X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • kasig Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 me coś o tym wiem, mam podobnie niestety. Czasem se kupie np siatę mandarynek, a potem mi się odechciewa i leżą aż zgniją :( staram się to ograniczać mocno, bo aż się wstyd robi jak potem lądują w śmietniku, ale nie zawsze mi wychodzi

4me lubi tę wiadomość

• kasig Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jejku dopiero po suwaczku się zorientowałam, mój malutki ma dziś 4 miesiące :)

4me, Kasiarzynka, trix, Dżuls, Misi@, karolcia87, adzia lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co a ja sobie poprawie humor zakupami :) wchodzimy powoli w okres karmienia z talerzykie, łyżeczkami wiec mama musi kupic jakas ladna zastawę plastikową :)
    Pobuszuje po necie i kupie cos dla siebie yyu tzn dla synka ;) :D

Co prawda ja czekam do 5 miesiąca ale juz zakupy mozna zrobić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 11:28

Dżuls lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 me jak znajdziesz coś ładnego wrzuć linka

• 4me Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki toki ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze pytanie , możliwa beta w organizmie ?
    Jestem tydzień po płodnych według aplikacji a beta w szpitalu 0,100 normy dla 3tyg 5,2 chyba

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A jeszcze pytanie , możliwa beta w organizmie ?
    Jestem tydzień po płodnych według aplikacji a beta w szpitalu 0,100 normy dla 3tyg 5,2 chyba
    Staraczka, nie szalej! :D

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Anitka piszesz ze byłas we wrocku z naczyniakiem u synka tylko ze ja gdzies prze oczyłam gdzie on go ma i co ten lekarz konkretie doradza
    Mój syn ma go pod lewa pachą i częściowo wchodzi na rączkę. Spore to jest. Okazało się ze to nie jest naczyniak tak jak mówili w szpitalu tylko niewykształcone naczynie. Zmiana typowo estetyczna i lekarz radził aby nic z tym nie robić a kiedyś jeśli młody będzie chciał to usuniemy to laserem. Za pół roku mamy pojawić się na wizycie kontrolnej.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zbieralam słoiczki i jutro sama robie marchewke z zimniaczkiem i dynie z ziemniaczkiem. Moi rodzice są totalnie zakręceni jeśli chodzi o bio jedzenie i mam dostęp do pewnej marchewki, dyni i ziemniaka. Marchewka i dynia produkcji ojca. Mój mały uwielbia marchewke i dynie :-) doslownie trzesie sie i wywala oczy na lyzeczke jak jego karmimy :-) Mamy kupiony słoiczek cukinia z ziemniaczkiem ale to wprowadze jemu w połowie 5 miesiąca.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos gadżetów do karmienia:

http://allegro.pl/tommee-tippee-lyzeczki-samoloty-1-szt-bpa0-nowosc-i5909482724.html

haha. Ja tym razem ograniczę gadżety, bo poprzednio miałam aż za dużo :P Ew. kupię dziecku taką miseczkę z przegródkami i gumowe łyżeczki. A potem nieśmiertelna zastawa z IKEA za 5 zł, bo nam się świetnie sprawdziła :D W sensie ta kolorowa, bo ta zielona była do bani - śliniak pękał przy szyi, miseczka się nie przysysała, kubas przeciekał, łyżeczka była rozm. mikro. Btw, jakie śliczne mają teraz w ikei pościele dla najmłodszych dzieci <3 Zero pstrokacizny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 17:37

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bylo mnie caly dzien. Mysle sobie wejdę na forum zobaczę co tam slychac- pewnie trochę naskrobały bede miała co czytać przy karmieniu;) a tu dupa trzy posty i przeczytane ;)

Ja aż tak szaleć nie zamierzam ;) pewnie skończy sie na jednym zestawie tommee i tyle ;) podobają mi sie tez takie termosiki z lyzeczka skip hop- takie,na jedno danie akurat. Słodziutkie sa te termosy- tylko musze przemyśleć czy naprawde potrzebne ;) jeszcze jest taka firma z jeleniem po angielsku w nazwie- deer cos tam. Tez maja fajne rzeczy ale ceny juz mniej ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Done by deer pewnie. Ja zaopatrzę się w taki zarąbisty lunch box, który podpatrzyłam na placu zabaw u jednej z mam, w sąsiedniej dzielni snobów i freaków, do której czasem się zapuszczam :P Pudełko, a w środku miliard mniejszych, w zależności co sobie dokupisz (czy chcesz nosić tam na przekąski, czy obiadek). No za miliony monet, bo ok 150 zł, co jak na, jak by nie patrzeć, plastikowe pudło na żarcie to jednak sporo. Podobno nie przecieka, można sporo zmieścić. Muszę tylko znaleźć tę firmę.

Fakt, forum trochę zamiera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 20:34

8pdp47e.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Mani śmierci z ucha (nie z za tylko z samego środka). Nijak nie mogę się tego zapachu pozbyć. Pomyślałam nawet o zapaleniu ucha, ale nie ma gorączki, nie grymasi, trochę gorzj w nocy śpi i przed spaniem macha łapką przy tym uchu. Macie jakieś pomysły albo doświadczenia. Chyba w poniedziałek przejdę się lekarza.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka może ciąża?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Nie bylo mnie caly dzien. Mysle sobie wejdę na forum zobaczę co tam slychac- pewnie trochę naskrobały bede miała co czytać przy karmieniu;) a tu dupa trzy posty i przeczytane ;)
    To samo pomyslałam i się zawiodłam, ze nie ma co czytać :P Mam wrażenie, ze wszystkie uciekły na Fb :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:19

wnidtv73dpzdszlc.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie więcej z Nas czyta niż pisze. Ja czytam wszystko co skrobiecie ale nie udzielam się często bo zazwyczaj jak czytam to ktoś już zdąży odpowiedzieć na pytanie zadane wcześniej albo akurat piszecie o rzeczach, które mnie właśnie interesują bądź chciałam zapytać więc grzecznie podczytuje ;) zresztą nieporęczne takie pisanie jedną ręką bo najczęściej karmie na leżąco więc jedną ręką przewijam strony a drugą podtrzymuje mój ciężki łep.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czytam, piszę z doskoku, ale regularnie czytam. Nie wybieram się na fb :) w weekend zawsze więcej robię w domu, paradoksalnie łatwiej mi napisać jak męża nie ma w domu ;)

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, my też mamy dzisiaj 4 miesiące :)

adzia, Gusiak, karolcia87, trix, kasig lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, dawno miałam zapytać - Wiktorek ma już ząbka? Wklej fotkę :)

gg64rl68s121551a.png
‹‹ 2839 2840 2841 2842 2843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ