X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez skok- trzeci 12 swego tygdnia. Drugi przeszedł niezauważalnie ;)
    Ale teraz... Uffff tylko ręce i ręce. Nigdy wczesniej tak nie bylo- juz mam dość bo przecież nie mogę go,ciągle,nosić na rękach i to na dodatek w pozycji pionowej na ramie bo to niezdrowe a tylko ra pozycja sie królewiczowi podoba :/
    Swoja droga moj maly jakos ostatnio dużo śpi w ciągu dnia i oczywiscie sie martwię, ze za dużo - nie dogodzisz tym matkom ;)

U nas w ciagu dnia są trzy drzemki- od 40 min do 2h czyli łącznie dziennie wychodzi, ze śpi od 3 do 5 godzin. Czy to jest waszym zdaniem ok???
    W nocy śpi od 20 do 6,7 z dwiema pobudkami na karmienie po drodze.
    Wczoraj to nawet zaliczył 2,5h drzemkę i to tylko dlatego taka krótka, E go wybudzilam ;) bo spalby dalej- moze to przez skok, moze dzieci tez mogą w ten sposob reagować ????

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    U nas tez skok- trzeci 12 swego tygdnia. Drugi przeszedł niezauważalnie ;)
    U nas znowu ten trzeci to zupełnie się nie ujawnił. Już miałam nadzieję, że panna wyrosła ze skoków i teraz będą przechodzić niezauważalnie. Ale nie, gdzie tam, czwarty pokazał na co go stać :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • tana Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny !!
    Z racji ze jestescie swiezymi mamusami chcialabym was sie ocos poradzic .
    Jestem 25-letnia kobieta ,ktora wazy 48kg i w lipcu 2016 roku spodziewam sie dziecka. Plany sie troszke pokomplikowaly gdyz swoj slub mam w sierpniu czyli miesiac po porodzie . Chcialabym wam sie poradzic czy waszym zdaniem lepiej przelozyc slub ? najwazniejsze co mnie ciekawi jak sie czulyscie miesiac po porodzie o dziecko sie nie martwie gdyz opieka by byla a od domu weselnego jest 5 minut . Czy dalybyscie rade czy miesiac po tez umieralyscie z bolu?
    dzieki za wszelka odp

3jgxgov39o6mq8eb.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, no ja na czwarty czekam z wielkimi oczami ze strachu :) 5 tygodni... Jak ja to przeżyje :) chyba musze zacząć szkolić babcie by zostały w końcu z młody same :D powiem im, ze jadę cos załatwiać a pojade do jednej z nich na kanapę sie wyspać bo mam klucze do mamy :D

A tak w ogóle to dzis przyszła teściowa zabrać młodego na spacer :D mowi, ze go zabierze a ja mam sobie cos tu porobic. No to ja, ze super i ze odkurzę przynajmniej. Tesciowa wyszla a ja na kanapę z kawka :) odkurzacz sprząta sam :D dostaliśmy od mojego taty iRobota Roombe- mowie Wam bomba! Warta swojej kasy odkurza mi teraz pięknie mieszkanie a ja mam 40 min zaoszczedzonego czasu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 16:44

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tana wrote:
    Czesc dziewczyny !!
    Jestem 25-letnia kobieta ,ktora wazy 48kg i w lipcu 2016 roku spodziewam sie dziecka. Plany sie troszke pokomplikowaly gdyz swoj slub mam w sierpniu czyli miesiac po porodzie . Chcialabym wam sie poradzic czy waszym zdaniem lepiej przelozyc slub ? najwazniejsze co mnie ciekawi jak sie czulyscie miesiac po porodzie o dziecko sie nie martwie gdyz opieka by byla a od domu weselnego jest 5 minut . Czy dalybyscie rade czy miesiac po tez umieralyscie z bolu?
    dzieki za wszelka odp

U nas różnie , ja miałam cesarke i po 5dniach wpakowalam sie w jeansy i polecialam na zakupy , ktoś inny nie mógł wstać .
    Na co możesz się przygotować , to to że będzie leciało bo w połogu sie krwawi .
    Swoją drogą strasznie chuda jesteś :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie dała. Nie z bólu, bo przeciwbólowe wzięłam raz, tuż po porodzie, potem nie było potrzeby. Ale miesięczne dziecko potrafi wisieć na cycku prawie cały czas i bardzo potrzebuje mamy, a do tego mogą być np. kolki. Ja bym nie dała rady iść się bawić czy choćby szykować wiedząc, że moje maleńkie dziecko dławi się od płaczu, nawet pod teoretycznie dobrą opieką. Właściwie dopiero teraz życie robi się bardziej poukładane, pierwsze 3 miesiące to była niezła jazda, ciężko mi było iść się wysikać, a co dopiero myśleć o ślubie. :P

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tana wrote:
    Czesc dziewczyny !!
    dzieki za wszelka odp

Ja zaś SN urodziłam i miałam anemię przez półtora miesiąca było mi słabości zależy od osoby.
    Dziewczyny a na co ten olej kokosowy pomaga jak na włosy sie da?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tana wrote:
    Czesc dziewczyny !!
    dzieki za wszelka odp
    Fizycznie miesiac po porodzie nic nie powinno Cie juz bolec. Aczkolwiek nozesz miec dalej plamienia- to zazwyczaj trwa te 6 tygodni.

Psychicznie - ja teraz dopiero po 2,5 miesiąca zaczynam czuć se jak kiedys a nie jak zajechana matka polka z podkrążonymi oczami wiec osobiście ja bym przelozyla ale na pewno wiele dziewczyn Ci powie, ze dasz rade ;)

To tylko moje zdanie pamiętaj ;) ja po prostu chce mieć z tego dnia meeeega Fun a nie, żeby jakos dać radę- dlatego przelozylismy ślub o caly rok :D bo jeszcze chce by bylo cieplo ;)

Edit: Ooo La lenka dobrze napisala- kolki, dziecko, które non stop wisi na cycku, dziecko, które lubi sobie popłakać od tak albo nie lubi spac w nocy... Narazie nie wiesz na jakie trafisz a wpływ na to masz teraz żaden i niewielki po urodzeniu ;)
    Przez pierwszy miesiąc to nawet wyjście samemu na miasto z młodym to byl wyczyn, który wykanczal ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 17:03

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu, chyba bylo lepiej niz poprzednio, nie posmarowalam emla. Mala wazy 6650 i mierzy 63cm:)
    Dalam jej czopek bo poplakiwala, nie chce zeby sie meczyla jak poprzednio,

Tana ja po pierwszym porodzie sn dlugo mialam problem zeby usiasc na tylku! Tym razem mialam cc i szy ciej doszlam, tyle ze sie krwawi mniej lub batrdziej obficie. Ja bym przelozyla .

Staraczka, nie spieszy mi sie. Czekam do 4 mca skonczonego i wtedu rusze z kasza na noc i sloiczki juz zaczelam kupowac.te po 4 mcu.
    U mnie tez razem kapalismy mala a teraz jak stary ma noge w gipsie to musialam sama sobie poradzic.myje w lazience, na pralce klade wklad od przewijaka ten dmuchany z ikea i jest git.

Lalenka a kto te nasze dzieci zrozumie!;)
    Ja mala myje w Hipp mam zel z pompka i mleczko.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek byl na mm od poczatku i otyly nir jest. Dbalam o to by kadl warzywa i owoce. Teraz jesr komedia bo w czasie obiadu najpierw znikaja warzywa typu ogorki papryka pomidor, surowek nie jada, i nie ma miejsca na mieso i trzeba go chwilami upomniec ze ma zostawic warzywa haha

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tana wrote:
    Czesc dziewczyny !!
    dzieki za wszelka odp
    ja bym nie dała rady zostawić miesięcznego dziecka, dopiero teraz jestem w stanie wziąć pod uwagę jakąś opiekę mamy czy siostry na parę godzin, ale na pewno nie na całe wesele ! no i właśnie kwestia krwawienia, ja miałam łagodny połóg, ale niektóre mają 6tyg potopu, plus kiedy dokładnie ślub i kiedy termin??pamiętaj,że możesz nawet przenosić 2 tygodnie ! ja bym przełożyła najwcześniej na wrzesień- wciąż bardzo ciepło, pewnie nawet taniej no i dziecko będzie już bardziej ogarnięte, tak, zeby moglo trochę czasu spędzić z Wami na weselu, bo jednak ono bardzo potrzeuje mamy no i jak tu karmic w sukni slubnej, nie mowiąc już o piciu alkoholu. a jak ściągniesz wczesniej mleko, to ja np mam tak, ze po 6godzinach to juz mam niezle kamienie zamiat cyckow, wiec nie da rady bez sciagania a randka z laktatorem na wlasnym weselu to slaba wizja, plus cieknace cycki na sukni slubnej ;D no ale to moja perspektywa xD

relgio4pxlxziakh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka olej kokosowy ma właściwości na włosy odżywiające i odbudowujace... w ogóle jest on tez bardzo fajny do smarowania całego ciała =)
    Generalnie to taki cud kosmetyk - możesz go używać niemalze w każdej postaci =)

Jeśli chodzi o nakładanie to robie to na suche włosy i zostawiam na kilka godzin =)

Byliśmy dziś na szczepieniu i jednak je chwilowo odroczylismy... ze względu na to, ze Nadia ma problemy z tym podnoszeniem główki to dostaliśmy skierowanie do poradni rehabilitacyjnej...
    I to poprzednich reakcjach na pelnokomorkowy krztusiec Pani pediatra powiedziała, ze Ona nie wyrazi zgody na dalsze takie szczepienie i po wizycie u rehabilitanta mamy refundowane szczepienie pentaximem.

Dokładnie nasze wymiary 62 cm i waga 6050g.

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak a co u Was bylo po pierwszym szxzepeieniu?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka to prawda różnimy się, ale wytłumacz mi proszę jak baba babie po co Roksanie tak wcześnie te kaszki, jeśli nawet bez cukru to żołądek zapychają trudniej je strawić, no i na moje łatwiej dziecko utuczyć.
    Czyżby chipsy były zdrowe bo je produkują☺

diatomka, agniesja lubią tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Gusiak a co u Was bylo po pierwszym szxzepeieniu?

Na drugi i trzeci dzień wielki płacz przy każdej próbie odlozenia (uspokajala się jedynie na rękach) plus taka gulka pod skórą, która utrzymywala się przez jakieś dwa tygodnie.
    Pediatra stwierdziła, ze skoro dziecko było takie niespokojne i w ogóle to jest to nop i ona nke będzie ryzykować dalszego szczepienia pelnokomorkowym - jeśli ja bym nalegala to musze podpisać oświadczenie, że robię to na własne ryzyko... dlatego tez będziemy mieli dalsze szczepienia refundowane.

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• ela Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniach. Mała waży 6160g

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak a ja zrozumialam ze nie szczepila bo główki nie podnosi , u nas tez o tym mówiła .

Mają tyle sammo cm :)

Diatomka a ten przewijak to co ty wode tam lejesz jak do wanienki czy przemywasz ?

• tana Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za każda odpowiedź jest dla mnie cenna pozdrawiam

3jgxgov39o6mq8eb.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Gusiak a ja zrozumialam ze nie szczepila bo główki nie podnosi , u nas tez o tym mówiła

W sumie po części dobrze zrozumiałas =)
    Pentaximem - tym 5w1 bezkomorkowym teraz nie zaszczepilismy, bo mamy iść najpierw do fizjoterapeuty i po Jego opinii dopiero wrócić na szczepienie =)

A mamy teraz zmieniać ze szczepień NFZ na pentaxim ( dla nas także refundowany) ze względu na reakcję pi poprzednim pelnokomorkowym DTP.

Teraz juz chyba napisalam jasno =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tana wrote:
    Dzięki za każda odpowiedź jest dla mnie cenna pozdrawiam

Ja np. juz tydzień po cc mogłabym w ogóle zapomnieć, że rodziłam ... każdy organizm jest inny i chyba ciężko to przewidzieć =)
    Jeszcze jedna rzecz, że jak zobaczysz to swoje maleństwo to sama nie będziesz się chciała z nim rozstać ... nawet na chwilę =)

karolcia87 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

‹‹ 2782 2783 2784 2785 2786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ