X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 me witaj w gronie mamus:) a co za zakazenie sie trafilo?

Moj starszak ma katar, dzis spi u babci wiec wszystkim navzdrowie wyjdzie a my z mezem odpoczniemy tylko z jednym dzieckiem.

Kathlee n ja mam taka https://www.google.pl/search?q=tiny+love+karuzela&oq=tiny+lov&aqs=chrome.2.0j69i57j0l2.4711j0j4&client=tablet-android-lenovo&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=d0w-0CTI-aWV8M%3A

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy pzu placi za cc i pobyt wvszpitalu??

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka od rana śpi. Budzi się na jedzenie i śpi dalej. Już się zaczynam obawiać jaka dziś będzie noc. :/
    A ja mam dziś jakiegoś jamochłona, kończę jeden posiłek i już się rozglądam co by tu wciągnąć kolejnego. Po weekendzie się nie ważę, będzie ze 2 kg do przodu :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaLenka zazdroszczę bo w czasie dnia masz trochę spokoju. Chociaz nie wiadomo co lepsze :-) Mój dzisiaj marudny i ja też jakaś słaba jestem.
    czekam aż mlody pójdzie spać. Do tego znajomi chcą nas dzisiaj odwiedzic. Ja nie mam nic przygotowane bo czasu starczyło mi na spacer i ogarnięcie domu. Najwyżej coś zamówimy :-).
    U mnie również spory apetyt :-) tylko czasu brak na przygotowanie posiłków :-)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Dziewczyny czy pzu placi za cc i pobyt wvszpitalu??

Za pobyt mi zapłacili, byłam 5 dób i za każdą dostałam 75 zł, a za cc przyszło mi odmowne pismo. Aaa no i zapłacili nam za urodzenie dziecka ale to już zależy jaką macie umowę.

Staraczka ja nadal plamię.

Ma ktoś karuzelę z projektorem firmy smoby? Planuję taką zamówić i szukam opinii.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    ja też się melduję :) Młoda kończy dziś miesiąc, a ja w środę oddałam mgr do sekretariatu :D Jak tylko się obronię idę zapisać się na kursy prawa jazdy... generalnie to odhaczam wszystkie zaległości, krok po kroku. Młoda ogólnie za dnia grzeczna, tylko w nocy męczy ją trochę kolka, bo co zje to spina się, puszcza bąki i płacze. Jedyny sposób to kłaść ją na brzuszku, ale w nocy jeszcze trochę się boję, więc śpi na mnie, a ja śpię na siedząco :P Mieliśmy pierwszą wizytę u lekarza, w ciągu miesiąca przybrała równy kilogram.
    Nie dam razy Was nadrobić, tylko co jakiś czas zaglądałam kto się rozpakował i wszystkim nowym mamom oczywiście gratuluję:)

KathleenPL, 4me, trix, agatka196, Bruma lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen - ja mam taką karuzelę:
    http://allegro.pl/karuzela-z-pozytywka-lampka-karuzelka-kp6462-i5389134545.html

Świeci, gra, kręci się, w sumie nie droga, młoda ją bardzo lubi, a co najważniejsze - ma tryb 45 minutowy, czyli po tym czasie sama się wyłącza, no i nie trzeba co chwila biegać i nakręcać. Młody nie znosił karuzel, a młoda jest tak ciekawa wszystkiego, że kupiliśmy i to był strzał w 10!

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Za pobyt mi zapłacili, byłam 5 dób i za każdą dostałam 75 zł, a za cc przyszło mi odmowne pismo. Aaa no i zapłacili nam za urodzenie dziecka ale to już zależy jaką macie umowę.

Staraczka ja nadal plamię.

Ma ktoś karuzelę z projektorem firmy smoby? Planuję taką zamówić i szukam opinii.
    Oooo Nancy to PZU placu za pobyt po porodzie? Ja mam ubezpieczenie ale myślałam, ze to obejmuje tylko jakies wypadki, choroby itp.... A ja bylam 6 dni w szpitalu po porodzie- myślisz ze mogę to zgłosić?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    4 me witaj w gronie mamus:) a co za zakazenie sie trafilo?

Moj starszak ma katar, dzis spi u babci wiec wszystkim navzdrowie wyjdzie a my z mezem odpoczniemy tylko z jednym dzieckiem.

Kathlee n ja mam taka https://www.google.pl/search?q=tiny+love+karuzela&oq=tiny+lov&aqs=chrome.2.0j69i57j0l2.4711j0j4&client=tablet-android-lenovo&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=d0w-0CTI-aWV8M%3A
    Urodził sie w zielonych wodach i mial jakies zakażenie wewnątrz maciczne bakteryjne- co to za bakteria chyba nie wiadomo bo ani mi w szpitalu nie powiedzieli sni w wypisie nie ma tez mowy o rodzaju bakteri. Zastosowali ogólne leczenie antybiotykiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 20:01

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 me a gbs mialas ujemny? Pytam z ciekawosci. A co do pzu to pieniadze za urodzenie to juz dostalismy i nie skojarzylam w ogole zeby za pobyt zlozyc, takze w pon zadzwonue na infolinie. Ciekawa jestem kiedy za cc placa.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    4 me a gbs mialas ujemny? Pytam z ciekawosci. A co do pzu to pieniadze za urodzenie to juz dostalismy i nie skojarzylam w ogole zeby za pobyt zlozyc, takze w pon zadzwonue na infolinie. Ciekawa jestem kiedy za cc placa.
    Tak GBS byl ujemny.
    Ja w takim razie tez musze sprawdzić czy mi wyplaca za pobyt... Zawsze to jakas kasa ;) a za dziecko mozna wszystko wypełnić i wyslac przez neta- trzeba tylko miec skany aktu urodzenia i moze jakis innych dokumentów- nie pamiętam ale na stronie jest napisane. Kasa po 3 dniach :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiadomość od Kataryna
    dziś na świat w 41t1d przez sn przyszedł na świat Leon waga 3640 55cm

agatka196, Lilla My, adzia, anula1990, Gusiak, Carolline, la_lenka, 4me, nick nieaktualny, Czarna_88, easymum, Pola Irene, trix, Kucykowa, Dżuls, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• kasig Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Jakie macie karuzele?

my mamy taką http://allegro.pl/vtech-karuzela-do-lozeczka-swiatlo-dzwiek-60313-i5687661164.html
    dziadkowie kupili Olkowi taką jaką chciałam bo podobało mi się że ma dużo melodii i odgłosów, możliwości ustawienia czasu i czujnik płaczu. Z tym czujnikiem to na razie średnio, bo mały cichutko płacze i czujnik go jeszcze nie łapie, wczoraj raz załapał,ale po za tym całkiem fajna jest tylko troche droga więc fajnie że ją dostaliśmy

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy ja mam taką karuzele a konkretnie taką :

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3861134a9f7f.jpg
    I szczerze to myślałam że to coś lepszego. 3 melodyjki - trochę ciche, pilot fajna rzecz bo nie musisz wstawać, i ładnie wyświetla ale tak szczerze to szału nie ma. Ja kupowałam ba allegro bo w sklepie dużo, dużo droższa.

4me ja dostałam z PZU za urodzenie, cc, i pobyt w szpitalu także śmiało składają zawsze pieniążki się przydadzą. To chyba tez zależy z jakiego powodu było cc.

Pobite gary Sprawdziłam papiery i za cc nie dostałam :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 21:42

4me lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,nienadrobie bo nie mam jak:()Krzys jest cudowny,nadal jestesmy w szpitalu bo czekamy.na poniedzialkowe usg serduszka bo w piatek wyszlo ze ma niezamkniety przewod...ale sie uplakalam,mam dosc szpitala.Mimo ze warunki calkiem calkiem ale dobija mnie tutaj atmosfera ahhh

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc mamusie :)

Gratuluje wszytkim rozpakowanym :)
    4me...cóż nie mamy szczęścia w 3city do wypasionych, panstwowych szpitali :P co tam wypasionych - żeby chociaż warunki przyzwoite były..póki co gleboka komuna chyba w kazdym :P

U nas po staremu, młody juz rewelacyjnie sie odnalazł w roli starszego brata, ja awansowałam i z mamy stałam się "mamunią " :P jak teraz coś potrzebuje to biegnie do mnie i woła " mamuniuuuu :P "
    Amelcia cud, miód i malinki pieknie przybiera na wadze, w nocy budzi si e poki co raz, kolki nie dokuczają...naprawde drugi raz posiadanie niemowlęcia jest duuuuuzo przyjemniejsze i łatwiejsze :)

Pozdrawiam Was kochane mamuski :)

4me, easymum, trix, Anitka201 lubią tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za to dziś cały dzień w trasie jak nie autem to wózkiem i mała praktycznie od 10 rano do 17 po za domem i cały czas spała. Po powrocie do domu 3h ja męczylismy razem z R tzn bawiliśmy się z nią aż biedna juz siły nie miała. Wykapalismy ja, zjadła i padła. Śpi tak słodko :-)

trix lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zgodnie z przewidywaniami - wycie, cycek za cyckiem i oczy jak 5 zł. Sprzedałam córę mężowi, próbuje ją ululać, ale średnio idzie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś kryzys. I u młodego, i u mnie :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła reszta zdjęć z sesji i sa super i na prawdę przepiękna pamiątka. Tu wam wrzucę tylko namiastkę :

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:10

Dominka92, nick nieaktualny, kasig, la_lenka, 4me, Carolline, aldonaa, nick nieaktualny, Gusiak, adzia, Czarna_88, Pola Irene, trix, Kucykowa, Anitka201, Lilla My, nick nieaktualny, Bruma, kiti, chabasse, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

‹‹ 2504 2505 2506 2507 2508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ