X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    4me - co do pracy męża to teraz u nas jest luz, ale w poprzedniej nigdy nie wiedział, kiedy wyjdzie i na którą musi pójść do pracy. Dodatkowo szef dzwonił do niego po nocach, w weekendy. Skończyło się zwolnieniem lekarskim od psychiatry i do tego sam odszedł z pracy chociaż nie miał nic nowego nagrane...
    No tak juz jest w tym dorosłym zyciu :/ wczoraj bylam na niego zla ale tak naprawdę wiem, ze on tez ma ciezko- dlatego zaciskam usta by nie palnąć czegos głupiego. Dzis tez po tej kiepskiej nocy musial isc do pracy, pozniej jeszcze zwalniać sie do lekarza bo mieliśmy z małym wazna wizytę u nefrologa, w pracy zowu nic nie zje, wróci znowoz kolo 18 i prawie od razu kapanie malego- tez ma prawo chłopak miec dość ;) takze juz mi dzis lepiej i go teoche bardziej zaluje ;) ale za to strasznie mi sie ostatnio dluza dnia z maluchem. Kocham go ponad życie ale normalnie codziedznnie czekam z utęsknieniem na ta 20! A pozniej cale dwie godziny dla mnie i trzeba isc spać bo zaczyna sie od nowa :/
    Ja chyba potrzebuje wiosny i nowej energii ;))

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do marchewki ja chyba bede kupowac na poczatek sloiczki- bardziej to pewne niz niepewna marchewka z supermarketu albo nawet z warzywniaka- tez pewnie najtańsze, pędzone kupują by sie utrzymać i zarobić;) no chyba, ze bym,miała naaaaprawde pewne zrodlo- no ale nie mam wiec w sloiczki ide ;) i to Hippa jesli sa smaki typu machewka, dynia itp osobno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 14:42

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myśle o kupowaniu bio warzyw w lidlu, ale jeszcze mam czas, potem tesciu da z dzialki:)

relgio4pxlxziakh.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja dałam marcheweczke ze słoiczka małemu z gerbera :-)

4me lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam u Was z leżeniem na brzuszku? Moja dostaje wścieklicy, jak tylko układam ją w tej pozycji.
    Ja też zacznę od słoików. Moja lekarka mówi, że warzywa, z których ewentualnie dałoby się coś dziecku przygotować są dopiero pod koniec sierpnia, są wtedy najmniej pędzone. No chyba, że ma się jakieś swoje z pewnego źródła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 16:02

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pojdę w słoiczki, latem rozejrzę się za jakimś dobrym źrodłem :)

Dżuls - moja musi mieć dzien na leżenie na brzuszku. wylapuję moment podczas zabawy i przerzucam ją na macie na brzuszek, chwilę poleży, powyciąga łapki do zabawek i jak się denerwuje to obracam ją na plecki :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lubi leżeć na brzuszku a teraz ma fazę ze usiłuje sam się obrócić na brzuszek i nie mogę się doczekać kiedy to zrobi :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pocztowo nie znosił leżenia na brzuszku, darł się w nieboglosy. Teraz jak chcemy go uciszyć przewracamy go na brzuch. Od razu uśmiech od ucha do ucha. Najlepsze ze on się zaczął przewracac jakieś 3 tygodnie temu obecnie ma takiego lenia ze nie chce się jemu przewracac.
    co do słoiczków to my preferujemy hippa. W Bobovicie znalazłam niepotrzebne dodatki np slodzenie obiadku sokiem z winogron, zagęszczanie klikamy itp.

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie wprowadzam a co do nocy u nas zawsze budzi się z wrzaskiem że głodny i by dać mu jeść koniecznie już natychmiast i później ciężko ze spaniem czasem od razu zasnie a czasem trzeba lulac , w nocy budzi się czasem raz a czasem i trzy razy. Staraczka sprobuj wypić siemię lniane ja pije jak mi niedobrze i lekko strawnie może zjedz kisiel zrób sobie jednodniowa dietę a ja dziś pół nocy nie spalam bo mnie głowa bolala, mały obudził się o 4na mleko i ja o3 wstawalam sprawdzić czy żyje i oddycha bo długo spał.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ładnie leży na brzuchu. Głowę trzyma dzielnie ale ogólnie to dlugo tak nie wytrzymuje- 10 min maks? A prawda taka,ze ja tez go za rzadko tak ukladam.
    Za to non stop przewraca sie z pleców na boki i wędruje tak po calej macie ;) a dzis zauwazylam, ze wyrywa sie tez chłopak do siadania - tak niespodziewanie- z dnia na dzień.

No i najlepsze- jak ma ksieciunio humor- uraczy nas śmiechem na glos. Cala zlosc i zmęczenie mi wówczas przechodzi;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też dajemy słoiczki, nie mam pewnego źródła,a jak ostatnio wyczytałam że azotany zawarte w pestycydach mogą nawet uszkodzić rozwijający się mózg niemowlaka i doprowadzić do upośledzeń to wolę nie ryzykować. Też miałam ambitny plan kupować owoce i warzywa bio i robić z nich papki, ale jak zobaczyłam że tacka 4 jabłek bio w lidlu kosztuje 5.99 to stwierdziłam że z torbami pójdę.
    Czarna ciężko powiedzieć czy pokrzywka to uczulenie na marchewkę, generalnie marchewka ponoć nie uczula, ale kto tam do końca wie, a może Ty zjadłaś coś co mogło mu zaszkodzić?
    co do śmiania w głos to Olek wczoraj miał taki napad, dźwigałam mu nóżki, żeby umyć dupkę przed kąpielą, a on wtedy odkrył że ma paluszki u stóp, zaczął ich dotykać i tak parsknął śmiechem, że oboje z mężem też się prawie poskładaliśmy ze śmiechu. Pocieszne te maluszki jak odkrywają świat :)

easymum, 4me lubią tę wiadomość

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    \ Też miałam ambitny plan kupować owoce i warzywa bio i robić z nich papki, ale jak zobaczyłam że tacka 4 jabłek bio w lidlu kosztuje 5.99 to stwierdziłam że z torbami pójdę.
    no a jeden słoiczek ok 3zł a tam jest 100g max więc chyba jednak duzo taniej samemu :)

relgio4pxlxziakh.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Mało się udzielam , ale podczytuje Was namiętnie. My też walczymy z plagiocefalią jak Dżuls i Julita. A tak poza tym chciałam o coś zapytać, mianowicie zauważyłam , że mój synek ma włoski nad siusiakiem i wokół niego, jest to taki jaśniuteńki jakby meszek. Czy to normalne, wasze dzieciaczki tez tak mają?

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ja obstawiam pecherzyk zółciowy...a ból promieniuje do tyłu zeber?

marchewka uczula, wiec poobserwuj.
    mój mały ma alergie pokarmowa,własnie szukamy winowajcy ;/

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen wrote:
    My też walczymy z plagiocefalią jak Dżuls i Julita.
    O, witamy w klubie :) My mamy poduchę mimos i na razie testujemy.

8pdp47e.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    O, witamy w klubie :) My mamy poduchę mimos i na razie testujemy.
    Ja własnie zamówiłam head Care mam nadzieję , że pomoże

Dżuls lubi tę wiadomość

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • kasig Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    no a jeden słoiczek ok 3zł a tam jest 100g max więc chyba jednak duzo taniej samemu :)
    no w sumie racja, ale wiesz myślę że wyjdzie podobnie, tacka ma 600gram, słoiczek dziś kupiłam 125gram za 2,49, z jabłek odkroisz gniazdka nasienne, skórkę, to też Ci sporo odejdzie, a jeszcze się trzeba narobić, więc to się chyba mało opłaca

• kasig Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Staraczka ja obstawiam pecherzyk zółciowy...a ból promieniuje do tyłu zeber?

marchewka uczula, wiec poobserwuj.
    mój mały ma alergie pokarmowa,własnie szukamy winowajcy ;/

Misia albo mi się wydaje albo Cię tu już 100lat nie widziałam? ;) co tam u Was?

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dziś znow ciężki dzien, ale w koncu padła, chyba też jesteśmy w tym skoku... waży 6040g :)
    zaczęłam wgrywać zdjęcia na EMPIK, celem wywołania, chyba tydzień mi to zajmie, o masakra ile tego mamy...

relgio4pxlxziakh.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a odnośnie jeszcze tych kaszek, jak wsypujecie miarkę do wieczornego mleka to macie jakieś specjalne smoczki do kaszek czy taka jedna miarka przejdzie przez zwykły, bo z aventu smoczek do kaszek jest dopiero od 6 miesiąca, a mój ma skłonność do dławienia się, więc tak się nad tym zastanawiam

‹‹ 2837 2838 2839 2840 2841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ