X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko wspolczuje. Ja też bym płakała ;/ na szczepienia wczoraj łzy mi leciały. Widziałam zże mąż też miał lezki w oczach a on nigdy przy mnie nie płakał a jesteśmy razem 9 lat.

Czy Wasze Dzieciaczki też budzą się z krzykiem po tych szczepienia? Mój co chwile przeraźliwie krzyczy. O 4 tej podalismy mu przeciwbolowe leki i jest lepiej. Oby tak dalej! Biedak mój :(

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to i ja się zastanawiam czym lepiej szczepić.... mieliśmy iść tą drogą normalna na NFZ, ale już sama nie wiem...

Dziewczyny szczepiace dzieciaczki tymi bezplatnymi napiszcze proszę jak znosiły to Wasze maluszki?

Z tego co widzę to póki co najmniej problemów jest chyba po tych 5 w 1 ... tylko my się właśnie jakoś obawialismy tych skojarzonych, ze właśnie później są jakieś komplikacje czy coś... we wtorek szczepienie, a ja teraz mams mam mętlik w głowie...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepilismy na NFZ plus pneunokoki.
    Od 4 tej jest lepiej po podaniu przeciwbolowych leków.
    Ją zasiegalam opini od położnych. I w sumie same mówiły, że szczepliy tymi na NFZ. Moja siostra i znajomi też więc my również.
    Zobaczymy co dziś się będzie dxiac.
    Narazie jestem niewyspana a tu trzeba się uczyć.
    Mały jednak najważniejszy ;)
    Edit.
    Synek od rana śmieje się i jest radosny :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 08:01

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia nasz maluch spokojnie przespal noc. Nawet lepiej zasypial niż w środę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dzisiaj biegunka mnie dopadła.

Wczoraj nie pytałam ale słyszałam że z wiekiem dziecka coraz rzadziej się daje mleko, sąsiadka nie pamięta czy od 3msc ale wspomniała ze w nocy tylko raz daje się jeść a tak jak się obudzi to tylko przepoic . Wiem ze daleko nam do 3msc ale zawsze dobrze wiedzieć a jak u was doświadczonych mamus?

My będziemy miały na NFZ szczepienia ale rozważam dodatkowe, z tym ze czekam co mi powiedzą.
    A wczoraj mąż był z nią w przychodni bo ja leżałam w domu, jakie cyrki , on jest w innej przychodni niż ja z Roksana i wiecie że Roksana ma moje nazwisko panieńskie w papierach u nich

• agniesja Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też po 5w1 nic się nie działo, noc taka jak zawsze (bo przespaną jak każdą inną ją nazwać nie mogę :P) gorączki brak, mały uśmiechnięty :)

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    U nas też po 5w1 nic się nie działo, noc taka jak zawsze (bo przespaną jak każdą inną ją nazwać nie mogę :P) gorączki brak, mały uśmiechnięty :)
    U mnie też nawet zaraz po szczepieniu młody cieszył się do położnej która go szczepila. Później w domu był przez chwile marudny ale on często wieczorem tak się zachowuje. Zobaczymy jak będzie z kolejnymi dawkami.

• paula2013 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc spokojna przed zaśnięciem mały mial 37,8 ale w nocy spadła sama i teraz 37,1. Obudził się tylko o 3 na karmienie i potem spał do 7;30 ale to pewnie przez ten stan podgoraczkowy...
    My też kolejne mamy za 6 tyg wyznaczone czyli na 3 grudnia
    A co do doustnego na rota to tez bardzo chętnie wypil aż pielęgniarka się śmiała ze wygłodzone dziecko jeść mama mu nie daje☺ a to taki zarłok mały ☺☺☺

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy waszym maluchom pękła szczepionka ta szpitalna, u nas przypada, że w przyszłym tygodniu mamy szczepić ale położna powiedziala że mamy poczekać aż peknie ta jedna. Mój dzisiaj pięknie spał kąpiel i jedzenie po 20 zasnął ok. 21spal do 3.30 gdzie zazwyczaj budzi się ok 1-2. Zjadł i spał do 7

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 10:08

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, wita się z Wami pani magister :D Obrona miodzio, równie dobrze mogłabym z nimi pić kawę w kawiarni, taka była atmosfera :)

Co do szczepień, to pojechaliśmy po bandzie, bo młoda dostałą 6w1, rota i pneumokoki. No ale uznaliśmy, że młodsze rodzeństwo ma zawsze gorzej, a najgorszym wrogiem dziecka jest jego wiek, więc zaczęliśmy z grubej rury. Młoda po tym wszystkim przespała pół dnia i w nocy była lekko ciepła i tyle.

Lilla My, Kasiarzynka, Anitka201, la_lenka, Carolline, kasig, Czarna_88, Gusiak, Lady Savage, 4me, trix, agatka196, karolcia87, Kucykowa, snoopy_etka, adzia, Misi@, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepilismy 5w1 infarnix plus rota. Mlody przespal caly dzien bez zadnych sensacji.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skok rozwojowy numer dwa w pełni. :/ Moja normalnie pogodna córeczka cichnie tylko na cycku. Od rana jest albo plakanie albo wycie albo chociaż marudzenie, jakieś takie yyyy i skrzywiona mina. Nawet przez sen sobie narzeka. W nocy zamiast 5h snu były pobudki co 1,5-2h. Trudno, trzeba kilka dni przeczekać :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czytam cały czas, ale ostatnio jakoś mniej czasu żeby sie udzielać. Co do szczepien my też mielismy szczepić tymi na nfz, ale ostatnio zaczynam się wachać i zastanawiać.
    Byliśmy wczoraj u pediatry i mój mały też ma przepukline pępkową :( zrobiło mu się to cholerstwo od wysiłku, bo on wiecznie ma problem z tą kupą i ciągle tylko ciśnie.
    Po za tym mojemu grzecznemu dziecku coś się poprzestawiało i nie chce wieczorem spać, zawsze po kąpieli i jedzonku był kładziony do łóżeczka, włączałam karuzelkę i po 10 minutach spał, a ostatnio może tak leżeć i dwie godziny i nie zaśnie, a żeby tylko leżał, ale nie, jęczy, kwęka i w końcu zaczyna się wydzierać, w końcu zasypia albo na rękach, albo w bujaczku, a ja już nie mam pomysłu jak to zmienić

• agniesja Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, u nas to kwestia może 3-4 dni od kiedy szczepionka zrobiła się duża z ropą w środku, do momentu jej wchłonięcia czy też pęknięcia, bo nie wiem jak to się fachowo nazywa, także jest szansa że i u Was "wyrobi się" przed szczepieniem ;)

Edit: Mój uwielbia kąpiele, więc nie pomogę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 11:52

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj w kapieli jest cichutki.. raczej zdziwiony i zaciekawiony co sie z nim dzieje. Ale my lejemy wiecej wody. Oczywiscie odruch moro trwa prawie cala kapiel, ale bez placzu ani zadnych jekow.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    podobno małe dzieci lubią kąpiele, a moja przy każdej drzie się jakby ją ze skóry obdzierano :( próbowaliśmy cieplejszą, zimniejszą wodę, zanurzaliśmy więcej ciałka i mniej, przy ciemniejszym i jaśniejszym świetle w pomieszczeniu, przed i po jedzeniu i zawsze jest przeraźliwy płacz!

czy wasze dzieciaczki też nie lubią kąpieli?
    oj bardzo ;/ Strasznie się drze

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita u nas nie, krzyk jest jak ją rozbieram, nie lubi być nago, w wodzie anioł a wyjąć ją to koszmar bo aż kaszle przy płaczu, raz tylko się udało ją ubrać spokojnie a tak zanim ją wyciągamy to mleko juz musi być gotowe, nawet jej nie ubieram tylko owinieta w reczniku je, raz mi spodnie zasikala bo pampersa nie zdążyłam ubrać.
    Wgl kąpie ją co drugi dzień i za każdym razem z mężem się kloce, ma takie ruchy ze zanim wody naleje i rozłoży wanienke i stojak to ja z dzieckiem na rękach przygotuje ciuchy po kąpieli i gadżety do higieny, skończę a on dalej w łazience

• kasig Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też lejemy sporo wody i u nas też mały zdziwiony, oczka wielkie ale nawet nie jęknie

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/79f0e45b14e5.jpg

Carolline, agniesja, agatka196, chabasse, adzia, Lady Savage, przyszła mama lubią tę wiadomość

• moka89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    podobno małe dzieci lubią kąpiele, a moja przy każdej drzie się jakby ją ze skóry obdzierano :( próbowaliśmy cieplejszą, zimniejszą wodę, zanurzaliśmy więcej ciałka i mniej, przy ciemniejszym i jaśniejszym świetle w pomieszczeniu, przed i po jedzeniu i zawsze jest przeraźliwy płacz!

czy wasze dzieciaczki też nie lubią kąpieli?
    Spróbuj owinąć dzieciaczka pieluszką tetrową. Odkryj jak myjesz np brzuszek i jak skończysz z powrotem okryj tą mokrą, ciepłą pieluszką. U nas działa! Poza tym mowię do niej spokojnym, ciepłym głosem co myjemy, np umyjemy teraz stoooopy, o taaak, oooo jak miło ;) xD
    Gorzej mamy z wyjęciem z wanienki i wycieraniem. Nawet farelka nie działa :) aa no i farelka stoi na wysokości wanienki zeby jej ciepło było ;)

Jak to jest,że w nocy po cycku śpi nawet 4,5h a w dzień dopomina się co dwie? Wodą nie oszukam niestety :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 2585 2586 2587 2588 2589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ