Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas tez skok- trzeci 12 swego tygdnia. Drugi przeszedł niezauważalnie
Ale teraz... Uffff tylko ręce i ręce. Nigdy wczesniej tak nie bylo- juz mam dość bo przecież nie mogę go,ciągle,nosić na rękach i to na dodatek w pozycji pionowej na ramie bo to niezdrowe a tylko ra pozycja sie królewiczowi podoba
Swoja droga moj maly jakos ostatnio dużo śpi w ciągu dnia i oczywiscie sie martwię, ze za dużo - nie dogodzisz tym matkom
U nas w ciagu dnia są trzy drzemki- od 40 min do 2h czyli łącznie dziennie wychodzi, ze śpi od 3 do 5 godzin. Czy to jest waszym zdaniem ok???
W nocy śpi od 20 do 6,7 z dwiema pobudkami na karmienie po drodze.
Wczoraj to nawet zaliczył 2,5h drzemkę i to tylko dlatego taka krótka, E go wybudzilambo spalby dalej- moze to przez skok, moze dzieci tez mogą w ten sposob reagować ????
-
4me wrote:U nas tez skok- trzeci 12 swego tygdnia. Drugi przeszedł niezauważalnie
-
Czesc dziewczyny !!
Z racji ze jestescie swiezymi mamusami chcialabym was sie ocos poradzic .
Jestem 25-letnia kobieta ,ktora wazy 48kg i w lipcu 2016 roku spodziewam sie dziecka. Plany sie troszke pokomplikowaly gdyz swoj slub mam w sierpniu czyli miesiac po porodzie . Chcialabym wam sie poradzic czy waszym zdaniem lepiej przelozyc slub ? najwazniejsze co mnie ciekawi jak sie czulyscie miesiac po porodzie o dziecko sie nie martwie gdyz opieka by byla a od domu weselnego jest 5 minut . Czy dalybyscie rade czy miesiac po tez umieralyscie z bolu?
dzieki za wszelka odp -
No, no ja na czwarty czekam z wielkimi oczami ze strachu
5 tygodni... Jak ja to przeżyje
chyba musze zacząć szkolić babcie by zostały w końcu z młody same
powiem im, ze jadę cos załatwiać a pojade do jednej z nich na kanapę sie wyspać bo mam klucze do mamy
A tak w ogóle to dzis przyszła teściowa zabrać młodego na spacermowi, ze go zabierze a ja mam sobie cos tu porobic. No to ja, ze super i ze odkurzę przynajmniej. Tesciowa wyszla a ja na kanapę z kawka
odkurzacz sprząta sam
dostaliśmy od mojego taty iRobota Roombe- mowie Wam bomba! Warta swojej kasy odkurza mi teraz pięknie mieszkanie a ja mam 40 min zaoszczedzonego czasu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 16:44
-
nick nieaktualnytana wrote:Czesc dziewczyny !!
Jestem 25-letnia kobieta ,ktora wazy 48kg i w lipcu 2016 roku spodziewam sie dziecka. Plany sie troszke pokomplikowaly gdyz swoj slub mam w sierpniu czyli miesiac po porodzie . Chcialabym wam sie poradzic czy waszym zdaniem lepiej przelozyc slub ? najwazniejsze co mnie ciekawi jak sie czulyscie miesiac po porodzie o dziecko sie nie martwie gdyz opieka by byla a od domu weselnego jest 5 minut . Czy dalybyscie rade czy miesiac po tez umieralyscie z bolu?
dzieki za wszelka odp
U nas różnie , ja miałam cesarke i po 5dniach wpakowalam sie w jeansy i polecialam na zakupy , ktoś inny nie mógł wstać .
Na co możesz się przygotować , to to że będzie leciało bo w połogu sie krwawi .
Swoją drogą strasznie chuda jesteś -
Ja bym nie dała. Nie z bólu, bo przeciwbólowe wzięłam raz, tuż po porodzie, potem nie było potrzeby. Ale miesięczne dziecko potrafi wisieć na cycku prawie cały czas i bardzo potrzebuje mamy, a do tego mogą być np. kolki. Ja bym nie dała rady iść się bawić czy choćby szykować wiedząc, że moje maleńkie dziecko dławi się od płaczu, nawet pod teoretycznie dobrą opieką. Właściwie dopiero teraz życie robi się bardziej poukładane, pierwsze 3 miesiące to była niezła jazda, ciężko mi było iść się wysikać, a co dopiero myśleć o ślubie.
4me lubi tę wiadomość
-
tana wrote:Czesc dziewczyny !!
dzieki za wszelka odp
Ja zaś SN urodziłam i miałam anemię przez półtora miesiąca było mi słabości zależy od osoby.
Dziewczyny a na co ten olej kokosowy pomaga jak na włosy sie da? -
dzieki za wszelka odp
Psychicznie - ja teraz dopiero po 2,5 miesiąca zaczynam czuć se jak kiedys a nie jak zajechana matka polka z podkrążonymi oczami wiec osobiście ja bym przelozyla ale na pewno wiele dziewczyn Ci powie, ze dasz rade
To tylko moje zdanie pamiętajja po prostu chce mieć z tego dnia meeeega Fun a nie, żeby jakos dać radę- dlatego przelozylismy ślub o caly rok
bo jeszcze chce by bylo cieplo
Edit: Ooo La lenka dobrze napisala- kolki, dziecko, które non stop wisi na cycku, dziecko, które lubi sobie popłakać od tak albo nie lubi spac w nocy... Narazie nie wiesz na jakie trafisz a wpływ na to masz teraz żaden i niewielki po urodzeniu
Przez pierwszy miesiąc to nawet wyjście samemu na miasto z młodym to byl wyczyn, który wykanczalWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 17:03
-
My po szczepieniu, chyba bylo lepiej niz poprzednio, nie posmarowalam emla. Mala wazy 6650 i mierzy 63cm:)
Dalam jej czopek bo poplakiwala, nie chce zeby sie meczyla jak poprzednio,
Tana ja po pierwszym porodzie sn dlugo mialam problem zeby usiasc na tylku! Tym razem mialam cc i szy ciej doszlam, tyle ze sie krwawi mniej lub batrdziej obficie. Ja bym przelozyla .
Staraczka, nie spieszy mi sie. Czekam do 4 mca skonczonego i wtedu rusze z kasza na noc i sloiczki juz zaczelam kupowac.te po 4 mcu.
U mnie tez razem kapalismy mala a teraz jak stary ma noge w gipsie to musialam sama sobie poradzic.myje w lazience, na pralce klade wklad od przewijaka ten dmuchany z ikea i jest git.
Lalenka a kto te nasze dzieci zrozumie!
Ja mala myje w Hipp mam zel z pompka i mleczko. -
Synek byl na mm od poczatku i otyly nir jest. Dbalam o to by kadl warzywa i owoce. Teraz jesr komedia bo w czasie obiadu najpierw znikaja warzywa typu ogorki papryka pomidor, surowek nie jada, i nie ma miejsca na mieso i trzeba go chwilami upomniec ze ma zostawic warzywa haha
-
dzieki za wszelka odpno ale to moja perspektywa xD
-
Anulka olej kokosowy ma właściwości na włosy odżywiające i odbudowujace... w ogóle jest on tez bardzo fajny do smarowania całego ciała
Generalnie to taki cud kosmetyk - możesz go używać niemalze w każdej postaci
Jeśli chodzi o nakładanie to robie to na suche włosy i zostawiam na kilka godzin
Byliśmy dziś na szczepieniu i jednak je chwilowo odroczylismy... ze względu na to, ze Nadia ma problemy z tym podnoszeniem główki to dostaliśmy skierowanie do poradni rehabilitacyjnej...
I to poprzednich reakcjach na pelnokomorkowy krztusiec Pani pediatra powiedziała, ze Ona nie wyrazi zgody na dalsze takie szczepienie i po wizycie u rehabilitanta mamy refundowane szczepienie pentaximem.
Dokładnie nasze wymiary 62 cm i waga 6050g.
-
Staraczka to prawda różnimy się, ale wytłumacz mi proszę jak baba babie po co Roksanie tak wcześnie te kaszki, jeśli nawet bez cukru to żołądek zapychają trudniej je strawić, no i na moje łatwiej dziecko utuczyć.
Czyżby chipsy były zdrowe bo je produkują☺diatomka, agniesja lubią tę wiadomość
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
diatomka wrote:Gusiak a co u Was bylo po pierwszym szxzepeieniu?
Na drugi i trzeci dzień wielki płacz przy każdej próbie odlozenia (uspokajala się jedynie na rękach) plus taka gulka pod skórą, która utrzymywala się przez jakieś dwa tygodnie.
Pediatra stwierdziła, ze skoro dziecko było takie niespokojne i w ogóle to jest to nop i ona nke będzie ryzykować dalszego szczepienia pelnokomorkowym - jeśli ja bym nalegala to musze podpisać oświadczenie, że robię to na własne ryzyko... dlatego tez będziemy mieli dalsze szczepienia refundowane. -
nick nieaktualny
-
Staraczka23 wrote:Gusiak a ja zrozumialam ze nie szczepila bo główki nie podnosi , u nas tez o tym mówiła
W sumie po części dobrze zrozumiałas
Pentaximem - tym 5w1 bezkomorkowym teraz nie zaszczepilismy, bo mamy iść najpierw do fizjoterapeuty i po Jego opinii dopiero wrócić na szczepienie
A mamy teraz zmieniać ze szczepień NFZ na pentaxim ( dla nas także refundowany) ze względu na reakcję pi poprzednim pelnokomorkowym DTP.
Teraz juz chyba napisalam jasno
-
tana wrote:Dzięki za każda odpowiedź jest dla mnie cenna pozdrawiam
Ja np. juz tydzień po cc mogłabym w ogóle zapomnieć, że rodziłam ... każdy organizm jest inny i chyba ciężko to przewidzieć
Jeszcze jedna rzecz, że jak zobaczysz to swoje maleństwo to sama nie będziesz się chciała z nim rozstać ... nawet na chwilękarolcia87 lubi tę wiadomość