X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko wspolczuje. Ja też bym płakała ;/ na szczepienia wczoraj łzy mi leciały. Widziałam zże mąż też miał lezki w oczach a on nigdy przy mnie nie płakał a jesteśmy razem 9 lat.

Czy Wasze Dzieciaczki też budzą się z krzykiem po tych szczepienia? Mój co chwile przeraźliwie krzyczy. O 4 tej podalismy mu przeciwbolowe leki i jest lepiej. Oby tak dalej! Biedak mój :(

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to i ja się zastanawiam czym lepiej szczepić.... mieliśmy iść tą drogą normalna na NFZ, ale już sama nie wiem...

Dziewczyny szczepiace dzieciaczki tymi bezplatnymi napiszcze proszę jak znosiły to Wasze maluszki?

Z tego co widzę to póki co najmniej problemów jest chyba po tych 5 w 1 ... tylko my się właśnie jakoś obawialismy tych skojarzonych, ze właśnie później są jakieś komplikacje czy coś... we wtorek szczepienie, a ja teraz mams mam mętlik w głowie...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepilismy na NFZ plus pneunokoki.
    Od 4 tej jest lepiej po podaniu przeciwbolowych leków.
    Ją zasiegalam opini od położnych. I w sumie same mówiły, że szczepliy tymi na NFZ. Moja siostra i znajomi też więc my również.
    Zobaczymy co dziś się będzie dxiac.
    Narazie jestem niewyspana a tu trzeba się uczyć.
    Mały jednak najważniejszy ;)
    Edit.
    Synek od rana śmieje się i jest radosny :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 08:01

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia nasz maluch spokojnie przespal noc. Nawet lepiej zasypial niż w środę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dzisiaj biegunka mnie dopadła.

Wczoraj nie pytałam ale słyszałam że z wiekiem dziecka coraz rzadziej się daje mleko, sąsiadka nie pamięta czy od 3msc ale wspomniała ze w nocy tylko raz daje się jeść a tak jak się obudzi to tylko przepoic . Wiem ze daleko nam do 3msc ale zawsze dobrze wiedzieć a jak u was doświadczonych mamus?

My będziemy miały na NFZ szczepienia ale rozważam dodatkowe, z tym ze czekam co mi powiedzą.
    A wczoraj mąż był z nią w przychodni bo ja leżałam w domu, jakie cyrki , on jest w innej przychodni niż ja z Roksana i wiecie że Roksana ma moje nazwisko panieńskie w papierach u nich

• agniesja Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też po 5w1 nic się nie działo, noc taka jak zawsze (bo przespaną jak każdą inną ją nazwać nie mogę :P) gorączki brak, mały uśmiechnięty :)

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    U nas też po 5w1 nic się nie działo, noc taka jak zawsze (bo przespaną jak każdą inną ją nazwać nie mogę :P) gorączki brak, mały uśmiechnięty :)
    U mnie też nawet zaraz po szczepieniu młody cieszył się do położnej która go szczepila. Później w domu był przez chwile marudny ale on często wieczorem tak się zachowuje. Zobaczymy jak będzie z kolejnymi dawkami.

• paula2013 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc spokojna przed zaśnięciem mały mial 37,8 ale w nocy spadła sama i teraz 37,1. Obudził się tylko o 3 na karmienie i potem spał do 7;30 ale to pewnie przez ten stan podgoraczkowy...
    My też kolejne mamy za 6 tyg wyznaczone czyli na 3 grudnia
    A co do doustnego na rota to tez bardzo chętnie wypil aż pielęgniarka się śmiała ze wygłodzone dziecko jeść mama mu nie daje☺ a to taki zarłok mały ☺☺☺

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy waszym maluchom pękła szczepionka ta szpitalna, u nas przypada, że w przyszłym tygodniu mamy szczepić ale położna powiedziala że mamy poczekać aż peknie ta jedna. Mój dzisiaj pięknie spał kąpiel i jedzenie po 20 zasnął ok. 21spal do 3.30 gdzie zazwyczaj budzi się ok 1-2. Zjadł i spał do 7

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 10:08

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, wita się z Wami pani magister :D Obrona miodzio, równie dobrze mogłabym z nimi pić kawę w kawiarni, taka była atmosfera :)

Co do szczepień, to pojechaliśmy po bandzie, bo młoda dostałą 6w1, rota i pneumokoki. No ale uznaliśmy, że młodsze rodzeństwo ma zawsze gorzej, a najgorszym wrogiem dziecka jest jego wiek, więc zaczęliśmy z grubej rury. Młoda po tym wszystkim przespała pół dnia i w nocy była lekko ciepła i tyle.

Lilla My, Kasiarzynka, Anitka201, la_lenka, Carolline, kasig, Czarna_88, Gusiak, Lady Savage, 4me, trix, agatka196, karolcia87, Kucykowa, snoopy_etka, adzia, Misi@, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepilismy 5w1 infarnix plus rota. Mlody przespal caly dzien bez zadnych sensacji.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skok rozwojowy numer dwa w pełni. :/ Moja normalnie pogodna córeczka cichnie tylko na cycku. Od rana jest albo plakanie albo wycie albo chociaż marudzenie, jakieś takie yyyy i skrzywiona mina. Nawet przez sen sobie narzeka. W nocy zamiast 5h snu były pobudki co 1,5-2h. Trudno, trzeba kilka dni przeczekać :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czytam cały czas, ale ostatnio jakoś mniej czasu żeby sie udzielać. Co do szczepien my też mielismy szczepić tymi na nfz, ale ostatnio zaczynam się wachać i zastanawiać.
    Byliśmy wczoraj u pediatry i mój mały też ma przepukline pępkową :( zrobiło mu się to cholerstwo od wysiłku, bo on wiecznie ma problem z tą kupą i ciągle tylko ciśnie.
    Po za tym mojemu grzecznemu dziecku coś się poprzestawiało i nie chce wieczorem spać, zawsze po kąpieli i jedzonku był kładziony do łóżeczka, włączałam karuzelkę i po 10 minutach spał, a ostatnio może tak leżeć i dwie godziny i nie zaśnie, a żeby tylko leżał, ale nie, jęczy, kwęka i w końcu zaczyna się wydzierać, w końcu zasypia albo na rękach, albo w bujaczku, a ja już nie mam pomysłu jak to zmienić

• agniesja Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, u nas to kwestia może 3-4 dni od kiedy szczepionka zrobiła się duża z ropą w środku, do momentu jej wchłonięcia czy też pęknięcia, bo nie wiem jak to się fachowo nazywa, także jest szansa że i u Was "wyrobi się" przed szczepieniem ;)

Edit: Mój uwielbia kąpiele, więc nie pomogę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 11:52

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj w kapieli jest cichutki.. raczej zdziwiony i zaciekawiony co sie z nim dzieje. Ale my lejemy wiecej wody. Oczywiscie odruch moro trwa prawie cala kapiel, ale bez placzu ani zadnych jekow.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    podobno małe dzieci lubią kąpiele, a moja przy każdej drzie się jakby ją ze skóry obdzierano :( próbowaliśmy cieplejszą, zimniejszą wodę, zanurzaliśmy więcej ciałka i mniej, przy ciemniejszym i jaśniejszym świetle w pomieszczeniu, przed i po jedzeniu i zawsze jest przeraźliwy płacz!

czy wasze dzieciaczki też nie lubią kąpieli?
    oj bardzo ;/ Strasznie się drze

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita u nas nie, krzyk jest jak ją rozbieram, nie lubi być nago, w wodzie anioł a wyjąć ją to koszmar bo aż kaszle przy płaczu, raz tylko się udało ją ubrać spokojnie a tak zanim ją wyciągamy to mleko juz musi być gotowe, nawet jej nie ubieram tylko owinieta w reczniku je, raz mi spodnie zasikala bo pampersa nie zdążyłam ubrać.
    Wgl kąpie ją co drugi dzień i za każdym razem z mężem się kloce, ma takie ruchy ze zanim wody naleje i rozłoży wanienke i stojak to ja z dzieckiem na rękach przygotuje ciuchy po kąpieli i gadżety do higieny, skończę a on dalej w łazience

• kasig Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też lejemy sporo wody i u nas też mały zdziwiony, oczka wielkie ale nawet nie jęknie

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/79f0e45b14e5.jpg

Carolline, agniesja, agatka196, chabasse, adzia, Lady Savage, przyszła mama lubią tę wiadomość

• moka89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    podobno małe dzieci lubią kąpiele, a moja przy każdej drzie się jakby ją ze skóry obdzierano :( próbowaliśmy cieplejszą, zimniejszą wodę, zanurzaliśmy więcej ciałka i mniej, przy ciemniejszym i jaśniejszym świetle w pomieszczeniu, przed i po jedzeniu i zawsze jest przeraźliwy płacz!

czy wasze dzieciaczki też nie lubią kąpieli?
    Spróbuj owinąć dzieciaczka pieluszką tetrową. Odkryj jak myjesz np brzuszek i jak skończysz z powrotem okryj tą mokrą, ciepłą pieluszką. U nas działa! Poza tym mowię do niej spokojnym, ciepłym głosem co myjemy, np umyjemy teraz stoooopy, o taaak, oooo jak miło ;) xD
    Gorzej mamy z wyjęciem z wanienki i wycieraniem. Nawet farelka nie działa :) aa no i farelka stoi na wysokości wanienki zeby jej ciepło było ;)

Jak to jest,że w nocy po cycku śpi nawet 4,5h a w dzień dopomina się co dwie? Wodą nie oszukam niestety :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 2585 2586 2587 2588 2589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ