Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
diatomka wrote:Czarna ooo to my tez pneumo i rota chcemy. Nad pnemo sie zastanawiam czy od razu czybod drugiego szczepienia
-
diatomka wrote:Anitka nie wiedzialam! To moze wezme pneumo od drugiego szczepienia. No nie chce trzecvh ukluc:(
-
diatomka wrote:Anitka synka szczepilismy pneumo od razu,ale bralismy 6 w 1 a teraz sie waham. Mala widze ze wypluwa i boje sie ze wyplujhe,synek chetnie rota wypil.
Ja sie waham z pneumo ze wzgledu na starszaka w domu. -
Paula mi pediatra i tu w szpitalu mówią że temp zaczynamy zabijać od 38.
Ja Wam powiem że nie wiem jak ja zniose szczepienia bez względu na to czy to jedno ukucie czy trzy. Moje dziecko robi taki cyrk że później cały dzień nie mogę się otrząsnąć. Dziś robili dodatkowe badanie bo dostała okropnej wodnistej, zielonej biegunki i dwie pielęgniarki małą trzymały a jedną kuła, a ja stałam i wyłam. Płacz jakby ktoś obdzierał ją ze skóry. -
Czarna_88 wrote:Aniesija A dla czego wybraliście szczepienie 5w1 A nie np 6w1 ? Chciała bym poznać po prostu zdanie
bo my przed szczepieniami ii przed wyborem
Mój mały żarłoczek Anitka też chętnie wypił szczepionkę, aż pielęgniarka była w szoku, mówiła że dawno takiego dzieciaczka nie miała
Diatomka, nam wyznaczyli kolejne szczepienie na 3-go grudnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 01:08
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a którą 5w1 szczepicie? Ja mam do wyboru dwie, różnią się ceną i nazwą : pentaxim i infanrix. Nie wiem co wybrać. U mnie pediatra radziła, żeby jednego dnia zaszczepić skojarzoną a za tydzień-dwa rota i pneumokoki, żeby dać organizmowi odpocząć. I tak zamierzam zrobić.
-
U nas tez szczepionka pentaxim i faktycznie młodemu nic nie jest. Nie miał gorączki, noc przespana. W sumie kilka razy w nocy mierzyłam jemu temperature ale wszystko ok. Ja się właśnie naczytałam ze po tej bezpłatnej często dzieci gorączkuja i gorzej znoszą szczepienie.