WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Gusiak no a u mnie 5 z czyms :/

Zastanawiam sie czy kupic bebiko 1 oraz bebiko komfort na zaparcia i kolki , ten comfort dawać rano i wieczorem ale niewiem czy to nie bedzie mieszanie mimo ze jedna firma , jak myslicie ?
    Bebiko 1 jest w takich malutkich saszetkach w rossmannie. Koszt 3 zł. Warto spróbować z takim czymś. Ja na szczęście kupiłam pod koniec ciąży i wczoraj wieczorem saszetka poszła w ruch bo młody nie najadl się piersią a pokarm miałam tylko zamrożony i nie było czasu na rozmrażanie.
    Edit
    to jednak bebilon 1 było :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 09:20

Bruma lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 2 dzień jakiś kryzys..młody najchętniej wisiał by na piersi caly dzien. Jak go tylko odstawie to ten w ryk. Wczoraj o 21 zasnelam przy karmieniu bo mi tak dał popalić cały dzień. Mąż zrobił jemu butle i jakoś zasnął. Może to jakiś skok rozwojowy..tylko u nas trwa 5 tydzień a kryzysowy jest podobno 6 tydzień.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka właśnie chyba nie... wydaje mi się, ze pierwszy skok rozwojowy jest chyba właśnie w 5 tygodniu =)

Lady Savage lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline omg Ty jeszcze w dwupaku, ale to chyba juz minuty;) kciuki!!!

Staraczka a duzo pije wody?herbarki? U nas kupa zalezy od przepajania. My tez mamy nan i kupki sa ok.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takkk 5 tydz pierwszy skok! Pamietam to;)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:23

• adzia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Gusiak no a u mnie 5 z czyms :/

Zastanawiam sie czy kupic bebiko 1 oraz bebiko komfort na zaparcia i kolki , ten comfort dawać rano i wieczorem ale niewiem czy to nie bedzie mieszanie mimo ze jedna firma , jak myslicie ?

Staraczka moja Lencia pije Nestle Gerber 1 i tam zawartość żelaza W 100gr proszku wynosi 3, 2. Odkąd zmieniłam Nan na to mleczko mała przestała się prezyc i co najważniejsze robi 2 kupki za dzień.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Takkk 5 tydz pierwszy skok! Pamietam to;)
    5 tydzień - pierwszy skok rozwojowy. 6 tydzień - kryzys laktacyjny.
    U mnie skok w pełnym rozkwicie, codziennie ryczymy sobie razem. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:23

Misi@, agatka196, adzia, .ona., karolcia87 lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Anitka właśnie chyba nie... wydaje mi się, ze pierwszy skok rozwojowy jest chyba właśnie w 5 tygodniu =)
    O widzisz to już mam wytłumaczenie..mój anioł stal się terrorysta.
    Jakiś dół mnie dopadł..coraz częściej zastanawiam się czy ja się do tego nadaje. Do tego młody coraz częściej uśmiecha się do wszystkich innych tylko nie do mnie.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ciesze się ze tu trafiłam bo juz mi się wydawało ze mi dziecko podmienili..nie wiem czy u mnie skok nie zbiegł się z kryzysem laktacyjnym bo piersi 2 dzień są bardzo małe i młody chwyta pierś po chwili puszcza i się denerwuje. Teraz wisi na piersi i broń boże go odstawić..
    Zaczelam pić więcej wody i do 2 śniadania zrobię sobie femaltiker.

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki,u nas wszystko dobrze w poniedziałek wyszlismy do domu.Małemy miał usg serduszka bo nie miał dwie dziurki na szczęscie wszystko sie zrosło i jesteśmy szczęsliwi...Krzysiu jest bardzo grzeczny,kochany :)
    Ja dochodze do siebie ...rana troche mi sie zaczerwieniła niestety przez wisząca skóre ;/ ale połozn mówi ze lada dzien dojde do siebie...wczoraj minął tydzien jak Krzyś sie urodził...a czas leci jak zwiarowany,nie mam nawet kiedy wejsc na forum.Karmimy piersia i dokarmiamy mleczkiem bo Krzys:)
    Wczoraj mieliśmy sesje jak tylko będa zdj to wrzuce coś ;)
    Waga -17 kg:) (w ciazy przytyłam 10kg)
    Pozdrawiamy i całujemy !:*

Misi@ lubi tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Antka nie tylko ty zadajesz sobie to pytanie, ja to robię kilka razy dziennie.
    aż wstyd się przyznać ale nie cieszy mnie macierzyństwo a tak przecież staraliśmy się o to maleństwo i tak na nie czekaliśmy a teraz co? z utęsknieniem czekam aż przyjdzie R. z pracy i się chwile zajmie dzieckiem a ja godzine czy dwie od niej odpocznę. jakoś się pogubiłam...
    Ja tak mam od 2 dni. Mąż bardo dużo robi prz młodym. Nawet wczoraj wieczorem to on go usypialismy i w nocy przewijal..najgorsze ze tak wcześnie zaczyna pracę i pewnie będzie nieprzytomny. No nic trzeba to przetrwać i czekać na lepsze dni.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a od kiedy wsadzacie swoje maluchy do leżaczka bujaczka? Bo boje się za swojemu maluchowi uszkodzenia w tym kręgosłup.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, a u mnie kg stanęły w miejscu i koniec... :/

Ćwiczyć jeszcze nie mogę, bo bez zielonego światła od ginka trochę się boje... jem naprawdę w miarę rozsądnie, pije dużo wody i co... spadło trochę kg i jak zatrzymało się na wadze 65 tak stoi już z tydzień :/

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • agatka196 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka moja juz leży w bujaku huśtawce a teraz czekam na zwykły bujaczek i tez małą będę wkładać.

My po wizycie u pediatry i jest poprawa. O słuchowo czysta :-) syropki bierzemy do poniedziałku i robimy inhalacje zaraz jak tylko inhalator przyjdzie.
    Ale rozmawiałam z p. Dr na temat tego preżenia, krzyku, tupania nóżkami przy karmieniu i straszne preżenie się przez sen i dostałam od niej zawiesine do podawania 3x na lepsze trawienie DERIDAT i kropelki floractin. Mówi ze mała jest strasznie łapczywa i je niespokojnie, nie nadąża przełknąć a potem ciężko się jej trawi. Jak nie pomoże to mam przyjść i będziemy dalej myśleć.

Anitka201 lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • AniaM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej już dawno nie pisałam nie ma czasu mała chyba ma kolke i błagam wiem ze pisalyscie coś na temat leków na kolke ale nie zapisałam nazw czy możecie mi je przypomnieć bo oszalec idzie zaczynam dzień od płaczu z małą z bezradności

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłyśmy ze spacerku, znowu słoneczna pogoda, ale powietrze już bardzo zimne, ostre, zastanawiam się czy jutro małej buzi nie posmarować jakimś kremem, jakie kremy macie do buzi?

No Nancy nie wiem, myślę że to pogoda, wczoraj mieliśmy pierwszy deszczowy dzień od wielu tygodni słonecznych.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś pada deszcz.
    Ja małej kupiłam krem bambino ale dostaje wysypki po nim. Sama jestem ciekawa czym smaruje cie buźki.
    A kąpie któraś z Was w Oliatum? Jeżeli tak to po kąpieli smaruje cie jeszcze dzieci czymś?

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leże sobie i czuje mrowienie w skutkach. Patrzę a cała bluzka zalana mlekiem.
    Któraś tez tak ma? Czujecie takie mrowienie w skutkach czasem? Bo u mnie to już nie pierwszy raz ale że aż tak mnie zalało :O
    I mam wrażenie ze mam nadprodukcje :-/

‹‹ 2525 2526 2527 2528 2529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ