X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lal odjazdowe te rzeczy z Zary :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Diatomka super okazja :)

Ja zdecydowałam się na kupno kaszki i zamiast miarki mleka to dac miarke kaszki , rano i na noc albo tylko na noc .
    Tylko teraz niewiem jaką kupic ryżowa czy kukurydziana

Ja dzisiaj jak pojadę na zakupy tez kupie na pewno bezsmakowa żeby się nie przyzwyczajal do słodkiego smaku ale rodzaj jeszcze zobaczę.

Wczoraj czytałam ze któraś z Was się dziwila z podawaniem wcześniejszym. Przy mm zalecają od 4mca i lekarz tez tak mówił ale przecież każde dziecko jest inne i to nie będzie tak ze dzisiaj kończy 4me i jest gotowe
    Jedno dziecko wcześniej drugie później. Czytałam kilka artykułów na ten temat i jak dziecko interesuje się tym co jedzą inni domownicy to można wcześniej próbować, pchanie łapek do buzi tez jest jakaś oznaką przygotowywania się do jedzenie innych pokarmów niż inne. Ja uważam że każde dziecko jest inne I nie ma stałych reguł można się troszkę sugerować ale bez przesady i nie sądzę że zaszkodze za dwa dni podając kaszkę do mleka dziecku a za 2 tyg jak skończy 4 mce nie. Nie można dać się zwariować i sugerować tylko tabelami

Kasiarzynka, Staraczka23 lubią tę wiadomość

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka chyba ryzowa jest delikatniejsza i bardizej neutralna w smaku

Staraczka23 lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka rewelacja te ciuszki =)

A mnie dziwi trochę, że chcecie podawać juz kaszki (tzn. Akurat tu mam na myśli Staraczke, bo przecież Roksana naprawdę ładne przybiera i nieźle śpi, a nawet nie ma jeszcze skończonych 3 miesięcy, wiec po co? ) oczywiście nie mnie to oceniać, ale myślę ze nie ma co za wcześnie zapachac takich małych brzuszków kaszka... moja jest karmiona mojm mlekiem z butelki plus raz, dwa razy dziennie mm (w sumie tak jak u lili) i są noce gdzie naprawdę budzi mi się co 1.5-2 godziny no i waży np. Mniej niż Staraczki Roksana, bo raptem jakieś 6200, a mimo to jeszcze nie pomyślałam żeby zacząć dawać kasze...
    Rozumiem kiedy dziecko faktycznie mało przybiera na wadze i w ogóle, ale jesli wszystko jest dobrze to chyba lepiej dać tym jelitkom jeszcze poczekać na taką ciężka prace przy innych pokarmach niż mleko =)

4me, wczoraj wybudzilam Nadie wcześniej i co... pół dnia przespala i o dziwo grzecznie wieczorem zasnęła... i obudziła się w nocy na mleko raptem dwa razy... mam nadzieje, ze te ostatnie dni to był tylko taki epizod =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 09:22

4me, agniesja lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Tez czytałam, że na początek chyba lepsi ryżowa, bo lzejsza =)

paula2013 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też pcha rączki, piastki do buzi i kciuk też ssie dodatkowo ssie swój własny język.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchanie rączek do buzi to króluje i u mnie ... a ile ja się czasem na męczę przy karmieniu, bo mimo butelki z buzi próbuje jeszcze wepchnac sobie ręczke, a żeby ją wyjąć to troszkę się trzeba posilowac... niby takie maleństwo, ale lekko nie jest =)

Carolline lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:21

wnidtv73dpzdszlc.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka zalzy jaka herbata. Jesli ziolowa to ok ale tragedia Z. Granulowanymi

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szybkie pytanie o katarek, wiem, ze byla dyskusja juz o tym, ale teraz juz nie znajde
    czy taki jest ok i czy cena ok??

http://allegro.pl/abakus-aspirator-do-nosa-na-katarek-do-odkurzacza-i5845300085.html

relgio4pxlxziakh.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Co do wagi to moja dzisiaj przekroczyla dopiero 5 kg.Mimo ze jest juz tylko na mm!I pediatra tez wspominala by zaczac jej pomalu rozszerzać diete ("jarzynkami").Szczerze to nawet nie czytalam nic na ten temat i nie wiem jak sie do tego zabrac.

Czy wam tez dr mowily by przepajac tylko woda a nie herbata bo to uzywka:P ?

Jezeli chodzi o wkladanie paluszkow czy lapek to moja potrafi sie zagalopowac i tak gleboko wsadzic ze sie krztusi i mam wrażenie ze wzymiotuje.Po czym pokaszle i znowu wpycha:D.

Mi też lekarz mówił żeby woda przepajac nie herbatkami

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dokładnie , ja nawet mamy przestałam słuchać co mi gada , wczoraj przy ciotce mowilam o kaszce mama na nie a ciotka z tekstem ze jak kuzynka miala 5miesięcy (!) To zjadła trochę grochowki na noc (!) I przespała pierwszy raz całą :D :D :D

Diatomka wlasnie tez tak myślę , a Ty coś działasz z nowościami ?

Gusiak fakt nadia wazy niewiele mniej od mojej ale zwróć uwage ze przy porodzie tez miała niższą masę .

Kasiarzynka moja dosadnie powiedziała ze nie promuje herbat do przepajania a tych na rynku trochę jest , jak nie chce pić czystej to niestety ale w takim razie trzeba dodawać glukoze , i tu już wina po stronie karmienia mm bo w tym cukier

paula2013 lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele tego to ja nie zrozumie..jak takiemu dziecku można podać grochowke lub inny tego typu wynalazek i jeszcze się tym chwalić. . Nóż w kieszeni się otwiera..

paula2013, easymum lubią tę wiadomość

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:21

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka to pare lat temu bylo , kuzynka obecnie 27lat :)
    Talerza na pewno nie dostała no ale sam fakt , wiem juz ze w razie potrzeby dziecka jej nie zostawie :D

Kasiarzynka granulowane to zło , ja nawet nie pije takich a co dopiero dzieciakowi , lepiej już w saszetkach kupić .
    Mam w domu z hippa koperkowa
    A rumiankowa to parze naszą normalną

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela - co do kciuka, to mogłabym się zgodzić z artykułem, gdybym nie wiedziała sama po sobie, jak ciężko jest potem odzwyczaić dziecko od kciuka. Bo nie każde ssie (syn nie ssał wcale, jakby tych kciuków nie miał, w życiu nie widziałam go z palcem w buzi), a młoda ma wyraźne preferencje, więc wątpię żeby z tego sama wyrosła. Jeżeli teraz mogę ją od tego odzwyczaić bez większych awantur, to to zrobię, bo potem może być to bardzo trudne.
    Pokazałam artykuł mężowi (syn ortodontki), komentarz:
    "Czy autorzy artykułu zwracają koszty prostowania podniebienia? Jak tak spoko"
    :) Pragmatyczny ten mój małż strasznie :P

8pdp47e.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze juz kiedys był temat w czym kąpiecie maluchy...ale nie pamiętam
    Ja do tej pory kapalam w oilatum albo emolium ale teraz nie ma u nas żadnych promocji i ceny jak z kosmosu...chciałam czegoś innego spróbować może coś doradzicie? Mój M uważa że mam kupić coś z emolientow bo przez to ze używamy nie ma żadnych skórnych problemów ale ja bym sprawdziła coś innego zawsze w razie w mogę wrócić do tamtych

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe no grochowki to bym nie podała ale jak widać każdy robi po swojemu
    Tego nie pochwalam ani nie rozumiem

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ale płyn do kąpieli czy mycia ?

W poniedziałek byłam w sklepie i zawsze wacham jak cos pachnie , był plyn z ziajki z olejkiem no i glupia nacisnelam butelke , poleciala kropla na wózek i powiem ci oliwki to tam jest bo plama nie zeszła :D
    Duża butelka chyba za 10zl była .

Kupilam Johnsona na dobranoc fioletowego .

Przypomnialo mo sie , znowu tesco :D
    Jak pracuje tam jakas wasza kolezanka to zapytajcie czy posiada karte -10% , do mnie znajoma wczoraj pisała że jak będę mleko brała to żebym dała znac .
    Mama szła dzisiaj to kolezanka na kasie była i swoją karte podeknela 6zl zaoszczedzone na 4kartonach

• paula2013 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co te co ja używałam to były 2w1 a teraz właśnie nie wiem na co przejść?

atdcpiqvryhgg1eb.png
‹‹ 2779 2780 2781 2782 2783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ