X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka a Ty cale dnie sama? Podziwiam ! Wszystkie zony marynarzy, kierowców itp itd sa dla mnie bohaterkami !

Nie pomogę z ta kropka bo nie mam zielonego pojęcia :/

paula2013, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się maly od dwoch dni budzi w nocy jeszcze częściej niz wczesniej- chyba, żeby mi pokazać, ze zawsze moze być gorzej i mam nie narzekac.
    A w ogóle to mam kryzys- mam dość nocnego wstawania- tak,naprawde dość. Mam ochote sie gdzies porządnie wyżyć i krzyczeć z bezsilności...
    Jeszcze tak bardzo liczyłam na wyspanie sie w weekend a tu DUPA bo mój wyszedl na piwo :(
    Przestaliśmy go wybudzac o tej 23 bo i tak nie pomagalo to w dłuższym spaniu i co? Maly sie przyzwyczail I Sam sie budzi :/ stad chyba moj najwiekszy wkurw! A jak go przebieram to pkacze jak nie on- zupelnie jakby go ktos ze skory obdzieral... 11 tydzień- mam cicha nadzieje, ze to jednak skok....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 05:08

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka to są chrząstki. Nie każde dziecko to ma ale to nic szkodliwego. Moja olivka takie kropki ma na górze i na dole. Pytałam o to pediatre. Wiec Cię uspokjam kochana :-)

Paula moim zdaniem jest strasznie długa i nasza pani Rechabilitanka tez tak mówi że wygląda na conajmniej miesiąc starszą. Ale w rzeczywistości w centymetra długa nie jest bo według pielęgniarki mierzenia ma 61cm? Tylko ciuchy nosi na 68.

paula2013 lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 15:26

wnidtv73dpzdszlc.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, chwale sie! dzisiaj moja Nastka przespała całą noc 22.30-7.00 :D
    po przebudzeniu miałam piersi jak skały, aż się wystraszyłam ale mała się najadła i jeszcze 240ml odciągnęłam :O

Agatka ale masz rechotkę fajną :) moja też zaczyna się śmiać w głos

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 08:47

agatka196, chabasse lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

daaawno mnie tu nie było ;) Wybaczcie, ale przy dwójce dzieci zwyczajnie nie mam czasu. Przychodzi wieczór, to padam na pysk ;), a najczęściej zabieram się za jakieś swoje 'rozrywki' czyli książka itp.
    Młoda rozwija się bardzo dobrze, śpi całe nocki już od końca października(dziś od 23 do 7:30!), rośnie jak szalona, ubieramy się w 74 ;) I zaczynamy się rechotać w głos :D

Wszystkiego dobrego na Mikołajki! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 09:05

paula2013, agatka196, snoopy_etka, chabasse, trix lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum w domu nie palę , mąż by na momencie sie mnie pozbył :D

• paula2013 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Kasiarzynka a Ty cale dnie sama? Podziwiam ! Wszystkie zony marynarzy, kierowców itp itd sa dla mnie bohaterkami !

O chociaż ktoś rozumie ....my też walczymy sami przez 3 tygodnie mąż tylko tydzień w mcu jest. A ostatnio po 3 tyg wrócił w piątek o 21 o jechał w poniedziałek o 4 rano i znów na 3 tyg. Ale za to jak wróci 18 to po nowym roku pojedzie ....juz odliczam dni do jego przyjazdu

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was kupiła wanienke najmniejszą spośród trzech ? Mała,średnia i duża ? My wzięliśmy najmniejszą i musimy teraz od mamy wziąć większą bo nasza mała wielka panna zapiera sie nóżkami :D

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Widziały?
    http://www.tvn24.pl/ochraniacze-grozne-dla-dzieci-niemowleta-moga-sie-udusic,600291,s.html

Ja już wcześniej słyszałam o przypadkach uduszenia przez ochraniacze, dlatego młody od początku ich nie ma. Może jestem przewrażliwiona, ale wolę dmuchać na zimne. Ostatecznie nawet jak uderzy się główką o szczebelki, to nic mu nie będzie. Poza tym nie widziałabym go ze swojego łóżka, a czasem w nocy sobie na niego zerkam czy wszystko jest ok.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 15:27

wnidtv73dpzdszlc.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Dzieki,Agatka.Czlowiek czasami glupieje:)

4me,a Ty karmisz piersia czy mm?No i fakt,jestem sama chwilowo 3 tygodnie (a ma byc 5).Taka praca :(. Choc mi akurat na szczescie mloda ladnie spi.
    Karmie piersia ale jedna porcja w nocy to zawsze MM i czas drzemki i tak taki sam...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka nie teraz wyjątkowo był tylko weekend normalnie 3/1 czyli tydzień w domu

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, chyba nie ma wyjścia trzeba to jakoś przetrwać - niektóre dzieci się po prostu budzą w nocy - niezależnie od tego czy kp czy mm, jak im ustawić drzemki itp. Moja też się budzi, ostatnio coraz więcej - na pierwsze wieczorne karmienie ją na siłe budziłam jak się sama kładłam, często koło północy - tak żeby mi nie wstała głodna tuż po tym jak uda mi się zasnąć. A ostatnie noce - godzina 22.30-23 już wstaje z płaczem wściekle głodna. Wczoraj zjadła ciut po 22, a jak się kładłam sama o 24, to znowu się obudziła i bez cyca się nie obeszło. Tu dla mnie właśnie jest niesamowita przewaga spania z dzieckiem, bo to jednak idzie dużo szybciej i bez wybudzania. Ale rozumiem, że nie każdemu to pasuje.
    Ja bardzo narzekam na wstawanie rano - ostatnio, godzina 7 i panna wstaje w pełni sił witalnych, domaga się uwagi, szczypie mnie po brzuchu, marudzi. Nie mam wyjścia, muszę się obudzić. A ja jestem straszną sową i mnie ta 7 rano zabija. Jak wieczorem zaczyna lecieć przez ręce o 17 to wpadam w panikę, bo już czuję, że zaraz będzie wstawać o 6 czy nawet 5 rano, a tego już nie przeżyję. ;) Dla mnie mogłaby w nocy budzić się co 1,5h byleby tylko rano dociągnęła do choćby 9. :/

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę zachwalac ale roksana wie ze dzien to dzien a noc to noc , jak nawet od 16 czy 28 przysnie do 1 w nocy to zje i spi dalej jedyny minus taki ze pobudka wtedy między 4-6 i trzeba godzine półtorej siedzieć a jak ja juz sie wybudze po 5 to kawka i do wieczora na nogach

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me nie pociesze cie bo ja jam tak od początku.
    Tyle że ten pierwszy sen po kąpieli jest długi bo czasem śpi od 20-21 do 1-2 a później co 3 godziny. Przy skoku śpię z nią bo pobudki są nawet co godzinę i nie ważne czy po kąpieli.

A powiedz o której się kapiecie? Czy po kąpieli dostaje jeść i spać czy zabawa? A może za dnia dostaje za dużo bodźców? Tzn nowe twarze, otoczenie itp. Dziecko wszystko odreagowywuje nocą przez sen.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 13:04

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny Wy narzekacie na sen dzieciaczków, a ja mam zupełnie odwrotną sytuację, mój to jest straszliwy śpioch, w nocy śpi już ciągiem 9 godzin, przeważnie od 21 do 6, zje i od razu śpi dalej. Wstaje ok 9, a od 11-12 w dzień śpi ciągiem 5-6 godzin wstaje przeważnie około 17, o 19-20 się kąpiemy no i powtórka, w miedzyczasie zalicza jeszcze krótkie drzemki. Nie żebym narzekała, ale czy to normalne, że dzieciak może tyle spać? Normalnie mi się nudzi czasami, jakbym w ogóle dziecka nie miała. Przybiera dobrze, bo zjada potem mega porcje po takim niedżwiedzim śnie, jest pogodny i wesoły dużo guga, ale jeszcze nie spotkałam się z takim śpiochem i zaczynam się z lekka niepokoić. On taki rytm sobie ustawił od około dwóch tygodni, wcześniej też sporo spał w dzień ale były to raczej takie godzinne drzemki kilka razy

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też śpi od 19-20po kąpieli do 1-2i później co 3godziny. Dziś noc koszmarna mały pobudka o północy później 5.30i koniec spania

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jak śpi w dzień dłużej niż 30-40 minut to sprawdzam czy na pewno żyje, bo to takie niespotykane ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    4me nie pociesze cie bo ja jam tak od początku.
    Tyle że ten pierwszy sen po kąpieli jest długi bo czasem śpi od 20-21 do 1-2 a później co 3 godziny. Przy skoku śpię z nią bo pobudki są nawet co godzinę i nie ważne czy po kąpieli.

A powiedz o której się kapiecie? Czy po kąpieli dostaje jeść i spać czy zabawa? A może za dnia dostaje za dużo bodźców? Tzn nowe twarze, otoczenie itp. Dziecko wszystko odreagowywuje nocą przez sen.
    Agatka ja mialam identycznie jak Ty od 20-21 do 1-2 a pozniej co 3 godziny. Nastepnie zrobilismy sobie kilka tygodni proby z wybudzaniem o 23 i karmieniem tak by wytrwal do 4-5 ale niestery u nas sie nie sprawdzilo i od dwoch dni go nie budze ale chlopak juz sie chyba nauczyl i sam sie budzi :/ dzisiejsza noc byl slaba strasznie- pobudki co 2 godziny- u nas az tak zle nie bylo do tej pory- ale tak go obserwuje i mysle, ze ma skok rozwojowy wiec mam nadzieje, ze to minie :/

Kapiemy go o 19, 19.30 i zazwyczaj kolo 20.30 juz spi. Pol porcji jedzenia przed kapiel, pol po ale czasem jak niedlugo przed kapielom jadl i nie jest marudny to kapiel na glodnego i pozniej pelna porcja.

No nic... Wiem, ze to trzeba przetrwac- mam po prostu kryzys bo ja kocham spac!!!! I tez jestem sowa typowa ;) bo jakbym chodzila spac o 21 to pewnie bym sie wysiala.... No ale nie potrafie :/ zawsze wieczorem mam milion rzeczy do zrobienia, no i chce wreszcie spedzic choc godzinke na dzien z moim M....
    Musislam sie w nocy wygadac ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2744 2745 2746 2747 2748 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ