X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecany przepis na sernik:
    Spód :
    Owiane ciasteczka (np z biedronki ) - 300 g
    100 g roztopionego masła
    łyżeczka proszku do pieczenia

Masa serowa:
    1 kg zmielonego sera lub gotowy ser z wiaderka
    6 jajek
    2/3 szklanki drobnego cukru
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 łyżka mąki pszennej

Na wierzch:
    Kajmak z puszki
    Solone orzeszki ziemne

Ciasteczka mielimy w blenderze na drobny piasek, dodajemy roztopione masło i łyżeczkę proszku do pieczenia.
    dokładnie mieszamy, wykładamy dno natłuszczonej tortownicy (24 cm) i podpiekamy 10 min w piekarniku.
    Żółtka miksujemy do białości z cukrem.
    Dodajemy pozostałe składniki /oprócz białek/, miksujemy do połączenia składników.

Z białek i odrobiny soli ubijamy sztywną pianę, dodajemy ją do sernika, delikatnie mieszamy.

Masę serową wylewamy na ciasteczkowy spód, równamy.

Piekarnik rozgrzewamy do 150 stopni i pieczemy sernik 60-75 minut,
    powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu.
    Studzimy w lekko uchylonym piekarniku, następnie schładzamy go przez noc w lodówce.
    Dekorujemy masa kajmakowa i posypujemy drobno posiekanymi słonymi orzeszkami ziemnym.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    I ode mnie cos :D

Gdyby otyłość powodowały kaszki i mleko modyfikowane to by nie ppdrukowali .
    Idąc tym tokiem rozumowania to jakby hamburgery i frytki powodowały otyłość to by ich nie produkowali :P

4me, trix, easymum lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałam olej kokosowy w BIEDRONCE, ale nie wiem czy jest dziewiczy xD jednakże warto sprawdzić :P

paula2013 lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls to moja mama i babcia jakies przewrazliwione , wiecznie uwage zwracają , kiedyś juz powiedziałam mamie zeby mi sie nie wcinala do tego co robię z małą bo ona też pewnie idealna nie była , będę potrzebować porady to zapytam albo zajrzę w neta .

I tak jak podczytuje artykuły o niemowlakach tak jak coś powoem to zaraz smiechy ze z neta patrzę i wymyślam . Wszystkiego trzeba próbować , nie służy jakiś płyn kupuję inny , nawet mnie zjechala ze dolewam ciut płynu normalnego jak piore ciuszki bo sie chwalilam :D :D
    Mówię kuzwa uczulenia nie ma to po trochę będę wprowadzać płyn , proszek lovela sie będzie kończył to będę mieszac z naszym zeby sprawdzić realcje i wprowadzać pomału .

A herbatniki haha widziałam dla dzieci chyba po 9mz cena 12zl smialam sie ze to beda najdroższe herbatniki jakie kupię :D

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Jak chcesz tani emolient to polecam mediderm- kosztuje kilkanaście zloty za duza butelkę, ktora mi starcza cos na okolo miesiąca :) do kupienia w gemini lub pewnie kazdej innej aptece. A nie z emolientow to używam hippa i tez żadnych problemów po tym nie mamy.
    Właśnie dziękuję za info o tym specyfiku. Kupiłam i smaruje młodego. Na razie egzema mniejsza ale jeszcze jest. Do tego stopnia to zlagodnialo ze pediatra wczoraj stwierdzila ze przesadzam i zle to nie wygląda (wcześniej miał czerwone łuszczace placki). Przymknelam oko na parafine w składzie bo ja jej nie toleruje. Przyznam że i ja się tym posmarowałam i mnie nie uczulilo :-)

4me lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i hippa tez używamy i jest ok :-)

paula2013 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka masa serowa zupełnie identyczna jak na wiaderku od tego sera do sernika bo z tego robilam :)

Lenka a no racja hahaha ale mniej więcej jak sie chce to zrobi hamburgera mniej kalorycznego wystarczy fantazja albo cos z neta i zastąpić kotleta i sosy .

Teraz z kolejnymi miesiącami mozna się nieźle " pogryźć" na forum bo jesteśmy inne i każda z nas jako matka ma inne priorytety i inne doświadczenia .

• moka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    jak był młody to w końcu jadł tylko parówki i to na dodatek tylko siedząc w wannie,.
    Padłam! Haha już sobie wyobrażam dzieciaka w wannie z parówką w ręce xD haha swoją drogą dobrze, że z tego wyrósł, bo dorosły facet z parówką...xD

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie opanował mnie szał na słodkie. .no nie mogę się powstrzymać i ciągle coś kupuje lub piekę. Właśnie wyciągnęłamn z piekarnika ciasteczka typu pieguski.
    cholera juz dzisiaj idę na ćwiczenia. Nawet małż mnie wypycha z domu.

• moka89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Właśnie dziękuję za info o tym specyfiku. Kupiłam i smaruje młodego. Na razie egzema mniejsza ale jeszcze jest. Do tego stopnia to zlagodnialo ze pediatra wczoraj stwierdzila ze przesadzam i zle to nie wygląda (wcześniej miał czerwone łuszczace placki). Przymknelam oko na parafine w składzie bo ja jej nie toleruje. Przyznam że i ja się tym posmarowałam i mnie nie uczulilo :-)
    Anitka - u mojej też zauważyłam suche placki, głownie na rękach, w miejscu pieluszki i z tylu na pleckach, tam gdzie nieraz ma zapięcie bluzeczki.. Kąpałam w nivei teraz mamy Oilatum, myślałam ze to po prostu otarcia naskórka, bo mała ma strasznie sucha skore... A moze to płyny do kąpieli? Nie chce lecieć z każda pierdoła do lekarza... Smaruje zielonym linomagiem tym od pupy zeby natłuścić, zobaczymy czy pomoże

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    widziałam olej kokosowy w BIEDRONCE, ale nie wiem czy jest dziewiczy xD jednakże warto sprawdzić :P
    Ale to chyba spożywczy?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo serników polecam poczytać http://www.mojewypieki.com/post/twarogi-i-serki-w-wiaderkach-pomagamy-wybrac

Na święta będę robic sernik z miodem, cynamonem i orzeszkami przepisu tej pani :) ciasta sa pyszne i zawsze się udają :)

easymum lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Dla równowagi - moja matka jest teraz eko-terrorystką i kupuje wnukom szynki po 40zł/kg , jak warzywka to tylko sprawdzone od pana Zbynia z bazarku, albo od siebie z działki :) Nawet batony sama robi (wyglądają jak kolba dla chomika :D )
    Haha jakbym czytała o moich rodzicach :-)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ale to chyba spożywczy?

W zasadzie chyba każdy jest spożywczy =)
    Ja mam po prostu dwa sloiczki - jeden do smarowania ciala i włosów, a drugi do jedzenia =)

4me lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzięki dziewczyny poszukam przez internet tego oleju jak mówicie ze taki super

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Ja mam po prostu dwa sloiczki - jeden do smarowania ciala i włosów, a drugi do jedzenia =)
    Ono właśnie przeciez kokos to kokos hehe

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:

a wlasnie jak uzywasz do wlosow?? Na umyte nakladasz czy inaczej? Mam zamiar dzisiaj sprobowac na wlosy i dumam jak. Uwielbiam ten zapach, nie taki sztuczny jak w kosmetykach.
    Tylko my glownie kosmetycznie a moj brat za to spozywczi. Ale dobry pomysl kupie drugi i sprobuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to co my tu piszemy między innymi zupka przez butelke czy grochówka to chyba pikus .

Ja niewiem albo ta dziewczyna chce szkody dla mojego dziecka albo naprawdę jest bezmozgowa i szkodzila swojemu.

Znajoma pytala co tam a ze ma dzieciaka to o swoim tez pisze , a jaaak :D
    No i pisalam ze chyba kaszke kupię , no w sumie to co tu wy wiecie .
    Ta wyskoczyła mi zebym nie kupowała owocowych , zdążyłam odpisac wiem i kolejna wiadomość JAK MÓJ DAMI SKOŃCZYŁ 3miesiące TO KUPOWAŁAM SOK MALINOWY DOLEWALAM MU DO MLEKA ZEBY CZUĆ SMAK KILKA ŁYŻECZEK .

Nie wiem co o tym myśleć ale piję czasami ten sok z wodą jak mi zimno albo choruje , sklad czytałam , chyba w zadnych dzieciowych kaszkach nie ma syropow glukozowo fruktozowych , ręce opadają .

Chociaż tak głębiej myśleć dzieciak zdrowy wagę swoją ma to mu nie zaszkodziło na szczęście .

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    a wlasnie jak uzywasz do wlosow?? Na umyte nakladasz czy inaczej? Mam zamiar dzisiaj sprobowac na wlosy i dumam jak. Uwielbiam ten zapach, nie taki sztuczny jak w kosmetykach.
    Tylko my glownie kosmetycznie a moj brat za to spozywczi. Ale dobry pomysl kupie drugi i sprobuje.
    Lepiej olejowac wlosy suche , zostawic na całą noc albo min 2godziny , sie naklada na skórę głowy opuszkami palców a resztę po długości rozprowadza :)'

To ja tak wyczytalam i robilam ale sposobów więcej jest :)

Gusiak lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem mojego dziecka. Leżała na macie, z różnymi zabawkami, ja obok zagadywałam i było buczenie z niezadowolenia. Wzięłam na ręce, nadal yyy. Zadzwonił telefon, więc odłożyłam na chwilę na goły materac, bez zabawek, bez niczego. I teraz sobie leży, ssie paluchy i śmieje się do światła. Tak sama, w pełni zadowolona. To po co ja się staram? A zaraz pora na drzemkę, już czuję, że będzie kolejna histeria. :/ Ten skok się właśnie tak u nas głównie objawia - nie chce spać, budzi się po 20 minutach i ciągle buczy. I tak dzień po dniu całodzienne marudzenie. Mam już dość, nawet jak pójdzie spać to nie mam siły nic zrobić. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 2781 2782 2783 2784 2785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ