Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
lila1983 wrote:Witam mamuski.
Smierdzace pytanie do mam karmiacych tylko piersia. Jakoe.kupy robia dzieciaczki?? Moj Leosiek robi bardzo rzadkie (duzo rzadsze nic konsystencja musztardy), z grudkami w srodku. I normalnie strzela nimi jak z armaty, dzisiaj jak.trafilam przy przebieraniu na kupe to az sie z pieluchy lalo, pewnie normalnie by wsiaklo czesc w pampka. Pytam bo boje sie ze maly ma nietolerancje laktozy, a wodniste kupy sa podobno objawem.właśnie kilka minut temu dostałam taki wystrzal..ja brudna, przewijak I dywanik..takze to chyba normalne
-
lila1983 wrote:W naszej przychodni jest cennik ale nie wiem czy tako wszedzie obowiazuje. Nie pamietam cen dokladnie, maz ma foto na tel. 5w1 chyba po 170 a rota bagatela 320 zl. Wow
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 17:39
-
nick nieaktualny
-
A my byliśmy dzisiaj na bioderkach i jest wszystko ok
za tydzień idziemy skontrolować ta wagę i zoltaczke i mam nadzieję ze też wszystko będzie ok.
Dziękuję dziewczyny co do rady mleka dla malucha.
Tak wiec teraz nie karmię tylko piersią ale również dokarmiam mlekiem.
Na pewno nie jedna matka mnie "zliczuje " za to e moim otoczeniu i to mnie wkurza... tylko co ja mam innego zrobić jak mój maluszek nienajada się moim pokarmem -
nick nieaktualnyczarna moja też się nie najada/najadała, ale okazuje się, że nie dlatego, że pokarmu mało bo odciągnąć mogę nawet i po 70 z każdej piersi, ale dlatego, że źle przystawiałam...jednak co położna to inaczej pokazywała i tak na prawdę byłam nieświadoma. Na większą ilość pokarmu polecam femaltiker, kompot z jabłek i w ogóle przetworzone jabłka, musy itp no i dużżo wody i walcz;) będzie lepiej. Ja walczę dalej
-
la_lenka wrote:Moja też tak robiła. W tej chwili robi podobnie, z tym, że zamiast leży i ogląda świat, jest leży i wyje jakby ją obdzierali z skóry
Narazie najgorzej, ze jak sie budzi o 4 na karmienie to tez uśpienie go to 1,5 godzinya o tej godzinie to cierpliwosci mi brakuje;)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Ja już zostałam przez Zuzię obsikana, obsrana
i obrzygana, 3 x O Haha a za każdym razem mina mojej córki,
bezcenne
Racja skad te male istotki wiedza ze zrobili nam psikusa. Moj zawsze jest z siebie dumny.jak.mnie obsika lub kupa pojdzie nie tam.gdzie trzebaLady Savage lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny na katarek polecam ten isonasin i fridę, po prostu rewelacja. Po 1 aplikacji i późniejszym odciąganiu(godz. 18) do teraz nosek czyściutki i nic nie furkocze
mam nadzieję, że efekt utrzyma się do rana.
Dziewczyny kupujecie śpiworek do gondoli na jesień/zimę? A może już macie i możecie coś polecić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 21:36
-
Mój na razie mnie obsikal kupki na mamę nie zrobił. Do ortopedy idziemy 26.10 mnie dalej coś bierze mały dalej wierci się prezy steka brzuch boli ale kupka jest codziennie. Idę spać bo jestem wykończona i przeziebion.. Oj chciałbym by mój mały nie miał problemów z brzuszkie..
-
anulka20 będzie dobrze, te problemy miną już niedługo. Moja mała też strasznie stęka, szczególnie w nocy, pręży się, chociaż nie płacze i nie budzi się przy tym. Kupki idą, bąki też, ale mam wrażenie że z trudem...
Dużo zdrówka dla CiebieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 21:41
-
Podejmuje na kilka dni próbę... kupiłam dziś mleczko bebilon pepti i przez parę dni będę podawać tylko butelke, nie chce też żeby zanikl mi pokarm, wiec kilka razy dziennie będę ściągać laktatorem i mrozic zapasy (zawsze się przyda) i zobaczymy jakie będą efekty, czy faktycznie malutka nie będzie się już tak prezyc, krzyczeć i męczyć...
Jeśli nie będzie zmian to wracamy normalnie na cyca...
pytanie jeszcze do mam karmiących mm... co ile i jaka ilością powinnam teraz przez te parę dni mała przepajac?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 21:50
-
Ja po wizycie u mojego gina.
kochany dr. Tak się o mnie troszczy, pyta jak się czuje, jak malutka ze zawsze mogę do niego dzwonić jak coś będzie niepokoić. Zbadał dokładnie, ranę oglądał, zrobił Usg porozmawialiśmy o antykoncepcji, dał zielone światło na serduszkowania.
Pytałam tez co można stosować przy przeziębieniu przy kp to powiedział że wszystko.
Ona dziękujęale nim przeczytałam to w gorącej wodzie kapana juz zamówiłam, ale Sprawdziłam wcześniej opinie na temat tego co wybrałam i mam nadzieje że nie pożałuje.
Diatomka wyniki wyszły dobre. Jutro rano idę do kontroli z malutką.
Bento mi lekarz przepisał dla małej krople dicortineff 4x2 krople i poprawa jest niesamowita.
I tatuś miał dziś debiut. Został z małą sam a ja sobie poszłam do dr. Mimo że nie było mnie tylko albo i aż godzinkę to film dostawałam czy sobie radzą. A przychodzę do domu a mała śpi sobie u tatusia na brzuszku w dobrei niedobra mam obudziła bo musiała wycałować
i dać syropki za które pewnie już mnie nie nawidzi bo to jest walka.
-
Gusiak tak karmie tylko mm, nan pro, od dzis dtosujemy delicol w kazdej butli. Polozna mowila ze jesli to nietolerancja laktozy to po dobie zauwazymy roznice. Mam tez plan pozyczyc bebilon pepti i malej podac na probe.
Staraczko wydaje mi sie ze zle robisz mlesio bo wlasnie wrZatek zabija wlascuwosci. Ja robie tak ze zimna woda stoi w lodowce( kupuje w rosmanie babydream litr wody za 1,80) stwrcza na dwa dni. A wrzatej z czajnika ( wida przefiltrowana w brita). Proporcji na butle nauczyla nas polozna przy synku cztery lata temu. Otoz 2/3 zimnej wody dolewan 1/3 wrzatku i wsypuje proszek . Nie wstrzasam tylko mieszam ( jak bym rolowala w rekach plasteline). Przy synkupoprzednio mielismy dzbanek z woda przegotowana ktora odstala troche i to byla nasza zimna do mleka a ciepla na bierzaco gotowalismy. Na noc kupilam teraz termos pol litrowy szklany i w nim mam wrzatek;) -
Gusiak wrote:Podejmuje na kilka dni próbę... kupiłam dziś mleczko bebilon pepti i przez parę dni będę podawać tylko butelke, nie chce też żeby zanikl mi pokarm, wiec kilka razy dziennie będę ściągać laktatorem i mrozic zapasy (zawsze się przyda) i zobaczymy jakie będą efekty, czy faktycznie malutka nie będzie się już tak prezyc, krzyczeć i męczyć...
Jeśli nie będzie zmian to wracamy normalnie na cyca...
pytanie jeszcze do mam karmiących mm... co ile i jaka ilością powinnam teraz przez te parę dni mała przepajac?
Gusiak a nie boisz się że mała przez te parę dni przyzwyczai się do butelki i potem cyca nie ruszy?
Może lepiej skonsultować to z pediatra?