X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    4me - co do pracy męża to teraz u nas jest luz, ale w poprzedniej nigdy nie wiedział, kiedy wyjdzie i na którą musi pójść do pracy. Dodatkowo szef dzwonił do niego po nocach, w weekendy. Skończyło się zwolnieniem lekarskim od psychiatry i do tego sam odszedł z pracy chociaż nie miał nic nowego nagrane...
    No tak juz jest w tym dorosłym zyciu :/ wczoraj bylam na niego zla ale tak naprawdę wiem, ze on tez ma ciezko- dlatego zaciskam usta by nie palnąć czegos głupiego. Dzis tez po tej kiepskiej nocy musial isc do pracy, pozniej jeszcze zwalniać sie do lekarza bo mieliśmy z małym wazna wizytę u nefrologa, w pracy zowu nic nie zje, wróci znowoz kolo 18 i prawie od razu kapanie malego- tez ma prawo chłopak miec dość ;) takze juz mi dzis lepiej i go teoche bardziej zaluje ;) ale za to strasznie mi sie ostatnio dluza dnia z maluchem. Kocham go ponad życie ale normalnie codziedznnie czekam z utęsknieniem na ta 20! A pozniej cale dwie godziny dla mnie i trzeba isc spać bo zaczyna sie od nowa :/
    Ja chyba potrzebuje wiosny i nowej energii ;))

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do marchewki ja chyba bede kupowac na poczatek sloiczki- bardziej to pewne niz niepewna marchewka z supermarketu albo nawet z warzywniaka- tez pewnie najtańsze, pędzone kupują by sie utrzymać i zarobić;) no chyba, ze bym,miała naaaaprawde pewne zrodlo- no ale nie mam wiec w sloiczki ide ;) i to Hippa jesli sa smaki typu machewka, dynia itp osobno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 14:42

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myśle o kupowaniu bio warzyw w lidlu, ale jeszcze mam czas, potem tesciu da z dzialki:)

relgio4pxlxziakh.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja dałam marcheweczke ze słoiczka małemu z gerbera :-)

4me lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam u Was z leżeniem na brzuszku? Moja dostaje wścieklicy, jak tylko układam ją w tej pozycji.
    Ja też zacznę od słoików. Moja lekarka mówi, że warzywa, z których ewentualnie dałoby się coś dziecku przygotować są dopiero pod koniec sierpnia, są wtedy najmniej pędzone. No chyba, że ma się jakieś swoje z pewnego źródła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 16:02

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pojdę w słoiczki, latem rozejrzę się za jakimś dobrym źrodłem :)

Dżuls - moja musi mieć dzien na leżenie na brzuszku. wylapuję moment podczas zabawy i przerzucam ją na macie na brzuszek, chwilę poleży, powyciąga łapki do zabawek i jak się denerwuje to obracam ją na plecki :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lubi leżeć na brzuszku a teraz ma fazę ze usiłuje sam się obrócić na brzuszek i nie mogę się doczekać kiedy to zrobi :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pocztowo nie znosił leżenia na brzuszku, darł się w nieboglosy. Teraz jak chcemy go uciszyć przewracamy go na brzuch. Od razu uśmiech od ucha do ucha. Najlepsze ze on się zaczął przewracac jakieś 3 tygodnie temu obecnie ma takiego lenia ze nie chce się jemu przewracac.
    co do słoiczków to my preferujemy hippa. W Bobovicie znalazłam niepotrzebne dodatki np slodzenie obiadku sokiem z winogron, zagęszczanie klikamy itp.

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie wprowadzam a co do nocy u nas zawsze budzi się z wrzaskiem że głodny i by dać mu jeść koniecznie już natychmiast i później ciężko ze spaniem czasem od razu zasnie a czasem trzeba lulac , w nocy budzi się czasem raz a czasem i trzy razy. Staraczka sprobuj wypić siemię lniane ja pije jak mi niedobrze i lekko strawnie może zjedz kisiel zrób sobie jednodniowa dietę a ja dziś pół nocy nie spalam bo mnie głowa bolala, mały obudził się o 4na mleko i ja o3 wstawalam sprawdzić czy żyje i oddycha bo długo spał.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ładnie leży na brzuchu. Głowę trzyma dzielnie ale ogólnie to dlugo tak nie wytrzymuje- 10 min maks? A prawda taka,ze ja tez go za rzadko tak ukladam.
    Za to non stop przewraca sie z pleców na boki i wędruje tak po calej macie ;) a dzis zauwazylam, ze wyrywa sie tez chłopak do siadania - tak niespodziewanie- z dnia na dzień.

No i najlepsze- jak ma ksieciunio humor- uraczy nas śmiechem na glos. Cala zlosc i zmęczenie mi wówczas przechodzi;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też dajemy słoiczki, nie mam pewnego źródła,a jak ostatnio wyczytałam że azotany zawarte w pestycydach mogą nawet uszkodzić rozwijający się mózg niemowlaka i doprowadzić do upośledzeń to wolę nie ryzykować. Też miałam ambitny plan kupować owoce i warzywa bio i robić z nich papki, ale jak zobaczyłam że tacka 4 jabłek bio w lidlu kosztuje 5.99 to stwierdziłam że z torbami pójdę.
    Czarna ciężko powiedzieć czy pokrzywka to uczulenie na marchewkę, generalnie marchewka ponoć nie uczula, ale kto tam do końca wie, a może Ty zjadłaś coś co mogło mu zaszkodzić?
    co do śmiania w głos to Olek wczoraj miał taki napad, dźwigałam mu nóżki, żeby umyć dupkę przed kąpielą, a on wtedy odkrył że ma paluszki u stóp, zaczął ich dotykać i tak parsknął śmiechem, że oboje z mężem też się prawie poskładaliśmy ze śmiechu. Pocieszne te maluszki jak odkrywają świat :)

easymum, 4me lubią tę wiadomość

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    \ Też miałam ambitny plan kupować owoce i warzywa bio i robić z nich papki, ale jak zobaczyłam że tacka 4 jabłek bio w lidlu kosztuje 5.99 to stwierdziłam że z torbami pójdę.
    no a jeden słoiczek ok 3zł a tam jest 100g max więc chyba jednak duzo taniej samemu :)

relgio4pxlxziakh.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Mało się udzielam , ale podczytuje Was namiętnie. My też walczymy z plagiocefalią jak Dżuls i Julita. A tak poza tym chciałam o coś zapytać, mianowicie zauważyłam , że mój synek ma włoski nad siusiakiem i wokół niego, jest to taki jaśniuteńki jakby meszek. Czy to normalne, wasze dzieciaczki tez tak mają?

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ja obstawiam pecherzyk zółciowy...a ból promieniuje do tyłu zeber?

marchewka uczula, wiec poobserwuj.
    mój mały ma alergie pokarmowa,własnie szukamy winowajcy ;/

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen wrote:
    My też walczymy z plagiocefalią jak Dżuls i Julita.
    O, witamy w klubie :) My mamy poduchę mimos i na razie testujemy.

8pdp47e.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    O, witamy w klubie :) My mamy poduchę mimos i na razie testujemy.
    Ja własnie zamówiłam head Care mam nadzieję , że pomoże

Dżuls lubi tę wiadomość

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • kasig Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    no a jeden słoiczek ok 3zł a tam jest 100g max więc chyba jednak duzo taniej samemu :)
    no w sumie racja, ale wiesz myślę że wyjdzie podobnie, tacka ma 600gram, słoiczek dziś kupiłam 125gram za 2,49, z jabłek odkroisz gniazdka nasienne, skórkę, to też Ci sporo odejdzie, a jeszcze się trzeba narobić, więc to się chyba mało opłaca

• kasig Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Staraczka ja obstawiam pecherzyk zółciowy...a ból promieniuje do tyłu zeber?

marchewka uczula, wiec poobserwuj.
    mój mały ma alergie pokarmowa,własnie szukamy winowajcy ;/

Misia albo mi się wydaje albo Cię tu już 100lat nie widziałam? ;) co tam u Was?

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dziś znow ciężki dzien, ale w koncu padła, chyba też jesteśmy w tym skoku... waży 6040g :)
    zaczęłam wgrywać zdjęcia na EMPIK, celem wywołania, chyba tydzień mi to zajmie, o masakra ile tego mamy...

relgio4pxlxziakh.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a odnośnie jeszcze tych kaszek, jak wsypujecie miarkę do wieczornego mleka to macie jakieś specjalne smoczki do kaszek czy taka jedna miarka przejdzie przez zwykły, bo z aventu smoczek do kaszek jest dopiero od 6 miesiąca, a mój ma skłonność do dławienia się, więc tak się nad tym zastanawiam

‹‹ 2837 2838 2839 2840 2841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ