed chwilą się położyłam. Jest w ogóle sens iść spać jeszcze?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja męża w nocy obudziłam żeby zmienił pampersa i ululał. Mój to możliwe, że nie słyszy, bo wkłada sobie do uszu zatyczki. A jak byłam jeszcze w ciąży i mówiłam, że skończy się przesypianie całych nocy, to mówił, że mu to nie przeszkadza i będzie siedział z małym całą noc i rozmawiał:p Ehe...
    Ogólnie nie mogę też narzekać, bo mi dużo pomaga no ale czasami trzeba powiedzieć, bo sam się nie domyśli:)

Ok, u nas już pospane, idę zaraz się szykować i jadę dzisiaj do rodziców posiedzieć , pochodzić po mieście:)Za 9 dni wesele męża siostry, a ja nie mam co na siebie włożyć.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita ja bym też nie dawała jej kolejnej porcji. Jak będzie głodna to na pewno zawoła.

Olivcia właśnie godzinę temu wylądowała u mnie w łóżku bo tak biedna się przeżyła przez sen że aż poplakiwala i nie wiem czemu bo kupa jest, baczki są, brzuszek mięciutki :-/ głodna też nie była.
    A ja właśnie pije kawę i jem śniadanie póki malutka śpi. Musze się wyszykować bo na 8 do pediatry.
    Rafał praktycznie za każdym razem w nocy wstaje i pyta czy coś pomóc a ja go gonie spać bo później chodzi pół przytomny, a jeszcze codziennie dojeżdża tyle km do pracy i wolę by spał. Ale rano zawsze robi mi śniadanie i herbatę lub kawę i przynosi do łóżka, a jak małą karmie i ma czas to ja usypia.
    Wiec powiem ze jest kochany i nie mogę na niego narzekać. Bo zawsze dużo mi pomaga. Fakt czasem trzeba palcem pokazać i powiedzieć ale tak jest skonstruowany facet :-D

Caroline powodzenia kochana dla ciebie. I dużo dużo siły życzę :-)

<3 <3 Ach no i dziś mamy 6 tygodni <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 06:30

skabarka lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. w nocy tak robiłam szybciej było niż studzenie :D
    Kupy dalej brak a ona steka i piszczy jak by z balona powietrze szlo :/
    Chyba pójdę do pediatry niech cos pomoże bo nic nie działa a jak już to muszę przy zmianie pampersa cwiczyc z jej nogami i wtedy z płaczem kupka :/

Diatomka tez rozwazam dzbanek zeby wode filtrować.

Caroline oby już bylo po akcji :)

Dziewczyny moze zaaktulizujcie swoich maluszków bo niektóre pokazały tylko przy narodzinach :)

Wgl dzisiaj wstac mi sie di niej nie chciało :D
    Od 23 do 1 mąż ją bawił i wcale nie mam wyrzutów sumienia że zaspal do pracy bo troche sie poklocilismy wieczorem, teraz rano robioamnjej mleko to jemu kawe , wracam na salon a ten ciul lezy obok młodej i sobie gra na telefonie , nawet do niej nie gadal , i trochę mam wrażenie ze jak w poniedziałek przyszlam do domu tak od wtorku zaczal sie wyłączać , niewiem moze zeby robic na zlosc mojej mamie a ona jemu to zaczeli mi w glowie mieszac ...

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka tylko, ze właśnie ten mój lakomczuszek wcale nie je jakiś mniejszych porcji =))
    No nic dzisiejszy dzien i noc wszystko wyjasni... póki co maluta jest spokojna i z brzuszkiem nie mamy żadnych sensacji, ale zwykle Jej prezenia j krzyki zaczynały się kolo południa, wiec cierpliwie czekamy... jedyne co to brakuje mi tego karmienia piersią, że była tak bliziutko i czułam, ze jestem dla Niej taka ważna i potrzebna... no i niby mówi się, że najgorsze mleko matki jest lepsze niż najlepsze sztuczne...
    Niby wiem, że nie powinnam tak myśleć, ale jakoś tak...=(.

W ogóle musze chyba dokupić jakiś kubeczkow albo woreczkow na mleko, bo już cztery stoją zapelnione... plus z tego wszystkiego jest taki, ze będę miała w zamrazalce zapasów, a zapasów ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ile w tym bebiku jest żelaza ?
    Ja dalej siedze w tych mlekach :D
    Teraz piszą że w tym nan co ja mam to jest dużo za dużo żelaza i byc może tu jest przyczyna .

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka na 100g proszku żelaza jest 3,9 mg ... to mleko nie bebiko, a bebilon pepti z DHA =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2002b2862e2d.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a0269c425edd.jpg

Tu masz w razie czego cała rozpiske =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Witam mamy cała noc przespanĄ od 23 do 8 :) złote dziecko, teraz cyca sobie juz 28 min :)i gadA z cyckiem xD

Carolina to juz pewnie tuli malucha :)

4me lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woow... Lady gratuluję Wam super przespanej nocki! =)
    Oby juz teraz było takich coraz więcej... =)

Calolline jak będziesz miała możliwość to daj nam znać jak tak u Ciebie sytuacja =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak no a u mnie 5 z czyms :/

Zastanawiam sie czy kupic bebiko 1 oraz bebiko komfort na zaparcia i kolki , ten comfort dawać rano i wieczorem ale niewiem czy to nie bedzie mieszanie mimo ze jedna firma , jak myslicie ?

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Gusiak no a u mnie 5 z czyms :/

Zastanawiam sie czy kupic bebiko 1 oraz bebiko komfort na zaparcia i kolki , ten comfort dawać rano i wieczorem ale niewiem czy to nie bedzie mieszanie mimo ze jedna firma , jak myslicie ?

w bebiko 1 tez żelaza jest 5, wiec nie wiem czy takie rozwiązanie coś zmieni... jak juz chcesz zmienić to może na jakieś mleczko, które tego żelaza ma faktycznie mniej... sama nie wiem i ciężko mi doradzić, ale może też spróbuj jakiegoś takiego mleczka z tych specjalnych?

EDIT: ja bym nie mieszala tak, ze rano comfort a później zwykle, ale może i tak mozna... nie jestem doswiadczona w tych mleczkach =)

U nas póki co wszystko ładnie i bezproblemowo... jak zjadla jakieś 60ml (jak na Nią wyjątkowo mało) mleczka ok. 6 tak jeszcze sobie śpi i póki co nie pojawilo się żadne prezenie, krzyki ani nic z tych rzeczy =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 08:57

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow lady jak tego dokonałaś:D? Chyba bym zawału dostała jak bym się obudziła o 8.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze do 130 chyba jedziemy dzis na całość :p

Anitka201, Lady Savage, Gusiak, adzia, Lilla My, agatka196, Misi@, Czarna_88, AniaM, trix, easymum lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
‹‹ 2524 2525 2526 2527 2528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ