X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie ja właśnie wróciłam z testu obciążenia glukozą :) mniam XD pyszne.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze 4 nie urodziły? Czy coś się zmieniło :P

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Kataryna urodziła bodajze Kasig przekazała wiadomość. ☺

Teraz sprawdziłam 3 października urodziła Leona. ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 13:42

Lady Savage lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarynka to gratuluję :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:

Dziewczyny, które karmią tylko piersią - myślicie, że takie przerwy między karmieniami ok. 5h są w porządku? Trochę się martwię, że dlatego mały kiepsko przybiera na wadze - jeszcze nie wrócił do urodzeniowej nawet :( . A karmię go zawsze po minimum 20 minut z każdej piersi. Zazwyczaj jak już dostawiam po raz kolejny na jeszcze 5-10 minut, to ulewa niemiłosiernie.

u nas mała czasem tez spi 4-5 godzin, ale potem nadrabia jedzenie- czasem obie piersi na raz wyciągnie. u nas przy pierwszej wizycie położnej było 3195 a za tydzień juz 3665,przy karmieniu tylko piersią, ale wydaje mi się że każde dziecko jest inne, przewód pokarmowy rozwija się w swoim tempie i Twój synek pewnie nadgoni niebawem.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, a właśnie mialam do pytać... jak z Twoim karmieniem, udało się utrzymać pokarm czy karmisz tylko mm?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady dokładnie Kataryna wczoraj urodziła tak więc zostały już tylko 3 spóźnialskie wrześnióweczki.
    Aż mi będzie żal jak ta lista do rozpakowania zniknie, fajnie tak było śledzić i się emocjonować kolejnymi porodami

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAMY :) ŚWIADOMY UŚMIECH :) Zuzia właśnie od kilku chwil co mnie zobaczy to się uśmiecha. Jejku jakie to boskie uczucie!

kasig, la_lenka, Gusiak, KathleenPL, julita, diatomka, chabasse, .ona., Kasiarzynka lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super Lady, aż Ci zazdroszczę, już nie mogę się doczekać kiedy Oluś będzie sie świadomie uśmiechał

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek, dopiero teraz znalazłam pytanie o chustę :) jak najbardziej możesz też kieszonkę, zwróć tylko uwagę, żeby kolanka nie były zbyt mocno odwiedzione na boki - noworodek raczej ma mieć kolanka bliżej siebie, niż dalej :)
    FB_IMG_1434539867441.jpg

Paulinek, KathleenPL, 4me, Misi@, Bruma lubią tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Katahlen u mnie też rana po cc nie ciekawie wygląda. Minęło ponad 5 tygodni a tu jakieś kwiatki mi się robią. A dokładniej o wewnętrznych szwów i to na wierzchu widać plus właśnie ból mięśni tak z 3 cm nad rana. Zawsze coś. Dobrze ze gin w tym tygodniu.

A moje dziecko jest przeziebione. :-/ katar ma i kaszle. Dobrze że temperatury nie ma. Jutro z rana dzwonie do lekarza :-/
    I dziś cała noc przez sen strasznie się prerzyla jakby miała zrobić kupę i nam przez to spać nie dała bo te jęki, dźwięki były takie głośne. Aż mi jej szkoda.
    Tym tez zasmarkaniec. Dwa razy dziennie gross idzie w ruch. Szkoda mi go :(

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moj dzisiaj marudny jedynie na spacerze w wozku pospal z przerwa godzinna ok2godzin , a tak to od rana daje do wiwatu. Delicol nie dziala nă niego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 16:21

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Staraczka, a właśnie mialam do pytać... jak z Twoim karmieniem, udało się utrzymać pokarm czy karmisz tylko mm?
    Cos ty , nawet laktatora nie używam bo nic nie ma , w dzien suchy biustonosz nawet jak po karmieniu mm ide do łazienki to ręcznie nic , po nocy mam plamke raz w jednej raz w drugiej , rano próbuje to kropelka wody leci i dwie mleka . Piersi są takie jak przed ciążą nie bolą i nie ma zastoju jak wtedy co pisałam ze taki kamien sie zrobil .
    Dzisiaj widzialam bebiko na zaparcia i kolki za 29zl no ale już nie chce jej zmieniac bo bez sensu .

Wyszlismy na spacer i do sklepu to zaszlam do mamy i mowie ze dzisiaj nie przyjde , mąż jednak nie wyjeżdża ( jupi ) a ta juz zaczela jakies pretensje i miny strzelać , paranoja normalnie , jutro pójdę w dzień pogadam o co jej chodzi bo mam juz dosc , slucham od niej na męża a dzisiaj od rana mąż na nią psioczyc zaczął .

Dopiero obiad robię :D

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka szkoda trochę, ze tak szybko zaczął Ci zanikac pokarm... chociaż z drugiej strony może i lepiej tak, niż by by się mała przyzwyczaiła do cyca i nagle musiała przestawić tylko na butelkę... w każdym razie najważniejsze, zeby dzoecko bylo najedzone =)

A karmiąc tylko mm ile razu dziennie dopajacie maleństwa i w jakiej ilości podajecie piciu?
    (Wodę czy coś innego?)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka a może masz tak jak ja, ja podobnie miałam, nawet pamiętasz :P opieperzałaś mnie że są takie kryzysy, i mówiłam że nawet położna stwierdziłam że zanika mi pokarm, kilka dni później po ince mnie rozlało tak że do tej pory, fakt nie używam wkładek laktacyjnych bo mnie nie zalewa, ale mała się najada, przybiera, tylko o 12-13 dajemy mm i o 3-4 w nocy mm. bo wtedy już bardzo płacze.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    dziewczyny wiem że już przewinął się temat chust do noszenia niemowlaków ale czy mogłaby któraś polecić coś konkretnie? Firma, link, model?

ja mam chuste Little frog. to moja pierwsza chusta więc na razie za dużo nie mogę powiedzieć.

• julita Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    ja mam chuste Little frog. to moja pierwsza chusta więc na razie za dużo nie mogę powiedzieć.

a jak ci się Helenke w niej nosi? mała jest spokojna, nie płacze? i łatwo się zawiązuje taką chustę? ile metrów ma chusta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 17:11

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie dziś się przymierzamy do pierwszego wiązania, bo jakos wcześniej trochę się baliśmy. jak uwiążemy to napisze. wydaje mi się ze nie bedzie płakać bo często śpi u mnie albo u męża na klatce piersiowej.
    chuste uczylismy się wiązac bez dziecka,mi było wygodnie z poduszką-jaśkiem. rozmiar chusty mamy 4,2, obydwoje jesteśmy wysocy a ten rozmiar wydaje mi się być ok.
    kupowałam o tutaj:
    http://littlefrog.pl/

więcej o chustach chyba Sigma może powiedzieć bo Ona wiąże Milana już chyba jakiś czas.

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    dziewczyny wiem że już przewinął się temat chust do noszenia niemowlaków ale czy mogłaby któraś polecić coś konkretnie? Firma, link, model?
    Ja mam little frog 4.6m. Na początek sa spoko no i majątku na nią nie wydasz :)

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ja daje juz wode przegotowana od wczoraj i rano ten rumianek zrobilam , daje 50ml ale ona wypija 20-30 ml to zależy , dopajam w odstępie godzinę przed /po karmieniu zeby nie rozwalilo jej żołądka i też zależy od niej , jak widzę że macha głową z otwartą buzka to chce butelkę , może wychodzi 3x dziennie te dopajanie .

Lady a ty wcześniej nie pilas inki jak zanikl pokarm ? Ja od początku inke pilam rano , popołudniu i na noc to byl pokarm i nagle zanikl , jadlam jabłka nawet karmi wypilam i dupa , tez nie myslalam jakos specjalnie czy bede karmic naturalnie czy mm bo sie mowi ze blokada w psychice a u mnie nic takiego nie ma .

A kto jeszcze karmi samym mm ?
    Powiedzcie ile zjadaly wasze 2tygodniowe maluchy , Roksana ma na rano i na noc 100ml a w ciągu dnia 80 i dzisiaj sobie myslalam czy te 80 to juz nie za malo

‹‹ 2506 2507 2508 2509 2510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ