X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecany przepis na sernik:
    Spód :
    Owiane ciasteczka (np z biedronki ) - 300 g
    100 g roztopionego masła
    łyżeczka proszku do pieczenia

Masa serowa:
    1 kg zmielonego sera lub gotowy ser z wiaderka
    6 jajek
    2/3 szklanki drobnego cukru
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 łyżka mąki pszennej

Na wierzch:
    Kajmak z puszki
    Solone orzeszki ziemne

Ciasteczka mielimy w blenderze na drobny piasek, dodajemy roztopione masło i łyżeczkę proszku do pieczenia.
    dokładnie mieszamy, wykładamy dno natłuszczonej tortownicy (24 cm) i podpiekamy 10 min w piekarniku.
    Żółtka miksujemy do białości z cukrem.
    Dodajemy pozostałe składniki /oprócz białek/, miksujemy do połączenia składników.

Z białek i odrobiny soli ubijamy sztywną pianę, dodajemy ją do sernika, delikatnie mieszamy.

Masę serową wylewamy na ciasteczkowy spód, równamy.

Piekarnik rozgrzewamy do 150 stopni i pieczemy sernik 60-75 minut,
    powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu.
    Studzimy w lekko uchylonym piekarniku, następnie schładzamy go przez noc w lodówce.
    Dekorujemy masa kajmakowa i posypujemy drobno posiekanymi słonymi orzeszkami ziemnym.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    I ode mnie cos :D

Gdyby otyłość powodowały kaszki i mleko modyfikowane to by nie ppdrukowali .
    Idąc tym tokiem rozumowania to jakby hamburgery i frytki powodowały otyłość to by ich nie produkowali :P

4me, trix, easymum lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałam olej kokosowy w BIEDRONCE, ale nie wiem czy jest dziewiczy xD jednakże warto sprawdzić :P

paula2013 lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls to moja mama i babcia jakies przewrazliwione , wiecznie uwage zwracają , kiedyś juz powiedziałam mamie zeby mi sie nie wcinala do tego co robię z małą bo ona też pewnie idealna nie była , będę potrzebować porady to zapytam albo zajrzę w neta .

I tak jak podczytuje artykuły o niemowlakach tak jak coś powoem to zaraz smiechy ze z neta patrzę i wymyślam . Wszystkiego trzeba próbować , nie służy jakiś płyn kupuję inny , nawet mnie zjechala ze dolewam ciut płynu normalnego jak piore ciuszki bo sie chwalilam :D :D
    Mówię kuzwa uczulenia nie ma to po trochę będę wprowadzać płyn , proszek lovela sie będzie kończył to będę mieszac z naszym zeby sprawdzić realcje i wprowadzać pomału .

A herbatniki haha widziałam dla dzieci chyba po 9mz cena 12zl smialam sie ze to beda najdroższe herbatniki jakie kupię :D

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Jak chcesz tani emolient to polecam mediderm- kosztuje kilkanaście zloty za duza butelkę, ktora mi starcza cos na okolo miesiąca :) do kupienia w gemini lub pewnie kazdej innej aptece. A nie z emolientow to używam hippa i tez żadnych problemów po tym nie mamy.
    Właśnie dziękuję za info o tym specyfiku. Kupiłam i smaruje młodego. Na razie egzema mniejsza ale jeszcze jest. Do tego stopnia to zlagodnialo ze pediatra wczoraj stwierdzila ze przesadzam i zle to nie wygląda (wcześniej miał czerwone łuszczace placki). Przymknelam oko na parafine w składzie bo ja jej nie toleruje. Przyznam że i ja się tym posmarowałam i mnie nie uczulilo :-)

4me lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i hippa tez używamy i jest ok :-)

paula2013 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka masa serowa zupełnie identyczna jak na wiaderku od tego sera do sernika bo z tego robilam :)

Lenka a no racja hahaha ale mniej więcej jak sie chce to zrobi hamburgera mniej kalorycznego wystarczy fantazja albo cos z neta i zastąpić kotleta i sosy .

Teraz z kolejnymi miesiącami mozna się nieźle " pogryźć" na forum bo jesteśmy inne i każda z nas jako matka ma inne priorytety i inne doświadczenia .

• moka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    jak był młody to w końcu jadł tylko parówki i to na dodatek tylko siedząc w wannie,.
    Padłam! Haha już sobie wyobrażam dzieciaka w wannie z parówką w ręce xD haha swoją drogą dobrze, że z tego wyrósł, bo dorosły facet z parówką...xD

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie opanował mnie szał na słodkie. .no nie mogę się powstrzymać i ciągle coś kupuje lub piekę. Właśnie wyciągnęłamn z piekarnika ciasteczka typu pieguski.
    cholera juz dzisiaj idę na ćwiczenia. Nawet małż mnie wypycha z domu.

• moka89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Właśnie dziękuję za info o tym specyfiku. Kupiłam i smaruje młodego. Na razie egzema mniejsza ale jeszcze jest. Do tego stopnia to zlagodnialo ze pediatra wczoraj stwierdzila ze przesadzam i zle to nie wygląda (wcześniej miał czerwone łuszczace placki). Przymknelam oko na parafine w składzie bo ja jej nie toleruje. Przyznam że i ja się tym posmarowałam i mnie nie uczulilo :-)
    Anitka - u mojej też zauważyłam suche placki, głownie na rękach, w miejscu pieluszki i z tylu na pleckach, tam gdzie nieraz ma zapięcie bluzeczki.. Kąpałam w nivei teraz mamy Oilatum, myślałam ze to po prostu otarcia naskórka, bo mała ma strasznie sucha skore... A moze to płyny do kąpieli? Nie chce lecieć z każda pierdoła do lekarza... Smaruje zielonym linomagiem tym od pupy zeby natłuścić, zobaczymy czy pomoże

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    widziałam olej kokosowy w BIEDRONCE, ale nie wiem czy jest dziewiczy xD jednakże warto sprawdzić :P
    Ale to chyba spożywczy?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo serników polecam poczytać http://www.mojewypieki.com/post/twarogi-i-serki-w-wiaderkach-pomagamy-wybrac

Na święta będę robic sernik z miodem, cynamonem i orzeszkami przepisu tej pani :) ciasta sa pyszne i zawsze się udają :)

easymum lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Dla równowagi - moja matka jest teraz eko-terrorystką i kupuje wnukom szynki po 40zł/kg , jak warzywka to tylko sprawdzone od pana Zbynia z bazarku, albo od siebie z działki :) Nawet batony sama robi (wyglądają jak kolba dla chomika :D )
    Haha jakbym czytała o moich rodzicach :-)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ale to chyba spożywczy?

W zasadzie chyba każdy jest spożywczy =)
    Ja mam po prostu dwa sloiczki - jeden do smarowania ciala i włosów, a drugi do jedzenia =)

4me lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzięki dziewczyny poszukam przez internet tego oleju jak mówicie ze taki super

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Ja mam po prostu dwa sloiczki - jeden do smarowania ciala i włosów, a drugi do jedzenia =)
    Ono właśnie przeciez kokos to kokos hehe

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:

a wlasnie jak uzywasz do wlosow?? Na umyte nakladasz czy inaczej? Mam zamiar dzisiaj sprobowac na wlosy i dumam jak. Uwielbiam ten zapach, nie taki sztuczny jak w kosmetykach.
    Tylko my glownie kosmetycznie a moj brat za to spozywczi. Ale dobry pomysl kupie drugi i sprobuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to co my tu piszemy między innymi zupka przez butelke czy grochówka to chyba pikus .

Ja niewiem albo ta dziewczyna chce szkody dla mojego dziecka albo naprawdę jest bezmozgowa i szkodzila swojemu.

Znajoma pytala co tam a ze ma dzieciaka to o swoim tez pisze , a jaaak :D
    No i pisalam ze chyba kaszke kupię , no w sumie to co tu wy wiecie .
    Ta wyskoczyła mi zebym nie kupowała owocowych , zdążyłam odpisac wiem i kolejna wiadomość JAK MÓJ DAMI SKOŃCZYŁ 3miesiące TO KUPOWAŁAM SOK MALINOWY DOLEWALAM MU DO MLEKA ZEBY CZUĆ SMAK KILKA ŁYŻECZEK .

Nie wiem co o tym myśleć ale piję czasami ten sok z wodą jak mi zimno albo choruje , sklad czytałam , chyba w zadnych dzieciowych kaszkach nie ma syropow glukozowo fruktozowych , ręce opadają .

Chociaż tak głębiej myśleć dzieciak zdrowy wagę swoją ma to mu nie zaszkodziło na szczęście .

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    a wlasnie jak uzywasz do wlosow?? Na umyte nakladasz czy inaczej? Mam zamiar dzisiaj sprobowac na wlosy i dumam jak. Uwielbiam ten zapach, nie taki sztuczny jak w kosmetykach.
    Tylko my glownie kosmetycznie a moj brat za to spozywczi. Ale dobry pomysl kupie drugi i sprobuje.
    Lepiej olejowac wlosy suche , zostawic na całą noc albo min 2godziny , sie naklada na skórę głowy opuszkami palców a resztę po długości rozprowadza :)'

To ja tak wyczytalam i robilam ale sposobów więcej jest :)

Gusiak lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem mojego dziecka. Leżała na macie, z różnymi zabawkami, ja obok zagadywałam i było buczenie z niezadowolenia. Wzięłam na ręce, nadal yyy. Zadzwonił telefon, więc odłożyłam na chwilę na goły materac, bez zabawek, bez niczego. I teraz sobie leży, ssie paluchy i śmieje się do światła. Tak sama, w pełni zadowolona. To po co ja się staram? A zaraz pora na drzemkę, już czuję, że będzie kolejna histeria. :/ Ten skok się właśnie tak u nas głównie objawia - nie chce spać, budzi się po 20 minutach i ciągle buczy. I tak dzień po dniu całodzienne marudzenie. Mam już dość, nawet jak pójdzie spać to nie mam siły nic zrobić. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 2781 2782 2783 2784 2785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ