WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kapiel jest spoko- maly uwielbia. Pierwsze trzy razy kapalismy go w ręczniku, tak jak moja opisuje tylko w ręczniku. Teraz juz bez, co drugi dzień, woda 38-39, super cieplo w łazience i jest totalny spokój.

Gorzej, ze spaniem w nocy :( jak wy to robicie, ze wasze dzieci śpią po 5 godzin?????? My chodzimy jak zombie- co 3 godziny pobudka ale ze karmienie z uśpieniem trwa od godziny do dwóch to zostaje nam godzina snu. To rozwala mi caly dzień i powoduje, ze padam. Nie wspomnę o moim, który musi przeciez do pracy po takich harcach chodzić a czy chce czy nie i tak sie obudzi:/

Jak wy to robicie? wasze dzieci od poczatku tak ładnie noce przesypialy, jesli nie to moze pamiętać kiedy sie to zmienili na lepsze?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja mam dokładnie to samo ze spaniem co Ty, już tracę siły :( a na początku było tak pięknie, spał właśnie po 5 godzin, teraz sie odmieniło ale niestety na gorsze. Chyba nie ma przepisu na to żeby znowu było jak wcześniej, próbowałam juz z mlekiem modyfikowanym bo podobno dzieci na nim dłużej śpią, ale gdzie tam, dla mojego to bez różnicy czy pierś czy butla i tak śpi góra 3 godziny w nocy teraz, mało tego jeszcze "gada" przez sen, więc trudno przy tym zasnąć a jak juz zasnę to i tak trzeba zaraz wstawać i od nowa

• agniesja Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Moka, mój czy dzień czy noc je co 2h. Najdłużej śpi po wieczornej kąpieli bo średnio 3h czasem 4. W ogóle z Dawida taki żarłoczek, że w ciągu 9 dni przytył 400 g :D Pani doktor powiedziała, że za dużo je i dlatego tak strasznie ulewa, że niektóre dzieciaczki mają tak silny odruch ssania, że po prostu jedzą ponad możliwości :P No ale co, będę dziecku żałować cyca? :P Najwięcej ja tracę na tym ulewaniu.

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja współczuję, usypianie czyli jak?
    U mnie od początku do teraz w nocy wygląda tak, budzi się, przekladam do łóżka leży spokojnie robie mleko, przebieram, daje jeść, na ręce biorę żeby odbiło się, odbija to kładę do lozeczka gasze światło i śpimy. Usypianie w sensie na rękach to czasami się zdarza jak nie może kupy zrobić i płacze ale to nie jest po karmieniu bezpośrednio tylko godzinę półtorej po.
    A sposób żeby spala dłużej to taki ze jak je do godziny 22 ostatnia butelkę dostaje na herbacie rumiankowej i rano tez między 6 a 9.
    Od 2dni tak robię i kupy 2x na dzień są.
    Dzisiaj rano jak zdjelam kolderke to już czułam smród i wiedziałam że narobiła

Aha ta przerwa w spaniu nie trwa dłużej niż pół godziny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 13:26

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja raczej tak sama z siebie. Początkowo budziła się co 3h na karmienie, teraz raczej koło 4-5h wytrzymuje. Tyle że - śpi ze mną w łóżku - słyszę, że jęczy to siadam, podkład pod pupę, zmiana pieluchy, potem kładę się daje cycka, z 15 minut ssania i pod koniec jedzenia już śpi. Za to w dzień bywa niezły meksyk z zasypianiem.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Zazdroszczę Moka, mój czy dzień czy noc je co 2h. Najdłużej śpi po wieczornej kąpieli bo średnio 3h czasem 4. W ogóle z Dawida taki żarłoczek, że w ciągu 9 dni przytył 400 g :D Pani doktor powiedziała, że za dużo je i dlatego tak strasznie ulewa, że niektóre dzieciaczki mają tak silny odruch ssania, że po prostu jedzą ponad możliwości :P No ale co, będę dziecku żałować cyca? :P Najwięcej ja tracę na tym ulewaniu.
    Akurat dzis cud się stał, że pociągnęła 4,5h, a tak to rożnie, nieraz dwie, nieraz trzy. Moja to tez żarłok i ulewa dość często, wczoraj załatwiła swoje ubranko i moje mimo podłożenia sobie na ramieniu tetry xD

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzesniowki 2014 odzyly hehe jedna na kwietniowych druga czerwcowych trzecia z sierpniowych hehe.
    Aż ciekawa jestem jak tu za rok będzie

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas płaczu przy kąpieli nie ma. Na całe szczęście.
    A budzenie w nocy to różnie. Pierwszy sen po kąpieli jest najdłuższy bo nawet 4,5h ale nie zawsze, a potem różnie. Raz co godzinę a raz co 3. Ja juz jestem przyzwyczajona bo tak mam prawie 2 miesiące. Ale czasem dopada takie zmęczenie ze biorę małą do siebie do łóżka i śpimy razem do południa.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

4me U nas tak jak u lenki, mała śpi z nami. Jak zaczyna coś pojękiwać przez sen to zmieniam pieluszkę i daję pierś jeżeli szuka. Przesypia jednorazowo 5 godzin po kąpieli i wieczornym karmieniu piersią, później budzi się między 24, a 1. Właściwie nie budzi się tylko pojękuje i szuka piersi, później do 8 karmię zazwyczaj jeszcze 2 razy, no i oczywiście zmiany pieluch(też na śpiocha).

Jeżeli chodzi o kąpiele to Lila bardzo je lubi, na początku strasznie krzyczała, ale wlewamy teraz trochę cieplejszą wodę i jest ok.

Dziewczyny jak u Was wygląda higiena córek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:55

sRUqp2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wręcz uwielbia się kąpać... jak tylko wkładamy Ją do wanienki to od razu jest wieeeelki uśmiech na twarzy =)

Co do spania to różnie... czasem mała przespi w nocy 3-4 godziny, a czasem budzi się co 1.5-2...z tym, ze u mnie tak jak u Agatki w zasadzie jakoś bardzo mi to nie przeszkadza bo już się przez te 6 tygodni przyzwyczailam... owszem czasem łapie mnie kryzys, ale ogólnie nie jest źle =)

Bento ja nie rozchylam, przemywam w czasie kąpieli ... ale w sumie też nie wiem czy dobrze robie...

bento lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakarmie Roksane i napisze co mi mówiły w szpitalu odnośnie higieny

• moka89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento ja rozchylam, bo często tam kupka dolatuje. Delikatnie przemywam po kąpieli przegotowaną woda, i w ciagu dnia chusteczkami jak widzę, że kupal się tam dostał :) Tez nie wiem czy to dobrze, ale na początku polana tam patrzyła i poprosiła o patyczek do uszu i tam przetarła :)

bento lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też płaczu w nocy właściwie nie ma. Chyba, że mama za bardzo się guzdrze albo pójdzie siku zamiast karmić. :P A normalnie to mała tak na śpiąco zaczyna mruczec, kręcić się, miotac główką - wtedy wiem, że zglodniala i mogę zareagować zanim się w pełni wybudzi.
    A ten najdłuższy sen ma od 23/północy do 4/5 rano. Po kąpieli wcale śpiąca nie jest, a nawet jak zaśnie to budzi się z 1-2 razy na jedzenie. Dopiero jak mamusia obok to można zapaść w głęboki sen :P Cóż poradzę, trafiła mi się taka przylepa. Nawet wczoraj u chirurga pielegniarka skomentowała, że mała to nawet na chwilę oczu ode mnie nie odrywa. Słodkie to, choć czasem chcialabym mieć trochę czasu dla siebie. Choć i tak, jak urośnie i zrobi się niezależna to pewnie będę za tym tęsknić.

bento lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u Was z kg, doszlyscie juz do wagi sprzed ciąży?

Bo ja coraz bardziej się załamuje... jak się waga zatrzymała na 65 tak cały czas ni cholery nie chce zejść niżej...
    Chciałabym juz zacząć ćwiczyć, żeby się ogarnąć ale z drugiej strony lekarz kazał czekać te 3 miesiące... niby to jeszcze miesiąc, ale czasem mam taki dzień, ze nie mogę na siebie patrzeć w lustrze...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi znowu neonatolog w szpitalu mówiła, że nic nie przecieramy chyba że kupka się tam dostanie. Teraz położna mówi żeby dokładnie myć, a ja sama już nie wiem jak robić żeby nic nie podrażnić... jednak higiena chłopców łatwiejsza.

sRUqp2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak - mi baterie siadły w wadze haha xD ale czuje ze stoi w miejscu, muszę w końcu odstawić ciasteczka :/ no i brzuch w środku z galaretą, ciekawe czy zdążę do lata stracić boczki :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak U mnie też pięknie kg leciały w dół, a od jakiegoś tygodnia waga stoi w miejscu :-( W przyszłym tyg. mam wizytę kontrolna u gina i jak będzie wszystko ok to biorę się za ćwiczenia i za męża :-)

sRUqp2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tal myśle, że przecież my tez dokładnie się myjemy to i dziewczynki tez się powinno, delikatnie i myśle ze będzie ok :) Mnie wlasnie chłopiec by przerażał xD

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga beznadziejnie, jeszcze ta dieta bez nabiału... Wpierdzielam same węglowodany i dupa rośnie :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozchylac nic bo można tym nanieść więcej bakterii niż się wydaje ze myjemy. Przy wzgorku jest wydzielina ona sama zejdzie tez nie można szorowac i usuwać bo to naturalne jest.

bento lubi tę wiadomość

‹‹ 2586 2587 2588 2589 2590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ