X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Trix to ja mam dopiero Armagedon w domu. Mój 12-latek nie chce się uczyć, pyskuje i burza hormonów szaleje. W tych czasach dzieci w takim wieku czują się już dorosłe. Masakra. Aż się boję co będzie za rok w gimnazjum.
    Pocieszam się tym i mam nadzieję że dziewczynki są bardziej ułożone.

przechodze przez to samo ze swoim synem. Ehh a w wakacje bylo tak fajnie :-) a to dopiero wrzesien minal. Dobrze, ze poki co jestem wstanie kontrolowac jego nauke i lekcje bo jakbym tego nie robila to pewnie paly by sie posypaly.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Trix to ja mam dopiero Armagedon w domu. Mój 12-latek nie chce się uczyć, pyskuje i burza hormonów szaleje. W tych czasach dzieci w takim wieku czują się już dorosłe. Masakra. Aż się boję co będzie za rok w gimnazjum.
    Pocieszam się tym i mam nadzieję że dziewczynki są bardziej ułożone.

przechodze przez to samo ze swoim synem. Ehh a w wakacje bylo tak fajnie :-) a to dopiero wrzesien minal. Dobrze, ze poki co jestem wstanie kontrolowac jego nauke i lekcje bo jakbym tego nie robila to pewnie paly by sie posypaly.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja was proszę... wymuszenie? Wszystko pięknie, ale nie w tym wieku. Nasze dzieci jeszcze nie wiedzą, że ich ręce należą do nich i nieraz płaczą, bo se samodzielnie dadzą piąstką przez łepek, a co dopiero mówić o chłodnej kalkulacji.
    Dla nich odłożenie w łóżeczku = poczucie niebezpieczeństwa; dzieciak nie wie, że jest w bezpiecznym domu, a nie lesie gdzie go zaraz jakiś tygrys szablozębny capnie. ;) Płacz jest instynktowny przywołaniem pomocy, mama oznacza bezpieczeństwo, więc co się dziwić, że nie chcą być daleko od niej.
    Na wymuszanie to się jeszcze doczekamy, spokojnie, jeszcze nam uszami wyjdzie :P

Kucykowa, KathleenPL, kasig lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo, mała chce być ciągle na rękach, leżeć na moim brzuchu, albo sobie cycać... Dziś to jakieś apogeum, dopiero teraz usnęła i udało mi się ją odłożyć.
    Dziewczyny, czy któraś z Was karmi tylko piersią? Ja narazie tak i obawiam się, że mam za mało pokarmu w 1 piersi. Gdy do niej przystawiam mała to tylko ciumka i nić nie pije, a z drugiej słychać jak połyka... co robić?
    Chciałam chociaż do wiosny karmić samą piersią...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:39

sRUqp2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy po 8 i ostatniej wizycie położnej :P mamy 5020!

adzia, Gusiak, agatka196, wiaraczynicuda, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was karmi tylko piersią? Ja narazie tak i obawiam się, że mam za mało pokarmu w 1 piersi. Gdy do niej przystawiam mała to tylko ciumka i nić nie pije, a z drugiej słychać jak połyka... co robić?
    Zaczynaj każde karmienie od tej piersi. Pierś musi dostać wiadomość, że trzeba zwiększyć produkcję. Potem oczywiście jak trzeba dokarmianie z drugiej. Ewentualnie dodatkowo stymulacja laktatorem. Ale musisz być pewna, że mleka jest rzeczywiście mniej, żeby nie nakręcić na zapas, bo się może skończyć nawałem/zastojem.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    U mnie to samo, Lilka chce być ciągle na rękach, leżeć na moim brzuchu, albo sobie cycać... Dziś to jakieś apogeum, dopiero teraz usnęła i udało mi się ją odłożyć.
    kup laktator bedziesz miala kontrole ile leci, mleko zawsze mozna zamroic, ja sciagam bo mam mega duzo mleka i wykorzystuje w nocy i daje z butli, jestszybciej i mam pewnosc ze sie najada ;)

relgio4pxlxziakh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam gorączkę. Ile można w ciągu doby wziąć paracetamolu przy karmieniu piersią?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie jesteście same.
    U mnie dziś też tylko rączki, brzuszek lub cyc, a czasem to i ha jej przeszkadzam. I ani na krok odejść nie mogę. A teraz śpi z moim cycem w buzce. Próba wyciągnięcia cyca kończy się ogromnym płaczem. Jestem uziemiona.
    I powiem szczerze że meczy mnie KP. :-( czuje się jak dojna krowa bo mam wrażenie ze moje dziecko kojarzy mnie tylko z cycem :-( chyba dopadł mnie kryzys :-(

Lady Savage lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    No to nie jesteście same.
    U mnie dziś też tylko rączki, brzuszek lub cyc, a czasem to i ha jej przeszkadzam. I ani na krok odejść nie mogę. A teraz śpi z moim cycem w buzce. Próba wyciągnięcia cyca kończy się ogromnym płaczem. Jestem uziemiona.
    I powiem szczerze że meczy mnie KP. :-( czuje się jak dojna krowa bo mam wrażenie ze moje dziecko kojarzy mnie tylko z cycem :-( chyba dopadł mnie kryzys :-(

Tez zanim Zuzia zaczęła się do mnie uśmiechać tak się czułam XD mogłabym nie istnieć byle cyc był

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze przez weekend małej dać mm bo będę musiała wziąć leki i nie chce jej zaszkodzić odciagam teraz mleko na zapas ale nie wystarczy i pierwszy raz będę musiała jej podać mm jakie polecacie?

4me lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) u nas w dzień też najlepiej śpi się na mamie albo tacie :) chociaż teraz od 15 mała śpi, co jakiś czas tylko pojękuje przez sen, bo chyba ją brzuszek pobolewa i się pręży.
    za to nie mogę narzekać na spanie w nocy, mala jak zaśnie o 23-24 to śpi 4 godziny, potem zazwyczaj zaśnie koło 5 i śpi do 8-9.

dziś pierwszy raz doświadczyłam tego o czym pisała jedna z dziewczyn- nie pamiętam która- fontanna z cyca. całą buzie małej zachlapałam leciało jak z kranu, tyle ze na wprost, pod ciśnieniem.

niestety próby chustowania kończą się niepowodzeniem bo mała jest strasznie niespokojna i się rzuca, ale się nie poddajemy :)

no i dziś kończymy 3 tygodnie ;)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    Musze przez weekend małej dać mm bo będę musiała wziąć leki i nie chce jej zaszkodzić odciagam teraz mleko na zapas ale nie wystarczy i pierwszy raz będę musiała jej podać mm jakie polecacie?
    U nas sprawdziły się saszetki bebilon 1. Takie duże opakowanie może stać max 3 tygodnie. Ten bebilon ma bardzo dobre opinie na Ceneo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    U nas sprawdziły się saszetki bebilon 1. Takie duże opakowanie może stać max 3 tygodnie. Ten bebilon ma bardzo dobre opinie na Ceneo.
    Dziękuję spróbujemy :-)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też na bebilonie,

Proponuję zrobić tabelkę, pamietacie na pierwszej stronie robiliśmy daty usg i wózki, łóżeczka, tylko tym razem z mlekiem, i lekami na brzuszek i na nosek, bo jest to coś co się najczęściej pojawia tutaj w pytaniach :P

Anitka201, 4me lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    u mnie DELICOL i ESPUMISAN przed każdym karmieniem i jeszcze prebiotyk FLORACTIN raz dziennie
    Oooo Julita czyli lekarz pozowlil Ci dawać delicol i espumisan za jednym razem???
    Moj mąż chce tak podawać malemu ale ja się troche bałam polaczenia, ze za dużo...my podajemy zamiast espumisanu sabsimplex ale to prawie to samo... W zależności od rodzaju espumisanu jest tylko inne stężenie substancji aktywnej.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    Ja bym od razu wybrala jakies na kolki i zaparcia Np bebilon comfort lub hipp pro biotic- dziewczyny polecaly...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak nie karmie piersią to moje nerwy tez odbijaaja sie na córce ? Gdzies tak slyszalam ze nerwowa matka to i dziecko czuje i tez da popalic płaczem .
    Dzisiaj tak troche mnie nosi ale do niej gadam spokojnie .
    Byłam u mamy i tak na dzień dobry uslyszalam ze za lekko jest ubrana , chodziło o to ze w nogi niby marznie , miała body a na nie spodenki ( opcja dom) a na dwor na to ubralam kombinezon cieplutki , opatulilam kocem i zalozylam pokrowiec wózka . Oczywiście zostało kilka ciuchow u niej to ubrala jej spiochy i na to te spodenki , mowie kuzwa gdybym wiedziała ze niby za lekko to rajstopki bym jej ubrala , zaraz tekst ze rajstopki teraz nie bo jest za malutka , no az mnie nosi rajstopki sa 0-3 to po kij kupywalam zeby patrzec na nie ? :/
    Żeby nie było narzekań , podała jej ciut glukozy z wodą , wiecie co ? Kupe zrobiła sama bez pomocy :)

• diatomka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam strasznego moralniaka:( szkoda mi synka bo budzi sie ze mna nieziemsko:/ mala na zmiane raz dzien przepsi a raz absorbujaca bardzo. Wstepnie Tymek bedzie ze mna do szczepienia czyli w listopadzie by poszedl ale wolalabym go do stycznia potrzymac bo wiem ze zaraz cos zlapie

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    jak dla mnie 3 rodzaje kropel na raz to przesada ale skoro tak kazał to tak robię ale bije się z myślami czy to nie zaszkodzi jej brzuszkowi
    U mnie zalecenie pediatry było takie samo, też 3 różne dawać. Każde krople są inne, więc nie trzeba sie obawiać łączenia. Ja tylko na własną rękę daje Espumisan tylko doraźnie, a nie przed każdym karmieniem, bo nie widziałam różnicy - daje jak mała się wyraźnie prezy na pruczki.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 2527 2528 2529 2530 2531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ